Jump to content

VODEĆI SVETSKI ATEISTA: ‘Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji’

Оцени ову тему

Препоручена порука

Човек је био атеиста и постао је деиста. То је, наравно, далеко од хришћанског поимања Бога али је далеко и од атеизма, и важно је да је каква таква идеја Бога заузела битно место у његовом животу...да ли се то некоме свиђа или, тотално је небитно...битно је да је др. Ентони Флу заокружио и употпунио свој живот, пронашавши Бога.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

(Drugo pitanje): „Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi veoma složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?“

U ničijem.

Мислим да си хтео да кажеш ''ни у чијем''.

Мада, свеједно, одговор ти је нетачан.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мислим да си хтео да кажеш ''ни у чијем''.

Мада, свеједно, одговор ти је нетачан.

Ma, poverovao u boga pa prolupao covek :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ozb.

Svetog mi Nikole...

Ovo je vec prilicno bezobrazno od tebe da upotrebljavas ime sveca u ismejavanju. Prijatelju ovo je Pravoslavni forum i molio bih te da pazis na svoj recnik.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ovo je vec prilicno bezobrazno od tebe da upotrebljavas ime sveca u ismejavanju. Prijatelju ovo je Pravoslavni forum i molio bih te da pazis na svoj recnik.

Prihvatam kritiku i izvinjavam se.

Ali ne prihvatam argument "Prijatelju ovo je Pravoslavni forum i molio bih te da pazis na svoj recnik" s obzirom da sam od tebe i ekipe ti, toliko antipravoslavnih stvari do sad procitao da sam ja mala beba kad govorimo o vredjanu vere...

Подели на овим сајтовима

Ко? ВаСастодесетка или Ентони? :)

Тај безбожнички смисао за хумор је слаб. Није смешно то што си рекао, џаба ти смајли.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да , да , оће то посебно научнике као што је Ентони Флу . Врло аргументован закључак нема шта . joooj

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Да , да , оће то посебно научнике као што је Ентони Флу . Врло аргументован закључак нема шта . joooj

Nije uopste "argumentovan zakljucak" nego zajebancija... :-(

Ne mislim da je prolupao zato sto je poverovao...

...nego je poveroabao zato sto je prolupao :-D

Opet sala! Ne zameri... Treba nam humor u ova tamna vremena. Ja sam odavno dao dozvolu da se sprdate sa mnom kolko vam volja... Al vam ne ide nesto... Mnogo ste bre ozbiljni... :-(

Подели на овим сајтовима

Ко? ВаСастодесетка или Ентони? :)

Тај безбожнички смисао за хумор је слаб. Није смешно то што си рекао, џаба ти смајли.

E smesno je!

Подели на овим сајтовима

Prihvatam kritiku i izvinjavam se.

Ali ne prihvatam argument "Prijatelju ovo je Pravoslavni forum i molio bih te da pazis na svoj recnik" s obzirom da sam od tebe i ekipe ti, toliko antipravoslavnih stvari do sad procitao da sam ja mala beba kad govorimo o vredjanu vere...

A ti znas sta je pravoslavlje,  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Мислим да си хтео да кажеш ''ни у чијем''. Мада, свеједно, одговор ти је нетачан.

Znači ti znaš u čijem. Pa da čujem odgovor.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Evo pročitah knjigu.

Cela knjiga je mogla da stane u desetak strana ali valjda ovako izgleda "filozofski".

Ja jedva dočeka onaj deo gde navodi "argumente" kad tamo.....

Prva reakcija je bilo razočaranje a onda sam se sam sebi slatko ismejao.

Bože, Bože šta li sam ja očekivao. Ista stara priča, kad god nešto ne znamo tu je Bog, Bogovi, inteligentni um........

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Znači ti znaš u čijem. Pa da čujem odgovor.

То зна свако, ко жели да зна, нисам само ја привилегован.  :)

Онај који је створио сав видљиви и невидљиви свет је све то објавио преко свог човека, пророка Мојсија. Све о томе, детаљно, имаш у Мојсијевим књигама, које су део Светог Писма, одмах на почетку се налазе. :)  

Подели на овим сајтовима

На старој доброј википедији [0703_read] делује као да је пронашао аристотеловског, философског бога, не хришћанског.

И ја сам са атеизма прво прешао на деизам. Није баш лако одмах прихватити нешто чему си дуго био противник. Др. Флу је изгледа заглавио на деизму.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

И ја сам са атеизма прво прешао на деизам. Није баш лако одмах прихватити нешто чему си дуго био противник. Др. Флу је изгледа заглавио на деизму.

Pa po ovoj knjizi meni se cini da je postao hriscanin. Neznam mozda nisam u pravu.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...