Jump to content

Paskal , zaboravljeni heroj duha - vera u Boga velikog mislioca

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Неначитан сам и глуп па не разумем фору. 

Ma jok bre, samo izgleda nisi čitao Marti Misteriju

MM_SR244_img4.jpg

:D

Подели на овим сајтовима

Ma jok bre, samo izgleda nisi čitao Marti Misteriju

MM_SR244_img4.jpg

:D

"Рупе" у образовању... Да ли је чуо за Миливоја Пашичека-питам се?  :.mislise.

Подели на овим сајтовима

"Рупе" у образовању... Да ли је чуо за Миливоја Пашичека-питам се?  :.mislise.

Нисам. :(

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нисам. :(

Ономад, у оној великој држави, постојао је један магазин који је издаван у Загребу и звао се "Еротика"... Беше то лист попут "Плејбоја" да кажем... Најприближнији бејаше ако се упореди са тим чувеним америчким часописом... Дакле, није био онако, да кажем "сиров", истина беше ту дуплерица и понека "слика" и "сличица" између страница, али са друге стране имаше ту прегршт неког другог занимљивог садржаја-интервјуа, коментара, анализа и тако то... Е тај поменути Миливоје (Пашичек) беше уредником тог листа, а истовремено и још неких "Вјесникових" издања, међу којима се нарочито истицао легендарни `талијански стрип "Алан Форд"...

Своједобно, извесна фирма "Магнус" из Краљева (а Краљево је иначе познато по томе што је `икс` печалбара из тог места у Италији-дакле, неко из Краљева беше купио права за издавање тог стрипа за тржиште наше "Србијице")

Међутим, иако је та активност потпомогла да и у оно време санкција, заинтересована јавност "види" и прочита нова издања стрипова "Алан Форд", ипак је читавој "причи", посебан тон давао чувени "Вјесников" преводилац, покојни Ненад Брикси, који је и творац неколико десетина сентенција и коментара из тог стрипа, а који су "ушли" у говор народа и народности балканског вилајета...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"693. Када видим заслепљеност и беду човекову, гледајући целу нему васиону, и човека без светла, остављеног самом себи као залуталог у овај забачени кутак васионе, без појма ко га је ту ставио, шта тражи он ту, шта ће бити од њега када умре, неспособност за било какво сазнање - мене хвата страх, као неког човека кога би заспалог однели на неко пусто и стравично острво, и који би се пробудио не распознајући где је и немајући начина да одатле изиђе.

И при том се дивим како човек не пада у очајање због тако бедног стања. Видим друге особе око себе, сличне природе: питам их јесу ли боље обавештене од мене, кажу да нису; а потом, ти залутали кукавци, обазревши се око себе и угледавши што допадљиво, одали су се томе и прионули за то; што се мене тиче, то ме није могло привући и, узимајући у обзир колико има више вероватноће да постоји нешто друго цем овога што видим, тражио сам да ли тај Бог није оставио каквог знака од себе.

Видим више религија опречних, и према томе, све лажне, изузев једне. Свака хоће да се у њу верује по њеној сопственој заповести, и прети неверницима. Ја, дакле, по томе не верујем у њих. Свак то може рећи, свак може прогласити себе пророком. Али ја видим хришћанску у којој налазим пророчанства (која су се испунила); а то не може свако учинити".

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

Prosto čovek  pomisli da ga je vladika Nikolaj u pojedinim delovima kopirao

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

(484). Људи су тако неминовно луди да би то била лудост друге врсте: не бити луд.

:)))

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

Ја немам, нажалост. Размишљам да је можда боље прочитати на неком другом језику (француском? 8086.gif ) ако има у .пдф-у, јер постоје различите редакције. Ова која је код нас преведена се сматра застарелом.

Подели на овим сајтовима

Скоро све цитате које сте постављали на овој теми сам читала на сајтовима и баш сте ме подстакли на више. :) Француски не говорим, а хвала у сваком случају (ипак је ово вредна информација).

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Пивопија, on 31 Dec 2013 - 14:16, каже: Он дакле има те делове (највише у ''Мислима'') Има ли неко шта од њега у .pdf? :)
ја имам књигу ``Мисли``, ако вам нешто значи, не у пдф, него штампану.
Подели на овим сајтовима

Па, хвала Вам, мада би ми било мало чудно да позајмљујем, ипак није ништа хитно, нити преко потребно да бих Вам наметала обавезе (да се налазимо и слично).

И извињавам се на офтопику, мислила сам да ће неко јавити на пп. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...