Jump to content

Свет али бескорисан

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не бих сад да нешто осуђујем или мерим количину благодати,али наслов теме ако треба да буде аналоган о Јоиловом животу, па сад не знам колико је баш он свет, или је можда у фазону оне књиге свети,а не свети...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Или је примереније:

"А и сви који хоће да живе побожно у Христу Исусу биће гоњени'' (2.Тим.З,12).

Razlika je ogromna izmedju gonjenja i objasnjavanja. E sad, sto bi neki prvo da gone, pa tek potom da objasne, je druga prica.

Postoje losi i dobri ljudi, iako i to je diskutabilno, ali bacati blokove osuda na +Joila nema smisla, ako moze da mu se pristupi bratski, a moze, i pokusati prvo objasniti u cemu gresi, ondakar je to ispravniji nacin. A to moze svako ko ga poznaje, ili ne poznaje. On je cuo onu pricu o Nemcu kojem je presadjeno srce Srbina i na pogresan nacin je razumeo, tj. nije razumeo Boziju promisao koja je upucena Nemcu. Plotski je shvatio taj dogadjaj.

E da, sad se setih jedne zamerke na Zoranov tekst, da ljubavi vece nema nego poloziti svoj zivot za bliznjega, ljudi ovo je vec n-ti put da se ta zapovest provlaci gde joj nije mesto tj. u kontekstu doniranja organa, nema tu nikakvog zrtvovanja, nego je milosrdje u pitanju.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Razlika je ogromna izmedju gonjenja i objasnjavanja. E sad, sto bi neki prvo da gone, pa tek potom da objasne, je druga prica.

О првом и говорим.

Postoje losi i dobri ljudi, iako i to je diskutabilno, ali bacati blokove osuda na +Joila nema smisla, ako moze da mu se pristupi bratski, a moze, i pokusati prvo objasniti u cemu gresi, ondakar je to ispravniji nacin. A to moze svako ko ga poznaje, ili ne poznaje.

У праву си, и ја кажем да нема смисла.

On je cuo onu pricu o Nemcu kojem je presadjeno srce Srbina i na pogresan nacin je razumeo, tj. nije razumeo Boziju promisao koja je upucena Nemcu. Plotski je shvatio taj dogadjaj.

То је ствар перцепције, можда је исправно разумео. Како год, ту причу је навео само као пример, а није на основу ње заузео став.

E da, sad se setih jedne zamerke na Zoranov tekst, da ljubavi vece nema nego poloziti svoj zivot za bliznjega, ljudi ovo je vec n-ti put da se ta zapovest provlaci gde joj nije mesto tj. u kontekstu doniranja organa, nema tu nikakvog zrtvovanja, nego je milosrdje u pitanju.

Добро си ме подсетио, уочио сам исто на оној теми о о. Јоилу како се више пута користио тај стих везано за овај догађај, а ниђе везе. 

Подели на овим сајтовима

E hvala ti brate Milane

E pa pope Djurovicu

Zasto ne zoves svog vladiku -patrijarha - mitropolita pa njemu sve to ne kazes ?

Aman dokle ćete vi popovi I kaludjeri da sludjujete narod?

Jedan kaze jedno, drugi drugo , treci trece ....

Pa jel imate vi jedinstvo u crkvi? Ako nemate zamandalite vrata pa se lepo dogovorite

Sta ucite ovaj polulud nnarod ?

Dokle vise ?

Ovaj komentar iako deluje napadno, iznosi mnoge cinjenice.

Svesni smo da postoji, da kazem, ,,tihi" rat koji se vodi izmedju monaha koji umeju zestoko da opletu po svestenicima, a bogme i obrnuto. Licno mislim da je ovo i prouzrokovalo mnoge probleme, a izmedju ostalog i problem sa monahom Artemijem. Previse su mirjani uvuceni u sve ovo, a mirjani su zaista ponekad polulud narod, sto je zalosno, ali tako je. 

Medjutim, osvrnuo bih se na sam tekst i rekao da se on drzi zlatne sredine, sto opet ne znaci da ne bi trebalo biti oprezan. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

То је ствар перцепције, можда је исправно разумео. Како год, ту причу је навео само као пример, а није на основу ње заузео став.

Pre ce biti da mozda nije ispravno razumeo, zato kazem, to se moze raspraviti, ko oce jel, a ne da se trubi samo po forumu i internetu, jerbo je sansa za razumevanjem manja, nego licno i zajedno razluciti sta jeste, a sta nije.

Kolko znam, ti nemas pojma na osnovu cega je on zauzeo stav, a ja mislim da je bas ta prica presudna, a posto je pogresno shvacena eto "belaja", iako nema frke, bivstvovanje u materiji je brzo prolazno, al opet treba znati sta je ispravno.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Pre ce biti da mozda nije ispravno razumeo, zato kazem, to se moze raspraviti, ko oce jel, a ne da se trubi samo po forumu i internetu, jerbo je sansa za razumevanjem manja, nego licno i zajedno razluciti sta jeste, a sta nije.

Kolko znam, ti nemas pojma na osnovu cega je on zauzeo stav, a ja mislim da je bas ta prica presudna, a posto je pogresno shvacena eto "belaja", iako nema frke, bivstvovanje u materiji je brzo prolazno, al opet treba znati sta je ispravno.

Видим, отворило ти се ''треће око'', па видиш све, само провери диоптрију, за сваки случај.

Ово ''немаш појма'' немој да користиш у разговору са мном.

Иначе, добар си дечко.

Подели на овим сајтовима

Видим, отворило ти се ''треће око'', па видиш све, само провери диоптрију, за сваки случај.

Ово ''немаш појма'' немој да користиш у разговору са мном.

Иначе, добар си дечко.

Pa jel imas pojma?

Nisam te napao, nije mi bila namera to uopste kako si i mogao primetiti samo da si bio iskren, nego pricamo normalno ko uzivo, ja ne znam forumske bontonove, to me ne interesuje. Al ti si mene napao, misleci da sam ja tebe napao, pogreska hehe :)

A to "nemoj da koristis u razgovoru sa mnom" zvuci kao da si iznad mene, ali kazem ti pogresno si me razumeo, nije mi palo napamet da se uzvisujem, samo pricamo. Ja sa drugom mogu da koristim sta ocu pa se on nece naljutiti, internet je to i nije bas zadovoljavajuci vid komunikacije :)

Pitanje i dalje stoji, jel imas pojma? :0102_laugh:

PS: nisam ja za tebe "decko", a posebno ne "dobar decko" :))

Подели на овим сајтовима

fale nam ovakvi tekstovi. Trebalo bi da ih je vise. Glas razuma. 

fale nam bre ovakvi ljudi u Crkvi. Trebalo bi da ih je vise.Glas razuma.  :.mislise. 

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

fale nam bre ovakvi ljudi u Crkvi. Trebalo bi da ih je vise.Glas razuma.  :.mislise. 

Ne fale taki ljudi, ima ih kolko oces, nego fali da se okusaju izvan virtuelnog okvira ili sebi u bradu. Nacin nije bitan, bitna je namera i smisao.

Подели на овим сајтовима

Pa jel imas pojma?

Nisam te napao, nije mi bila namera to uopste kako si i mogao primetiti samo da si bio iskren, nego pricamo normalno ko uzivo, ja ne znam forumske bontonove, to me ne interesuje. Al ti si mene napao, misleci da sam ja tebe napao, pogreska hehe :)

A to "nemoj da koristis u razgovoru sa mnom" zvuci kao da si iznad mene, ali kazem ti pogresno si me razumeo, nije mi palo napamet da se uzvisujem, samo pricamo. Ja sa drugom mogu da koristim sta ocu pa se on nece naljutiti, internet je to i nije bas zadovoljavajuci vid komunikacije :)

Pitanje i dalje stoji, jel imas pojma? :0102_laugh:

PS: nisam ja za tebe "decko", a posebno ne "dobar decko" :))

Ма, пусти, видиш да ја нешто фантазирам, видим напад тамо где га нема. Извињавај и праштај. :)

Да ли имам појма, питаш ме? Имам појма. Имам колико 'оћеш појмова, па просто не знам шта ћу са толиким појмовима. :D

Сад без шале. Укратко, никада не бих пристао на туђе срце, пре бих изабрао смрт. Зато разумем оца Јоила. 

Да не да Бог да било ко дође у ситуацију да мора да бира.

Подели на овим сајтовима

Ne fale taki ljudi, ima ih kolko oces, nego fali da se okusaju izvan virtuelnog okvira ili sebi u bradu. Nacin nije bitan, bitna je namera i smisao.

nemaju vremena za unutar crkvene sporove, ili sluze Liturgiju ili igraju kolo posle! :)

trebinje-31.jpg

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

nemaju vremena za unutar crkvene sporove, ili sluze Liturgiju ili igraju kolo posle! :)

trebinje-31.jpg

Ta slika je bas zanimljiva, gle kolko ih je sto statiraju u kukuruzu, a ustvari nista ne rade nego samo kao posmatraju, to su neke druge rezervisane galaksije. Lanci i okovi.

PS: pijem rujnog vina sad, pa mozda zvuci brutalno, ali tako je sta da radim.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...