Jump to content

Episkop Artemije na saslušanju

Оцени ову тему

Toma

Препоручена порука

Тај исти Владика Атанасије је за време рата обилазио народ по читавој својој  Захумско-Херцеговачкој епархији,тешио ратну сирочад и удове,носио лекове и храну ,једном речју састрадавао са народом,био распет са њим свих оних година,затим из згаришта духовно и материјално подигао епархију на ноге.

Када сам био у Невесиње доживео сам потресну сцену.У Цркви која је направљена укругу болнице да би се болесни причешћивали,постоји крстионица испод ње која је осликана мотивима из живота Св.Василија острошког,и поред тог живописа су написана имена погинулих невесињаца из задњег рата.То су читаве породице које су учествовале у одбрани Невесиња.Ту човек не плаче ,ту сузе саме теку.И ту видим једног дечака од петнаестак година како мој син што има и питам га како је,а он ми каже ,добро је сад али да нам није био Владика Атанасије ово што видите овде би све било у згаришту.

Тај дечко је за мене сведочанство ИСТИНИТО  шта се тамо дешавало и ко је какву улогу одиграо.

Подели на овим сајтовима

Нема сумње да Владика Атанасије није помагао у рату, а и послије рата. Лично сам га видио у Тврдошу како ради (па тако се и повредио), када је била само црква подигнута и конаци почели са изградњом. Тада је нешто спомињао "сестринску цркву", везано за злочине које је она аминовала, итд. Ово је било 98/99. Тада је садашњи Епископ Григорије био само јм. Међутим, био сам на литургији у Требињу, некада у то вријеме и изненадило ме када је +Атанасије повисио тон на хор јер нешто су мало забрљали. Очигледно, има нарав импулсивну. Не задуго послије тога је отишао у мировину под изговором да не може да води епархију. Међутим, како видимо сада је добар и прихватио је да управља епархијом РП.

Нешто ми ту не штима.

Подели на овим сајтовима

ps. setimo se istinskog revnitelja i ispovednika vere hriscanske Maksima Ispovednika koji ni jednog trenutka nije posegnuo za ovakve metode "isterivanja pravde", iako njegov polozaj bese mnogo ugrozeniji jer bese, verovatno, jedini monah koji je u to vreme ispovedao autenticnu veru (a da, pa ovi iz Obraza tesko da su culi za njega... ipak je njihovo kvazipravoslavlje priznaje verovatno samo "srpske" svetitelje).

?????? ?? ? ??. ?????? ??????????, ??? ?? ???? ???? ???????????... ????? ?? ???? ?? ?? ????? ???????, ???????? ?????????????, ??????, ??????, ???? ? ?????.... ???? ?? ??????? ?????? ? ???????? ?? ???????...?? ?? ?? ??????? ?? ???? ??????????? ? ??????....  ???? ????????? ?????? ??? ?? ???? ????? ???? ??? ?? ??????...

? ?????? ??? ?? ?????? ?? ?? ????? ??? ?????? ???? ?? ???? ?? ????? ????? ? ?? ?? ??????? ?? ??? ????, ????? ?? ?? ?? ???? ?? ?? ????, ?????????, ?? ?? ???? ???? ?? ????? ? ???...??? ??, ???? ????? ??????, ????, ??????....

? ??????? ????????? ?? ????? ????? ?????? ??????, ?????????. ? ?? ??? ????. ????? ?????. ??? ????, ???? ????????? ????? ???? ??????????- ???????, ??? (????????? ????, ??????).

??????? ? ???????? ???? ?? ??.????? ????????? ???? ????? ???????... ??? ?? ?? ??????? ???????? ????! :o   ???? ??? ?? ????? ?? ?? ?? ????? ???? ? ???? ?????? ?????, ??? ? ???? ?? ???? ?? ??????? ???????? ???? ?? ??????? ?????? ? ?????? ?? ??????. ?????? ??????? ???????? ???? ???? ?? ??????? ?? ??????, ???? ?? ?? ???????? ???????? ?????? ?????? ???? ????? ?? ?? ?? ? ????? ????? ?????? ? ???????? ???????.

????? ????? ????? ?? ??????? ???????? ???? ??????, ???? ??? ???????? ??. ?????? ?????????? ? ??? ?????? ??? ?? ????.

Подели на овим сајтовима

???? ????? ?? ??????? ????????? ???? ??????? ? ????, ? ? ??????? ????.

Jel ovo greska u kucanju ili namerna kleveta? A za hor - mozes misliti, povisio glas na hor, kakav pad, kakav antisrpski i globalisticki gest. Pa da, u tome lezi kljuc desavanja u ep. R.P. Jer ako je vl. Atanasije povisio glas na hor u Trebinju, sta on trazi u ep. R.P.?

Подели на овим сајтовима

???? ????? ?? ??????? ????????? ???? ??????? ? ????, ? ? ??????? ????. ????? ??? ?? ????? ? ??????? ???? ???? (?? ???? ?? ? ????????), ???? ?? ???? ???? ????? ????????? ? ?????? ?????? ?? ?????????. ???? ?? ????? ???????? "?????????? ?????", ?????? ?? ??????? ???? ?? ??? ?????????, ???. ??? ?? ???? 98/99. ???? ?? ??????? ??????? ????????? ??? ???? ??. ???????, ??? ??? ?? ????????? ? ???????, ?????? ? ?? ??????? ? ?????????? ?? ???? ?? +????????? ??????? ??? ?? ??? ??? ????? ?? ???? ????????. ?????????, ??? ????? ??????????. ?? ?????? ??????? ???? ?? ?????? ? ???????? ??? ????????? ?? ?? ???? ?? ???? ????????. ???????, ???? ?????? ???? ?? ????? ? ????????? ?? ?? ??????? ????????? ??.

????? ?? ?? ?? ?????.

Vidi brate + Atanasije diže ton i na ?akone u sred Liturgije,na narod u manastiru kad malo glasnije pri?aju i itd ali ja ga zato baš mnogo volim,i svaki iole normlan vernik bi preko toga prešao naravno ako je svestan veli?ine i zna?aja + Atanasija za srpski narod i srpsku Crkvu!
Подели на овим сајтовима

Upravo tako,zato je + Artemije sam sebi napravio ozbiljan problem.

????? ?? ????????? ???? +????????. ???? ?? ?? ??? ??????? ????????? ????? ??????.
Pa verovatno nisu ali niko nije zbog neposlušnosti izazvao toliku medisku pažnju kao +Artemije!

I ne bi voleo da se na ovakav na?in vrši bilo kakvo opravdavanje,tipa nije on jedini!

Naravno da nije ali se nadam da ?e novoizabrni Patrijarh sa sinodom samo nastaviti ovakav posao i da je ovo samo po?etak!

Подели на овим сајтовима

све нешто размишљам како нам се Господ показује у сили својој, а у слабости нашој.

изгледа да нам се отворила могућност да пометемо кућу, а ми смо лењи да схватимо да је то добро, а не лоше што нас ваде из поспаности у сред сна који траје већ две године у нашој евхаристијској заједници СПЦ.

искрено, више волим истину него леба да једем, а човек ако је згрешио има право и да се покаје, али и обавезу да сноси тежину одговорност својих дела, као и обећање да га неће сам носити у добру и злу.

пошто је наш Бог Милост и Љубав, мислим да морамо оставити да делује, и то прво кроз послушање глави Цркве, па свима надоле одатле.

молим да не правите забуну у својим умовима да сте овде дошли да причамо о личном понашању владика, као да смо поставили услов како човек треба да изгледа ако је владика или у мантији генерално. нико од нас није цвеће пред Господом, а ако вас то не спречи, онда држите језике због оних који су слабији од вас да понесу терет таквог знања без разумевања како да се изборе са тиме.

ако ћемо право, изгледа да знам сочније приче, али неће бити никоме на корист нити ће попити неку памет од тога, а ово треба да буде место где се окупљамо да причамо о стварима које нас муче у вези актуелних догађаја, а не да правимо стране, странке или странце једни од других.

Подели на овим сајтовима

Tačno sam znao da će ova priča da ode u ovom pravccu,a vidiš ekipa oko +Artemija koristeći njegovu naivnost, a na ovu klasičnu udbašku patku krala srpskoj deci iz tanjira i punila svoje tajne račune!

I svi ti koji su pričali tu priču i širili je u narodu kako je tobož +Artemije zadnji stub odbrane od pokatoličavanja i slične gluposti,svi oni bi prvi priznali papu samo kad bi mogli više para  tako da zarade nego ovako kradući deci iz tanjira  :o

Подели на овим сајтовима

Ви се залажете за ту истину, а многи други (и ја међу њима) другу. Хајде брате да то пополовимо, не као на пијаци између вас и нас, него у САС и нека је то јединствено у СПЦ. Многи би хтјели и тамо и овамо, али то неиде. Неко спомену Синод да рјеши. Како? У Требињу говоре Владика и његове плавуше. Приџваћам ово као рекла-казала и не желим да вјерујем у то, али није само ова прича. Народна пословица каже:"Што народ прича или је било или ће бити". Слажем се нека Синод ријеши, али прије тога нека САС донесе одлуку и нека се Синод њоме руководи. Треба испитати све Епархије, али бојим се да би понегдје било, кадија је те тужи, кадија те суди.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...