Jump to content

Episkop Artemije na saslušanju

Оцени ову тему

Toma

Препоручена порука

?? ?? ???????? ?? ?? ??????, ? ????? ????? (? ?? ???? ????) ?????. ????? ????? ?? ?? ??????????, ?? ??? ?? ?????? ?????? ??? ? ???, ???? ? ??? ? ???? ?? ?? ??????????? ? ???. ????? ?? ?????? ? ???? ? ?????, ??? ?? ?????. ???? ??????? ????? ?? ?????. ????? ? ??????? ?????? ??????? ? ?????? ???????. ????????? ??? ??? ?????-?????? ? ?? ????? ?? ???????? ? ??, ??? ???? ???? ??? ?????. ??????? ????????? ????:"??? ????? ????? ??? ?? ???? ??? ?? ????". ?????? ?? ???? ????? ??????, ??? ????? ???? ???? ??? ?????? ?????? ? ???? ?? ????? ???? ????????. ????? ???????? ??? ????????, ??? ????? ?? ?? ?? ???????? ????, ?????? ?? ?? ????, ?????? ?? ????.

??/?? ... ???? ?? ?????? ? ????  :o

????? ??? ????, ??? ???? ?? ???????? ?? ??? ????? ?????, ?? ??? ??? ?? ?????????? ?????????? ? ??? ?? ????????? ????? ? ??? ????? ????????? ???????? ???????? ?????????, ?? ???????? ?? ??? ??????? ??????? ?? ?????? ?????????.

??? ???? ????????, ???? ?????? ???? ????? ?? ''????'' ?? ''????'', ???? ?? ? ????? ??? ??????? ??????, ???? ?? ????? ?????? ???? ???? ???? ???????????? ?????????, ??? ?? ?????? ????? ?? ??????.

?? ??? ?? ????????? ??? ???? ?????? ? ??????, ????? - ??????, ????? ?????? ??? ????????? ???? ???? ???? ????????? ????????? ? ??????? ????? ??????, ???? ???? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? ????.

Подели на овим сајтовима

Сви добро знамо из историје Цркве какосу се решавали спорови по свим питањима па и кад је јерес била у питању.Знамо дакле где Дух Свети дише,а то је заједница сабраних у Христу.

Никада,али НИКАДА Свети Синод није донео неку одлуку а да није била добро промишљена.

Само онај ко зна како дише Црквени организам може и да зна да је моје казивање истинито.

Подели на овим сајтовима

ИЗ ЖИТИЈА СВЕТОГ ОЦА НАШЕГ ЈОВАНА ЗЛАТОУСТА, патријарха Цариградског

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/ZitijaSvetih/ZitijaSvetih1113.htm

Теофил и његови једномишљеници се веома обрадоваше царевом гњеву против Јована. Теофил нађе два ђакона које свети Златоуст беше одлучио од Цркве: једнога због убиства, а другога због прељубе. Овим ђаконима Теофил обећа епископски чин под условом да лажно сведоче против патријарха Јована. А они бедници, непријатељујући против Јована и желећи епископство, одмах обећаше Теофилу да ће испунити његову вољу. Теофил написа многе лажне оптужбе против светог Јована Златоуста и предаде их ђаконима, да их они од себе поднесу сабору. Сабор се имао одржати у предграђу Халкидона, где се налазио царски дворац и велика црква светих апостола Петра и Павла.[38] Епископи, сабравши се тамо, заседаху на сабору заједно с Теофилом. А блажени Јован заседаше у своме патријаршијском дому са четрдесет законитих епископа. И веома се чуђаше свети Златоуст како Теофил, за кога је било нарећено да га због многих кривица силом приведу на суд, тако брзо придоби на своју страну цара и његове доглавнике, и од оптуженог се претвори у судију. И стаде свети Златоуст говорити епископима: Браћо, молите Бога за мене, и ако љубите Христа не остављајте цркве своје. За мене се већ приближи време страдања, и после многих невоља ја ћу отићи из овог живота ка Господу. Видим да је Сатана, не подносећи моју науку, сазвао против мене нечестиви сабор. Но ви не тугујте због мене, него ме спомињите у молитвама својим.

Чувши то, сви се ужаснуше и заплакаше. Светитељ им нареди да ућуте и тешаше их. У то време дођоше изасланици од Теофиловог сабора, позивајући светог Златоуста на суд, да да одговор на оптужбе, поднете против њега. А епископи који са светим Златоустом заседаваху на сабору послаше преко тих изасланика овакву поруку Теофилу: He позивај светитеља као Каин Авеља у поље, него ти дођи к нама, да се оправдаваш пред нама, јер ми имамо писмене доказе о безакоњима која си починио. Стога, дођи овамо, пошто нас, благодаћу Божјом сабраних не на разорење Цркве већ на мир, има много више него на вашем сабору. - Свети пак Златоуст са своји стране рече изасланицима: He могу ићи к отвореним непријатељима мојим. - И не оде. А позван на безакони суд по други и трећи пут, свети угодник рече изасланицима: Коме да идем? Непријатељима мојим, или судијама? Ја сам готов да предстанем суду целога света, но под условом да и моји противници предстану са мном на суд, али да нам судије буду други. Међутим сада су противници моји судије мени, и они хоће не да се суде са мном него да ми суде. Зато, на такав суд ја поћи нећу. Нека се саберу епископи из свих цркава, тада ћу предстати на суд.

Рекавши то, свети Златоуст посла место себе три епископа са два презвитера, да они говоре за њега. Међутим Теофилов сабор, угледавши Јованове изасланике, не даде им ни речи проговорити, него их дохватише и тукоше, а на једнога од њих ставише железне окове, који беху припремљени за светог Златоуста. Затим учесници тога сабора стадоше читати лажне оптужбе, написане против невиног и чистог срцем Јована, и привевши лажне сведоке вршаху суц над њим.

У то време свети Златоуст се са својим епископима нахођаше у патријарашкој цркви, и обрати им се оваквим речима: Огромни су валови, жестока је бура, али се ми не бојимо потопљења, јер на стени стојимо. Нека се пени море, и нека бесни, но оно не може разбити стену. Нека се подижу вали, но Исусову лађу потопити не могу. Реци ми, чега да се бојимо? Да ли смрти? Али, мени је живот Христос, а смрт добитак (Флб. 1, 21). Да ли да се прогонства бојимо, кажи ми? Али, Господња је земља и што је год у њој (Пс. 23, 1). Да ли да дрхтимо што ће нам имање одузети? Али, ми ништа не донесосмо у овај свет; очигледно је да ништа ни изнети не можемо. He бојим се онога што је страшно у овоме свету, нити марим за оно што представља срећу. He плашим се сиромаштва, не желим богатства, не страшим се смрти, него молим да напредујете у добру.

Међутим Теофил са сабором својих епископа осуди светога Јована као заслужног свргнућа, и лиши га престола, ни лице његово видевши, ни глас његов чувши. На тај начин они за један дан остварише зло које одавно припремаху. Затим упутише цару следеће писмо: "Пошто је Јован оптужен за многе преступе, и будући свестан својих кривица, он не хте да дође на суд, због тога је већ свргнут. Јер таквога канони избацују, и ми га избацисмо; и ништа више није потребно сем да твоја моћ нареди да он буде отеран са престола".

Цар Аркадије ни оптужнице против светог Златоуста прочита, ни узажеле да чује одговор светог угодника. Он без колебања поверова речима неправедног сабора, и нареди да патријарха светог одмах отерају из цркве. У том циљу он и посла к њему једног велможу с војском. А народ чувши за то запали се гњевом, и стече се к цркви безбројно мноштво људи, и не одступаху од цркве пуна три дана, не дозвољавајући да светог Златоуста протерају. При томе сви громко викаху на цара, на царицу, на Теофила и њихове једномишљенике што неправедно осудише угодника Божјег. Тада свети Златоуст, бојећи се да му не измисле нову кривицу како се он, тобож, не покорава цару, сакри се од народа; а кад се спусти ноћ он тајно изиђе из цркве и предаде себе војницима, посланим да га ухвате. Војници га одведоше на морски залив, и отпловише са њим у Пренет, који се налазио према Никомидији. А народ, сазнавши за то, диже велику буну, у којој многи бише убијени и још више рањени. Међу побуњеницима беше таквих који искаху да Теофила камењем убију. Када Теофил дознаде за то, он кришом побеже из града и сместа отплови у Александрију. Тако се исто разбежаше и његови једномишљеници. Метеж захвати сав народ на све стране; и по црквама и по трговима народ је громко викао против неправедног суда који свргну тако велики светилник света. Побуњеници опколише и сам царски дворац, и са силном виком и ридањем мољаху да свети Јован буде враћен на патријарашки престо. Док се то тако збивало, једне ноћи би страшан земљотрес, од којега све спопаде велики страх; нарочито се царица страховито препаде, пошто се дворац тресао јаче него друге зграде, а један се део његов и сруши. Видећи то, сав народ стаде громогласно викати: Ако Јован не буде враћен, то ће се сав град срушити!

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

??? ????? ????? ?? ???????? ????? ?????? ?? ???????? ??????? ?? ???? ???????? ?? ? ??? ?? ????? ???? ? ??????.????? ????? ??? ??? ????? ????,? ?? ?? ????????? ???????? ? ??????.

??????,??? ?????? ????? ????? ???? ????? ???? ?????? ? ?? ???? ???? ????? ??????????.

???? ???? ?? ??? ???? ???? ??????? ????????? ???? ? ?? ??? ?? ?? ???? ???????? ????????.

?? ?????? ????????? ?? ??????? ???????? ? ???????????????, ????????, ????????????? ????????????, ??????????, ????????,... ? ????? ???? ??? ????? ??? ? ????? ???? ???? ???? ?? ????? ??????????.

????? ??? ????????? ????? ????? ?????. ???? ????? ?? ?? ??? ??????? ???? ?? ?? ?????.

Подели на овим сајтовима

Да не испадне да хоћу да намећем своје ставове. Слажем се да треба да све буде у оквиру САС и Синода СПЦ. Метла треба да чисти цијело двориште, а не само предулаз.

Више помпе и смутње су изазвале приче по форумима и новинама него што то заправо и јесте, али да није добро није. Вријеме ће показати истину. (Која ће надам се бити на мојој страни.) хехехех kolo2

Остајте са Богом

Подели на овим сајтовима

? ??? ?? ?????? ?????? ?????????? ???????? ????????? ??????? ? ?????????????

??????? ?? ????

?????? ?????? ?? ????????? ? ???? ?? ???? ?? ??????,? ? ????? ?????? ?? ???????? ? ?? ?????????,?? ?? ??? ??????? ? ?? ???????? ??????,??????? ????? ????????!
Подели на овим сајтовима

? ??? ?? ?????? ?????? ?????????? ???????? ????????? ??????? ? ?????????????

??????? ?? ????

?????? ?????? ?? ????????? ? ???? ?? ???? ?? ??????,? ? ????? ?????? ?? ???????? ? ?? ?????????,?? ?? ??? ??????? ? ?? ???????? ??????,??????? ????? ????????!

??????????? ???????? ????? ???? ??????? ? ?????...

??????? ????? ???, ?? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ? ???? ??????? ???????????? ??????????? ??????? ?????????? ? ???????? ?????-??????????? ? ????????-??????????? ???????????? ???? ??????? ?? ?????????? ????? ???? ?????????? ????????? ????????

Подели на овим сајтовима

????? ????? ?? ????? ?????? ????????, ? ?? ???? ????????.

?? ??? ??? ???? ??????? ? ???????????,?????? ?? ?????? ????? ?? ?????? ? ?? ?????? ?? 40 ?????? ????????!

?? ????? ?? ?????? ?? ???? ????? ???????? ? ???? ???? ?? ???? ???? ??????? ? ????????????? ???? ?????? ?? ??? ???? ?? ?? ??????? ????????. ? ??? ????? ? ???????? ??, ????? ??????, ??????? ????? ????????? ?? ????? ?????? ?????. ???????? ?? ??? ????????? ?? ?? ?? ????????? ?????????? ?? ????? ?????????? ? ??????????? (???? ???????? ??????? ????) ??? ??? ??? ?? ?????? ?? ?????? ??? ???? ?? ???? ??? ??? ???? ??????????? (??????? ? ??????) ?????????? ??? ???? ???????. ???? ??? ? ????? ?? ?? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ???????? ????? ??????? +???????? ? ???????? ?????-??????????? ? ????????-???????????.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ??? ???? ??????? ? ???????????,?????? ?? ?????? ????? ?? ?????? ? ?? ?????? ?? 40 ?????? ????????!

???????? ?? ??????.

?? ? ????? ??. ?????? ?? ?????? ??? ????, ??? ????????? ???? ?? ????? ? 10 ??????. ?? ??? ?? ??????? ???? ????? 9.

????? ?? ????????? ???? ? ??????????, ??? ????????? ?????? (?? ????????). ????? ?? ?????, ??????? ?? ????? ?? ????? ????????.

Подели на овим сајтовима

управо је био овај народ паметан а имао је и паметног Патријарха, а није се упадало по црквама и манастирима, нити је монаштво лутало од својих келија.

Подели на овим сајтовима

Vojo i Dražo pravi ste Srbi nema šta,tek sad mi je jasno zašto ova država propada  0102_laugh

??????? ???? ??? ????? ??????. ?? ????? ?? ???? ????? ??????? ????????????? ????? ???? ??????? ???????? ?????? ? ?????. ??????? ????? ??? ??? ??? ???? ?? ????. ?????? ?? ????? ???????? ? ????????.  kolo2

Подели на овим сајтовима

?? ????? ?? ?????? ?? ???? ????? ???????? ? ????

?? ????? ?? ?????? ?? ??????? ???????, ??? ???? ?? ????? ????? ?? ?????? ?? ?????.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...