Jump to content

Objavljeni tajni ugovori sa “Etihadom”: Arapi nas ošišali kao ovce!

Оцени ову тему

Deki992

Препоручена порука

joooj

Neke nepoznate marke (koje rade nekih 100 komada), Tesla koji radi odkad je osnovan gubitke (ima neko iza njega ko ga cuva ocigledno) i BYD kineska drzavna firma koja kopira BMV zato sto je kineska vlada naterala BMV da mora da radi za BMV. 

Boze po tom pitanju si stvarno tvrdoglav zacuvaj me boze, citas selektivno to nije normalno. 

Pitao si me za uspesne. Sve te kompanije su uspesne. Ostvarju profit. - to je uspeh. Imaju i sansu da napreduju i ukoliko naprave nesto dobro, postace velike koorporacije. Poenta je naprave nesto dobro -  to je ono sto stvara velike kompanije a ne "drzavna zastita" 

Mogla je republika Srbija da stiti juga ceo zivot nikad ne bi uspeo. A isto tako je japan mogao da prekine da stiti hondu - honda bi uspela. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

P

Mogla je republika Srbija da stiti juga ceo zivot nikad ne bi uspeo. A isto tako je japan mogao da prekine da stiti hondu - honda bi uspela. 

Hahahahahhaha 

Mora obadvoje da se cuva isto vremeno da preduzeca tezi da stigne konkurenciju. Ne ide jedno bez drugog. I Tesla se cuva jer bez te zastite da moze da radi minuse propao bi, razumes. 

Honda ne bi nikoma mogla da prodaje svoj krs da nisu Japanci kupovali svoje losije. Ili znas kakav je bio imidj japanskih i korejanskih kola 70tih. 

Ajde ako je lako napraviti auto bez ikakvih patenta i iskustva hajde i da mi napravimo autokompaniju, pravu, ne ove male koje samo radu tjuning na platformi vecih autokompanija. 

Inace ovde pricamo sta je dobro za Srbiju i tu su tako male firmice lepe ali 

Подели на овим сајтовима

I Tesla se cuva jer bez te zastite da moze da radi minuse propao bi, razumes. 

Не знаш причу везану за теслу. Теслу је направио творац пеј пала који је велики сањар и у ту компнију је уложио сопствене паре. Прво је направио "супер аутомобил" сада прави луксузни модел, и на крају ће да прави модел за широку продају којим планира да оствари профит.

Honda ne bi nikoma mogla da prodaje svoj krs da nisu Japanci kupovali svoje losije. Ili znas kakav je bio imidj japanskih i korejanskih kola 70tih.

Хонда и није могла да продаје крш. Она је повећала квалитет својих возила, али за то нима везе са заштитом. То је могла да уради и без зашитете. 

Ajde ako je lako napraviti auto bez ikakvih patenta i iskustva hajde i da mi napravimo autokompaniju, pravu, ne ove male koje samo radu tjuning na platformi vecih autokompanija. 

Нисам рекао да је лако. Ништа није лако, за све треба рад, знање, капитал, иновативност. 

Али оно што је разлика између држвног капитала и капитала тржишта.. капитал тржишта увек оде у прве руке. Када држава алоцира ресурсе и капитал често не оде у прве руке.

То ти је практично закон.. - тржиште ефикасније алоцира ресурсе од државе. 

А ти ме овде убђујеш у супорнто.. да држва може да ефикасније д алоцира ресурсе. Што ти је пријатељу - чист комуниза, 

Подели на овим сајтовима

Добро Агностиче у праву си. Није битна иновација, успешна компанија може да се створи само "уз помоћ држве" или ако је "прва на тржишту".. битно је да ти држва помогне и то је пут за успевање у послу...

А економски закони да тржиште боље алоцира ресурсе од држве, нису битни. 

Није битно што сам лепо аргументовао да форд није први на тржишту. Није битно што је имао конкуренцију, није битно ништа од тога. 

Исто сам ти навео пример фејсбука, али ту ти смета што фејсбук има мало запослених. 

Итд... сваком примеру можеш ископати неку фалинку. Али ниједна од тих "фалинки" које ти ископваш не мења просту чињеницу - компаније могу и увек су успевале да постну велике без помоћи држве.

Држаава својом "помоћи" више онемогућава стварање конкуренције и урушва сопствену привреду него што помаже привреду.

Све оне паре које је јапанска влада узела и уложила у хонду или корејска у самсунг, тржиште би много боље алоцирало и ко зна шта би створило само да су остале у рукама оних којима су припадале. 

Подели на овим сајтовима

Добро Агностиче у праву си. Није битна иновација, успешна компанија може да се створи само "уз помоћ држве" или ако је "прва на тржишту".. битно је да ти држва помогне и то је пут за успевање у послу...

Stvarno nemam vise snage. Naravno da trebas i inovacije, niko nije ni tvrdio. Naravno da trebas ko da se jedno i drugo iskljucuju.

Није битно што сам лепо аргументовао да форд није први на тржишту. Није битно што је имао конкуренцију, није битно ништа од тога. 

Pitanje je kakvi su ti zakoni trzista. Nazalost ekonomija daleko od toga da ima ekzaktnost fizike. 

Dobro nije bitno sto Ford je kasnijo 2 decenije, a svaka nova kompanija koja se otvori kasni jedan vek. To je sve jedno te isto. Nije ni vazno sto je danasnji automobil a model T kanta na cetiri tocka. Nista to nije vazno ako je neko uporan, pametan i.t.d. ce iz mesta napraviti auto bolji od Mercedesa i Tojote zajedno svejedno sto imaju milion patenta, decenisko iskustvo. 

Исто сам ти навео пример фејсбука, али ту ти смета што фејсбук има мало запослених. 

Итд... сваком примеру можеш ископати неку фалинку. Али ниједна од тих "фалинки" које ти ископваш не мења просту чињеницу - компаније могу и увек су успевале да постну велике без помоћи држве.

Fejsbuk i nije bas industrija koju Srbija treba, ali dobo Fejsbuk je pojen za tebe. 

Држаава својом "помоћи" више онемогућава стварање конкуренције и урушва сопствену привреду него што помаже привреду.

Све оне паре које је јапанска влада узела и уложила у хонду или корејска у самсунг, тржиште би много боље алоцирало и ко зна шта би створило само да су остале у рукама оних којима су припадале. 

Ne bi, ja ne znam sto Srbija u 19. veku nije imala industriski bum kad poreza gotovo nije ni imala (5 grosa po glavi) i sve sta je nastalo topionica u Kragujevcu nastala drzavnom intervencijom. 

Ne nije nista nastalo Srbija je bila agrarna zemlja i to je islo dobro dok je bilo dovojlno zemlje za sve kade na kraju 19. veka nestaje zemlja onda je prpa. 

Подели на овим сајтовима

Pitanje je kakvi su ti zakoni trzista. Nazalost ekonomija daleko od toga da ima ekzaktnost fizike. 

Наравно да нема када се државе стално мешају -  и ремете законе економије. 

Dobro nije bitno sto Ford je kasnijo 2 decenije, a svaka nova kompanija koja se otvori kasni jedan vek. To je sve jedno te isto. Nije ni vazno sto je danasnji automobil a model T kanta na cetiri tocka. Nista to nije vazno ako je neko uporan, pametan i.t.d. ce iz mesta napraviti auto bolji od Mercedesa i Tojote zajedno svejedno sto imaju milion patenta, decenisko iskustvo. 

Тојота и Мерцедес немају никакво искуство јер немају никакав мозак. Мозак имају инжињери које те компаније запошљавају. Они су ти који стварају  а не тојота или мерцедес.  Све што имају од предности компаније које крену пре јесу везе са политичарима и изграђене брендове. Ако направиш добру компанију, уложиш дост новца можеш купити раднике који су подједнко добри, па и бољи него мерцедесови. Можеш чак и мерцедесове раднике купити. То је например урадио БМВ форду, купио је гомилу његових инжињера.

Fejsbuk i nije bas industrija koju Srbija treba, ali dobo Fejsbuk je pojen za tebe. 

Када би држава смањила своје упливе у тржиште, испливало би најисплативије тржиште за Србију. Људи би једноставно кренули том делатношћу која се највише исплати - сами да се баве. 

Ne bi, ja ne znam sto Srbija u 19. veku nije imala industriski bum kad poreza gotovo nije ni imala (5 grosa po glavi) i sve sta je nastalo topionica u Kragujevcu nastala drzavnom intervencijom. 

То је очигледно јер не разумеш ефекте пореза на тржиште. Порези не стварају ништа, порези отежавају стварање.

Што више имаш пореза то је више отежано тржишту да се развија. ШТо не значи да одсуство пореза гарантује развијње, али присуство пореза сигурно гарантује спорије развијање. 

Подели на овим сајтовима

Још само да одговоримо на питање зашто се срећни људи углавном некако налазе у САД (не рачунајући оне наше са РТС-а).

Ево ја да пробам, укратко.

Јака држава, одуство ратова на својој територији након Грађанског, подстицање сопствене привреде на хиљаду начина (субвенције, директна помоћ, налажење нових тржишта у свету...), стварање веома доброг пословног окружења (држава САД је то створила, да не буде забуне)...

Ел треба даље ил је и ово довољно?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево ја да пробам, укратко.

Јака држава, одуство ратова на својој територији након Грађанског, подстицање сопствене привреде на хиљаду начина (субвенције, директна помоћ, налажење нових тржишта у свету...), стварање веома доброг пословног окружења (држава САД је то створила, да не буде забуне)...

Ел треба даље ил је и ово довољно?

Суштина је у "добром пословном окружењу" А ово остало једноставно није тачно.. слабо шта и ретко кад САД Субенционише. ВЕћина коорпорациј се развијала "своја на своме" без субвенционисања и директне помоћи. 

Подели на овим сајтовима

То је ортодоксна глупост.

Које је државне кредите УСА дала форду?

Наведите ми примере држава које су државним кредитима развиле јаке индустрије?

I ford i sve sto imas u SAD je razvijeno drzavnim kreditima. Ni jedne firme na tlu SAD nema a da je znacajnija koja nije imala podrzku vlade SAD. Idu toliko daleko da svoju naftnu industriju sire ratovima i pljackom ...

Konkretno Ford je pukao na moju veliku radost ali je bila i jedina kompanija iz te branse u SAD koja nije trazila finansijsku pomoc od vlade SAD tokom poslednje krize koja jos traje ... A sve ostale jesu... Jer da nisu pukli bi a i ovako su pukli skupa sa celim SAD...

Evo sada cekaju sta ce im reci centralni bankar i otkinuti su , berze idu dole a ocekujem manji krah narednih dana i dibro pucanje i selidbu novca u Kinu, Rusiju, Brazil ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Rezultati Air Serbie za prvih šest meseci: rast prihoda, povećanje broja putnika i obima kargo poslovanja

Kompanija Air Serbija saopštila je juče presek svojih poslovnih rezultata za prvih šest meseci tekuće godine. Zabeležen je rast prihoda, povećanje broja putnika i obima kargo poslovanja.

IMG_9701-640x426.jpg

Zabeležen je rast prihoda od 82 procenta, koji je u iznosio 102 miliona evra, u poređenju sa ukupnim prihodom od 56 miliona evra, koliko je ostvareno u istom periodu 2013. godine. Ukupno 944.000 putnika je koristilo usluge ove aviokompanije između januara i juna ove godine, što je za gotovo 70 procenata više nego u istom periodu prošle godine.

Kargo sektor takođe beleži značajno bolje rezultate u prvoj polovini godine kada je prevezeno ukupno 907 tona tereta, što predstavlja rast od 65 procenata u odnosu na prvu polovinu 2013. godine. Prihod od prevoza tereta porastao je za 32 odsto što upućuje na njegovu značajnu ulogu u razvoju kompanije, stoji u saopštenju.

Od  pokretanja nove kompanije uvedeno je u upotrebu devet aviona Airbus iz porodice A320 (7 Airbusa A319 i 2 Airbusa A320), dok se dolazak poslednjeg, osmog, A319 (YU-APD) očekuje polovinom septembra meseca čime će proces obnove flote u prvoj fazi biti okončan. Svi avioni iz regionalne flote, tipa ATR72, ofarbani su u nove kompanijske boje a i unutrašnjost putničke kabine je preuređena po novim, visokim standardima. Prosečna starost obnovljene flote sada iznosi 10 godina:

- Postignuti rezultati nas veoma raduju i pokazuju efikasnost rada tima Air Serbije u sprovođenju strategije održivog rasta. Na dobrom smo putu da stvorimo profitabilnu, snažnu aviokompaniju do kraja tekuće finansijske godine, u skladu sa obavezom koju imamo prema našim deoničarima, Vladi Republike Srbije i Etihad Airwaysu. Trend rasta će se nastaviti i u drugoj polovini 2014. godine, kada će kompanija ponovo ući u proces povezivanja Balkana sa novim tržištima, kombinacijom direktnih letova i proširenja saradnje sa kod-šer partnerima. – izjavio je ovim povodom direktor kompanije Dane Kondić.

Rast Air Serbije takođe je rezultirao i otvaranjem značajnog broja novih radnih mesta za državljane Srbije. U prvoj polovini 2014. godine, zaposleno je  dodatnih 300 profesionalaca. Kao još jedan vid ulaganja u svoju budućnost, Air Serbia namerava da ponovo pokrene program obuke pilota-kadeta. Tehnički sektor Air Serbije zaposlio je 44 inženjera i tehničara u cilju uspostavljanja sektora održavanja na međunarodnom Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, stoji u saopštenju.

Bojan Aranđelović, TangoSix.rs

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Rezultati Air Serbie za prvih šest meseci: rast prihoda, povećanje broja putnika i obima kargo poslovanja

Ма јок, лажу Арапи и Вучић, знам ја све! Колко бих волео да пропадне Ер Србија, само да се види колко сам био у праву кад образујем овај глупи народ! 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма јок, лажу Арапи и Вучић, знам ја све! Колко бих волео да пропадне Ер Србија, само да се види колко сам био у праву кад образујем овај глупи народ! 

Дај боже да не лажу, али врло је велика вероватноћа да је ово иста пирча ко за мерцедес. Вучић је то, човек који манипулише медијима као нико до сад, прави најгоре могуће намештаљке од емисија, продао је кума ког је уздизао у небеса итд..

Ја бих баш волео да грешимо ... као и свако нормалан... да је његов промена искрена и дај е он супер онолико колико га његови пулени  хвале... али дебело сумњам... са покрићем

Подели на овим сајтовима

Дај боже да не лажу, али врло је велика вероватноћа да је ово иста пирча ко за мерцедес. Вучић је то, човек који манипулише медијима као нико до сад, прави најгоре могуће намештаљке од емисија, продао је кума ког је уздизао у небеса итд..

Ја бих баш волео да грешимо ... као и свако нормалан... да је његов промена искрена и дај е он супер онолико колико га његови пулени  хвале... али дебело сумњам... са покрићем

Ово су званични подаци Ер Србије, односно Етихада, коме углед зависи од истинитости објављених података. Не можеш њих да гледаш ко ове наше локалне шалабајзере којима истина и кредибилност не значе ништа.

Подели на овим сајтовима

Не знам.. Само сам пренео... На коментару ове вести је неко дао и виђење: "А што не приказаше расходну страну?"

Како год, пратим и сам шта се дешава... Ослушкујем и тако... А на Форуму нашем, имамо најмање једног форумаша, који може да каже шта је и како је из прве руке, али пошто се не оглашава-поштујем његову приватност... Уколико би нам рекао нешто и неке ствари би биле јасније... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...