Deki992 Написано Август 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Normalne osobe redovnom ishranom Ovo je,koliko se meni cini,dosta redak fenomen kod nas Ako mi ne verujes,uzmi prosecnog coveka,njegove dnevne obroke pa proveri da li je uneo onih 0,8 grama koji su preporuceni na dnevnom nivou. Ja ti kazem da nije ali ti proveri. 200 g pasulja i 400 grama hleba (psenica+raz) brate,ovo sto si ti naveo moze imati maksimalno 30 grama proteina,proveri na nekoj nutritivnoj tablici. Eeeee,da je to tako lako,pa ne bih se skidao sa pasulja i hleba Plus,postoji i nesto sto zovemo "bioiskoristljivost proteina" al dobro,da ne sirimo pricu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2014 PS. Odma sam namiriso da je tema vezana za sport i bildovanje tako da je mozda dobro da to naglasis u naslovu. (a cini mi se da vec i ima tema na tu temu, i tamo smo vec dosta kuckali o tome...) Ali nije mi to bila prvobitna namera. Vise sam mislio da se bavimo onim "soft" suplementima...vitaminima,mineralima itd. Ili cak nekim manje poznati,iz domena "zdrave hrane". Al dobro,tema nikad ne ide onako kako je postavljac teme zamislio... :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 200 g pasulja i 400 grama hleba (psenica+raz) ti je oko 100 g proteina. Coveku od 80 kg je potrebno za jedan dan oko 64 po ovoj tvojoj proceni 0.8 g po kilogramu. Za jedan obrok, dakle moze da unese i vise nego sto mu je potrebno za jedan dan. Ako cemo o kvantitetu. Obrok koji si naveo u svetu sporta ima tacno 0 (nula) proteina... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 9, 2014 Пријави Подели Написано Август 9, 2014 Nisu svi proteini jednakoi svarljivi i organitzam ne može jednako da ih vari, vrlo je važan aminokiselinski sastav. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 U bre pa ti... pa nisu to steroidi pa ce da ti izjedaju organizam iznutra dok se ne raspadnes Nije ni blizu da bude toliko opasno. Ako vezbate krkajte proteina sto vecoj meri. NEce vam skoditi jer necete moci da unesete visak iz prostog razloga sto treba da pojedes 10 kila mesa da bi uneo "visak proteina"... a i tad ce samo da izadju iz tebe na drugi kraj brate recimo da mozes da jedes 3 kg mesa dnevno, sta bi ti se desilo, mislim da bi ti jako brzo jetra otkazala, u najmanju ruku bi dobio dijabetes... na to sam mislio kad govorim o visku, nisam mislio na neka predoziranja.. zaista postoje preporucene dnevne doze proteina za osobe koji za cilj imaju razvoj misicne mase u teretani mislim da je maks preporuceno 3 grama po kili tezine dnevno a nije neograniceno, sve steti u velikim kolicinama , pij i 10 litara vode dnevno pa ce ti zeludac otkazati inace ja koristim ovo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 brate recimo da mozes da jedes 3 kg mesa dnevno, sta bi ti se desilo, mislim da bi ti jako brzo jetra otkazala, u najmanju ruku bi dobio dijabetes... na to sam mislio kad govorim o visku, nisam mislio na neka predoziranja.. zaista postoje preporucene dnevne doze proteina za osobe koji za cilj imaju razvoj misicne mase u teretani mislim da je maks preporuceno 3 grama po kili tezine dnevno a nije neograniceno, sve steti u velikim kolicinama , pij i 10 litara vode dnevno pa ce ti zeludac otkazati inace ja koristim ovo Zao mi je ali praksa te demantuje. ljudi koji se bave profesionalnim bodibildinogm od kojih neke i licno znam unose mnogo vece kolicine proteina od te granice koju si postavio od 3gr. 3gr je MALO za ozbiljne vezbace i takmicare. Oni se tako hrane godinama i redovno se testiraju- nemaju zdravstvenih problema sa bubrezima. Dijabetes pa tek nema mnogo veze sa unosom proteina... Dobar izbor... mada ja ne gotivim Scitek mnogo. Moj omiljeni brand je Dymatize... Druga stvar. 3kg mesa ima oko 800 grama proteina (!!!) ako si tezak 80kg to izadje 10grama proteina po kg (!)... pretera ga brate s primerima, tolko ni Ronnie Coleman ne bi mogo da izede Ja sam u vrhuncu dijete uspeo da jedem oko 400- 500 grama mesa ali i to je bilo previse i za stomak i za novcanik. Zato taj period i nije dugo trajao пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 DA bi organizam mogao da usvoji 3 grama i više moraš uzimati steroide. Ja nikada toliko nisam unosio proteina a imao sma zavidnu masu. Naročito dok sam redovno studirao, nisam imao para ni za kvalitetnu hranu, ne znam da li sam i gram unosio. lab_man and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
TacticalCommander Написано Мај 14, 2018 Пријави Подели Написано Мај 14, 2018 On 8.8.2014. at 19:33, Deki992 рече Kakav je vas stav o suplementima? Da li ih koristite ili mislite da nam oni ipak nisu potrebni? Pre svega,mislim da industrijske suplemente.... Ranije sam cuo da je,jedna jabuka iz 70 tih godina cini mi se imala hranljivu vrednost kao danasnjih devet jabuka. Takve argumente cesto potezu zagovornici dodataka ishrani,aludirajuci na to da je danasnjem coveku potreban dodatni unos mnogih "materija". Postoji mnogo dijeta, recepata, suplemenata. Pravila kako jesti pre i nakon treninga itd. Lično pratim ovaj sajt. Takođe postoje puno poučnih materijala o tome šta treba jesti pre i posle treninga isto tako postoji i veliki izbor različitih suplemenata Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука