Jump to content

Koliko uistinu,Biblija ima gresaka??

Оцени ову тему

Cico

Препоручена порука

Zašto, Hrišćani ga tako nazivaju?

Kad sam to rekao,zapravo sam indirektno uputio prozivku pa cak i kritiku,nimalo uvredljivu razumnom biću,za to sto ovdasnji muslimani,Gospoda Boga nazivaju nekakvim “Allahom“ (naravno,znam ja sta “Allah“ znaci na arapskom,tj. sa arapskog na naš jezik,ali o nesto drugo zelim reci). Zato kazem,kad bih i ja,jednog dana (pod uslovom,da se to IKADA desi) postao musliman,mislim da mi ne bi toliko vrane popile mozak pa da i ja pocnem ime Gospoda Svevišnjega,zamenjivati nekim “Allahom“. Tu ne mislim da je neko gresan,ako Boga naziva Allahom (BOŽE SAČUVAJ,pa da to mislim!!) ,nego mislim da se zapravo neki sasvim drugaciji motivi vezuju za to takvo njihovo “izdvajanje“ od nas ostalih,koji pripadamo toj tzv. nevernickoj strani (mislim ovde na ove muslimanske Bosnjake,koji cak i oslovljavanjem Gospoda Boga našega,nekakvim Allahom,zele zapravo politicke motive mesati u sve to,TO JE CINJENICA!

Ipak,uopste kad se radi o religiji (kojoj god) ,a narocito hriscanskoj ili pak islamskoj,NAJVECI neprijatelj religiji jeste POLITIKA!!! Kad politicki motivi upletu prste u religiju,onda tu nastaje ta tzv. Vražija rabota (da se vec narodski izrazim). Mada mi se cini da je u islamu,to politiziranje cak i izrazenije nego u hriscanstvu,ali o tome ne bih sad. Istina,kad biste danas pitali muslimane ili hriscane (mislim na one koji sebe smatraju “poboznim vernicima“ ) ,da li imaju nameru mesati politiku i religiju,oni bi vam u ogromnoj vecini,odgovorili sa NE! Ali sta njihove jasne zelje i reci njihove kazuju? Kazuju upravo suprotno od toga sta oni tvrde. Npr. rekao sam da je u islamu narocito zastupljen takav “trend“. Pa evo,u kratkim crtama,sta o tome mislim.

Evo npr. zaboravlja se sta na arapskom znaci sama rec “musliman“. To bi na nasem jeziku,kad bi preveli,najbolje bi se uklapalo sa celokupnim znacenjem reci “pravoslavac“ (cudno malo,zar ne?). Dakle,muslimani su zapravo pravoslavci. I evo,kad je taj njihov “pravoslavni prorok“ Muhamed (namerno pod navodnike pisem,jer mi Muhamed biva pomalo nejasna i sumnjicava licnost,i to mislim IZ VISE RAZLOGA,al necu sad o tome!) ,dosao medju Arape,on je,kako je vreme prolazilo,bio prihvacen od celog arapskog naroda,kao “pravoslavni“ prorok. E sad,ono sto je NAJGORE,religija se shvatila kao politicko oruzje,i to VEOMA SNAZNO politicko oruzje. Jednostavno,pripadnici jedne “pravoslavne vere“ ,poceli su ciniti stvari,kakve pravoslavac NIKAKO ne bi imao savesti da to ucini,da ne nabrajam sad. Tako npr. ove muslimane u BiH (njih namerno spominjem,jer su to nama najblizi muslimani,sa kojima vekovima zivmo,rastemo,radimo,pricamo istim jezikom,imamo mnogo slicnosti,itd..) ,bude SRAMOTA da sami sebe nazovu pravoslavnim vernicima,tj. pravoslavcima,(BOZE SACUVAJ,pa da se tako zovu,jer ce ih to pomesati sa pravoslavnim hriscanima,tzv. nevernicima) ,nego sami sebe nazivaju muslimanima,sto u principu,znaci JEDNO ISTO,ako samo malo bolje pogledamo. Ali uistinu gledano,treba ih razumeti sto se pravoslavcima ne izjasnjavaju. Iz prostog razloga,sto covek NE SME samog sebe nazivati “pravoslavcem“ ,jer ce to bukvalno pokazati,odnosno probuditi njegovu gordost,oholost,pa cak i,kao sto u svakodnevnici kazemo,prepotentnost. Jer,prosudite sami,NIJE LI LICEMERNO,I GORDO,da neko sam sebe naziva “pravovercem“ ,ili “pravoslavcem“???!!?? Na kraju krajeva,nije li i sam apostol Pavle govorio o gordosti kao velikom zlu? Stoga,kad bi se najpre,SAMO JEDNA REC,(musliman) prevela na naš jezik (na “pravoslavac“ ) ,desilo bi se to da islam vec ne bi imao svog politickog znacenja. Al kao sto smo vec “razmotrili“ ,veoma je gordo nazivati sebe pravoslavcem. Tako da,zar se “pravoslavcem“ moze nazvati i neki terorista (fundamentalista) ? Npr. sta kaze hriscanstvo o tome? “Ne postoje dobri i losi hriscani. Postoje SAMO ONI koji svim srcem svojim teže ići ka Hristu,i oni koji to ne žele,a takvi se ne mogu hriscanima nazivati!“. Stoga,nazivati sebe “pravoslavcem“ ,ma koliko zaista bili pobozni,je krajnje OHOLO i licemerno. Koliki smo uistinu bili pravoslavci,to cemo shvatiti tek pred Božijim sudom,kada ce nasa dela pokazati kakvi smo uistinu bili! Prema tome,nazivati sebe i “muslimanom“ je krajnje LICEMERNO,jer je i to slucaj kao da smo sebe “pravoslavcem“ nazvali. Jednostavno,stvar je VRLO JEDNOSTAVNA. NIKO od ljudi ovozemaljskoga sveta,NEMA PRAVO sebe nazivati,i sto je jos gore,smatrati “pravoslavcem“ ,ili “muslimanom“. Mi smo ipak samo ljudi,koji SVIM SRCEM TEŽE biti pravoslavci,tj. U ljubavi se sjediniti sa samim Gospodom Bogom,ali NIKAKO da sebe nazivamo “pravoslavcima“ (ili muslimanima,svejedno je) ,jer neko ko je uistinu pravoslavac,moze da putem svoje pale prirode i da to PRESTANE biti,a da opet i dalje sebe smatra “pravoslavcem“. Prema svemu ovome se JASNO VIDI,da se sama religija,treba ISKLJUCIVO u svojoj izvornoj DUHOVNOJ formi gledati,a NE NA POLITICKOJ,kao sto nazalost,OGROMNA VECINA MISLI ljudi uopste,i religija bas zato biva zloupotrebljivana u politicke svrhe.

P.S. kad sam ti hteo dati odgovor na to pitanje,SASVIM SLUCAJNO su mi sve ove stvari kroz moje misli prosle,i nisam bas najbolje obrazlozio,to znam,ali sam eto,hteo da vidim koliko se vi uistinu slazete sa time da je zapravo politika i politiziranje NAJVECI NEPRIJATELJ jedne duhovne religije,o kojoj se god radilo.....samo sam na jedan najobicniji laički način pokusao objasniti ljudsku primitivnost u politickim svrhama,a UPRAVO TO je najveca suprotnost jednoj religiji (u nasem slucaju,hriscanskoj,ali i islamskoj koja je ipak najveci “zakleti neprijatelj“ ove hriscanske vere)

Подели на овим сајтовима

A, kako bi bilo, Cico, da ti, prvo, shvatiš šta Biblija poručuje, u detalje, pa da onda tražiš "greške"? Kako ćeš da prepoznaš "greške" ako ne znaš ni šta je ispravno? Inače, ovo što radiš ti je isto kao da si rešio da utvrdiš koja je razlika između japanskog i kineskog, a da ne znaš jednu jedinu reč ni iz jednog ni iz drugog jezika.

Amin !

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Kad sam to rekao,zapravo sam indirektno uputio prozivku pa cak i kritiku,nimalo uvredljivu razumnom biću,za to sto ovdasnji muslimani,Gospoda Boga nazivaju nekakvim “Allahom“
I hrišćani ga Nazivaju Alahom, na Liturgiji i ostalim molitvama, oni koji žive gde je arapski jezik u upotrebi. 
Подели на овим сајтовима

I hrišćani ga Nazivaju Alahom, na Liturgiji i ostalim molitvama, oni koji žive gde je arapski jezik u upotrebi.

Pa arapski hriscani DA ,jer i pricaju na arapskom. Ali jesmo li mi Arapi? Zar i mi ovde da ga nazivamo “Allahom“ ? Mada,kad sam cuo od Valtera Fajta sta je rekao da tacno znaci rec “Allah“ ,mislim da ga NIKAD ne bih nazivao tako,kad sam video sta zapravo znaci to. Al stvar licne volje.....al da li je po vasem misljenju normalno da ovdasnji muslimani,Gospoda Boga naseg ,nazivaju Allahom?

Подели на овим сајтовима

Zayron, on 06 Aug 2014 - 13:24, каже:snapback.png

10478558_10203379502986392_6619409194568

Znam sta u prvoj,ali ne razumem bas sta u ovoj drugoj slici pise? Msm na ono sto u Kur‘anu pise. Ne razumem bas ceski jezik xD

Izvini ali ja ne znam ni sta u prvoj ni sta u drugoj pise xDD

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Zayron, on 06 Aug 2014 - 13:24, каже:snapback.png

Znam sta u prvoj,ali ne razumem bas sta u ovoj drugoj slici pise? Msm na ono sto u Kur‘anu pise. Ne razumem bas ceski jezik xD

Izvini ali ja ne znam ni sta u prvoj ni sta u drugoj pise xDD

Ja sam u prvoj samo uspeo da naslutim sta pise,al u drugoj bas nisam,al sam video kasnije xD

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...