Jump to content

Koliko uistinu,Biblija ima gresaka??

Оцени ову тему

Cico

Препоручена порука

ал немој овде те провокације колико библиј им грешака, јер можемо и ми даа будемо безобразни па да питамо колико је Мухамед наргила попушио кад му се јавио гаврило...

Nije Gavrilo nego dzibrilo.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@Cicko

U Bibliji ne može biti nikakvih grešaka jer se na nju poziva čak i muslimanski prorok Muhamed koji tvrdi da su islam i Kuran ustvari samo nastavak i dovršetak sve dotadašnje Božije Objave tj. židovstva i hrišćanstva. Ako si musliman, kao što najvjerovatnije i jesi, onda je je tek pogotovu velikom besmilicom pričati o nekakvim tim "greškama u Bibliji" iz te takve kontinualne islamske perspektive.

Naravno da nije istina da sam musliman,nego samo me najpre kao coveka,a potom i kao hriscanina,(koji je dugo,tj. donedavno bio ateista,iako se nisam tako izjasnjavao,ali sam se ponasao tako,tako da sam zapravo neka vrsta “preobracenika“ u veru :) ). Tacno je to da je mozda i prerano da mislim na sve to,sta je istina a sta ne,jer jos nisam upoznat sa time svime,ali tezim da saznam makar i nesto o tome sto sam bio u temi postavio. Kad smo vec kod Kur‘ana ,procitao sam neki dokaz o mnostvu izvitoperenosti i iskrivljenih ucenja iz te Knjige. Na kraju krajeva,setite se Zakarija Botrosa ,koji je bio musliman,koji je zatim presao u hriscansku veru,otkrivsi “pravo lice“ islama

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije istina da sam musliman,nego samo me najpre kao coveka,a potom i kao hriscanina,(koji je dugo,tj. donedavno bio ateista,iako se nisam tako izjasnjavao,ali sam se ponasao tako,tako da sam zapravo neka vrsta “preobracenika“ u veru :) ). Tacno je to da je mozda i prerano da mislim na sve to,sta je istina a sta ne,jer jos nisam upoznat sa time svime,ali tezim da saznam makar i nesto o tome sto sam bio u temi postavio. Kad smo vec kod Kur‘ana ,procitao sam neki dokaz o mnostvu izvitoperenosti i iskrivljenih ucenja iz te Knjige. Na kraju krajeva,setite se Zakarija Botrosa ,koji je bio musliman,koji je zatim presao u hriscansku veru,otkrivsi “pravo lice“ islama

A naravno da sam ja veliki Inkvizitor i stručnjak za povlačenje za jezik, uvijek doznam sve što me zanima i što sam htio doznati, da sam pitao direktno ne bih saznao ništa. A otkud onda toliko znaš o islamu? Da se nisi htio tamo etablovat i prostudirao ga temeljito pa se predomislio i ustuknuo u zadnji čas kad si vidio da će tamo stvarno bit i džeračenja, da to s tom britvom i obrezivanjem oni misle bukvalno i doslovno a ne nekako figurativno kao što smo mi hrišćani "obrezanih srca" i da je djavo odnio šalu. (mislim tim na onu izvjesnu malu hiruršku intervenciju kojom se od mladenaca prave muslimani)?

:D

Подели на овим сајтовима

A, kako bi bilo, Cico, da ti, prvo, shvatiš šta Biblija poručuje, u detalje, pa da onda tražiš "greške"? Kako ćeš da prepoznaš "greške" ako ne znaš ni šta je ispravno? Inače, ovo što radiš ti je isto kao da si rešio da utvrdiš koja je razlika između japanskog i kineskog, a da ne znaš jednu jedinu reč ni iz jednog ni iz drugog jezika.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

A naravno da sam ja veliki Inkvizitor i stručnjak za povlačenje za jezik, uvijek doznam sve što me zanima i što sam htio doznati, da sam pitao direktno ne bih saznao ništa. A otkud onda toliko znaš o islamu? Da se nisi htio tamo etablovat i prostudirao ga temeljito pa se predomislio i ustuknuo u zadnji čas kad si vidio da će tamo stvarno bit i džeračenja, da to s tom britvom i obrezivanjem oni misle bukvalno i doslovno a ne nekako figurativno kao što smo mi hrišćani "obrezanih srca" i da je djavo odnio šalu. (mislim tim na onu izvjesnu malu hiruršku intervenciju kojom se od mladenaca prave muslimani)?

:D

To koliko ja znam o islamu,znas i ti isto,tako da....

Подели на овим сајтовима

Znam sta u prvoj,ali ne razumem bas sta u ovoj drugoj slici pise? Msm na ono sto u Kur‘anu pise. Ne razumem bas ceski jezik xD

Nije to češki već slovački jezik, nikako ne shvatam šta tamo ima toliko nerazumljivog.

Napišem vam to jedno pod drugim:

Vy, ktorí ste uverili, bojujte proti tým, ktorí su blízko vás, ktorí odmietli verit a nech vo vás spoznaji tvrdost.

Vi, koji ste povjerovali, bojujte protiv tim, koji su blizu vas, koji odbili vjerovat a nek u vama spoznaju tvrdost.

Meni je ovo kao da prevodim sa jezika hrvatskoga na jezik srpski. :)

Jedina nepoznata riječ tamo bila odmietnut koja je opet slična našem glagolu odmetnuti, u slovačkom i češkom to znači odbiti a kod nas odmetnuti znači postati odmetnik, hajduk ili dat nešto stranom, na češkom je to povstat ili odstavit, dakle radi se o unakrsnoj homonimiji.

Подели на овим сајтовима

To koliko ja znam o islamu,znas i ti isto,tako da....

aha, to umijem, jedva sam se natjerao naučit ono:

Bismillahir rahmanir rahim, euzubilahi mineš šejtanir radžim.

da bar nešto od tog znam jer sam iz BiH

a ti nabrajaš te sure i ajete ko s minareta,

još malo pa hafiz-efendija od tebe, forumski hafiz

http://en.wikipedia.org/wiki/Basmala#Alternative_Christian_meaning

U njih je to sve neprestana misija - islam uvijek a svuda:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=443698

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Zanimljivo kako jedino onim muslimanima koji žive na teritorijama dugotrajnih muslimansko-hrišćanskih konflikata ne pada na pamet "misionarit" nekud po Bosni recimo po Republici Srpskoj ili Herceg Bosni pa da ih tamo neko poganja sjekirom a to isto tako ne rade ni hrišćani po muslimanskim selima i mjestima. Slično tako je i u Grčkoj,Turskoj, Bugarskoj ili Gruziji izmedju Grka, Armena, Bugara, Gruzinaca i Turaka. Medjutim ovaj misionarski agresivni islam je iz sjevernoafričkih ili saudoarapskih zemalja koje su imali drugačija istorijska iskustva, posljednji put kad su se tamo islam i hrišćanstvo našli sukobljeni bili su krstaški ratovi. I zato se ponašaju tako samouvjereno i ne uzimaju to u obzir što je velika greška. Nebila bi to dobra a ni razumna stvar kad bi tu svoju samouvjerenost i misionarski zapal nastojali nametnut muslimanima potičući ih na misionarenje i u takvim konfliktnim i osjetljivim, zemljama istorijski pogodjenim i označenim raznim medjusobnim krvavim sukobima i stradanjima gdje se to dešavalo do 19. ili čak 20. vijeka, dakle praktično do jučer. Moglo bi to završit tragično.

Подели на овим сајтовима

Nije to češki već slovački jezik, nikako ne shvatam šta tamo ima toliko nerazumljivog.

Napišem vam to jedno pod drugim:

Vy, ktorí ste uverili, bojujte proti tým, ktorí su blízko vás, ktorí odmietli verit a nech vo vás spoznaji tvrdost.

Vi, koji ste povjerovali, bojujte protiv tim, koji su blizu vas, koji odbili vjerovat a nek u vama spoznaju tvrdost.

Meni je ovo kao da prevodim sa jezika hrvatskoga na jezik srpski. :)

Jedina nepoznata riječ tamo bila odmietnut koja je opet slična našem glagolu odmetnuti, u slovačkom i češkom to znači odbiti a kod nas odmetnuti znači postati odmetnik, hajduk ili dat nešto stranom, na češkom je to povstat ili odstavit, dakle radi se o unakrsnoj homonimiji.

Zayrone ,izvini sto ovo pitam,al na kojem jeziku si to ispod napisao? Ono iznad je,kao sto kazes,slovacki,a na kom jeziku je ovo ispod? Jer vidim da je mnogo razumljiviji od onog slovackog

Подели на овим сајтовима

aha, to umijem, jedva sam se natjerao naučit ono:

Bismillahir rahmanir rahim, euzubilahi mineš šejtanir radžim.

da bar nešto od tog znam jer sam iz BiH

a ti nabrajaš te sure i ajete ko s minareta,

još malo pa hafiz-efendija od tebe, forumski hafiz

http://en.wikipedia.org/wiki/Basmala#Alternative_Christian_meaning

U njih je to sve neprestana misija - islam uvijek a svuda:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=443698

Samo da znas,ja ne citiram nikakve sure (otkud ti to?? O.o ) ,nego samo mi bode oci cinjenica,da mnogi muslimani trube svuda kako je islam “jedina prava“ vera. Zatim kao drugo,ni ja arapski NEMAM POJMA ,a sto se tice mog “odnosa“ i misljenja o islamu,mozda ce ti cudno malo biti. I kad bih bio musliman,uveren sam da Gospoda,Boga našeg,SIGURNO ne bih nazivao nekakvim “Allahom“ ,kao sto ni ne bih koristio razne arapske pozdrave,izraze i molitve,nego bih to na NASEM jeziku vrsio. Zasto bih ja uzimao nekakve arapske fraze,ako ih potpuno mogu zameniti ovdasnjim,koje opet JASNU I CISTU poruku javljaju i objavljuju. Zatim,nervira me sto u islamu,odnos coveka i Gospoda (Allaha) kao izmedju roba i nekog gospodara,koji voli slati pakao ognjeni na one koji mu se ne pokore potpuno. MORA se priznati,da i u tom Kur‘anu,ima MNOGO VAZNIH i pozitivnih stvari za nauciti,tj. učenja koja NIMALO ne odudaraju od hriscanskih. I ima toga,MNOGO. Ali me osobno,JAKO iritira i to sto se Gospod,Bog naš,prikazuje kao neko ohol ,ili kao neki rigorozni sudija,ili kao neko ko je preke naravi,i koji se jako lako naljuti,i koji nas drzi kao svoje robove. Svidelo se to svima njima,ili ne,ali u Bibliji,a NAROCITO U NOVOM ZAVETU,NEMA takvog opisa Gospoda Boga nasega. On tu nije predstavljen kao neki “rigorozni sudija“ ,nego kao neko ko je,uistinu,PUN LJUBAVI,IZVOR SVEG NJENOG ISTINSKOG SJAJA I NJEGOVE SVETLOSTI! Toga,u islamu,sto sam god citao,NEMA. Ja verujem da se vera treba graditi na SAVESTI i CISTOJ LJUBAVI prema Gospodu našem,a NE na nekakvom strahopostovanju i strahu od kazne,za neko pocinjeno delo. Treba se najpre SAVESTI bojati. Kod njih je,eto,kazna ta koje se svi trebaju bojati. Zato i NEMA toliko pljacki,ubistava,i sl. ,u tim islamskim zemljama,pod uslovom ako im se postuje taj Serijatski zakon,jer ako ga neko ne postuje,ima punog razloga bojati se kazne,odsecanjem ruke,ili kamenovanjem na smrt,ili sta vec. Inace,IMA nekih JAKO LEPIH I KORISNIH STVARI,o pravima zene u tom Serijatskom zakonu,VEROVALI VI MENI ILI NE! Mislim da kad bi neko ono postovao,tj. kad bi svi to radili,mislim da bi procvetalo sve,mada se opet tu vuce jedan JAKO veliki nedostatak,a to je istina da se ipak radi o,mada krajnje dobronamernom (AKO ZELITE,POSLACU VAM JEDAN KRATAK LINK,PA CETE SE I SAMI UVERITI DA ISTINU GOVORIM!),ali MRTVOM SLOVU NA PAPIRU,koje AMA BAS NISTA ne znaci bez Zakona vere kroz Gospoda naseg Isusa Hrista. Jer sta vredi taj “red“ na zemlji,ako nekome pretis kaznom,ako neko prestupi

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...