Jump to content

IZCG: Amfilohije uvrijedio muslimane

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kad su Srbi prisilno naterani da menjaju veru, privilegije i bolje sanse za karijeru ne racunam u prisiljenje.

Kakve sve neverovatne gluposti moze covek da procita, Boze sacuvaj i sakloni...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Mozda bude prilike da vidimo to kad se ovi iz Sirije i Iraka prosire i do nas.

Moguce.

Ne mrzim muslimane zaista ali mi je nekako Islam najpodobnija religija za stvaranje fanatika i to u veoma ozbiljnom broju i kvalitetu.

A mozemo i primetiti kako oni kod nas u Evropi lepo napreduju u svakom smislu...

Подели на овим сајтовима

Pa da,oduzmes nekome sva prava i mogucnosti na normalan zivot sve dok ne predje u tvoju veru i to nije nikakvo prisiljavanje.

Cudno razmisljas brate.

Sto je najgore,ja mislim da bi neki muslimani,kada bi im se za to dala mogucnost ovde u Evropi ponovo radila te iste stvari,bez obzira sto zivimo u 21.veku.

Stvar o pravima Srba u Osmanskom Carstvu je mnogo komplikovanije nego sto se uci u srpskim udjbenicama koji samo jedan period (vreme dahija) i imaju. Posebno u Beogradskom Pasaluku je bilo velik vid autonomije kao i bosanskih Srba koji su uzivali vlaske privilegija (tada i naziv vlah za Srbe).

Obicni kmet u srednovecnoj Srbiji nije imao vise prava nego srpski seljak u najbolje vremena Osmanske Imperije.

Подели на овим сајтовима

Istina ko sto neko rece najvise pogadja. Pravoslavlje jeste istina. Izmedju istine i lazi nema kompromisa ili je laz ili je istina...Uvek nam smeta licemerstvo,valjanje iza kulisa,laz...a onda nam smeta i kad je istina...pa neka izvinu Juan,Grizli,Justin,Milosavljevic...jos 1000 puta. Najbolje bi bilo da se prekrajaju ili menjanju svete knjige staroga i novoga zaveta jer danas mozda to nije po volji nekima. Koji je to haos u glavi.

Подели на овим сајтовима

Kad su Srbi prisilno naterani da menjaju veru, privilegije i bolje sanse za karijeru ne racunam u prisiljenje.

На неки начин то јесте присила. Конкретније - уцена. Није у питњу нек физичка и законска присила.. више онако пасивно-агресивна. 

Све зависи како доживљаваш термин "присила" уосталом.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

На неки начин то јесте присила. Конкретније - уцена. Није у питњу нек физичка и законска присила.. више онако пасивно-агресивна. 

Све зависи како доживљаваш термин "присила" уосталом.... 

Dobro, ja sam imao sliku u glavi za nozem na vrat. 

Подели на овим сајтовима

Dobro, ja sam imao sliku u glavi za nozem na vrat. 

Као што рекох зависи од тога како гледаш термин присила. Овде ионако већина дискусија око погрешне терминологије. 

Подели на овим сајтовима

Па како није проблем?

Ако је ово стварно изјавио, то је чист позив на насиље, кад се узме у обзир ауторитет кога овај човек има. Туга и срамота. Жао ми је вас који морате да га браните. А ако се стварно слажете, онда ми вас је још више жао.

Није, проблем зато што су ислам и хришћанство две различите вере. Ако си читао Куран, 80% његовог садржаја је пљување по Јеврејима (и њиховој вери) и хришћанима. Веруј, много горе него ово о чему митрополит прича. Тамо имаш и тврдњу да је Бог Јевреје претворио у свиње (или мајмуне, не сећам се тачно). То је њихова, као што знаш, света књига.

Што се тиче изјаве митрополита, он је причао о времену владике Данила. Немојмо да ствари кидамо из контекста. Нема ту никаквог позива на насиље, већ су то историјске чињенице, ствари које су се десиле. Он није говорио о данашњем односу хришћана и мислимана на нашим просторима већ о прошлости. И ја стварно не видим у чему је ту проблем. Да, да онда није било храбрих Црногораца, попут владике Данила, тамо више не би било ни увета православног. Исламска окупаторска експанзија је тамо, срећом, поражена. Некима се то не свиђа, али то је већ њихов проблем.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мислим да је у изношењу истине претерао са неким описима например "лажни људи" итд..

Зашто? То је израз за домаће издајнике или ондашње потурице. О њима је и говорио. 

Подели на овим сајтовима

Зашто? То је израз за домаће издајнике или ондашње потурице. О њима је и говорио. 

Моје мишљење је да је то прејак израз. Лажни људи.... боље да је рекао потурице, издајници, продане душе, продали веру за вечеру.... лажни људи је у мојим очима некако горе од свега тога заједно. 

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење је да је то прејак израз. Лажни људи.... боље да је рекао потурице, издајници, продане душе, продали веру за вечеру.... лажни људи је у мојим очима некако горе од свега тога заједно. 

Мислиш да би то мање вређало оне који су изузетно склони увредљивости? Проблем је код муслимана. Њихова света, како рекох, у 80% свог садржаја бави се омаловажавањем јудејске и хришћанске вере. Према Јеврејима има чак и расистичких испада. Такође, врло су искључиви. Док ми у Јеванђељу имамо оно "не суди...", "коме је колико дато, толико ће му се и тражити", што нам допушта да кажемо, иако верујемо да је хришћанство оно право, да не знамо да ли ће се припадници других вера спашавати. Ја лично верујем да хоће. Међутим, у исламу тога нема. У Курану јасно пише да се пред Алахом неће друга вера прихватити осим ислама. Са друге стране, ко год нешто да каже против ислама, чак и без икакве злобе, они бурно реагују. То и сам знаш, не треба да ти говорим.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мислиш да би то мање вређало оне који су изузетно склони увредљивости? 

Не, не мислим. Није ми битно шта они осећаају, већ ја мислим да је прејака реч.

Неке ствари не можеш да кажеш "неувредљиво" али можеш блаже и строжије. Мислим да је +Амфилохије то урадио строжије. Са више осуде.

Неко моје лично мишљење. 

А то да је Ислам строга и не баш хумана вера, сама по себи... то је чињеница, па нек се љути Муслимани колико год `оће. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...