Jump to content

Зашто појединци не воле свештенике ( АНКЕТА ) ?

Зашто појединци не воле свештенике ?  

40 члановâ је гласало

1. 1. Зашто појединци не воле свештенике ?

• Сујетни су на њихово материјално стање
      8
    • Сујетни су на њихов друштвени положај
      3
    • Због комунистичке идеологије која је тај тренд наметнула
      14
    • Зато што је ово модерно време а попови су тако ретро
      4
    • Зато што ти појединци не знају шта је Црква
      16
    • Зато што попови не знају шта је Црква и не живе светим животом
      4
    • Зато што попови једно причају а друго раде
      17
    • Зато што нису Срби
      3

Препоручена порука

Znao sam da će tako da zvuči, pre nego da napišeš post. Ja samo pričam ono što mislim, ne svojatam Crkvu niti se nadimam. Bog mi je svedok. To je stvar osećaja - ili ga imaš ili ga nemaš

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako ti je Bog svedok,...ja se tu ne bi dalje mesala ;):))) Al mi se ipak cini da nije stvar u ne znanju sta je crkva,vec u onoj razlic gde treba to znanje odziveti u praksi.Pa tako i narod i svestenici.Mi svi znamo da je zivot u Hristu i opet 7 x 77 padamo na dan i biramo greh ili ne biramo dobro.Jer malo mi je verovatno da svestenici ne znaju sta je Crkva a ceo zivot rade kao svestenici,pa mislim cuce od nekoga ,videce neki primer....u sasvim krajnjoj liniji.Ali treba to primeniti u praksi...ehe...tu nema filozofije,to si sto si.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

popovi-dzedaji.jpg

Зашто појединци не воле свештенике ?

Шта мислите?

hot-star-wars-girl.jpg

Zato sto se cini da su protiv Dzedajki.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Зашто појединци не воле свештенике ? Шта мислите?

Pojedinci ne vole svestenike zato sto su gojazni ,a pricaju o postu i askezi...  

Zakljucite sami.

P.s. Ja ne mrzim svestenike . 0703_read

Ali ni ja ne volim tu osobinu, kako se ono zvase...  :.mislise. ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Па свега има по мало.

Посао свештеника је посебан и веома одговоран.Толико је одговоран да већина свештенства и није свјесна тога.Све што се свештеник више бави самим собом то је даље од свога позива и ту је већина узрока неразумјевања које се овде мржњом назива.

Подели на овим сајтовима

Људи не знају са каквим се духовним непријатељима свештеници боре. Мислим да би просечан појединац који не воли свештенике почео да луди после месец дана слушања исповести. Не воле их зато што не знају шта је Црква.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Ako sveštenika na parohiji ne voli manjina (npr deset - dvadeset posto ljudi) problem je verovatno do te manjine (necrkvenost, zavist, ,,do podne mrze sebe a od podne ceo svet", tračarenje....), ali ako ga ne voli većina ljudi na parohiji (npr. dve trećine) onda je problem verovatno do  njega (ono kad i oni koji redovno idu na liturgijju imaju zamerke na svog paroha). Poenta priče je u tome da će uvek biti onih koji ne vole sveštenika ma kakav on bio,  ali ako je on čovek na mestu, ako ga ljudi zavole takvi koji ga ne vole biće manjina. Setite se opisa prvih hrišćana u Jerusalimu, gde LKuka govori kao ih narod voljaše i kao se njihova zajednica umnožavala. Na izlive neljubavi treba najpre preispitati sebe a tek onda tražiti krivce u drugima, jeste da to nije lako ali često je uzrok problema u nama samima. Kao što jedan podvižnik reče: ,,smiri se i spašćeš hiljade oko sebe".

Подели на овим сајтовима

Ako sveštenika na parohiji ne voli manjina (npr deset - dvadeset posto ljudi) problem je verovatno do te manjine (necrkvenost, zavist, ,,do podne mrze sebe a od podne ceo svet", tračarenje....), ali ako ga ne voli većina ljudi na parohiji (npr. dve trećine) onda je problem verovatno do njega (ono kad i oni koji redovno idu na liturgijju imaju zamerke na svog paroha).

Код владике је већ друга прича хехе

Ако епископ пође да прими службу, али га народ не прихвати, нека се одлучи клир тога града, јер није могао да припреми народ. Апостолска правила

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Код владике је већ друга прича хехе

Ако епископ пође да прими службу, али га народ не прихвати, нека се одлучи клир тога града, јер није могао да припреми народ. Апостолска правила

Bacio si me u razmišljanje u vezi tog kanona. Milaš govori da je tada narod pod rukovodstvom klira posredno ili neposredno učestvovao u izboru mesnog episkopa a taj izbor je potvrđivao sabor episkopa oblasti kojoj je taj grad pripadao. Po mom mišljenju, kanon izmedju ostalog imlicira spletkarenje klira protiv novoizabranog episkopa, jer nema logike da je narod protiv postavljenja episkopa kojeg je prethodno predložio sem ako posredi nije kakva spletka a koanon upravo to predupređuje. Imajući u vidu ovakvu situaciju ne čudi što je narod vremenom imao sve manje učešća u izboru đakona, prezvitera  i epsikopa i što se to svelo na liturgijsko aksios ili anaksios. 

Подели на овим сајтовима

šta reći osim - amin! Ikone su shvatile da sloboda nije za svakog : )

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Народ волим младим свештеницима да залепи неке надимке.  Углавном народ воли своје парохе, али кад се спомену таксе онда је гррр.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Umesto Zasto pojedinci ne vole svestenike, naslov bi trebao da glasi Zasto mnogi ne vole pojedine svestenike, tu se onda nalazi odgovor i na prvobitni naslov.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Umesto Zasto pojedinci ne vole svestenike, naslov bi trebao da glasi Zasto mnogi ne vole pojedine svestenike, tu se onda nalazi odgovor i na prvobitni naslov.

Može i tako, ali ima ljudi koji kad vide bilo kog popa krenu da pljuju po njima

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...