Milan Nikolic Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Шта то битно у онтолошком смислу значе не и да? Колико ово не и да значе нашој истинској слободи? Намерно сам прво предложио не. Не које води истинској слободи односи се на човеково робовање греху. Међутим, неопходно не немогуће је без првенственог да. Онтолошко да и не не могу једно без другог. Поред онтолошког не - према греху -, онтолошко да значи пристанак да све потребно извојује Бог. Значи предавање себе. Дијана. and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Шта то битно у онтолошком смислу значе не и да? Ontologiju nist' ne znam, ali mogu da probam da se poigram rijecima.Govoreci NE svojoj prirodi kakva je data (determinisana) govorimo DA Bozijoj zamisli o nama (ostvarenju ljudskog potencijala). Negirajuci sebe (ego) prevazilazimo ga do 'viseg Ja' (Sebstva). Ispraznjujuci sebe postajemo savrseni kao krug (nula) - simbolika kenosis, ispraznjenost do punoce. (inace bi bilo korisnije na forumu da se manje koristi ontoloski ili uopste usko-visoko-strucni jezik, radi sireg auditorijuma) Zero, Milan Nikolic and Жика је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Шта то битно у онтолошком смислу значе не и да? Колико ово не и да значе нашој истинској слободи? Намерно сам прво предложио не. Не које води истинској слободи односи се на човеково робовање греху. Међутим, неопходно не немогуће је без првенственог да. Онтолошко да и не не могу једно без другог. Поред онтолошког не - према греху -, онтолошко да значи пристанак да све потребно извојује Бог. Значи предавање себе. Pretpostavljam da si mislio da reći ne možemo samo ako smo spoznali ono što nam se nudi, tj. ako smo prethodno rekli da? A opet, reći da Bogu koji nudi punotu bivstvovanja nakon što smo rekli ne, tj. spoznali ništavnost greha... PS: ni ja ontologiju ne znam, ali rekoh da dam mišljenje. Ontologiju nist' ne znam, ali mogu da probam da se poigram rijecima. Govoreci NE svojoj prirodi kakva je data (determinisana) govorimo DA Bozijoj zamisli o nama (ostvarenju ljudskog potencijala). Negirajuci sebe (ego) prevazilazimo ga do 'viseg Ja' (Sebstva). Ispraznjujuci sebe postajemo savrseni kao krug (nula) - simbolika kenosis, ispraznjenost do punoce. Ovo mi se dopada, i razgovarah baš sa jednim bratićem iz crkve, pričali smo o onome "Hristos je čokot, a vi ste loza." Reče mi da Hristos i želi da mi dostignemo tu punotu, da ne ostanemo zeleni, već sočni, da damo celi sebe, da bismo bili celi sa Bogom (tako nešto...) Дијана. and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Pretpostavljam da si mislio da reći ne možemo samo ako smo spoznali ono što nam se nudi, tj. ako smo prethodno rekli da? A opet, reći da Bogu koji nudi punotu bivstvovanja nakon što smo rekli ne, tj. spoznali ništavnost greha... Тако нешто. И да и не су као истовремени. Мислим да се за поменуте да и не подразумева исто: ,,Нико не може доћи мени ако га не привуче Отац који ме посла''. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука