cloudking Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Trol covece, trol. Relax za srce si me ujeo da znas... al skidam kapu do zemlje (kad ti glumac skine kapu za trolovanje onda svaka cast ) Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Može li neko da mi kaže šta TE kaže o abiogenezi. Не каже ништа. Абиогенеза говори о настанку живота а еволуција о његовом развоју. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Sećam se ovog teksta o Darvinu iz Novosti. Objavljen je u vreme kad je veronauka tek uvedena u škole pa su citirali razne naučnike tj. šta su rekli o Bogu. Ne znam da li je autentična izjava - ako jeste, dobar je komentar jednog mog druga ateiste koji kaže - a što ne pitaš te tvoje popove ako je Bog stvarao po svom obličiju zar nije mogo da stvori živu sliku, koja se menja (evoluira)? Na pitanje mu odgovorih pitanjem - Koje ćeš pivo? Inače, pre pisanja na forumu bio sam prilično kreacionistički orijentisan - moram reći da posle listanja tema o evoluci i selekciji kvalitetnih postova zastupam evoluciju ali o tome ne pišem jer nemam neko znanje iz te oblasti. Imam prijateljicu, prof. biologije i često u razgovoru stignemo do (ona) .... E, vidiš to nije baš jasno... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 a što ne pitaš te tvoje popove ako je Bog stvarao po svom obličiju zar nije mogo da stvori živu sliku, koja se menja (evoluira)? Не разумем ово питање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Миливојевић Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 "Thus, from the war of nature, from famine and death, the most exalted object which we are capable of conceiving, namely, the production of the higher animals, directly follows. There is grandeur in this view of life, with its several powers, having been originally breathed into a few forms or into one; and that, whilst this planet has gone cycling on according to the fixed law of gravity, from so simple a beginning endless forms most beautiful and most wonderful have been, and are being, evolved." http://darwin-online.org.uk/content/frameset?pageseq=508&itemID=F373&viewtype=text "Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Не каже ништа. Абиогенеза говори о настанку живота а еволуција о његовом развоју. E pa onda ateisti mogu i dalje da se "kunu" u Darvina (mislim na TE) bez ikakvih problema. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 E pa onda ateisti mogu i dalje da se "kunu" u Darvina (mislim na TE) bez ikakvih problema. А како то могу да се куну? Све што добијају са ТЕ јесте чињеницу да Бог није директно мешао прсте у еволуцију живота. Што је ок и по правослвљу, и по католичанству, сасвим исправно. Тиме све што добијају јесте аргумент против фундаментлиста - протестаната. Који су најмлађа и наајнечистија форм хришћанства. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 E pa onda ateisti mogu i dalje da se "kunu" u Darvina (mislim na TE) bez ikakvih problema. А какве везе има ТЕ са атеистима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 А какве везе има ТЕ са атеистима? Баш никакве. Једва нађем атеисту који верује у ТЕ. А ти? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 А какве везе има ТЕ са атеистима? Чуј питање. Имам и ја пар питања. Какве ти везе имаш са илуминатима? Одакле ти паре за онолка шеткања по свету? Ко те финансира да мрзиш представнике наше власти и да пљујеш по нашем административном и чиновничком апарату? И на крају, где си био 23. септембра прошле године у девет и петнаест увече (да те подсетим, имао си торбу неко време, па си је "изгубио")? Ћутимо, а?! Срђан Шијакињић, Juanito and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 А какве везе има ТЕ са атеистима? А како ти антиТЕ атести, уколико уопште постоје, тумаче настанак живота на Земљи ако не путем абиогенезе и еволуције? Баш ме занима одговор на ово питање. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 А какве везе има ТЕ са атеистима? То питај њих. И ја се питам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 А како ти антиТЕ атести, уколико уопште постоје, тумаче настанак живота на Земљи ако не путем абиогенезе и еволуције? Баш ме занима одговор на ово питање. http://www.youtube.com/watch?v=3zi699WzAL0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=3zi699WzAL0 Извини али слабо знам енгелски. Ако би могао укратко да ми препричаш шта је говорник хтео да каже. Очекујем одговор јер ме заиста занима ова тематика. Хвала унапред. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Извини али слабо знам енгелски. Ако би могао укратко да ми препричаш шта је говорнк хтео да каже. Очекујем одговор јер ме заиста занима ова тематика. Хвала унапред. Укратко, сасвим је ОК, чак и често пожељно не знати и живети у незнању и сумњи. Не морам да дам одговор, само да бих га имао. Може да се живи и без одговора. Да нема теорије еволуције, атеиста би и даље могао да каже да једноставно не зна. Не видим у чему би теистичко објашњење било боље од тога. Теистичко објашњење има смисла у контексту вере. Ван тог контекста нема никакву јачину. Не може ништа да објасни, нити може некога да убеди (јер се заснива на ”тако је јер је свети отац написао, а њему је открио Бог”). Теолози (с правом) замерају атеистима докинсовског типа умишљену сигурност у њихово знање. Само не виде да су и они сами такви, чак можда понекад и још гори. Научне тврдње могу да се провере, без обзира на то што их поједини апсолутизују. Теолозима, с друге стране, морам да верујем да је баш њима или њиховим претходницима сам Бог рекао како заиста јесте. А гледајући какве небулозе пишу од памтивека, па све до данас, до нашег времена и до овог малог форума, у то свакако не могу да поверујем. Контам да многе људе таква објашњења задовољавају, мени су лично увреда за здрав разум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука