Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Да јасно у америци је олигархија. Само се о њој прича као о врхунцу демократије. Али проћи ће њих то, доћи ће и они до руске фазе, свака империја на крају дође до свог императора. Ах, то је тај амерички ексцепционализам. Себе дижу у небеса. Колективно Американци имају вишка самопоуздања. Због тога и јесу постигли многе одличне и дивне ствари, али када се пређе граница ( за било шта ) онда стварност зна јако да лупи шамар за опамећивање. И десиће се то САД-у, сасвим сигурно, али не у догледно вријеме. Али тешко да ће САД постати слична Русији. Не може САД имати свог "императора", барем по мом мишљењу, јер је та држава саздана од почетка на јединственим и потпуно другачијим основима од оних на којима је саздана Русија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Парафразирао сам Стевана Сремца Моје питање и даље остаје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Pff popiskim se po taj narod sto slavi coveka koji je pobio vise ljudi no Hitler po gulazima i cistkama. Смрт милиона је само статистика Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=TYMaaB9iLSw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Pff popiskim se po taj narod sto slavi coveka koji je pobio vise ljudi no Hitler po gulazima i cistkama. И који је протерао Хитлера и нацисте и сравнио Берлин са земљом и дао Србма слободу... Баш сте сви објективни, страва. Ипак Руси нису Срби и не размишљају као ми. Џуманџи, nana and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Моје питање и даље остаје. Питај Стеву Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Ах, то је тај амерички ексцепционализам. Себе дижу у небеса. Колективно Американци имају вишка самопоуздања. Због тога и јесу постигли многе одличне и дивне ствари, али када се пређе граница ( за било шта ) онда стварност зна јако да лупи шамар за опамећивање. И десиће се то САД-у, сасвим сигурно, али не у догледно вријеме. Али тешко да ће САД постати слична Русији. Не може САД имати свог "императора", барем по мом мишљењу, јер је та држава саздана од почетка на јединственим и потпуно другачијим основима од оних на којима је саздана Русија. Ако се сетиш Римљана схватићеш да се може десити и да ће се највероватније десити. Нису ли Римљани били само република у почетку, сенат је доминирао. И шта се на крају деси? Византијски цар! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Питај Стеву Нажалост недоступан је. Нема мреже тамо гдје је, па тражим одговоре гдје могу. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Проблем је Жељко што нема русофила-русопротивника англофила-англопротивника и сличних будалаштина, то су све вештачке поделе, измишљене медијске поделе којима треба држати народ у тензији и подели. Еј, за кога си, јеси ли за Исток или за Запад, јеси ли за Американце или за Русе? И онда удри летњи дан до подне. Хеби га на овом форуму нема ништа, ни нација, ни русофила, ни овог ни оног. Ајде немојте ме више захебавати досадило ми. Има! Срби су већински русофили. И ти си русофил, само нећеш то сад да признаш. Кратос, Golub and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Нажалост недоступан је. Нема мреже тамо гдје је, па тражим одговоре гдје могу. Нисам се бавио, само ми је леп цитат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Је л' знаш кад ћемо ми као народ да се отргнемо од тога? Никад. Ми се стално изнова и изнова бавимо неким другим, нама треба спаситељ са Истока или са Запада, и та заблуда тражења спаситеља негде на страни ће нас на крају и сахранити као народ. Јер нећемо да прихватимо да је Спаситељ у нама и међу нама, та јеванђелска реч није још допрла до нас, лакше је бацати поглед на страну него гледати себе, страшне истине можемо сазнати. Не знам само како нас Бог и оволико трпи. Не брате, напротив, ми смо као народ од свих других најближе јеванђељу. Ми и даље верујемо у спаситеља када више нико на овој планети у Њега не верује. Али пошто нисмо литургијски утврђени зато га тражимо на другим местима. Ми смо у месијанском очекивању као први Хришћани. Suncokret54, Плутон and Golub је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Ако се сетиш Римљана схватићеш да се може десити и да ће се највероватније десити. Нису ли Римљани били само република у почетку, сенат је доминирао. И шта се на крају деси? Византијски цар! Рим је у почетку био племенска ( војна ) демократија, па краљевина, онда република и онда царство. А то је био прогресивни развој, у складу са тадашњим технолошким и социјалним развојем тадашњих историјских околности. А такав развој је условљен највише римским ослањањем на своју војску. Сјети се да су римске легије при крају републике постајале приватне војске, лојалне не Риму него свом заповједнику. Одатле и императори. У САД-у једини император могу бити ( а и јесу тренутно ) велике корпорације, међу којима је и огроман приватни војно-индустријски сектор. Још један разлог зашто неко попут Путина не би могао владати САД-ом. А да не спомињем сакралност америчког устава и његових начела. Тек када се тај устав и његова начела престану сматрати суштином САД-а, тек онда ћу прихватити да том државом може завладати неко као Путин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Кад будемо схватили да нам од Руса, Американаца, Немаца, Енглеза и исвих тих "левијатана и бехемота" нема никаквог добра, кад постанемо неутрални на те светске будалаштине и у свему будемо гледали само и искључиво свој интерес, и како да препливамо те светске стихије, ето и мира и благостања у Србији. Овде неће никад бити мира, не само због нас, него и због геостратешког положаја на коме се налазимо. Али и сами смо половину криви. Не мора сваки пут кад нам неко махне црвеним платном да јуримо ко волови у кориди. Golub, Човек Жоја and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Нисам се бавио, само ми је леп цитат. По мени незграпан, али добро илуструје једну димензију српског односа према Српству. Нико нас не може боље искритиковати него ми сами. Конкретно за тај цитат - како сам схватио, Срби нису објективни, а ако неки Србин жели бити објективан, понаша се као српски непријатељи и због тога буде означен као издајица ил ирасколник и сл. Макар је то мој први утисак, ал'да не дужимо више са тим, није о теми Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Рим је у почетку био племенска ( војна ) демократија, па краљевина, онда република и онда царство. А то је био прогресивни развој, у складу са тадашњим технолошким и социјалним развојем тадашњих историјских околности. А такав развој је условљен највише римским ослањањем на своју војску. Сјети се да су римске легије при крају републике постајале приватне војске, лојалне не Риму него свом заповједнику. Одатле и императори. У САД-у једини император могу бити ( а и јесу тренутно ) велике корпорације, међу којима је и огроман приватни војно-индустријски сектор. Још један разлог зашто неко попут Путина не би могао владати САД-ом. А да не спомињем сакралност америчког устава и његових начела. Тек када се тај устав и његова начела престану сматрати суштином САД-а, тек онда ћу прихватити да том државом може завладати неко као Путин. То је тренутно тако у Америке. Римљани нису само због легија постали империја, било је ту више фактора, слаб сенат, корупција, велико пространство... то се вукло још од освајања истока. Та идеја се примила у Риму али је дошла са истока. По угледу на источне деспотије Римљани су постали Империја са царем на челу. То је природни пут којим ће ићи и Американци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука