Србадија Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Inace ovo gore pitanje me je navelo na to,da recimo nekako cu se pre moliti patrijarhu Pavlu,nego za spasenje njegove duse,odnosno ako se on nije spasao,pa ko ce? Takodje me je navelo to sto je sveti Ava Justin govorio da se molio za spasenje duse svetog vladike Nikolaja sve dok nije proslo 40 dana,a onda vise se nije mogao moliti tako nego ga je nesto nateralo da se moli njemu. Isto je i vladika Atanasije Jevtic govorio da je imao slican slucaj po upokojenju svetog ave Justina. Иван Ивковић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Inace ovo gore pitanje me je navelo na to,da recimo nekako cu se pre moliti patrijarhu Pavlu,nego za spasenje njegove duse,odnosno ako se on nije spasao,pa ko ce? Takodje me je navelo to sto je sveti Ava Justin govorio da se molio za spasenje duse svetog vladike Nikolaja sve dok nije proslo 40 dana,a onda vise se nije mogao moliti tako nego ga je nesto nateralo da se moli njemu. Isto je i vladika Atanasije Jevtic govorio da je imao slican slucaj po upokojenju svetog ave Justina. Da ali ne treba zaboraviti da se na liturgiji molimo za upokojenje duše svih, uključujući i Bogorodicu tako da... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Мислим да је најважније да имамо великог човјека који нас грешне заступа и моли се за нас пред живим Богом! Не вјерујем да би наш блаженопочивши патријарх сматрао битним када ће његова светост бити озваничена људском вољом. Ипак све бива по вољи Божијој! Свети наш оче Павле моли Бога за нас! Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Da ali ne treba zaboraviti da se na liturgiji molimo za upokojenje duše svih, uključujući i Bogorodicu tako da... Nisi me dobro shvatio brate,mislio sam nase pojedinacne,licne molitve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Da, ja sam mišljenja da je grešni naš patrijarh Pavle, bio ispunjen milošću Duha Svetoga, koji ga je po milosti svojoj, obasjao i uvodio već za zemnog života u večnost slave Carstva Nebeskog. Pontifex Emeritus, Ненад Р. and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Народ га је кроз песму прогласио за свеца , остаје да и то црква уради. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Ја сам много често у Београду, а само сам једном пошао на гроб нашем Патријарху! Не да ме је срамота, него... Колико, у ствари, ми имамо поштовања према њему заиста и колико смо уопште генерално свијесни колику смо срећу имали да живимо у истом времену, раме уз раме, са једним оваквим Светитељем Божијим и да гледамо како би требало да изгледа један скоро савршен живот, јер нико жив није грешан, у океану животних свакодневних проблема и искушења са којима се суочавамо, а посебно са којима се суочавао наш Патријарх? Имао сам ту прилику, Богу великоме хвала, да прије неки дан обиђем гроб Светог Пајсија Светогорца. Тад сам чуо информацију да је на двадесетогодишњицу од његовог упокојења, а то је било скоро, дошло око 100 хиљада људи!!! Колико је нас било на првој годишњици од упокојења Патријарха Павла? Даће Бог, па ће га и Црква убројати у ред Светих својих, али мени то није потребно да га сматра светим и да га сврстам раме уз раме са свим Светитељима из нашег рода. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Која је сврха светитеља по вама? Odlicno pitanje koje, po mom skromnom misljenju, zasluzuje zasebnu temu Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 ne toliko samih svetitelja koliko kanonizacije i kulta istih verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 https://www.pouke.org/forum/topic/35005-koja-je-po-vama-svrha-svetitelja/#entry1140475 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Odlicno pitanje koje, po mom skromnom misljenju, zasluzuje zasebnu temu Umeo si gledati patrijarha Pavla a da sve vreme nisi video u njemu Boga Živoga? Pa taj je svaki pokret i svaki treptaj posvetio Bogu Živome. (to je i prava svrha svetitelja ako mene neko pita) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Umeo si gledati patrijarha Pavla a da sve vreme nisi video u njemu Boga Živoga? Pa taj je svaki pokret i svaki treptaj posvetio Bogu Živome. (to je i prava svrha svetitelja ako mene neko pita) odgovorih ti na temi o svetiteljima :bendoff: Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Da li mi mozemo (smemo) da se molimo Patrijarhu Pavlu,iako nije kanonizovan ? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 ... мало по његовом упокојењу сам његово име унео у вечерње молитве, и ево, до данас ме није ниједном заболело... напротив... Shvatila sam da mi je to omiljeni svetitelj ... Ne znam zasto , ali ima nesto u tome sto mozemo da mu cujemo glas i vidimo njegove fotografije ... A neko drugi,npr.Sveti Djordje ... mi ne znamo kako je on izgledao,pa je onda sve previse apstraktno...a u slucaju Svetog Patrijarha Pavla,sve deluje realnije... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2015 Pa hocu , ali nemam takvo srce . Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука