Jump to content

Razlika izmedju vere i praznoverja - dijalog sa ateistima

Оцени ову тему

Препоручена порука

skrenuli smo sa teme mojim starozavetnim pisanijem...

ps:

I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi

ovde se govori o bozijem promislu da ne pokajani ne mozemo jesti plodove drveta zivota

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 326
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Вера није интелектуална убеђеност или неко "објективно" знање већ начин живота, искуство односа које води коначном циљу, ка Богу.

A praznoverje je resavanje usputnih problema/nedoumica "give&take" tehnikom.  :D Ono - "ako upali - upali".  :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Pa u SZ i jeste nemilosrdan.Ako slusate dobra zemaljska jescete ako ne kamen leci sve. :)))

U SZ je jevrejski opis Boga na osnovu odredjenog odnosa Njega i Jevreja, pa tako su npr. svoje pobednicke bitke smatrali intervencijom Boga i tome slicno, sto znaci da ne treba bukvalno tumaciti takve spise, vec vise na spomenuti teoloski nacin. Kada se tako posmatra, onda ce se videti jedna lepa skladna celina u kojoj sve postaje jasnije. Dakle mnogo toga su Jevreji pripisali Bogu, i sto treba i sto ne treba da tako kazem. 

Подели на овим сајтовима

SHADOW ima jedan grizlijev citat koji to sve fenomenalno objašnjava u par reči:

Један мудар човек рече - "we are not punished for our sins, but by them".

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Нетачно. Рекао је, када га је Бог питао што је то урадио, жена ме навратила. А могао је да каже, крив сам, погрешио сам.

"Nisam jaaa, ne bi' ja, Boz' sacuvaj, zeeeka je".  :D

'Oces da budes Bog, a ne umes ni da preuzmes odgovornost za svoje postupke? Pa, ne moze, sine.  :D

Подели на овим сајтовима

Нетачно. Рекао је, када га је Бог питао што је то урадио, жена ме навратила. А могао је да каже, крив сам, погрешио сам.

Pa nista nije slagao.pitanje je da li je on uopste i znao o kojem se plodu radi.

Подели на овим сајтовима

Mogao je i da se pravi lud, u fazonu: Ko? sta? gde? Ja? ma jok, ucinilo ti se, nemam blage veze o cemu Ti to...

Подели на овим сајтовима

Pa sta je tu nesitina sto je Adam rekao?Nije slagao Boga rekao mu je kako je i bilo. :D

Dobro, ja bi' da te nagovorim da se predoziras heroinom. Just do it. 'Ajde.  :D Ne silim te, samo... predlazem.  :D Izvoli. Biraj.  :D

Подели на овим сајтовима

Али то опет значи нисам ја крив он је. Значи нема самоукоревања, нема сагледавања себе и својих поступака, нема покајања. Рече драгиша нешто око покајања већ...

Naravno, ovo sam se sprdao :D

mogao je da pokaze malo vise milosti

Pokazao je kada je pitao za zajednicu sa Njim i svaki dan pokazuje, samo sto mi necemo. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...