Megidon Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 uzimao je sa drveta života jer je takva njegova priroda. I da ponovim ako nisi pročitao: čovek nije pogrešio sam od sebe, no je imao došaptivača djavola a najvažnije mi je to da pre toga nisu grešili dakle nisu uzimali greh iz sopstvene prirode. (toga nema to ne postoji , postoji samo greh od onog momenta kad se pojavio došativač.(postoji uzrok) Од оног момента када им је Бог дао заповест, мислим да су добили и могућност и да погреше, Бог је рекао од сваког дрвета једи а од дрвета познања немој јер у који час окусиш с њега умрећеш. Можда се може схватити и на тај начин, да је закон створио потенцијал да погрешимо а последица тога је смрт. Посланица римљанима 7,7-13 7 Šta ćemo dakle reći? Je li zakon greh? Bože sačuvaj! Nego ja greha ne poznah osim kroz zakon; jer ne znadoh za želju da zakon ne kaza: Ne zaželi. A greh uze početak kroz zapovest, i načini u meni svaku želju; jer je greh bez zakona mrtav. A ja življah nekad bez zakona; a kad dođe zapovest, onda greh ožive, 10 A ja umreh, i nađe se da mi zapovest bi za smrt koja beše data za život. 11 Jer greh uzevši početak kroz zapovest prevari me, i ubi me njome. 12 Tako je, dakle, zakon svet i zapovest sveta i pravedna i dobra. 13 Dobro li dakle bi meni smrt? Bože sačuvaj! Nego greh, da se pokaže greh dobrom čineći mi smrt, da bude greh odviše grešan zapovešću. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 створи га (Бог) по образу своме" Da čovek bude u Bogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 да је закон створио потенцијал да погрешимо а последица тога је смрт. Da ali mi nismo grešili iz svoje prirode samo , no imamo napad djavola na čovekovu Bogom danu prirodu. Nigde ne piše da je čovek zgrešio sam po sebi crpeći iz svoje prirode smrtni greh, već piše da je bio prevaren. Slobodnom voljom je čovek svakako pogrešio tu nema zbora ali kažem nije sam od sebe već zato što je bio napadnut. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Само појављује се проблем правде Божје ако нема личности а посноси се осуда. Личност ми је повезана са спознајом себе у односу на друге, тако да мије то неприхватљиво. Друга ствар у причи о Лазару и богаташу се открива свесност душе богаташеве. Како то коментаришеш? Колико сам схватио... По учењу Св. Отаца (Св. Јован Шангајски,Преподобни Ава Доротеј,Св. Амвросије...) такође то тврди и епископ Теофан Затворник и други, након телесне смрти душа је свега свесна. - "њена чула су изоштрена". То говори у прилог њеној природној бесмртности. Прича о Лазару и богаташу (Лука 16.22-28). Да душа је свесна али је то само по себе не спашава. , вечни живот бирамо ми слободном вољом управо у том односу са Богом, кроз Христа. О будућем суду Христос говори о вечном животу: "...И ови ће отићи у муку вечну,а праведници у живот вечни". "Заиста, заиста вам кажем: ко моју реч слуша и верује Ономе који ме је послао, има живот вечни и не долази на суд него је прешао из смрти у живот." (Јн. 5,24) Лазар, страдални животом и творећи Божију вољу,зарадио је себи плату, Царство Небеско. Који сеје у тело своје, од тела ће пожњети трулеж; а ко сеје у дух, од Духа ће пожњети живот вечни (Гал. 6, 8). Дакле, Лазар је у рајском блаженству а богаташ у стању пакла... (Да не буде забуне, није немогуће богатом ући у Царство Небеско, већ по речима, тешко. "Лакше је камили проћи кроз иглене уши, него богаташу ући у Царство Небеско") На послу сам па ако сам нешто прескочио, исправићу се nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Slobodnom voljom je čovek svakako pogrešio tu nema zbora ali kažem nije sam od sebe već zato što je bio napadnut. Нееее ..то је изговарање за грех .......није човеку грешка што је погрешио, већ што што се погордио непослушањем па и није смогао снаге се покаје ..... Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Нееее ..то је изговарање за грех .......није човеку грешка што је погрешио, већ што што се погордио непослушањем па и није смогао снаге се покаје ..... Ali to se desilo kao posledica napada a ne neko tajno izvorno zlo kod ljudi. Ne sporim greh, mene zanima kako nas je Bog stvorio kao smrtne ili besmrtne.? Posledica greha jeste smrtnost ali upravo zato što to nije suština (priroda) čovekova tad nastupa pomoć , prvo im je zabranjeno da ukuse sa drveta života kako ne bi ušli u večnost tako zli. Sve što škodi nije priroda a greh i smrtnost čoveku škode. Najviše govorim o čovekovoj prirodi. nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Da ali mi nismo grešili iz svoje prirode samo , no imamo napad djavola na čovekovu Bogom danu prirodu. Nigde ne piše da je čovek zgrešio sam po sebi crpeći iz svoje prirode smrtni greh, već piše da je bio prevaren. Slobodnom voljom je čovek svakako pogrešio tu nema zbora ali kažem nije sam od sebe već zato što je bio napadnut. Да и онда се ја запитам ко је сатану наговорио да падне и долазим до истог проблема. Основни проблем Адама и јесте било то што се није покајао, Бог га питао да ли је јео са дрвета он каже ,, нисам ја Ева је,, а Ева каже ,, нисам ја змија је,, и тако нико не прихвата одговорност коју су имали само зато што им је била дата слободна воља која је узроковала пад. Мада видимо да је Бог и змију проклео због учињеног геста. пРОТОПРЕЗВИТЕР јОВАН мАЈЕНДОРФ ,, СЛОБОДНА ВОЉА ПО СВЕТОМ мАКСИМУ ИСПОВЕДНИКУ,, http://www.verujem.org/maksim_ispovednik/majendorf_maksim.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Djavo je tvorac laži i koliko vidim niko ne sumnja u njegovu besmrtnost već sumnjamo da nam je priroda besmrtna, naviknuti na svakakve sahrane. Za delo spasenja svakako možemo govoriti o smrtnosti ljudi ali to ne znači da nam je takva večna priroda. Ja verujem samo u jednu prirodu kod čoveka a to je odgovor na pitanje Kako nas je Bog stvorio kao smrtne ili kao besmrtne. Kad odgovoriš na to videćeš kako ti se sledeća pitanja lako odgovaraju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 čemu ovo konstantno vraćanje unazad... hrišćanstvo je eshatološka religija pa ako pogledate napred - to što vidite vam definiše da li ste smrtni ili ne Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Djavo je tvorac laži i koliko vidim niko ne sumnja u njegovu besmrtnost već sumnjamo da nam je priroda besmrtna, naviknuti na svakakve sahrane. Za delo spasenja svakako možemo govoriti o smrtnosti ljudi ali to ne znači da nam je takva večna priroda. Ja verujem samo u jednu prirodu kod čoveka a to je odgovor na pitanje Kako nas je Bog stvorio kao smrtne ili kao besmrtne. Kad odgovoriš na to videćeš kako ti se sledeća pitanja lako odgovaraju. Ђаво је бестелесан, нема тело да умре што не значи да неће бити уништен. Добро ја кажем да нас је створио бесмртне, и да смо били причасници бесмртности, јер Божија воља и намера је била да будемо бесмртни али нас није тиме условио; И сад постављам питање како смо постали смртни? и дођем до истог закључка. По светим оцима Адам је био у рају само 40 дана и био је на нивоу детета у односу на Бога и тек му је предстојало познање Христа. Адам и да није пао морао је спознати тајну Христа како би остварио своје подобије. Царство небеско није повратак у едемски врт у стање у ком је био Адам него осми дан, наступање есхатона, и увођење у ону тајну коју је Адам тек требало да ступи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 čemu ovo konstantno vraćanje unazad... hrišćanstvo je eshatološka religija pa ako pogledate napred - to što vidite vam definiše da li ste smrtni ili ne Unazad kao i unapred je raj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 neće biti... unazad je stari a unapred Novi Adam... sve dok ne dodje vreme kad neće postojati unapred i unazad Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 По светим оцима Адам је био у рају само 40 дана и био је на нивоу детета у односу на Бога и тек му је предстојало познање Христа. Da brate ali taj isti adam je imao poznanje Sina Božjeg preko plodova sa drveta života i ništa mu po tom pitanju nije predstojalo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Da brate ali taj isti adam je imao poznanje Sina Božjeg preko plodova sa drveta života i ništa mu po tom pitanju nije predstojalo. Да али није био савршен, јер да је био савршен не би пао. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 31, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2013 Да али није био савршен, јер да је био савршен не би пао. Naravno odgovor na to nam je dao sam Hristos preko Njegovog savršenstva. To što čovek nije savršen ne znači da nije i večan jer tu onda deluje Blagodat Božja u vidu Spasenja. Čovek je pao pa pomoću Hrista ustao (nije zadržan u večnom životu kao grešan ali nije ni ostavljen bez mogućnosti da se večnosti čist i pokajan vrati.) To vrati mi daje nekako odgovor na to da li je naša priroda večna. nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука