kajaa Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 seksistička 0102_laugh Sta znaci ta rec-s kojom reci ju mozemo zamjeniti.??Ili je to samo sala... u-eshatonu Ne ,postoji nitko na svetu,tko ce rec mama...iscupati iz usta...! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 isto bi htjela da znam dal to istina ,da ima nest je bilo o gospodja ili tako dase nekaze ,neznam vise zaboravila sam ali za ovo cujem prvi put ovdje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Цитат seksistička 4chsmu1 Sta znaci ta rec-s kojom reci ju mozemo zamjeniti.??Ili je to samo sala... stadaradim Ne ,postoji nitko na svetu,tko ce rec mama...iscupati iz usta...! NARAVNO!!!! MA MA, MA MA, MA MA!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Prema navodima nemačkog dnevnog lista Bild, u rezoluciji Parlamentarne skupštine Saveta Evrope na ovu temu se, između ostalog, navodi da izraz "žena u kući" (za domaćicu) oslikava tradicionalno gledanje na ulogu polova koja koči ravnopravnost. E taj Bild je nesto poput naseg Kurira. Najprodavaniji jer je najjeftiniji i prvo objave vest pa je demantuju. Da ne govorim o manipulisanju sa cinjenicama i slicno. Najezim se svaki put kada neko citira Bild.. Ali nazat na temu! Sta je sa pravima zena koje nisu feministikinje???? omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Мајка педесет и троје деце Милица Спасојевић извела на пут троје своје и педесеторо деце којих су се одрекли биолошки родитељи Брђани – Има више Брђана; да не буде забуне, ово село је крај Ибарске магистрале између Горњег Милановца и Чачка. А Милица Спасојевић је његова занимљивост, још боље – његова знаменитост. – Била сам млада мајка две кћеркице, син је био на путу да се роди, кад су ми из милановачког Центра за социјални рад донели бебицу у пеленама од неколико месеци. Звала сам га „векница“, а име му је било Драган. Касније га је усвојио брачни пар из Новог Сада који није имао своје деце. Онда је ишло редом: Мирко, Сања, Радмила, Зоран, Милош... тешко бих се сад могла сетити имена свију малишана. Рођена и остављена, занемарена од биолошких родитеља, стизала су под мој кров. Било је година када сам их, осим своје троје, имала по десеторо одједном. По читавој кући пелене, ђачке торбе и књиге, лопте – сећа се Милица којој је данас 75 година. Милица је од Центра за социјални рад преузела 35 малишана, али је још 15 прихватила „преко реда“ у различитим случајевима. Догодило се једном да је била ван куће неким послом, а кад се вратила, на кревету је лежала беба у пеленама – неко је оставио и побегао. На њој је лежао највећи терет, али, срећом, имала је разумевање и помоћ мужа Филипа, свекра и свекрве. Кад би свекра питали како му је код куће, знао се нашалити: „Шта да вам кажем, кућа ми је породилиште и обданиште“. Оно што су јела Миличина деца, јела су и остала; како је одевала своју, исто је одевала и децу непознатих родитеља. Заједно са њима је преживљавала мале богиње, заушке, велики кашаљ, јединице у школи, прве љубави... – Теже од свега ми је падало кад сам морала неко од деце да дам на усвајање, иако сам знала да ће му тамо бити боље, да ће бити јединче обасуто са много љубави у новом дому. Шта ћу, сакријем се и исплачем се ко киша, јер са сваким од њих је одлазио и део моје душе. Знате, сви су они мене звали мамом, и данас ме тако зову. Има их свуда, расули се ко ракова деца, што се каже: по Београду, Новом Саду, Чачку, Милановцу, има их у Црној Гори, у Шведској, у Немачкој. Данас су то породични људи, многи имају своју унучад – не успева Милица да задржи сузе. Да је Спасојевића кућа била – док је била – њихов прави дом сведочи и то што су им овде правили бабине и рођендане, одавде су испраћани у војску, одлазило им се на заклетве, одавде се девојке удавале и момци женили. Наравно, не заборављају они то ни данас, позову телефоном да питају како је здравље, шта има ново, многи дођу да виде Милицу. Миличине кћери и син су одавно отишли својим путем, али нису она и Филип остали сами у поодмаклим годинама. Са њима је двадесетдвогодишњи Милош, једно од деце коју су примили и одгајили. – Одшколовали смо га и запослили у милановачки „Металац“. Милош је сад свој човек, али кад се из војске вратио обрадовао нас је одлуком да остане у кући у којој је одрастао. Да сам мало млађа и бољег здравља, опет бих примила које сироче. Јесте касно да му будем мама, али била бих му најбоља бака на свету. Јер, кућа без дечјег смеха, плача и граје је пуста. Не жалим се, срећна сам: имам педесет и троје деце и барем толико унучади – каже Милица Спасојевић. http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Majka-pedeset-i-troje-dece.sr.html Milan i Jelena and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Мајка храброст и љубав... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Да, и отац такође, па и бака и дека... smej.gif „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rada ex guscije pero Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 smej.gif 1414_feel 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Evo Ljudi kojima vecina danas nije dostojna ni obucu da ponese... izuzetno... ekstra "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 klapklap klapklap klapklap 1000000001010 Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Svaka čast 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Цитат Evo Ljudi kojima vecina danas nije dostojna ni obucu da ponese... izuzetno... :cheesy: А такви поступци би требало да су барем код хришћана правило, а не изузетак. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 0508_music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 И да нас је више таквих, да ли бисмо имали оволико невоља, криза, ратова? Зар би се лако одолело живом Христовом примеру? Ни древни хришћани не преобразише Римску империју политичким, нити економским путем, нити оружјем и војевањем, напротив. Срце је пресудно."Сине мој, дај ми срце твоје", говори Господ. Ако је Бог са нама, ко ће против нас? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Цитат И да нас је више таквих, да ли бисмо имали оволико невоља, криза, ратова? Jеси ли ти таква? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука