JESSY Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Zaboravi Ako me sretnes negdje u gradovima stranim,Po kojima se muvam u posljednje vrijeme,Sretni me,Kao da me sreces prvi put.Nismo li se mi vec negdje vidjeli,Kazi...i zaboravi.Zaboravi dane koje smo nekada zajedno...,I noci zaboravi...Gradove kojima smo mijenjali imena,I ucrtavali u karte samo nama dostupne...Onaj hlad pod maslinama u nasoj uvali,uvali mirnih voda.Otok nas i ime broda pjesnikakoji nas je tamo nosio...Zaboravi da si ikada rekla da me volis,I kako se nikada, nikada, necemo rastati.Treba zaboraviti naslove knjigaKoje smo zajedno citali,Filmove koje smo gledali,Hemfri Bogarta i Kazablanku,Narocito zaboravi.Ulicu divljih kestenova s pocetka Tuskanca,I onaj nas poljubac na kisiZa koga bi znala reci:"Nikada necu zaboraviti".Molim te zaboravi...I kada ti kazem da zaboravis,Kazem ti to zato sto te volimKazem ti to bez gorcine,Otvori oci ljubavi,Nasim gradom prosli su tenkovi.Odnijeli su sobom sve sto smo bili,Znali..., imali...Zato... Zaboravi.Cemu sjecanja...?Pogledaj kako tresnja u tvome vrtu,Iznova cvjeta svakoga proljeca.Nasmijesi se jutru koje dolazi,Zagrli bjelinu novih danai zaboravi.Kasno je vec dragana, hocu da kazem,zreli smo ljudi,To jest, nismo vise djecaI znam da nije lako,I znam da mozda i boli, ...ali pokusaj,Molim te,....pokusaj...zaboravi!I ako me sretnes negdje u gradovima stranim,Po kojima se muvam u posljednje vrijeme,Sretni me, kao da me sreces prvi put;Nismo li se mi vec negdje vidjeli,Kazi... i zaboravi. Милан Ракић, Данче* and Дуња је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Filipa Kljajica 32Noć je u mojoj sobiMrak nam topi vrijemeModra sjeta pada mi na očiOmamljen tobom pišem zadnji stihNa ovoj ploči.Nemir je moja sudbinaOvo vrijeme usporava sateDodirujem ti zaspale očiČuvam tvoj sanTi si zadnji stih na mojoj pločiHajde,primakni se bližeLjubi me, ljubi polakoDa, zagrli me čvrstoDobro je, dobro je tako.Polako odlazi noćTramvaj zvani čežnjaNoćni radio svira nešto laganoTiha gitara opet me nosiTebi u san....Možda sanjaš nešto posebnoNeki film u kom smo zajednoSjetna, zastrašena djecaČuvari snova što još ne žele da se probudeHajde,primakni se bližeLjubi me, ljubi polakoDa, zagrli me čvrstoDobro je, dobro je tako Данче* and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 IzaIza svakako postojiiza je uvijektuporednakoniza svegaIiza ničegastoji izaiza je mudrijedogodilo seiza je i dubljeumnožilo seko zna kolikoI ko zna zaštouvijek jeiza nečegailiiza svegasvakakosasvim pristojna riječzazauvijek Милан Ракић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 RastanakJos noćas, draga, budi tu kraj mene ti,U našoj sobi sjećanje nek' izgori.Još noćas, draga,Nježnost stara govori,To traže lukuMojih snova brodovi.Poleti, ptico, pustim poljem,Raširi krila ranjena!I leti, ptico, kraju boljem,za let si, ptico, stvorena.(umesto ovog poslednjeg stiha iz refrena peva još i: Sokol te nije volio)Još noćas, draga ,Don Kihot (ili: čežnja) živi u meni,Zablude smiješneI ovaj vjetar ludi, ludi, pijani.Još noćas, draga,tuga tužno miriše,Sutra sam stranac,i daleko, najdalje.(nekad posle svake strofe dodaje: Još samo noćas)Poleti, ptico, pustim poljem,Raširi krila ranjena!I leti, ptico, kraju boljem,za let si, ptico, stvorena.Svu noć je padala kišaI drveni pod je škripaoDok sam se spremao za put.Taksi je čekao pred vratima iTelefon počeo da zvoni.Na stolu su ostale stare fotografije,U sobi miris vina.Još noćas, draga, ja gledam svijetla ovog grada,Još noćas...... odlazim iz ovog grada (ili: putujemo mrak i ja)Samo još noćasMrak i ja...Samo još noćasMrak i ja... Данче* and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 Ako me sretneš negdje u gradovima stranim, po kojima se muvam u posljednje vrijeme . . Sretni me, kao da me srećeš prvi put . . Nismo li se mi već negdje vidjeli? Kaži . . i zaboravi . . . Zaboravi dane koje smo nekad zajedno . . . I noći, zaboravi . . Gradove, kojima smo mijenjali imena i ucrtavali u karte samo nama dostupne . . Onaj hlad pod maslinama u našoj uvali, uvali mirnih voda . . Otok naš i ime broda pjesnika koji nas je tamo nosio . . Zaboravi da si ikad rekla da me voliš, i kako se nikada, nikada nećemo rastati. Treba zaboraviti naslove knjiga koje smo zajedno čitali . . Filmove koje smo gledali . . Hemfri Bogarta i Kazablanku. naročito zaboravi . . . Ulicu divljih kestenova s početka Tuškanca, i onaj naš poljubac na kiši za koga bi znala reći: “Nikada neću zaboraviti” . . Molim te zaboravi . . . I kada ti kažem da zaboraviš, kažem ti to zato što te volim, Kažem ti to bez gorčine . . Otvori oči ljubavi. . Našim gradom prošli su tenkovi . . Odnijeli su sobom sve što smo bili, znali, imali .. Zato zaboravi . . Čemu sjećanja ..? Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu iznova cvjeta svakog proljeća . . Nasmiješi se jutru koje dolazi, zagrli bjelinu novih dana, i zaboravi . . . Kasno je već dragana . . Hoću da kažem, zreli smo ljudi . . To jest , nismo više djeca .. I znam da nije lako . . I znam da možda i boli … Ali pokušaj, Molim te . . Pokušaj . . . Zaboravi . . . I ako me sretneš negdje u gradovima stranim, po kojima se muvam u posljdnje vrijeme . . Sretni me , kao da me srećeš prvi put . . ‘Ej, Nismo li se mi već negdje vidjeli? Kaži… i zaboravi . . . Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 RastanakJos noćas, draga, budi tu kraj mene ti, U našoj sobi sjećanje nek' izgori. Još noćas, draga, Nježnost stara govori, To traže luku Mojih snova brodovi. Poleti, ptico, pustim poljem, Raširi krila ranjena! I leti, ptico, kraju boljem, za let si, ptico, stvorena. (umesto ovog poslednjeg stiha iz refrena peva još i: Sokol te nije volio) Još noćas, draga , Don Kihot (ili: čežnja) živi u meni, Zablude smiješne I ovaj vjetar ludi, ludi, pijani. Još noćas, draga, tuga tužno miriše, Sutra sam stranac, i daleko, najdalje. (nekad posle svake strofe dodaje: Još samo noćas) Poleti, ptico, pustim poljem, Raširi krila ranjena! I leti, ptico, kraju boljem, za let si, ptico, stvorena. Svu noć je padala kiša I drveni pod je škripao Dok sam se spremao za put. Taksi je čekao pred vratima i Telefon počeo da zvoni. Na stolu su ostale stare fotografije, U sobi miris vina. Još noćas, draga, ja gledam svijetla ovog grada, Još noćas... ... odlazim iz ovog grada (ili: putujemo mrak i ja) Samo još noćas Mrak i ja... Samo još noćas Mrak i ja... JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 @@Милан Ракић, :good2: Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Noću, dok ti spavaš, moje srce bdije nad tobom. Tebi se ništa, ništa ne smije dogoditi. Toliko, toliko te volim. Jedino, jedino s tobom mogao bih plakati. Mogao bih se smijati. Opraštati i razumjeti. Vjeruj mi. Toliko,toliko te volim. Od juče tek si tu i o tebi malo znam. Ali mogu život svoj da ti dam. Uz mene nađi mir, nikad sumnju,nikad bol. Moja ljubav bit će zalog za to. Mila, poklanjam ti svaki dan svog života. Kada se moj san ostvari i ti ćeš kao i ja biti sretna. Toliko, toliko te ljubim. Rade Šerbedžija Noću Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 NE DAJ SE INESNe daj se InesNe daj se godinama, moja Inesdrukcijim pokretima i navikamajer jos ti je soba toplaprijatan raspored i rijetki predmetiimala si vise ukusa od menetvoja soba divotagazdarica ti je u bolniciuvijek si se razlikovalapo boji papira svojih pisama,po poklonimapratila me sljedeceg jutraoko devet do stanicei rusi se zeleni autobustjeran jesenjim vjetromkao list niz jednu beogradsku padinuu vecernjem sam odijelui opkoljen pogledimaNe daj se mladosti moja,ne daj se InesDugo je pripremano nase poznanstvoi onda slucajno uz vrucu rakijui sa svega nekoliko recenica,lose prikrivena zeljatvoj je nacin gospodjei obrazi seljankeprostakuso i plemkinjo mojapa tvoje grudi, kreveti moja soba objesenau zraku kao narandzakao narandzasta svjetiljkanad zelenom i modrom vodom Zagrebaproleterskih brigada 39 kod Prkovicpokisla ulica od prozoradalje i sum predvecernjih tramvajalijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromastvaupotreba zajednicke kupaonicei molim vas, ako netko traziNe daj se InesEvo me ustajemtek da okrenem plocuda li je to nepristojnou ovakvom casuMozart Requiem Agnus Deimeni je ipak najdrazi pocetakraspolazem s jos milion njeznihi bezobraznih podataka nase mladostikoja nas pred vlastitim ocima vara,i krade, i napustaNe daj se InesPoderi pozivnicu, otkazi veceru, prevari muzaodlazeci da se pocesljasu nekom boljem hoteludodirni me ispod stola koljenomgeneracijo moja, ljubavniceZnam da ce jos biti mladosti,ali ne vise ovakveu prosjeku 1938ja necu imati s kimostati mlad ako svi ostaritei ta ce mi mladosttesko pastia bit ce ipakda ste vi u pravujer sam sam na ovoj obalikoju ste napustili i predali bezvoljnoa ponovo pocinje kisa,kao sto vec kisiu listopadu na otocimamore od olovai nebo od borovaudaljeni glasovi koji se mijesajuglas majke, prijatelja, kceri,ljubavnice, broda, bratana brzinu pokupljeno rublje pred kisui nestalo je svjetlas tom bjelinomjos malo setnje uz morei gotovo Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Noću, dok ti spavaš, moje srce bdije nad tobom. Tebi se ništa, ništa ne smije dogoditi. Toliko, toliko te volim. Jedino, jedino s tobom mogao bih plakati. Mogao bih se smijati. Opraštati i razumjeti. Vjeruj mi. Toliko,toliko te volim. Od juče tek si tu i o tebi malo znam. Ali mogu život svoj da ti dam. Uz mene nađi mir, nikad sumnju,nikad bol. Moja ljubav bit će zalog za to. Mila, poklanjam ti svaki dan svog života. Kada se moj san ostvari i ti ćeš kao i ja biti sretna. Toliko, toliko te ljubim. Rade Šerbedžija Noću @@JESSY, :good2: JESSY је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Noćas jeulicama našega gradaprolazila kočija bijela . .I bijela mećava vije . .Mutan dan . . . Do u tajne sobe naše stare ljubavi . .Trpim svoje i tuđešto me bije . .I mrzlo mi je u srcu . .Ne treba rakije – ne grije! Za tebe ljubavi govorim ove riječi . .Za tebe,koju nosim u mozgu,k’o užarenu kuglu djetinjstva . .K’o ranukoju sam bolovao toliko puta . .Za tebe koja si dio mene . .Duboko ukopana školjka u kamenu . .Miris borovinezauvijek zaboden u krv moju prokletu . .Za tebe . .Zbog tebe . .Zbog sebe . . . Predlažemda saberemo naše siromaštvou dodirkoji liječi naša srca,u koja je rđa palas bijelom igrom u samoći . .Moj križplaća račun ove noći . . Ne kuni me imenomna koje je moja krv postala imuna . .Oguli narandžu,operi lice ,otvori se utjeho . .Zagrli me jako . .I probudi se, dragana . .Ne budim tetek tako . . . Za tebe, ljubavi, govorim ovu pjesmu,za tebe koja si dio mene . .Duboko ukopana školjka u kamenu . .Za tebe,što u toplim rukama nosiš ruže nijeme,i prosipaš ih u suhu fontanu . .Za tebe,zbog tebe,zbog Prevera . .Zbog svih pjesnika ljubavnih stihova,i uprkos njima . .Ne budim tetek tako . . . Otvori oči ljubavii pogledaj kroz prozor . .Vani su zasijale gorčine,tumaraju pomrčine i studen,i bijela mećava u gradu vije . .Mutan dan . .Pa i srce je počelo šumjeti:“Divljak – ovdje je kvar!” . .Ne treba rakije – ne grije . . Dok bije u njedrimadobro nam je . . . Gledaj!Nemoj da ti tražim oči . .Primakni se bliže . .Još bliže . .Zagrli me, ljubavi,zagrli me jako . . (!)I probudi se već jednom . .Ne budim tetek tako . . . Uzalud . .Uzalud . .Uzalud je budim . . . ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 POPODNEVNA PJESMAUpucujem ovu lijenupopodnevnu misaonjeznu i pohotnuu ono dvoriste u kojem samvas gledao, draga susjedoTisucu devetsto pedeset sedme godinekada je bila jesen slicna ovoji kada su jos u moj san udarali prozoriroditeljske kuce utopljeneu sibenskoj jugoviniU gradu koji je postajao moja bolnicaa mojom napola razbudjenom glavomkolali prvi tramvaji plavi i uspavaniadresiram tamo ovu misao i kazemstetaBili ste ljubavnica mog cimera odosam do jedanaest svakog jutrakako ste se zvali Ema, SelmaAlma, Adelada li je sto izmijenilo vase liceoci i trbuhA kako sam vam zavidiovracajuci se iz setnjeod osam do jedanest izjutrauz cetvrt kruha i mlijeko u jednomblijedom Pescenickom mljekarstvuSvim je bojama vec moj prvistudentski rujan dodavaomalo crnog i malo tamnozelenogi danas Vam iskreno kazemsteta, stetaVise vjerojatno i niste za takva staponovo ono dvoristevrijeme je za nedjeljni ribolovi vas suprug odlaziVi znaci danas dolazite jos ranijeu moju sobu, oko pola sedama ja bas izlazim, stetajer moj je cimer mrzovoljan tako ranoi ja bih Vam vjerojatno pruzio viseAli ja idem u setnjui setao sam tako godinu i drugui ne da Vam se hvalim, bilo je togakakve sve zemlje, pica, kakva moragdje sam sve bio, gdje sam sve ljubioi kakve zeneJer vama otvoreno mogu recikuda sam sve setao po kisi ujutronekakav vlak je istruo u crnomproljecu u Poljskoj, blizu RusijeKakvu sam tamozenu ostavljao, isukrstei kakva je mene ostavljala na sjeverupijuci neko nerazgovjetnopice svog narodadaleko, daleko, kao u snovimaOpet netko ovdje u Zagrebu uJurijevskojpa oci providne i dragocjene jednecehinje iz Brna, VozderkovePremjestene zauvijek u moju utrobua takav snijeg i sve sto treba bilo je,biloali ono dvoriste u kojem sam vasvidjaoizmedju dva neodredjena stabla crnaod vlage one jeseniVas tako obicnu i raskalasnu domacicui mirisi koje ste ostavljali u mojoj sobiU sezonama 1957,58 i sljedecesteta, nepovratno stetaNiceg nema, niceg nema od tebeod mene ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Да се "поверим" Сличну "причу" сам искусио... Дјевојка из мога краја Провела је ноћ на путу којим крећу од давнина наши снови према свијету с` Перковића преко Книна У очима њеним море светлуца јој сол у коси она неда да је сломе отима се и пркоси Дјевојка из мога краја на уснама њеним кушам окус првих пољубаца окус првих оскоруша она памти давне ријечи, слатке боје завичаја има жељу да ме лијечи, дјевојка из мога краја Провела је ноћ на путу на којем се наде гасе остала је сву ноћ будна у вагону друге класе у очима њеним море светлуца јој сол у коси она неда да је сломе отима се и пркоси Дјевојка из мога краја...... Данче* and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 окус првих пољубаца окус првих оскоруша как`а експресивнос`.. Нацртано!!! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 А зипа ову! Имам пјесму за тебе! имам пјесму за тебе годинама чека та и стрпљиво намигне са далеких обала у њој врани коњи сви што су давно збрисали једном лица позната не памтим их више ја имам пјесму за тебе сама себе писала од Силбе до Санта Монице мора се надисала у њој мирис прошлих љета сјај и биједа трошног свијета у њој боја лијепих дана пада преко наших рана имам пјесму за тебе да те мало разгали неће прогнат туге те ал ће да их ублажи и на трен ће вријеме стати и на часак ћемо знати гђе се тајна скривала гђе је срећа остала имам пјесму за тебе послије ћу је свирати нек се она омакне кад сјећање провали као некад ти и ја тамбураши за нама под прозоре драгих жена улицама успомена као некад ти и ја тамбураши за нама под прозоре драгих жена улицама успомена имам пјесму за тебе права је и једина вози знане путеве без граница, царина ријетке минуте точи радост срцу смијех за очи у њој још смо ђеца ми још нас нису сломили у њој још смо дјеца ми још нас нису судили као некад ти и ја тамбураши за нама под прозоре драгих жена улицама успомена као некад ти и ја тамбураши за нама под прозоре драгих жена улицама успомена имам пјесму за тебе... И да се похвалим Ја водио жену у Дом синдиката ономад Дуња, JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука