Гости Guest Написано Јул 16, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Доласком љета стигла је и сезона убода различитих кукаца међу којима највећу опасност шире осе и стршљенови.Сљедећи савјет је проширио један пчелар, а тко год га је испробао потврдио је само најбоље резултате:Помоћи си можете врло лако имате ли уза се андол или аспирин у таблети.Једноставно навлажите таблету и ставите је на мјесто убода.Држите тако једну минуту па потом макните с мјеста убода.На тај начин ћете спријечити отеклину, а изостати ће и сврбеж.Убод ће врло брзо постати прошлост, а траг који остаје непримјетан је. http://atma.hr/kada-vas-ubode-osa-pcela-ili-strsljen-ovo-ce-vas-spasiti-boli-i-otekline Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 A šta je sa onima koji imaju alergiju na njihov ubod? Ovo su veoma ozbiljne stvari i treba proveriti ovakve savete jer nekom život može visiti o koncu. коЖељ њацИ , Рада., obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ja sam alergična na njihov ubod i poslednji put zbog nečije zezancije umalo nisam umrla. Imam izrazitu alergiju i simptomi se momentalno javljaju i do gušenja i gubitka svesti dolazi za manje od 5 minuta. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ja sam alergična na njihov ubod i poslednji put zbog nečije zezancije umalo nisam umrla. Imam izrazitu alergiju i simptomi se momentalno javljaju i do gušenja i gubitka svesti dolazi za manje od 5 minuta. Ti svakako treba da imas stalno uz sebe nesto protiv alergija, ili neki serum (tj. kako se to vec zove)... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Postoje EpiPenovi. Al meni poslednji put nešto i nije baš mnogo pomoglo, morali su da mi daju dodatne doze i bila sam priključena na kiseonik. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ti svakako treba da imas stalno uz sebe nesto protiv alergija, ili neki serum (tj. kako se to vec zove)... Hitna pomoć "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ja sam alergična na njihov ubod i poslednji put zbog nečije zezancije umalo nisam umrla. Imam izrazitu alergiju i simptomi se momentalno javljaju i do gušenja i gubitka svesti dolazi za manje od 5 minuta. Opisala si anafilaktički šok. Burna alergijska reakcija koja vrlo brzo može dovesti do edema i zastoja disanja. Moje iskustvo je pokazalo da i hitna pomoć može biti jako daleko, ili reakcija tako burna da su minuti u pitanju, tako da uvijek sa sobom imam Urbazon i Sinopen. Jedan se daje venozno, drugi muskularno. Oglo је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Hitna pomoć Hitna prva pomoc . Ko nije alergican moze da proba . P.s. Arsenija ,samo probaj . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Opisala si anafilaktički šok. Burna alergijska reakcija koja vrlo brzo može dovesti do edema i zastoja disanja. Moje iskustvo je pokazalo da i hitna pomoć može biti jako daleko, ili reakcija tako burna da su minuti u pitanju, tako da uvijek sa sobom imam Urbazon i Sinopen. Jedan se daje venozno, drugi muskularno. Da, to je ime alergijske reakcije. Ja imam tu nesreću da je kod mene jako burna i moram da se baš mnogo pazim. Svi iz mog okruženja znaju za to i spremni sa akciju ako dođe do uboda. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Za komarce je tacno,sve je tacno. Rekli su mi,svi su mi pricali ,ali sam ja verovala samo i jedino samo autanu. Posle se pitam zasto sinusi,zasto ,zasto,kad svi ti mirisi i hemikalije nekako ,ko ca znati kako uticu . Sve utice,ne znam kako. Lekovi nikako . Ako moze bez lekova. P.s. Kad vas ujede komarac namazite "ranu " limunovim sokom . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Opisala si anafilaktički šok. Burna alergijska reakcija koja vrlo brzo može dovesti do edema i zastoja disanja. Moje iskustvo je pokazalo da i hitna pomoć može biti jako daleko, ili reakcija tako burna da su minuti u pitanju, tako da uvijek sa sobom imam Urbazon i Sinopen. Jedan se daje venozno, drugi muskularno. A cime dajes? Imas li neki prirucni pribor? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Postoje EpiPenov; nešto slično penovima za dijabetičare. Ostalo se daje klasično, u venu. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 @@obi-wan, Naravno...kutija, nalik na kutiju od naočara, u njoj ampule urbazona i sinopena, špric i igla (kom dva), kao i izvještaj ljekara specijaliste Pribor staje u svakoj tašni. Volim_Sina_Bozjeg, Oglo and Плутон је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ја сам и раније писао да три посто становништва је смртно алергично на убод обичне пчеле , а стршљенова сигурно и више и са тим стварима не треба се играти . Код првог убода пчела треба бити опрезан јер може проћи скоро и да се не познаје месо убода , а са друге стране особа може да изгуби живот у року од неколико минута . Таква алегија је изузетно ретка и далеко од тога да треба паничити приликом првог ибода пчеле јер у 97 % случајева то пролази са малим отоком и црвенилом око места убода . У сваком случају треба бити опрезан и чим се види да се појављују нагли синтоми треба се јавити лекару, Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука