Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Ја се пак са том теоријом "другачијег мозга" не слажем, нити ћу секад сложити. То што не могу да објасним нечију предност у односу на мене у некој области, јер немам довољно података о њему, нећу да препишем биологији, јер је то првенствено дифетистички став, да сам ја у нечему предоодређен да будем лошији од других људи. А такав став ми се не свиђа. Мени се то ипак чини као чињеница живота, па и ти сам то признајеш када говориш о јачим и релативно слабијим мишићима, само што ограничаваш на физичку област... Шта ћемо са чињеницом да се неки људи просто рађају као неинтелигентни или са тим да неки просто немају никакав осећај за одређену уметност...? Као што каже Фибл уосталом, не мора таленат да буде апсолутна предост у смислу да је без њега немогуће било шта, већ је довољно да олакша учење једној особи у поређењу са другом, да у пракси испада да је одлучујући био... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 I sta cemo Milosavljevicu onda sa silnom onom decom koju roditelji celo detinjstvo iz neke licne zelje ili kompleksa cede i vuku po treninzima a ona jadna dozivotno ostanu sa 2 leve noge?! To mi je mnogo cesci primer od onog mog prvog. Na kraju krajeva,ppgledaj Ronaldinja kad je bio malo,ne verujem da je ono njegovo izivljavanje nad protivnicima posledica njegovog veceg teorijskog interesovanja za fudbal od njih. Srdjane: Voleo bih i ja to,mada je tesko ostvariti. Срђан Шијакињић and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Npr. Federer i njegovi razni genijalni i neocekivani udarci. Ajde da to od Nadala vidimo.. Дасти Браун закон DYNABLASTER and feeble је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Meni se mnooooogo sviđa ovaj fenomen fudbala. Sam njegov pomen čini da se cela tema koja uopšte nije bila namenjena fudbalu krene u tom smeru I kad smo već kod fudbala - mislim da ne postoji gen za fudbal, već prosto sklop ličnosti i osobina lokomotornog sistema koji su u idealnom odnosu Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 I sta cemo Milosavljevicu onda sa silnom onom decom koju roditelji celo detinjstvo iz neke licne zelje ili kompleksa cede i vuku po treninzima a ona jadna dozivotno ostanu sa 2 leve noge?! Па просто, нису посвећена нису заинтересована. Мене је рецимо отац слао на баскет... нисам појма имао. Ишао сам на рукомет, онако осредњи сам био. Кренуо сам на бокс у каснијим двадесетим, да сам кренуо раније сада бих био вероватно пофесионални боксер. БОкс сам капирао јер ми се бокс свиђао. На баскет сам ишао јер ме је ћале уписао да се дуржим са другарима. НА рукомет исто, било је бесплатно, одем издувам се. НИкад нисам размишљао о тактикама, техникама, форама, смислу игре, нешто посебно. Знао сам их, учио сам их. Али никада стварно нисам видео себе као кошаркаша или рукометаша. Никад у кошарци и рукомету нисам видео задовољство. Са друге стране у боксу сам о свем утоме размишљао, Јер ме је занимало. Волим да гледам бокс меч и знам ко шта ради, ако не знам размишљам ко је зашто шта радио, зашто је боксовао баш тим стило, ко је зашто победио. Ја немам некик ген за бокс, већ је то први спорт који ме је искрено заинтересовао. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Dobro,dobro,dobro ko ce se sa tobom ubedjivati... Млађони and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Шта је таленат а шта вера? Мислим да није исто. Таленат је по мени, кад неке ствари несвесно радиш добро. Како сад то несвесно. Лепо. Нити си икад пре тога нешто учио, имаш искуство као и остали а ипак бољи си од њих.Видиш да си добар, свестан си тога. Сад ако постанеш горд,умислиш да си најбољи не вежбаш и не развијаш се, немаш вере да можеш још јер мислиш да је ово најбоље. Крај. Вера је код ових момака што немају то нешто "што се труде, а не иде". Они верују да ће бити боље, верују да ће једног дана напорним радом и трудом бити као ови са талентом. Вера је та која бије битке са тренутно немогућим. Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Дасти Браун закон Iju rasta elf izuva :0102_laugh: Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Talenat je predispozicija . Svi imaju talenat za ljubav,kao sto rece Vladika Danilo Krstic. Veoma je vazna edukacija. Da ja nisam cula za Hrista u detinjstvu ,da nije bilo filmova na RTS/u,koje nisam ni htela da gledam ,ali je Majka insistirala ,da nikad nisam cula za Nojevu barku( ta prica me je odusevljavala ,ja sam kao dete imala neverovatnu moc da zamisljam stvari ,i te slike su u mojim detinjim ocima bile predivne ) ... i da kasnije nisam cula za Vladiku Nikolaja i da mi majka ateista nije kupila Jevandjelje za odlican uspeh i primerno vladanje nikada ne bih bila vrenik.... I da baba nikad nije postila i da nikad nije primala svestenika da sveti vodu i da nikad nisam otisla na neko sveto mesto ....ja ne bih bila vernik ,ne yato sto ne verujem,vec zato sto nikad i nigde nisam osetila to u sta treba da poverujem. Svi mi imamo talenat za to da poverujemo ,sejac je sejao .... i seje .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Мислим да је вера неочекивани и незаслужени дар "одозго"... Узрастање у вери се постиже само уз велики подвиг, али је кретање стазом вере опет тај "дар са неба"... Не може се без Свевишњег ни крочити на пут истинске вере... nana and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Не може се без Свевишњег ни крочити на пут истинске вере... Да ли се може уопште пожелети да се верује, без интервенције одозго? Отварање врата је дар али куцање на њих, питам се да ли је и то дар... Ако јесте питам се зашто се не даје толиким људима... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Да ли се може уопште пожелети да се верује, без интервенције одозго? Отварање врата је дар али куцање на њих, питам се да ли је и то дар... Ако јесте питам се зашто се не даје толиким људима... Тврда је то беседа...Ко зна шта све јесте то "куцање"...Ако је то искључиво вапај из нутрине у смислу "Боже ако те има-укажи ми се", онда мислим да уопште није нужно да такво куцање претходи вери...Уколико под тим пак подразумевамо и неку несвесну потрагу за Другим, онда можда тог "куцања на врата" увек има...Мада сам склонији томе да поверујем да је истинска вера искључиво дар Духа, који Он раздељује коме хоће, па и да она јеванђелска "категорија" изабраних није нужно калвинистичка заблуда... Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Naso sam jedan primer neverovatnog talenta koji je bio zvezda i velika lencuga. Garinca, vise je voleo flasu i zenske od lopte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 Постоје ли разлике између талента и духовног дара? Ја мислим да постоје и да су и једно и друго су дар од Бога. У Корићанима 12:7 каже се да су духовни дарови дати за добро других, а не за себичне сврхе. Имају везе са љубављу према Богу и ближњем. Мислим да је другачије када се дају таленти и духовни дарови. Има људи без обзира да ли верује у Бога или не, имају таленте у комбинацији са генима и околином, неки имају природне таленте у музици, уметности, математици, одрастају у музичкој породици, ово им помаже да развијају способности у музици. Духовни дарови су дати верницима Римљанима 12:3,6. у тренутку кад су се окренули Христу. У том тренутку, Свети Дух им дарује духовни дар. Човек може да развије свој таленат и касније усмери на своју професију или хоби у том правцу, али духовни дарови су дати Цркви Христовој. У том смислу не би требало да је вера таленат и да сви хришћани морају да имају активну улогу у мисионарењу Јеванђеља Христовог. Ја могу бити позвана и опремљена уметнички да се укључим, тако да могу да иконопишем Христа, из захвалности за све оно што је учинио за нас. Или неким изванредним анимацијама и цртежима? DYNABLASTER and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 15, 2014 Пријави Подели Написано Јул 15, 2014 .Мада сам склонији томе да поверујем да је истинска вера искључиво дар Духа, који Он раздељује коме хоће, па и да она јеванђелска "категорија" изабраних није нужно калвинистичка заблуда... Могао бих ово да априхватим (као да је битно шта ја прихватам, да... ) само ако би значило да дар добијају и неки који (макар наизглед) га нису ни тражили... А не да су изабрани неко унапред одређено друштво у које неки унапред нису позвани... Уосталом и ти претпостављам мислиш на исто. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука