Jump to content

Jevrejska ili Palestinska zemlja?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Значи, ако десет Божијих заповести нису ствар прошлости, и недовршена ствар, то значи да ни „Обећана земља“ није ствар прошлости него је и даље обећана у будућности. Ако се Бог јавио Мојсију на гори на Синају и рекао: „Ја сам Онај Који Јесам“, Он такође каже: „Обећана земља је која беше и која јесте“. Значи, Обећана земља је ту. Ово обећање је непрекинуто, и Бог неће оставити да Израељ пропадне. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Значи, ако десет Божијих заповести нису ствар прошлости, и недовршена ствар, то значи да ни „Обећана земља“ није ствар прошлости него је и даље обећана у будућности. Ако се Бог јавио Мојсију на гори на Синају и рекао: „Ја сам Онај Који Јесам“, Он такође каже: „Обећана земља је која беше и која јесте“. Значи, Обећана земља је ту. Ово обећање је непрекинуто, и Бог неће оставити да Израељ пропадне. :)

Da bi Izrael bio formiran placena je ogromna cijena. Sest miliona Jevreja ubijenih u holokaustu, i desetine hiljada Palestinaca pobijenih i protjeranih u geto. Esi sigurna da je ovo od Boga?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A ni izrael

A ni izrael nece da ceka na Boga da im da zemlju nego ce malo sami da se pomognu . Pametni ti jevreji , i Bog i pare i rakete na njihovoj strani

Подели на овим сајтовима

Da bi Izrael bio formiran placena je ogromna cijena. Sest miliona Jevreja ubijenih u holokaustu, i desetine hiljada Palestinaca pobijenih i protjeranih u geto. Esi sigurna da je ovo od Boga?

Да, питање је тешко за мене, истина. Лепо од тебе што размишљаш о тако осетљивом питању. Хоћеш да кажеш да је Бог градио Аушвиц и његов крематоријум?  Прозвао јевреје злом цивилизације и решио да их елиминише и десетине хиљада палестинаца? Eси сигуран да ово није од човека?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Да, питање је тешко за мене, истина. Лепо од тебе што размишљаш о тако осетљивом питању. Хоћеш да кажеш да је Бог градио Аушвиц и његов крематоријум?  Прозвао јевреје злом цивилизације и решио да их елиминише и десетине хиљада палестинаца? Eси сигуран да ово није од човека?

Ja necu da kazem da je Bog gradio Ausvic, vec to proizilazi iz tvojih uvjerenja da je formiranje danasnjeg Izraela po Bozijem planu. Da nije bilo drugog svjetskog rata Izrael ne bi bio formiran, ali posto se dogodilo ovo sto se dogodilo, drugi svjetski rat kojie je bio od covjeka, moj je zakljucak da formiranje Izraela nije od Boga, vec od covjeka.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja necu da kazem da je Bog gradio Ausvic, vec to proizilazi iz tvojih uvjerenja da je formiranje danasnjeg Izraela po Bozijem planu. Da nije bilo drugog svjetskog rata Izrael ne bi bio formiran, ali posto se dogodilo ovo sto se dogodilo, drugi svjetski rat kojie je bio od covjeka, moj je zakljucak da formiranje Izraela nije od Boga, vec od covjeka.

Произилази из твоје слободне воље и уверења да мислиш да можеш да ми укидаш слободну вољу по Божијем плану. Да није било слободне воље за другим светским ратом Израел не би био у крематоријуму, али пошто се слободна воља догодила ово што се догодило, други светски рат који је био од човека, мој је закључак формирање Израела је од Бога, а не од човека.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Само се треба добро распитати у Књизи постања наводи се Врт Адама и Еве, зашто баш првобитно ту, а не у Канади? Или зашто су протерани из тог врта , а не са Грендланда?  Реч ,,Рај“ се такође јавља у Старом завету, постоји много места у Псалмима која су описана на индиректан начин, јавља се у Новом завету, истина, Рај се идентификује са рајским вртом или небом, али пошто се помињу реке око врта, заиста су на Земљи, као место, или као место праведника после Божије пресуде. Не-религијски реч „рај“ је за дивно место, на пример нека дестинација за одмор. Следеће што очекујем је да од мене затражите да отпутујем на непостојеће место формирано од човека. :) Испаде да је човек створио планету Земљу, а да је Бог дао имена животињама.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Како нема везе? Ти кажеш Pa naravno da ce jevreju sami sebi da napisu kako im je bog obecao zemlju ili stagod...nece valjda da pisu da ce eskimi da nasele izrael... Причам са тобом, нико ме није питао за заповести,  причу нисам извадила, мислим да се све на тему „Обећана земља“ заснива на период изгнанства  јевреја (597) пре Христа, када су Вавилонци одвели део народа у Вавилон, па све до рођења Исуса, а не на твоје ескиме.  :)

Мислим да је прилично ретардирано и да помислим на ескиме  што је око  1000-те године када су инуити емигрирали из западне Аљаске, па око 500-те године Туле – култура,  а Јупик (4-6 век) нису Инуити,  па се називају и Ескими, итд.

Значи, од потопа до времена када су израелци  постали робови па до када се  родио Мојсије има више од 800 година историје... Вавилон...а сада након што су посумњали да је земља лоша, па су тако 40 година лутали по пустоши израелци долазе на Синајску Гору, Хорив, према томе, ту Мојсије прима десет заповести које је Бог дао Израелцима. Мојсије је те законе записао и тих десет заповести које је записао немају мане у Православљу.

Ето видиш, зашто би подржали те заповести, Мојсије се родио у једног јеврејина и умро као јеврејин, а не би подржали да јевреји полажу право на Обећану земљу?

Овај, кажем, мислим да сам написала да не желим да разговарам са атеиистом на тему Свето писмо. Хвала теби  довде на разговору на ову тему, а одавде ти (не)хвала ако наставиш.

Ако се одлучиш да наставиш из доколице, онда ми реци, како то да десет Божјих заповести, дате од Бога једном јеврејину, и пре него се Исус родио, немају мане у хришћанству (православљу) , а истом том човеку (који се указа поред Христа на гори Тавор) на Синајској гори, и од истог Бога,Обећану земљу хананску, као хришћани који ће се појавити у 1 веку, тумачимо као земљу (не)јеврејску? То је бре контрадикторно, лицемерно. Или неко мисли да је Бог човек, да лаже и да се покајао. Па, да, ејјј, сконцетриши се. :)

E pa dobro... sad kontam gde je problem. TI u stvari kontas da je stari zavet istorijska knjiga koja opisuje stvarne dogadjaje... Na zalost i stari i novi zavet su kompletno od korice do korice napisali ljudi. Za nesto su inspiraciju nalazili u stvarnim dogadjajima ali vecinu su izmislili...

I probac samo jos jednom da npiasem jednu (trebalo bi da bude) enormno prostu stvar: 

Nije BOg dosao i rekao ljudima gde je jevrejska zemlja nego su jevreju seli i napisli knjigu o kojoj su SAMI to pomenuli... znaci sami su sebi odredili to i lepo ljudi zapisali.

Ako sam sebi nesto napises a posle tvrdis da je to bog reko, kako se to zove u moderno vreme? Zamisli sad ja odem  SPC i kazem bog je rekao da mi date milion evra, evo lepo pise na ovoj salveti na kojoj sam to SAM napisao... :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...