коЖељ њацИ Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Војводски савет који ће се састати вероватно још током ове недеље разматраће могућност да се др Војиславу Шешељу одузме титула српског четничког војводе. Kако ствари сада стоје Шешељ ће после 25 година откако је постао војвода захваљујући попу и војводи Момчилу Ђујићу, остати без ове ласкаве титуле. Предлог да се Шешељу одузме највиши четнички чин потекао је од српског четничког војводе Мирка Благојевића. Разлог да Војводски савет разматрање овако радикални потез је, како нам је рекао војвода Благојевић: -Разлог је гнусан напад војводе Војислава на војводу и председника Томислава Николића и премијера Александра Вучића и претње да ће им побити децу и уништити покољење. Претње убиствима, претње убиства деце нису у духу српске четничке традиције. Ми смо борци за крст часни и златну слободу а убиства деце више приличе усташама, каже Благојевић који тврди да је Шешељ колаборирао пред Хашким трибуналом и издао српство. Наш саговорник подсећа да је из СРС недавно избачен и војвода Никола Поплашен јер је Шешеља јавно назвао усташом. Он каже да ће о томе да ли ће Шешељ и даље бити – војвода, одлучивати 16 војвода који су у Савету, али да ће Војислав готово сигурно остати без овог чина, пошто већ постоји обезбеђена већина пошто су се СНС већ прикључиле војводе: Миодраг Ланчужанин Kамени,Станко Вујановић, Слободан Kатић, Бранислав Гавриловић Брне, Томислав Николић, а да ће за да се Шешељу одузиме титула војводе гласати и Чеко Дачевић, Здравко Абрамовић, Јово Остојић, Срећко Радовановић и Славко Црнић. Војвода (лат. belli dux) је термин словенског порекла, који је првобитно означавао војног заповедника. Kасније се термин почиње користити за гувернера провинције. Термин војвода је коришћен у средњовековним српским, бугарским, румунским, руским, пољским и мађарским државама. Војвода одмах испод краљаПо рангу војводе се обично налазе одмах испод краља или краљице, а изнад грофова. Њихов посед називао се војводство. Жена која је управљала војводством, као и супруга војводе, јесте војвоткиња.У војскама Србије, Црне Горе, Kраљевине Срба, Хрвата и Словенаца и Kраљевине Југославије, Војвода је био генералски чин који је одговарао чину фелдмаршала у већини монархија до завршетка Другог светског рата.У новом веку, ова титула додељује се обично без икаквих територијалних ингеренција као највиши племићки чин у Француској, Португалији, Шпанији, Италији. Војводе у Уједињеном Kраљевству никада нису имали војводство, већ само војводску титулу и част. Извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Разлог је гнусан напад војводе Војислава на војводу и председника Томислава Николића и премијера Александра Вучића Благо нама са толиким "војводама". Плутон, Melhisedek88, GeniusAtWork and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 нек` извину поштоваоци овог лика, ал` то је једна далабу... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 По рангу војводе се обично налазе одмах испод краља или краљице У нашем случају то је заиста подвиг... Ignjatije, коЖељ њацИ , RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Разлог је гнусан напад војводе Војислава на војводу и председника Томислава Николића и премијера Александра Вучића Poceo obracun,al' onako kukavicki,iza ledja.To je bas u tradiciji cetnickog pokreta. каже Благојевић који тврди да је Шешељ колаборирао пред Хашким трибуналом и издао српство. Na kakvim je ovaj drogama?Verovatno se od silnog branjenja Srpstva ispod satrne malo zbunio. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Последњи наш прави војвода је умро 19. јануара 1945 године, све остало су шарене лаже. А Ђујић? Ипак је он био неки прави војвода. Мада мислим да се касније замлаћивао тиме, дајући титулу Шешељу и сл. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 ПС: што се Шешеља тиче, мислим да му је Ђујић одузео титулу још одавно. Pa ja to znam jer sam pratio dešavanja vezana za Đujića i čitao štampu amerikanskih Srbalja 90-ih. Đujić je izdao saopštenje da oduzima titulu vojvode dr. Vojislavu Šešelju zbog dokazane saradnje sa komunističkim debeom i udaljavanja od četničke monarhističke ideologije. Tako da mi nisu jasne ove nove vojvode koje nanovo oduzimaju titulu Šešelju osim ako im vojvoda Toma nije tako naredio. Što se tiče priče o pretnjama deci nisam siguran koliko je to spin a koliko istina. kordun, Натан, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Ма какав Ђујић и који је он војвода. Kakvo je ovo pitanje? На Видовдан 1942. године Момчило Ђујић указом краља Петра добија високо признање српског четничког војводе. Melhisedek88 and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Ма какав Ђујић и који је он војвода. Vise ne znam kad se ko zeza ovde Лета 1942. године, на предлог генерала Драже Михаиловића, војвода Илија Трифуновић Бирчанин даје Ђујићу звање четничког војводе. http://www.pogledi.rs/vojvoda-momcilo-djujic-2/ @Жељко И ја сам ово горе нашао на Википедији, али рекох да потражим другамо А можемо питати и Самарџића на форуму, ако се пивопија не зеза.. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јул 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Vise ne znam kad se ko zeza ovde Лета 1942. године, на предлог генерала Драже Михаиловића, војвода Илија Трифуновић Бирчанин даје Ђујићу звање четничког војводе. http://www.pogledi.rs/vojvoda-momcilo-djujic-2/ @Жељко И ја сам ово горе нашао на Википедији, али рекох да потражим другамо А можемо питати и Самарџића на форуму, ако се пивопија не зеза.. Najbolje da pitamo Samardžića. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Titule su plot i nikad me nisu interesovale. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука