Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325533956' post='552743]

Бог да га усели код Себе, а његове утеши :)

amin-nas

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Молио бих некога ко познаје енглески добро и има времена да преведе овај текст:

Poslednji poziv

Ovo što sledi je zadnji unos u Kristijanovom blogu, postovan nakon njegove smrti. Postovala je njegova žena, Rejčel, nakon što je on imao nagoveštaj da mu se približava vreme za odlazak.

Kako svetlo ulazi

Kao što sam već napomenuo na početku putovanja, to je stih Leonarda Koena. Istina je da smo svi slomljeni, svi smo naprsli, i ono što mnogi ljudi vide kao manu ili kvar je nešto što bi se moglo smatrati korisnim. Nisam siguran još koliko mi je preostalo, ali, po svemu sudeći, svi fizički i medicinski pokazatelji upućuju na to da sam pri kraju.

I kakvo divno vreme da se ode, tačno na Božić.

Predivno.

Vreme kada je moj Spasitelj došao na svet je upravo ono vreme kad je odlučio da me pozove kući. Ironija je zapanjujuća.

Moja odlučnost da sledim Njega se nije promenila ni dok se trudim da nađem neko logiku ili razlog u svemu ovome. Ljudi me gledaju kao da sam lud. Kako mogu da verujem Bogu da me izbavi iz ovog ludila, kada ludilo znači da ću izgubiti moju suprugu i dvoje divne dece? Odgovor je da, jednostavno, ne znam.

Svetlo je ono što prodire kroz slomljenost. To je ono svetlo koje su sledila Tri Mudraca one noći kada je Hrist rođen. To je svetlo koje je stvoreno kada je Bog rekao “Neka bude svetlo!” prvog dana stvaranja. To je neobjašnjivo. I kao što sam već rekao: iako nema nikakvog smisla, slediću ga do mog samog kraja.

To je svetlo koje sija za svakog muškaraca i ženu, i, na sreću, sija i za mene, da se ne bih izgubio u tami koja je svuda oko mene.

Hvala vam što ste putovali sa mnom do ovde. Molim se da nađete mir koji sam ja našao.

Kristijan je otišao na nebo 2. Januara 2012 godine, malo posle 8 ujutru u bolnici Menli. Njegov odlazak je bio zaista miran i, dok je odlazio, u levom oku mu je se pojavila suza; nemam nikakve sumnje da je gledao u Isusovo lice.

Molim vas da pogledate na tviter adresi @rachelacj ili @krisPA oko svih detalja vezanih za sahranu. Takođe planiramo da sahranu prenosimo uživo preko veba za one koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju.

Подели на овим сајтовима

Први председник самосталне Републике Македоније и некадашњи члан Председништва СФРЈ, Киро Глигоров умро је у 94. години у Скопљу. У Македонији сутра Дан жалости.

kiro%20gligorov.jpg

У Македонији данас је Дан жалости, поводом смрти првог председник самосталне Републике Македоније Киро Глигоров, који је преминуо синоћ у својој кући у Скопљу.

Ко је био Киро Глигоров

Тадић упутио саучешће

Председник Србије Борис Тадић упутио је саучешће македонском председнику Ђорђу Иванову поводом смрти првог председника самосталне Републике Македоније Кире Глигорова.

"Вама и грађанима Македоније изражавам најдубље саучешће поводом смрти првог председника Републике Македоније Кире Глигорова", наводи се у телеграму саучешћа председника Бориса Тадића.

Киро Глигоров је рођен 3. маја 1917. године у Штипу. Основну школу и гимназију завршио је у Скопљу, а Правни факултет у Београду.

Био је учесник Народноослободилачког рата од 1941. године. Глигоров је био већник Другог заседања Антифашистичког већа народног ослобођења Југославије (АВНОЈ), секретар иницијативног одбора за сазивање и заседања АСНОМ и члан Президијума привремене Народне скупштине Југославије.

У Југославији је био на многим дужностима. Био је помоћник генералног секретара владе ФНРЈ, помоћник министра за финансије владе ФНРЈ, заменик директора Савезног завода за друштвено планирање, савезни секретар за општепривредне послове, савезни секретар за финансије, потпредседник СИВ-а, члан Председништва СФРЈ и члан ЦК СКЈ.

Више пута је биран за посланика Савезне скупштине, а од 1974. године за председника Скупштине СФРЈ са мандатом од четири године.

За председника СР Македоније изабран је 27. јануара 1991, а после распада Југославије биран је за председника Републике Македоније у два мандата. Ту функцију напустио је 19. новембра 1999. године.

На Глигорова је 3. октобра 1995. године извршен атентат у центру Скопља када је тешко рањен и остао без једног ока. После више од 16 година македонске власти нису откриле ни починиоце нити налогодавце атентата. У јавности је било нагађања да из покушаја убиства на Глигорова стоје домаће или стране тајне службе, али се није одмакло даље од тога.

Иако је крајем 1999. престао да буде председник, Гинисова књига рекорда га је почетком 2000. године прогласила за најстаријег председника државе на свету.

Био је члан Савеза комуниста, а потом Социјалдемократске партије Македоније (СДСМ).

И на функцији, али и касније, Глигоров је био политичар са највишим реномеом у Македонији.

Објавио је већи број научних и стручних радова из области економије, а био је и професор Економског факултета у Београду. Био је ожењен и са супругом Надом има сина Владимира и кћерке Донку и Љиљану.

Киро Глигоров биће сахрањен данас у 13 часова на скопском гробљу Бутел. Према његовој последњој жељи, сахрани ће присуствовати само најужа породица, јавили су македонски медији.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1019734/%D0%A3%D0%BC%D1%80%D0%BE+%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%BE+%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2.html

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

У раним јутарњим сатима,уснула је у Господу,мати Харитина из манастира Јовање,Овчарско-Кабларске клисуре.

Мати Харитина је сестра нашега Патријарха Иринеја.

Била је света и блажена душа.Лично сам се уверила много пута у светост њене душе.

Помените је часни оци,браћо и сестре у својим молитвама.

Сахрана мати Харитине биће сутра у 13 часова на манастирском гробљу.Опело ће служити Патријарх Иринеј,Епископ Жички Хрисостом уз саслуживање монаштва и свештенства.

• Волим 1

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Почивај у миру предивна мати Харитина.

Погоди ме ова вест, а уједно и обрадова, јер знам да ћеш се мајчице придружити својој почившој милој сестри

и никада заборављеној игуманији мати Катарини.

Подели на овим сајтовима

Amin.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Погоди ме ова вест, а уједно и обрадова, јер знам да ћеш се мајчице придружити својој почившој милој сестри

и никада заборављеној игуманији мати Катарини.

Јесте сестро :) Никада није прежалила своју игуманију...ево,ја сам цело преподне у тужном расположењу јер је таква душа напустила овај свет,а опет,има ко да се моли Богу за нас.Она је била таква,за сваким да заплаче,сваког да разуме....

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Вечан спомен и блажено успење подај Господе слушкињи Твојој, мати Харитини... Да је изљуби Господ!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...