Протомајстор Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ево, придружићу се и ја жалопојкама за једном од 4 јахачица Апокалипсе. Отац ове чувене "паралелне волонтерке" је био велики народни херој Вељко Ковачевић и писац "Капелских кресова". Да ли је и наша драга Биљана заслужила алеју Великана? Верујем да није, бар не таквих великана. Предлажем да закукамо и за драгим нашим Расимом Делићем. Он је умро прошле недеље, али њега ће да бар ожале сви родољубиви Бошњаци. Наша (Српска) химна се зове "Боже Правде", то јесте наш идентитет и наша вера. Ако верујемо у неправду и овде попут мене сви мантрамо лицемерну жељу да јој Бог опрости, онда шта смо ми? Ја не верујем у таквог бога, ја верујем у Бога Правде! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 ... Који је, поред тога што је праведан .. и милостив 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 ... Који је, поред тога што је праведан .. и милостив Ориген је пре 1800 година тврдио да је Бог добар и да ће се сви на крају спасити. Бог је то прихватио као увреду и осудио га као јеретика, сада он гори у Паклу.Ја ипак могу да разумем овакво размишљање једног од највећих умова које је човечанство икада дало. Али има нешто што не могу да разумем: 1. да Бог некоме прашта, а некоме не! То је неправедно према свима. 2. да ми не знамо шта је Божија Промисао! То је честа подштапалица међу богословима. 3. да православци имају најтежи критеријум код Бога, а неверници најлакши! Такође честа подштапалица. Бог опрашта само ако се неко искрено покаје, али можда се и Хитлер покајао? Међутим, милиони његових жртава нису могли да му опросте - у томе је поента. Ево ја опраштам покојној Биљани, сваку своју нервозу јој опраштам и ево упалићу јој и свећу. Нека ми она опрости све псовке и ружне мисли које сам јој упутио свих ових година. Нека нам се Бог свима смилује. Ја се сваког дана и молим Богу да ме помилује грешног. Ипак да ли ће Биљани опростити њен народ? Да ли ће јој опростити рођени отац и ђедови који су пали у борби за Веру и Слободу? Није ли она превртала по својим сопственим гробовима, најпре? Да ли је то радила волонтерски или професионално најмање је важно. Ајд, Бог да јој душу прости. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoxy Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Није бирала кад ће да умре, већ како ће да живи. А пошто је Србији нанела много зла, одговараће као што ћемо и сви ми за сопствене грехе. За остале чланице њене дружбе, волела бих да их депортују из Србије у неки Авганистан, не морају одма' да мреју, можда тамо доживе покајање. Дословно сам истог мишљења као да ми је Маша читала мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 0205_whistling :star: БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 .gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Али има нешто што не могу да разумем: 1. да Бог некоме прашта, а некоме не! То је неправедно према свима. 2. да ми не знамо шта је Божија Промисао! То је честа подштапалица међу богословима. 3. да православци имају најтежи критеријум код Бога, а неверници најлакши! Такође честа подштапалица. Ни ја ово не разумем нити верујем у ово брате Протомајстор. А потписујем и све остало што си написао у задњем посту. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 :star: slavabogu slavabogu slavabogu 0205_whistling И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Срећа да ову слику нисам погледао пред спавање... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 E dobro nas i ova zemlja drzi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 E dobro nas i ova zemlja drzi... 0442_feel И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Налазим да је ову тему згодно завршити информацијом од јуче у којој се наводи да је Биљана Ковачевић-Вуча спаљена на Новом гробљу у Београду. Последња се од ње опростила Борка Павићевић "деконтаминатор" ...опет их је 4!? 4chsmu1 slavabogu slavabogu slavabogu slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 OMG! opet ih je 4. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 ... Који је, поред тога што је праведан .. и милостив Ориген је пре 1800 година тврдио да је Бог добар и да ће се сви на крају спасити. Бог је то прихватио као увреду и осудио га као јеретика, сада он гори у Паклу.Ја ипак могу да разумем овакво размишљање једног од највећих умова које је човечанство икада дало. Али има нешто што не могу да разумем: 1. да Бог некоме прашта, а некоме не! То је неправедно према свима. 2. да ми не знамо шта је Божија Промисао! То је честа подштапалица међу богословима. 3. да православци имају најтежи критеријум код Бога, а неверници најлакши! Такође честа подштапалица. Бог опрашта само ако се неко искрено покаје, али можда се и Хитлер покајао? Међутим, милиони његових жртава нису могли да му опросте - у томе је поента. Где се Ориген налази то ми никако не можемо да знамо,да ли је он у паклу или рају,то ће мо сазнати тек на Страшном Суду Христовом. А камоли да знамо да ли он гори у паклу или не,оставимо се таквих ствари. Божије праштање нама је непојмљиво,јер наш ум је ограничен,а Бог је неограничен - то је свима јасно. Како Бог прашта коме,како и зашто ми не знамо. Заправо знамо само онолико колико нам је Црква о томе рекла. Ми заиста не знамо Божију промисао. Њу не знају ни Анђели. Знамо само да Бог хоће и жели да се сви спасу. То нам је сасвим довољно. Божији критеријуми су нама непојмљиви и неразумљиви. Као што рекох,знамо само онолико колико нам је то Црква рекла (= Свети Оци). А сам Христос је у свом Јеванђељу рекао ; да коме се да више,више ће му се и тражити... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 До свог последњег часа била је испуњена мржњом према Србима и Србији. Нека је Господ помене у Царству своме... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука