Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Почивај у миру велики уметниче! 

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

Ostalo s' tobom da te ljubi
kad budes sama i bude zima
jer ja sam onaj koji gubi
t prije nego ista ima

Duso moja, k'o kaplja vode
i ti se topis na mom dlanu
jer s' tobom dodje i bez tebe ode
stotinu dana u jednom danu

Duso moja, ti umorna si
i bez tebe ti lezaj spremam
na nekoj zvijezdi sto se gasi
ja trazim svijetlo koje nemam

Pod hladnim nebom ispod granja
stavices glavu na moje grudi
jer ja sam onaj koji sanja
i zato necu da te budim...

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Bog da mu dusu prosti,zalosti...mlad covek.Gospode podari rajsko naselje 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

И две својеврсне химне... Једну на текст Алије Хафизовића Хафа познатог сарајевског сликара, посветио је родном граду...

А другу је написао и компоновао за Амбасадоре и Исмету Крвавац... Једна од по мени, најлепших песама...

А ову волим да рецитујем жени...

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Једна од најлепших евергрина отпевана на македонском језику 1987год. Макфест - Кој да ти каже, Ивана. 

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Zna li ovdje iko srecu pisati
jel neko cuo za ljubav danas
mozda je vaznije znati brisati
ono sto je davno ostalo iza nas.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Bog da mu dusu prosti...

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

У скиту Капсокаливија, упокојио се врлински старац Стефан у својој 75. години, од којих је 45 провео као монах.

IMGP6151.JPG

Капсокаливија

Монах Стефан је живео у келији Св. Три Јерарха на Капсокаливији. Био је познат скитској братији по својим подвизима и примерном пустињачком животу. У својој келији није има ништа од вредних ствари.

954c95a51309013f8b61877e20226031_L.jpg

келија старца Стефана

Оно што је несвакидашње у вези упокојења старца Стефана, јесте информација која кружи на појединим грчким интернет презентацијама. Поједини медији јављају да се старац упокојио још пре месец дана, али да је тек јуче пронађен у својој келији, да његово тело мирише благоугодним миомирисом, и да има изглед као да је још увек жив.

За сајт www.agioritikovima.gr старац Патапије из скита Капсокаливија је потврдио да је сахрана пустињака Стефана обављена јутрос након богослужења. Да је сахрањен испред своје келије, а не на скитском гробљу, јер је тело испуштало невероватан мирис. Такође, старац Патапије је потврдио да је отац Стефан преминуо бар недељу дана пре, те да тело нема знакове распадања и да му сви зглобови нормално функционишу.

Иначе, на Светој Гори постоји феномен да тела упокојених монаха немају мртвачку укоченост. Уколико би се укоченост код неког упокојеног монаха појавила, верује се да тај није живео доличним животом монаха.

Подели на овим сајтовима

Saudi King dies at 90

259186-d7504d30-a290-11e4-a11e-9d15a37a8

THE KING of Saudi Arabia, Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, has died at age 90 according to reports by Saudi state television.

The news comes after information was released that the king was admitted to hospital after suffering from pneumonia.

The announcement came in statement read by a presenter on Saudi state TV, which aired video of worshippers at the Kaaba in Mecca.

His expected successor is his 79-year-old half-brother, Prince Salman, who recently has taken on the ailing Abdullah’s responsibilities.

A statement from the state-run Saudi Press Agency confirmed Abdullah was taken to the King Abdulaziz Medical City in Riyadh for tests after reportedly suffering breathing difficulties.

“It became apparent that there was a lung infection that required the insertion of a tube to aid with breathing on a temporary basis this evening,” the royal court said in a statement carried by state news agency SPA said last week Friday

Hailed as a modern leader and a powerful U.S. ally who joined Washington’s fight against al-Qaeda, Abdullah sought to modernise the ultraconservative Muslim kingdom with incremental but significant reforms, including nudging open greater opportunities for women.

More than his guarded and hidebound predecessors, Abdullah assertively threw his oil-rich nation’s weight behind trying to shape the Middle East.

His priority was to counter the influence of rival, mainly Shiite Iran wherever it tried to make advances. He and fellow Sunni Arab monarchs also staunchly opposed the Middle East’s wave of pro-democracy uprisings, seeing them as a threat to stability and their own rule.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...