Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Ово поређење је неумесно. Видиш где те доводи рационализација Косовског Завета. Поредиш мене са нацистима, Србе са Нацистима и Косовски Завет са нацизмом... Косовски Завет није и неможе бити тоталитарна идеологија јер је то пре свега једна Хришћанска мисао. Ни нацизам није био од старта злочиначки ни убилачки као ниједна друга национална идеологија. Али се у то развио. И то је оно што ти не можеш да схватиш "светосавски национализам" исто тако је "хришћнска мисао" владике николаја п погледај "образ"....и сличне организације и типове који су "светосавски националисти" шта раде.. проблем са тим вашим апстрктним идеологијама је то - шта се деси кад оне уроде плодом. Зато не поредим тебе са нацистима, ли поредим косовски завет са свим тим апстрктним националистичким идејама. Милосављевићу, да ти на пример дође Џон и на силу те истера из куће која је од твојих дедова још ту, одузме ти све што имаш од имовине, покретне и непокретне и усели се у кућу са женом и 10 маљих деца. Ти онда не би ишао да се бориш (правно или на било који други начин, пошто га сигурно не би физички напао јер си за мир) за свој посед и имовину, пошто би то било застрашивање и прогон, јер би желео да избациш човека и јадну жену са 10 маљих деца. Против правне и дипломтске борбе немам ништа(чак је и подржвам). Али шта ти гарантује да ће сви заветници уколико та ваша идеј и митологија уроди плодом и буде прихваћена да остане на правној борби? Ја заиста не знам зашто су наши преци били будале и борили се против османлија, аустроугара, бугара, немаца... боље да су Хришћански дали све. Мислим да су вам то у главу убацили ови наши "срби" који су се опаметили по свету и уживају у њиховој благодати (не мислим на ове наше форумске, већ на оне који су за то изабрани одавно). Соле памет, а своју државу у иноземству не дају, већ је то борба за демократију. Мене су искрено сморила та историјска поређења. Зато што нису ни приближно сличмне ситуације. Никакве везе нема наша ситуација данас на косову са ситуацијом осмајлија нпр... или аустроугара... нити је време исто... нити околности, нити шта... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Па ниси одговорио шта би ти урадио са питањем које сам ти поставио. Да ли морамо све потезе сада да повучемо? Да ли требамо због тога што тренутно не можемо да по правди и (против)праву вратимо наше, да признамо КиМ? Ми не дајемо ми никакве завете, завети су одавно дати. А где сам ја реко д треба д признајемо ким? Ја о томе и не причам. Шта, ако не признајем и не волим народне митологије и национлистичке идеологије значи да мислим да треба д признајемо КиМ? Ја овде искључиво причам о бесмислености "косовског мита" то не значи да се залжем са признавање КиМа већ да своју полиитичку идеју не базирам на "косовским митовима" или било којим другим митовима клетвама и заветима. Већ треба да базирамо н реалним опцијама и да вагамо шта нам која опција добро доноси а шта лоше доноси. Ми не дајемо ми никакве завете, завети су одавно дати. Нико не може да даје завет уместо тебе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Милосављевићу, да ти на пример дође Џон и на силу те истера из куће која је од твојих дедова још ту, одузме ти све што имаш од имовине, покретне и непокретне и усели се у кућу са женом и 10 маљих деца. Ти онда не би ишао да се бориш (правно или на било који други начин, пошто га сигурно не би физички напао јер си за мир) за свој посед и имовину, пошто би то било застрашивање и прогон, јер би желео да избациш човека и јадну жену са 10 маљих деца. Верујем да би ти био прави Хришћанин и опростио бих се са тиме. Ја заиста не знам зашто су наши преци били будале и борили се против османлија, аустроугара, бугара, немаца... боље да су Хришћански дали све. Мислим да су вам то у главу убацили ови наши "срби" који су се опаметили по свету и уживају у њиховој благодати (не мислим на ове наше форумске, већ на оне који су за то изабрани одавно). Соле памет, а своју државу у иноземству не дају, већ је то борба за демократију. Ja се извињавам @Жељку што ћу мало офф, јер превршили сте сваку меру са тим како вам цела Дијаспора соли памет. Србска дијаспора је прилично стара и мислим да би о њој требало расправљати у деловима (фазама), на пример први Србин у земљи тасманијског ђавола или на Острво јабука, како га зову због великих плантажа овог воћа, доселио се давне 1901. године. Разумете? То је био други талас досељеника, иза Другог светског рата као политички емигранти. Где вам је историја о одсељавању нашег народа ван Србије? Пре свега има доста непознатих судбина, многима није даљина била препрека већ политика. Онда кад тако пишете, требало би да именујете те људе који вам соле памет именом и презименом, а не овако да пљујете све одреда! Срамота! Немој да овде настављамо причу, отворите тему о историји дијаспоре. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Заиста ми није јасно толико ниподоштавање српске историје ,посебно тог Лазаревог времена, и стављање у неке митолошко-бајковите оквире, јадног али маштовитог српског народа... Ако је Слоба и екипа из 90-тих злоупотребила ту причу,сад се иде у другу крајност , па се све своди као да читаш господаре или игру престола, ил тако неку епску фантастику... То што је тај период изузетно опеван у народној прози и поезији није случајно,то се преносило са колена на колено,па чак и да је стилски и метафорично дотерано, апсолутно није од штете,напротив... Еј бре,други народи од некаквих измшљених ликова типа Робина Худа,Вилијем Тела, Ајванха, направили су опус уметничко-културно,позоришно,литератутно,филмских остварења које гута читав свет, а ми се као сад нешто снебивамо са конкретним историјским чињеницама које би сваки народ пожелео... Мислим да се оне нетрулежно тело у Раваници више пута окретало у оном кивоту,слушајући нас... Баба, Наташа81, verum est in beer and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 А што се ти узбуђаваш, када тебе нико није ни поменуо, као и целу нашу дијаспору, већ сам нагласио да су у питању они који су изабрани од стране запада да соле памет Србима и да не настављам шта сам писао. Тако да не знам чему толико узбуђавање, када сам лепо нагласио на кога мислим. А ја о нашој дијаспори мислим све најбоље, пошто у њима видим наду и спас и да није њих, ми би по некад и прсли у нашој историји. Само од дијаспоре нам се годишње по неким проценама слије у Србију око 4 милијарде евра. И да, није ме срамота, пошто знам шта говорим. Слажем се да си нагласио, извињавам се, али је смешно рећи да не мислиш на ове наше форумске, мислим, која ти је гаранција да нисам изабрана одавно?! Па ето имате приклике да на другој теми спроведете истраживање које обухвата историјски преглед и околности исељавања, односно – насељавања и живота ван Србије, друштвени и културни живот дијаспоре, као и питања која се тичу односа према идентитету и начину његовог испољавања кроз историју као и под утицајем дешавања у матици, односно земљама порекла. Пре свега, већина вас има неког свог у Дијаспори, а то би значило да вам памет соли род рођени. Свашта. Тако када сте незадовољни Дијаспором, а ви лепо напишите имена тих ваших рођака што вам памет соле. На мене се нико мој не жали. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Jos samo da milosavljevic eRmigira ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Jos samo da milosavljevic eRmigira ... Ћуне тебро. Нит еРмигрирам, нит блокирм. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 A sto je Milosavjljevic dao lajk Zosimi,kad covek pise suprotno od njegovog stava.Jeli on siguran da je razumeo sta je Zosima napisao? Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Да си изабрана, не би се млатила по форумима, јер је то ситница А намерно сам рекао да не мислим на форумаше, да се неко не би пронашао и увредио или можда погордио, а заиста нисам мислио на никога од њих, пошто као што рекох, форуми су ситница да би неко ту нешто петљао за много озбиљније ствари. Друго нисам рекао дијаспора и ставио сам под наводнике срби, тако да уопште не знам какве везе то има са дијаспором. Ја никога немам у дијаспори, ни од ближе ни од даље родбине, предака итд. А и со нисам употребио за нашу дијаспору. Зато се опусти само и уживај. Не млатим се по форумима, пишем иначе у праву си, код куће ми замерају што пишем на форум ЖРУ, не допада им се што сам се "спустила", препоручују места где могу бити изабрана Стварно није битно, људи су свуда људи, ово је најбржи начин комуникације и предмет истраживања са домаћом публиком, обичним људима, без обзира на професионалну оријентацију. Нeмој се заваравати, информације се у друштвеним мрежама шире брже него средствима масовне комуникације. Ја верујем да полиција чешће посећује овај форум него поједине изабране сајтове. Почела сам да штрецам на сами помен "сољења памети" матици. Уживај. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 A sto je Milosavjljevic dao lajk Zosimi,kad covek pise suprotno od njegovog stava.Jeli on siguran da je razumeo sta je Zosima napisao? Хахаха,па ваљда цени мишљење и оних који не размишљају као он,мада не зна он више ни шта чита ни шта пише...бре Милосављевићу имаш по сто порука на сат,смањи доживљај... Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Еј бре,други народи од некаквих измшљених ликова типа Робина Худа,Вилијем Тела, Ајванха, направили су опус уметничко-културно,позоришно,литератутно,филмских остварења које гута читав свет, а ми се као сад нешто снебивамо са конкретним историјским чињеницама које би сваки народ пожелео... To nisu izmisljeni likovi, oni su stvarno postojali i naravno bili su Srbi, pa su onda odradili kampanju dezinformacije da nisu postojali Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 бре Милосављевићу имаш по сто порука на сат,смањи доживљај... Izgleda da stize i ovde da komentarise Ne razumem. Zagovaramo libelarnu ekonomiju, prodajemo ono što valja a subencionišemo ono što pravi gubitke? http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=872674#k13156100 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 A sto je Milosavjljevic dao lajk Zosimi,kad covek pise suprotno od njegovog stava.Jeli on siguran da je razumeo sta je Zosima napisao? Ја овде критикујем коришћење митологије за обликовање политике, а зосима је причао о поштовању и слвљењу историје и митологије везане за историју. А свиђа ми се пост, јер постоје људи који поричу историју и митологију(а ја нисам један од њих) + зоске је лепо обликвао своје мишљење. И на крјају, ја не лајкујем смо постове са којим се слажем већ и оне који ми се свиђју, имају нешто духовито или су лепо написни. Морате мало дубље да попричте са човеком да би сте схватили његово комплетно мишљење и гледање на ствари. бре Милосављевићу имаш по сто порука на сат,смањи доживљај... Знам знм.. ужасно ми је досадно... ових дана... немој да се љутите Баба је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 5, 2014 Пријави Подели Написано Јул 5, 2014 Ма да, онај Жељко ти је просипао неке митологије у политичком смислу. Него нам реци што Зосими тепаш? И је ли Зосима духовит или ти се свиђа што је написао. Колико дубоко треба ићи? (извини молим те Милосављевићу, било је јаче од мене, надам се да се не љутиш) ne ljutim se al ne razumem pitanja oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука