Crveni Baron Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Pa to je otvoreno rekao i to ne tako slobodno za tumacenje nego "i najgori Srbin je bolji od bilo kog drugog". Nikakvi komentari tu ne bi bili potrebni da on sa takvom antihriscanskom filozofijom ne proziva urednistvo sto dopusta razne stvari na pravoslavnom forumu. Ali zato na tvom "pravoslavnom" forumu dok Patrijarh obelezava u Visegradu herojski cin Principa firumski "hriscani" istog tog Principa nazivaju banditom .... O tome bi zbilja trebalo da se razmisli, ciji je ovo forum i o kakvim "hriscanima" se ovde radi ... i cijoj Crkvi pripadaju ... Натан and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Zato sto jos uvek imam mozga i morala. Tacno, prirodno je ali je nenormalno po hriscankom etosu. Prirodno nije isto sto i normalno, vec je u 90% slucajeva ono sto je normalno protivno prirodnom. Ono sto treba, normativ, ne sledi iz onoga sto jeste, deskriptiva. Vidi to kod Hjumau ought-is dilemi. Nije samo meni strano nego prvenstveno je Hristu strano. Za Njega je satanizm a to je mnogo vaznije sta je meni ili tebi. Barem dok insistiras na tome da si hriscanin. Prirodno je i da se jede gurmanski kad god se moze pa jel hriscanski i zdravo? Prirodno je i da se covek sveti kad mu neko nesto ucini pa jel hriscanski? Prirodno je i da covek voli oca i majku i sestru i brata i supruznika vise od bilo koga drugog pa jel hriscanski? Nije! Nista od toga nije hriscanski. Vecina povladjivanja prirodni, nije hriscanski akt. Ne po meni, vec po Hristovim recima i dvomilenijumskom iskustvu Crkve kao zajednice, Crkve kao asketskog i misaonog iskustva teologa. Nista od toga nij po meni. Nego po abecedi hriscanstva i svemu ostalom sto se nadogradjue na to. A ti satro imas taj algoritam, kako svet funkcionise, u dzepu pa mozes sve zabludele da poducis?! Cim si poceo da piskaras po forumu zakacio si se za mene na onoj mojoj temi o znacaju nauke i tada mi je iz aviona bilo jasno da nemas blagog pojma o cemu govoris, klasicna neukost na delu, ali uprkos tome arogantno tandrces neku svoju mantru o tome kako ti znas sta je svet i kako funkioniste a drugi ne znaju. I onda jos ti imas obraza nekom drugome da kazes da ti se protivi jer se ne slaze sa tobom. Rugala se sova sjenici (ova tvoje sa avatara). Ti ne znas elementarne stvari potrebne samo za ovu raspravu, primer da normativ ne sledi iz deskriptiva, sta je non sequitur i kako ga izbeci a hoces mene i sve ostale u toj svojoj elementranoj neukosti da ucis kako svet funkcionise. Pokri se usima i uzmi nesto citaj mozda i naucis pod stare dane da svet napreduje uprkos a ne zahvaljujuci toj upucenosti na naciju. Problem imas ti, sto neuk hoces da budes ucitelj drugima. Ti znas kako svet funkcionise a mi nemamo pojma. Pazi da nije. Non sequitur! Pre nego sto krenes da propovedas drugima da ne znaju kako svet funkcionise a ti znas prvo nauci osnovna pravila zakljucivanja, logika. Nije bilo uopste reci o tome da li uopste mrzis ili koga morzis nego ko je bolji medju nekim ljudima. Da li je neko bolji i manjak ljubavi prema nekom u odnosu na drugog ne podrazumeva mrznju. To niti sledi iz tog tvog citata koji sam izdvojio niti sam ja rekao. Dakle ili podmeces ili ne znas da razmisljas. Nemoj da se povuces molim te. Ovako cu uvek imti zivi primer koji pokazuje kao se hriscanstvo i odredjene forme etnonacionalizma potiru. A ima mnogo hriscana, normalnih pozitivnih nacionalisa, koji u to sumnjaju. Nemam vremena dase bakcem i da ti odgovrama na sve, ia jeda stvar , kad si se vec zakacio za nauku , kapacitet individue za ljubav i za empatiju je ogranicen . Voleti onako i onoliko koliko ti ovde pricas jednom coveku je nemoguce i to je naucna cinjenica .Od prirode ne mozes da pobegnes koliki god hriscanin bio ,vidis koliko besnis i kako se hriscanski prema meni odnosis, ali mislim da ti ne vredi objasnjavti, ja koliko se secam tebe nigde licno na napadoh sem sto rekoh da si fundamentalista , sto svakm novim postom dokazujes Ostalo trucanje necu da komentarisem . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Nemam vremena dase bakcem i da ti odgovrama na sve, ia jeda stvar , kad si se vec zakacio za nauku , kapacitet individue za ljubav i za empatiju je ogranicen . Voleti onako i onoliko koliko ti ovde pricas jednom coveku je nemoguce i to je naucna cinjenica .Od prirode ne mozes da pobegnes koliki god hriscanin bio ,vidis koliko besnis i kako se hriscanski prema meni odnosis, ali mislim da ti ne vredi objasnjavti, ja koliko se secam tebe nigde licno na napadoh sem sto rekoh da si fundamentalista , sto svakm novim postom dokazujes Ostalo trucanje necu da komentarisem . Tacno. Nista od toga ne moze instant ni za mesec dana ni za 5 godina ali moze korak po korak, stepenicu po stepenicu. Ali u pravom pravcu, ne u suprotnom. Niko ne moze preko noci da se otarasi svojih strasti, da li je blud, bes, gurmanluk ili ta rodovska hijerahija. Ali to ne znaci da bilo sta od tih ili drugih strati treba proglasiti za vrline. Ono budite savrseni zaista to znaci. Ali ne znaci postanite to instant ili niste hriscani jer nam da bi znali da je to nemoguce nauka ni ne treba. Ali zato trebamo zaista gledati da smo sutra savrseniji od juce i danas. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Tacno. Nista od toga ne moze instant ni za mesec dana ni za 5 godina ali moze korak po korak, stepenicu po stepenicu. Ali u pravom pravcu, ne u suprotnom. Niko ne moze preko noci da se otarasi svojih strasti, da li je blud, bes, gurmanluk ili ta rodovska hijerahija. Ali to ne znaci da bilo sta od tih ili drugih strati treba proglasiti za vrline. Ono budite savrseni zaista to znaci. Ali ne znaci postanite to instant ili niste hriscani jer nam da bi znali da je to nemoguce nauka ni ne treba. Ali zato trebamo zaista gledati da smo sutra savrseniji od juce i danas. Poslusaj svoj savet . Ja cu ti skrenuti paznju na samo jednu stvar . Na stranu to sto si ti mene izvredjao bez razloga a ja tebe nisam ali pogledaj kako i sta pises , ono sto ja vidim je da tvoji postovi mogu da se svedu na jedan veoma prost sablon :"JA sam bolji , vise znam i u pravu sam a TI si sve suprotno i uz to si (uvrede) . Ne mislim da ces ni za sekundu da zastanes i razmislis o ovome ozbiljno vec ces da vidis ovo kao napad na sebe . I jos nesto , cak i da jesi pametniji , bolji da imas vise znanja i da jesi u pravu razmisli imas li prava da se ponasas kako se ponasas i koliko je to u skladu sa verom na koju se toliko pozivas . Sto se mene tice , ako imas problem da prihvatis drugacije misljenje bez da me napdas onda jednostavno nemoj da citas moje postove ,mislim da ima opcija na forumu da nekoga ignorises ili tako nesto . Ono ,meni ne smeta i ne dotice me ali ti mnogo gubis zivce a to nije dobro , sa druge strane ja imam prava a iznesem svoje misljenje isto koliko i sv ostali i nemam aneru da se tog odreknem samo zato sto neki imaju problem sa tim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Царе, можеш ли да ми одговориш да ли ти је преча твоја жена или неко други само зато што је Србин? Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ali zato na tvom "pravoslavnom" forumu dok Patrijarh obelezava u Visegradu herojski cin Principa firumski "hriscani" istog tog Principa nazivaju banditom .... O tome bi zbilja trebalo da se razmisli, ciji je ovo forum i o kakvim "hriscanima" se ovde radi ... i cijoj Crkvi pripadaju ... У Православној цркви постоји слобода и постоје различита мишљења о многим питањима (о политичким поготово). Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 У Православној цркви постоји слобода и постоје различита мишљења о многим питањима (о политичким поготово). Super. Onda se ne sprocitava nikome nista. Svi imamo pravo na slobodno misljenje pa i u ovom slucaju Zuti Car a ne da se Aquilius "pita" zasto ne reaguje administracija na pravoslavnom forumu" zbog njegovog misljenja ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 @@Crveni Baron, Сад си овде збрисао, није ти више до зезања и безобразлуа на мој рачун? Прпа од тужбе за клевету? Шалим се ја, не бих. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Царе, можеш ли да ми одговориш да ли ти је преча твоја жена или неко други само зато што је Србин? Moja zena mi je njvaznija na svetu, mozda vaznija i od sveta samog . Ona je posebna kategorija van svega ostalog , van nacije, politike , rase , religije svega ... Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Moja zena mi je njvaznija na svetu, mozda vaznija i od sveta samog . Ona je posebna kategorija van svega ostalog , van nacije, politike , rase , religije svega ... Па ето видиш. Ако само размислиш зашто је то тако, видећеш да је то због односа ваше две личности. Однос личности је увек изнад свега тога побројаног и у њему је суштина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Па ето видиш. Ако само размислиш зашто је то тако, видећеш да је то због односа ваше две личности. Однос личности је увек изнад свега тога побројаног и у њему је суштина. Ali ne mozes da imas odnos sa svakom licnoscu iz svakog naroda na planeti . Socijalne strukture nisu slucajne i uslovljene su nasom prirodom , zapravo nasim ogranicenjima jer da je moguce poznavati i imati licni odnos sa svakim na ovom svetu cenim da bi svet bio mnogo bolje mesto . S obzirom da smmmo mi takvi kakvi smo i da je svet takav kakav je doslo je do razvoja nacija i sveg prateceg sadrzaja koji ide uz naciju u cilju pukog prezivljanja . Ne smatram da je sve pozitivno ali mnoge stvari jesu neophodne kako bi se opstalo i na nivou jedinke i na nivou naroda . I zato Srbi propadaju ,jer nemaju razvijenu naionalu svest , mada je svest I srba i inace nerazvijena pa zato polako nestajemo , dok narodi koji imaju razvijenu nacionalnu svest napreduju . Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Не бих се сложио. Када се двоје венчају постају једно тело, а зна се да српска страна увек побеђује, тако да које год да је нације, вере, расе супружник, он/она и њихове личности постају Срби, тако да ти то не стоји Чим је ова тема стигла до жена, мислим да је време да се закључа. Da , kao mardz simpson u onoj epizodi gde im sipituju dnk zbog necega i kazu da je nadjena dnk simposna i mardz sva u panici da nije nadjena njena i kad joj lisa objasni da je ona buvije a ne simpson mradz joj kaze da kad jeprihvatila prezime simpson prihavtila i simpson dnk. E pa tako i moja zena , inace kako psuje ne bi covek rekao da nije srpkinja verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Samo sto ne postoji srpska DNK: Inace veliki rat bi doso i bez sarajevskog atentata samo kasnije, moje licno misljenje koje mogu za faktima da razpolozim. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Мислим да се Деретић, а и Анатолиј Алексејевич Кијосов, не би сложили са тобом. http://www.telegraf.rs/vesti/832272-naucno-dokazano-srbi-najstariji-narod-iz-cijeg-gena-poticu-hrvati-bosanci-i-arijevci Samo sto Kijosov to uopste nije reko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Samo sto ne postoji srpska DNK: Inace veliki rat bi doso i bez sarajevskog atentata samo kasnije, moje licno misljenje koje mogu za faktima da razpolozim. Koliko i dnk simposonovih . Elem , rat sa Austrougarskom bi svakako dosao i bez atentata ,a automatski bi doslo do svetskog rata . Srbija se pripremala za rat , na zalost Gavrilo je svabama dao povoda ranije nego sto se ocekivalo , mozda bi ishod bio drugaciji i ssam mnogo manje zrtava da je Srbija imala vise vremena da se pripremi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука