Grizzly Adams Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Па то се овде ради цело време. Заблуде само тако могу да се бране... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Nisam pitao sta je cime ograniceno, nego sta znace ti pojmovi. ja nisam u azonu "ja znam pa vas izazivam", bas naprotiv, zaista mislim da kod mnogih ne postoji koncenzus oko znacenje tih pojmova. Evo ja rpvi dozivljavam ovako (najprostije receno) - patriotizam= ja volim sovj zemlju i svoj narod. - Nacionalizam= moja zemlja i moj narod su najveci i najvbolji i najsavrseniji i ni jedan drugi mu nije ni do kolena. Sve u mom narodu i zemlji je vece nego kod drugih pa i patnja i muke. Drugi i ne znaju sta je golgota, dok smo mi najveci mucenici u univerzumu. Molimo vas sazaljevajte nas do iznemoglosti u isto vreme dok nas se plasite! Jel to jasno! Nisi zadovoljan odgovorom? Patriotizam je ljubav prema narodu ogranicena drzavnom granicom a nacionalizan nije ogranicen drzavnom granicom ... A to da su ovi ili oni najbolji najbolje ces videti kod rasprdjenih amera ili engleza, francuza i ostalih ... njihova je muzika najbolja, hrana, istorija naksvetlija ... Samo sto ti to mucenik ne znas jer nemas puno prilike da sreces druge narode tu gde se nalazis pa nemas ni mogucnosti da znas ... Ali problem je sto iz tog tvog neznanja izvire tvoja "mudrost" kada pricas o Srbima ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Nisi zadovoljan odgovorom? Patriotizam je ljubav prema narodu ogranicena drzavnom granicom a nacionalizan nije ogranicen drzavnom granicom ... A to da su ovi ili oni najbolji najbolje ces videti kod rasprdjenih amera ili engleza, francuza i ostalih ... njihova je muzika najbolja, hrana, istorija naksvetlija ... Samo sto ti to mucenik ne znas jer nemas puno prilike da sreces druge narode tu gde se nalazis pa nemas ni mogucnosti da znas ... Ali problem je sto iz tog tvog neznanja izvire tvoja "mudrost" kada pricas o Srbima ... Ti jedini smes ovako da mi pises a da se ja ne ljutim :-* пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 A to da su ovi ili oni najbolji najbolje ces videti kod rasprdjenih amera ili engleza, francuza i ostalih ... njihova je muzika najbolja, hrana, istorija naksvetlija ... Svaki narod ima neku bolnu tačku, nekakvo kurje oko na koje im ni slučajno ne smiješ stat. Na primjer Česi nisu neki tako veliki patrioti ako busanje u prsa uzmeš kao mjerilo patriotizma: mi smo ovo ili ono naj, naj, naj .... Česi se ne bi uvrijedili ni kad bi im rekao da im je pivo bezveze, smatrali bi te valjda nenormalnim ali uvrijedili se toliko ne bi kao ni za hiljadu drugih stvari. Ali nedaj Bože da im nešto kažeš za češki jezik - to odmah svi oni skaču ko jedan, ko djavo na opruzi iz kutijice a ode glava sa ramena. O češkom jeziku ili o pismu kad razgovaraš s Česima i porediš sa drugima je dozvoljeno govorit samo sve naj: srpski jezik je krasan ali češki je još krasniji itd. Nedaj Bože da im rekneš, kakve su vam to tamo tolike kvačice i crtice ili ovo se normalno neda ni izgovorit to ř ili slično nešto. Samo tako u suprlativima se o tom može govorit, ahahahaha. Crveni Baron and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Samo sto ti to mucenik ne znas jer nemas puno prilike da sreces druge narode tu gde se nalazis pa nemas ni mogucnosti da znas ... Ti druge narode uglavnom i sreces, Srbe nesto slabo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ne mozes sa stvarnim razlogom nego samo u svom klevetnicko lupetalackom maniru. Ja za razliku od tebe nisam sovinista ni etnonacionalisticki supremistia niti zagovornik slicnih zlocinackih ideologija. Ja sam sta? Zagovrnik cega? To sto ti mislis da svako ko se makar malo ne slaze sa tvojim misljenjem je automatski sve ovo sto si nabrojao je samo tvoj problem . Kao sto rekoh , sve sto vidis u meni je samo tvoj odraz ,cist fundamentilazim u stavovima i razmisljanjima . Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ja sam fin. Ovo misljenje delimo u potpunosti... eto, vidis kako na krau i nismo toliko razliciti... :* U kom gradu zivis? Ocu da te vodim nekad na kafu... Ne moze , meni niko ne placa pice u kafani , mogu ja tebe da vodim Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 E, vidis, ovo je jedan od glavnih problema vas naciJonalista... uvrtite sebi u glavu neku nepostojecu glupost i onda svu svoju kreativnu svadjalacku energiju trosite uzaludno pobijajuci to sto ste izmislili... iako niko nikad nije ni pomislio to sto vi tripujete da je reko.... To je takodje i jedan od prvih znakova sizofrenije, ali se bojim da to napisem jer sam vec opomenut. Jedan od znakova psihoze je i nemogucnost pravilnog percepiranja stvarnosti . To sto ti nesto ne vidis ne znaci da ne postoji , vec da ti nisi sposoban da to vidis . E sad ima tu jedna zackoljica , ako vecina nesto vidi a samo ogranicen broj ljudi ne onda tu postoje dva moguca secenarija , ili je vecina u pravu a manjina bolesna ili je manjina u pravu a vecina bolesna . Iskustvo nas uci sta ? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ja mislim da bosnu treba vratiti austrjancima , cisto kao gest izvinjenja i da pokazemo kako nismo vise divljaci i ukoljice vec smo za narod modernih shvatanja iznad tih gluposti kao sto je nacija i partiotizam. Siptarima dati presevsku dolinu, bugarima sve do krusevca a madarima vojvodinu , naravno raska oblast da bude nekakva islamska republika sa serijatskim zakonom a da ne zaboravim ni rumune dati im branicevski okrug . Jedino za hrvate nemamo nista ali eto sta da se radi , SAO Krajinu su vec uzeli sami . A mi lepo da zvimo u beogrdu na vodi a Boga mi i na hlebu i da dovedemo nekog pametnjeg da nama upravlja , recimo nemce ili turke ponovo , i onako smo bili duze turska nego srbja , valjda i oni neka prava imaju Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ja sam sta? Zagovrnik cega? To sto ti mislis da svako ko se makar malo ne slaze sa tvojim misljenjem je automatski sve ovo sto si nabrojao je samo tvoj problem . Kao sto rekoh , sve sto vidis u meni je samo tvoj odraz ,cist fundamentilazim u stavovima i razmisljanjima . Batali se numustog palamudjenja. Evo cega si zagovornik: dok ne nauče da je najgori Srbin bolji od najboljeg bilo koga drugog i dalje će Srbi propadati . Jedne zlocinacko ljudozderske ideologije etnonacionalistickog supremizma. Nema tu nikavog mog projektovanja ili tvog neslaganja vec samo tvoje antihriscanske agende i jednog opsteg bezobrazluka.. Ovo za sta se ti zalazes je cist satanizam upakovan u politicku ideologiju. A zbog nevidjenog bezobrazluka si dovoljno drzak da ti prozivas urednistvo foruma kako doupusta nehriscanske ideje na pravoslavnom forumu. Ovo sto si ti tu nadrljao je jedna od najgorih antihriscanskih budalastina koje su se pojavile istoriji ovog foruma. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Batali se numustog palamudjenja. Evo cega si zagovornik: Jedne zlocinacko ljudozderske ideologije etnonacionalistickog supremizma. Nema tu nikavog mog projektovanja ili tvog neslaganja vec samo tvoje antihriscanske agende i jednog opsteg bezobrazluka.. Ovo za sta se ti zalazes je cist satanizam upakovan u politicku ideologiju. A zbog nevidjenog bezobrazluka si dovoljno drzak da ti prozivas urednistvo foruma kako doupusta nehriscanske ideje na pravoslavnom forumu. Ovo sto si ti tu nadrljao je jedna od najgorih antihriscanskih budalastina koje su se pojavile istoriji ovog foruma. Gubis zivce .Nije ti to dobro . Ja cu svog brata da volim vise od komsije, komsiju vise od recimo tebe, a ti ces mi biti preci od svakog siptara ili hrvata . To je normalno , prirodno , voleti svoje vise nego tudje . Ako je to tebi strano i ako je to za tebe satanizam ,to je tvoj problem. Ono sti nikako da shvatis je da svet ne funkcionise onako kako ti to zamisljas ili bi zeleo nego u jednoj drugacijoj realnosti gde nas upucenost na svoje , na naciju , na cuvanje identnitea cuva od nestajanja . Ko to ne vidi ima zestok problem .I jos jednu stvar nikako da shvatis a to je da ako svoje volim vise ne znaci da tudje mrzim ili da mu zelim zlo a to izgleda u tvojoj glavi nikako da se razbistri .Kao sto rekoh , fndamentalista si tezak i to se vidi ovde jer si zestoko besan na mene samo zato sto ne delim tvoje stavove i necu da se povucem . Da ja sam prozivao urednistvo jer stvari koje je adams ne bi smele da se dozvole , ako ni zbog cega drugog ono makar iz postovanja prema zrtvama koje su pale od ruku tih koje on ovde velica . Sutra ce tako i hitlera i pavelica da nam velica , samo da prodje jos koja godina . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ja cu svog brata da volim vise od komsije, komsiju vise od recimo tebe, a ti ces mi biti preci od svakog siptara ili hrvata . To je normalno , prirodno , voleti svoje vise nego tudje. А како се жена и деца уклапају у ту твоју причу? Она није Српкиња, а требало би да ти буде најпреча на свету. Ако јесте, цела твоја прича пада у воду, а ако ти је неко други пречи од ње зато што је Србин, онда ћу се уздржати од коментара... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Gubis zivce .Nije ti to dobro . Zato sto jos uvek imam mozga i morala. Ja cu svog brata da volim vise od komsije, komsiju vise od recimo tebe, a ti ces mi biti preci od svakog siptara ili hrvata . To je normalno , prirodno , voleti svoje vise nego tudje . Tacno, prirodno je ali je nenormalno po hriscankom etosu. Prirodno nije isto sto i normalno, vec je u 90% slucajeva ono sto je normalno protivno prirodnom. Ono sto treba, normativ, ne sledi iz onoga sto jeste, deskriptiva. Vidi to kod Hjumau ought-is dilemi. Ako je to tebi strano i ako je to za tebe satanizam ,to je tvoj problem. Nije samo meni strano nego prvenstveno je Hristu strano. Za Njega je satanizm a to je mnogo vaznije sta je meni ili tebi. Barem dok insistiras na tome da si hriscanin. Prirodno je i da se jede gurmanski kad god se moze pa jel hriscanski i zdravo? Prirodno je i da se covek sveti kad mu neko nesto ucini pa jel hriscanski? Prirodno je i da covek voli oca i majku i sestru i brata i supruznika vise od bilo koga drugog pa jel hriscanski? Nije! Nista od toga nije hriscanski. Vecina povladjivanja prirodni, nije hriscanski akt. Ne po meni, vec po Hristovim recima i dvomilenijumskom iskustvu Crkve kao zajednice, Crkve kao asketskog i misaonog iskustva teologa. Nista od toga nij po meni. Nego po abecedi hriscanstva i svemu ostalom sto se nadogradjue na to. Ono sti nikako da shvatis je da svet ne funkcionise onako kako ti to zamisljas ili bi zeleo nego u jednoj drugacijoj realnosti gde nas upucenost na svoje , na naciju , na cuvanje identnitea cuva od nestajanja . A ti satro imas taj algoritam, kako svet funkcionise, u dzepu pa mozes sve zabludele da poducis?! Cim si poceo da piskaras po forumu zakacio si se za mene na onoj mojoj temi o znacaju nauke i tada mi je iz aviona bilo jasno da nemas blagog pojma o cemu govoris, klasicna neukost na delu, ali uprkos tome arogantno tandrces neku svoju mantru o tome kako ti znas sta je svet i kako funkioniste a drugi ne znaju. I onda jos ti imas obraza nekom drugome da kazes da ti se protivi jer se ne slaze sa tobom. Rugala se sova sjenici (ova tvoje sa avatara). Ti ne znas elementarne stvari potrebne samo za ovu raspravu, primer da normativ ne sledi iz deskriptiva, sta je non sequitur i kako ga izbeci a hoces mene i sve ostale u toj svojoj elementranoj neukosti da ucis kako svet funkcionise. Pokri se usima i uzmi nesto citaj mozda i naucis pod stare dane da svet napreduje uprkos a ne zahvaljujuci toj upucenosti na naciju. Ko to ne vidi ima zestok problem . Problem imas ti, sto neuk hoces da budes ucitelj drugima. Ti znas kako svet funkcionise a mi nemamo pojma. Pazi da nije. I jos jednu stvar nikako da shvatis a to je da ako svoje volim vise ne znaci da tudje mrzim ili da mu zelim zlo a to izgleda u tvojoj glavi nikako da se razbistri . Non sequitur! Pre nego sto krenes da propovedas drugima da ne znaju kako svet funkcionise a ti znas prvo nauci osnovna pravila zakljucivanja, logika. Nije bilo uopste reci o tome da li uopste mrzis ili koga morzis nego ko je bolji medju nekim ljudima. Da li je neko bolji i manjak ljubavi prema nekom u odnosu na drugog ne podrazumeva mrznju. To niti sledi iz tog tvog citata koji sam izdvojio niti sam ja rekao. Dakle ili podmeces ili ne znas da razmisljas. Kao sto rekoh , fndamentalista si tezak i to se vidi ovde jer si zestoko besan na mene samo zato sto ne delim tvoje stavove i necu da se povucem . Da ja sam prozivao urednistvo jer stvari koje je adams ne bi smele da se dozvole , ako ni zbog cega drugog ono makar iz postovanja prema zrtvama koje su pale od ruku tih koje on ovde velica . Sutra ce tako i hitlera i pavelica da nam velica , samo da prodje jos koja godina . Nemoj da se povuces molim te. Ovako cu uvek imti zivi primer koji pokazuje kao se hriscanstvo i odredjene forme etnonacionalizma potiru. A ima mnogo hriscana, normalnih pozitivnih nacionalisa, koji u to sumnjaju. Драшко, Џуманџи and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 а ако ти је неко други пречи од ње зато што је Србин, онда ћу се уздржати од коментара... Pa to je otvoreno rekao i to ne tako slobodno za tumacenje nego "i najgori Srbin je bolji od bilo kog drugog". Nikakvi komentari tu ne bi bili potrebni da on sa takvom antihriscanskom filozofijom ne proziva urednistvo sto dopusta razne stvari na pravoslavnom forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 4, 2014 Пријави Подели Написано Јул 4, 2014 Ja mislim da bosnu treba vratiti austrjancima , cisto kao gest izvinjenja i da pokazemo kako nismo vise divljaci i ukoljice vec smo za narod modernih shvatanja iznad tih gluposti kao sto je nacija i partiotizam. Siptarima dati presevsku dolinu, bugarima sve do krusevca a madarima vojvodinu , naravno raska oblast da bude nekakva islamska republika sa serijatskim zakonom a da ne zaboravim ni rumune dati im branicevski okrug . Jedino za hrvate nemamo nista ali eto sta da se radi , SAO Krajinu su vec uzeli sami . A mi lepo da zvimo u beogrdu na vodi a Boga mi i na hlebu i da dovedemo nekog pametnjeg da nama upravlja , recimo nemce ili turke ponovo , i onako smo bili duze turska nego srbja , valjda i oni neka prava imaju A ove anacioJonalne bih poklonio Mandzukiciu i splicanima da im nose kafe po lokalima ... Ni hvala ne bi morali da mi kazu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука