Aquilius Cratus Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Problem je sto u tim institucijama vlada sveopste rasulo a ne automatski da su te instituicije lose konceptualno. Зар се то не своди на исто, по последицама? Познато нам је да свет у злу лежи и да сада не можемо очекивати неки идеал од таквих институција, нити можемо лично непосредно утицати на њих. Ne svodi se na isto! Zato sto postoje zemlje u kojima su instituciej finansirane od strane gradjana podesene da sasvim fino rade i daje zeljene rezultate. Ovo je jedan od nasic klasicnih izgovora, aaa pa sta ce nam to kad to i nemoze da se napravi. E pa zato nista i neumemo da napravimo kako treba. Od obdanista do fakuletata to je sve za na djubre kako sada stvari stoje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Ne svodi se na isto! Zato sto postoje zemlje u kojima su instituciej finansirane od strane gradjana podesene da sasvim fino rade i daje zeljene rezultate.У чему је тајна? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Запосленост мајки се дефинитивно одражава на дијете (моје мишљење), е сад да ли то утиче на пораст криминала - stadaradim. Ја сам одрастала уз мајку, дружила сам се са другарима који су одрастали у обданишту (већина њих), и некако није ми изгледало тада да је број криминалаца већи, али је радно вријеме било 8 сати, викенд слободан, 21 дан одмора, боловања, неплаћени одмори итд. све оно што је данас сведено на минимум. Дјеца данас умјесто да се радују својој мајци радују се васпитачицама и бакама - а сложићете се да то није нормално. С друге стране јако тешко је да породица финансијски опстане у данашње вријеме уколико оба родитеља не раде. И то не због тога што је оскудица, него због тога што су нам свима апетити порасли - како нама, тако и нашој дјеци. Да би се купили сви ти рачунари, игрице, додаци, ролери, мобтели итд. треба новац. Јурење за новцем нормално гура васпитавање дјетета у страну, мисли се довољно је обезбиједити дијете материјалним добрима и оно је сретно. Данашњица показује супротно.Тинејџери су све агресивнији, а дјеца безосјећајнија. На нашу заједничку жалост. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Весна Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Ниједан стручњак (и то различитих профила: психолози, педагози, лекари,...) не препоручује боравак деце у установи, тј. јаслицама, пре треће године. Држава припрема законска акта којима би скратила породиљско одсуство на шест месеци... stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Ne svodi se na isto! Zato sto postoje zemlje u kojima su instituciej finansirane od strane gradjana podesene da sasvim fino rade i daje zeljene rezultate.У чему је тајна? Organizovanost, diciplina, jasan plan i konkretno sprovodjenje u delo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Ovde pricamo o ustanovama tipa jaslice ili obdaniste i zabaviste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 О свим, од јаслица, па до школе. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Sto se tice jaslica tu sam i ja protiv. Ali kako ces bez skole? To je nemoguce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Ми смо одрастали такође уз мајку до поласка у школу, као и сва деца са којом смо се дружили. Тај део детињства ми је остао у јако лепом сећању. Не знам како то доживљавају деца која иду у обданиште. Првенствено сам мислила на период до поласка у школу, мада се може размотрити и школски период, нарочито када је основна школа у питању. Због економске ситуације и других околности код нас није заживео систем кућног школовањa, мада његови резултати делују интересантно и видим да постепено добија све више присталица. Не знам колико су меродавни извори, али говоре да на тестовима та деца постижу боље резултате од оне која похађају државне и приватне школе. Бројни извори наводе да су већином доста уравнотеженија, самопоузданија и слободнија у комуникацији од деце која су у систему редовног школовања. Негде сам видела да према статистикама постоји само блага разлика у резултатима деце, чији су родитељи имућни и образовани и оне чији нису. Претпостављам да је разлог што је градиво за тај степен школовања веома једноставно, тако да то није препрека, наравно ако породица испуњава основне економске услове за такву врсту образовања. Test results Numerous studies have found that homeschooled students on average outperform their peers on standardized tests.[93] Homeschooling Achievement, a study conducted by National Home Education Research Institute (NHERI), supported the academic integrity of homeschooling. Among the homeschooled students who took the tests, the average homeschooled student outperformed his public school peers by 30 to 37 percentile points across all subjects. The study also indicates that public school performance gaps between minorities and genders were virtually non-existent among the homeschooled students who took the tests.[94] New evidence has been found that homeschooled children are getting higher scores on the ACT and SAT tests. A study at Wheaton College in Illinois showed that the freshmen that were homeschooled for high school scored fifty-eight points higher on their SAT scores than those students who attended public or private schools. Most colleges look at the ACT and SAT scores of homeschooled children when considering them for acceptance to a college. On average, homeschooled children score eighty-one points higher than the national average on the SAT scores. http://en.wikipedia.org/wiki/Homeschooling „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Запосленост мајки се дефинитивно одражава на дијете (моје мишљење), е сад да ли то утиче на пораст криминала - . Ја сам одрастала уз мајку, дружила сам се са другарима који су одрастали у обданишту (већина њих), и некако није ми изгледало тада да је број криминалаца већи, али је радно вријеме било 8 сати, викенд слободан, 21 дан одмора, боловања, неплаћени одмори итд. све оно што је данас сведено на минимум. Данас убирамо плодове који су у та времена посејани. Не бисмо се сада суочавали са многим тешкоћама, да је тада заиста било добро. Не мора се то одразити на пораст криминала, можда пре асоцијалног понашања.Вероватно је потребно да прође више времена и да се смени неколико генерација (колена), да бисмо видели праве ефекте таквих појава на друштво. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Запосленост мајки се дефинитивно одражава на дијете (моје мишљење), е сад да ли то утиче на пораст криминала - 4chsmu1. Ја сам одрастала уз мајку, дружила сам се са другарима који су одрастали у обданишту (већина њих), и некако није ми изгледало тада да је број криминалаца већи, али је радно вријеме било 8 сати, викенд слободан, 21 дан одмора, боловања, неплаћени одмори итд. све оно што је данас сведено на минимум. Данас убирамо плодове који су у та времена посејани. Не бисмо се сада суочавали са многим тешкоћама, да је тада заиста било добро. Не мора се то одразити на пораст криминала, можда пре асоцијалног понашања. Вероватно је потребно да прође више времена и да се смени неколико генерација (колена), да бисмо видели праве ефекте таквих појава на друштво. Треба да постоји одговорност, да лопови и хохштаплери буду на робији, а не на челу ове државе. Треба да се десеткује административни и бирократски апарат, ти друштвени крпељи који живе од туђег рада. Треба уместо подмитљивих и корумпираних судија које су они поставили да суде по њиховој вољи а не по слову закона, да дођу поштене и савесне судије које ће да их отпреме где им је место. Док се не успостави правна држава у којој ће постојати одговорност за учињене поступке и док се не разбије бирократски паразитски систем, никаквога бољитка неће бити. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2010 Моја мајка није могла да се запосли до нашег, дечијег, поласка у школу. Јаслице тада нису постојале, није имала ни бака сервис. Знам само да су јој те године фалиле за пристојну пензију, штета што то не може да се рачуна у радни стаж, јер би жене рађале више деце, и радиле ако је то потребно када деца одрасту. Очито је да су закони из области социјале тежи од туча. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Naravno da je prisutnost majke u odgoju deteta nezamenljivo, ali ne verujem da nedostatak toga u vasppitanju utice na porast kriminala. Mislim da su uzrocnici televizija, internet, igrice...pogledajte cime se danas deca igraju!!!Igrica je koliko ces vise ubiti ovih ii onih, puskom, nozem ili...Roditelji su s te strane krivi sto dopustaju deci takve stvari, ako roditelji koji rade ,to vreme koliko peovedu sa decom,ma koliko ono bilo, kvalitetno iskoriste mislim da deca nece osecati prazninu i taj nedostatak manifestovati kroz navalentn ponasanje..mislim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Мислим да не можемо генерализовати. Ја бих била пресрећна да сам могла да будем само домаћица, да нисам морала да радим,а познајем и дивне мајке,које би биле несрећне да не раде.Џабе што нека мајка није запослена,а проводи време бавећи се собом и својим задовољстима која искључују децу.Ем их запоставља,ем,им даје лош пример. Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Bas o tome sam i ja pricala, neka su to 2 sata sa decom ali da budu kvalitetna!!!Koliko majki postoje koje su ceo dan sa decom, a ne poigraju se s njima ni 5 min nego vicu na njih nja ovo nja ono i kakva je korist od njihovog celodnevnog prisustva???Nije bitan kvantitet bego kvalitet ako uopste mogu to da upotrebim na ovoj temi... Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука