Jump to content

Проблеми деце су одраз проблема породице

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

E moj prijatelju imao sam prilike na delu da vidim posledice tih engleskih metoda vaspitanja posto to sto ti pises dolazi od njih. Ponesto od toga moze ponekada da uspe a najcesce ne. Za 5 minuta moj bi sin sa 5 godina napravio jos 55 prekrsaja. Ali zato samo jedan prutic bi ga smirio za sledecih 5 dana. Jednom je dobio batine i posle je bilo dovoljno i da vidi prutic i postao bi kao bubica!

:0222_shocked: Ужас!   :fmqmtx:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

:0222_shocked: Ужас!   :fmqmtx:

Sta znaci ovo lupanje u glavu? Da si se pokajala?  :)  :aplauz:

Ne brini se vazno je da si shvatila! Eto ja sam od pocetka verovao da ces ti razumeti i da ces se pokajati za svoje pro evropske stavove! :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :good2:  :good2:  :good2:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Sta znaci ovo lupanje u glavu? Da si se pokajala?  :)  :aplauz:

Ne brini se vazno je da si shvatila! Eto ja sam od pocetka verovao da ces ti razumeti i da ces se pokajati za svoje pro evropske stavove! :aplauz:  :aplauz:  :aplauz:  :good2:  :good2:  :good2:

Какви те „проевропски ставови“ попали, у држави имамо некога у Краљевској породици са положаја да је поносан на то што је добијао батине као мали ( принц Хенрик, била дебата о томе) и мишљења је да није срамота да родитељи туку своју децу, а он је "српских ставова"? Није! Искључиво пишем своје мишљење!  Ти можда имаш турске ставове! Васпитне батине данас нису питање ставa, већ кривично дело. Постоји разлика између луп по задњици и чуп за косу и  твог прутића који је смирио дете следећих пет дана. Постоји огромна разлика.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Није тачно да значи „батине“, значи „казнити“ - опет значи"дисциплински поступак", а и свако време и свака култура има свој поглед на оно што је исправно и погрешно – право и довољно, па према својим могућностима у глави!  Не знам да ли се моје мишљење слаже са „новокомпонованим европским методама“, ја имам мој поглед на васпитање деце, конкретно, пишемо о кажњавању деце, питам се чему тако тешке физичке казне у прошлости? Начин на који се друшво кажњава, доста говори о стандардима који постоје у датом тренутку. Прошлост зато може да нас доведе у размишљање о томе шта је заиста нормално? Зашто су се некад људи тукли прутем? Па да осете бол и срамоту, изгубе част.

Дете има част? Е, јеси ти смешна. Знаш шта је мој покојни отац говорио за нас децу т.ј. за мене када сам био мали па се дерњам а мајка ко мајка сажаљева ме: "Е моја Ружо, па њему је заплакати к'о мени се најести". Сада када имам 40 година знам да је био потпуно у праву. Како дете стиче  част, т.ј. како постаје старије тако се и васпитне методе мењају. Ко није бар једном имао у кући за госте неваспитану малу децу са својим неваспитаним родитељима који причом хоће да објасне детету од 2,3,4, године како ДВД не служи за то да се гурају фломастери у њега а сок је за пиће а не да се сипа по кревету и слично тај не разуме о чему пишем.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Дете има част? Е, јеси ти смешна.

Ти си смешан! Промашио си! Зашто су се некад људи тукли прутем? Па да осете бол и срамоту, изгубе част. У овом контексту мислило се на част одраслих људи. Не тумбај моје поруке како теби одговара!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Какви те „проевропски ставови“ попали, у држави имамо некога у Краљевској породици са положаја да је поносан на то што је добијао батине као мали ( принц Хенрик) и мишљења је да није срамота да родитељи туку своју децу, а он је "српских ставова"? Није! Искључиво пишем своје мишљење!  Ти можда имаш турске ставове! Васпитне батине данас нису питање ставa, већ кривично дело. Постоји разлика између луп по задњици и чуп за косу и да твог прутића који је смирио дете следећих пет дана. Постоји огромна разлика.

Nisam znao da je Srbija monarhija! joooj  :.mislise.

A sto se tice turskih stavova pa znas proradi u nama ono turske krvi ponekada.  :pucpuc2:  sFun_bat  bangin

Tvoje misljenje je proevropski stav! dobar decko

Pa jeste postoji razlika prutic je mnogo efikasaniji od cup i lup. :cmizdrenje:

A ti bi to mene da hapsis? Moze i to samo reci kada da znam da se spremim1 0405_feel  :ladan:  :krstix:  :sossos:  :kriminalac:  :kriminalac:  :kriminalac:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ти си смешан! Промашио си! Зашто су се некад људи тукли прутем? Па да осете бол и срамоту, изгубе част. У овом контексту мислило се на част одраслих људи. Не тумбај моје поруке како теби одговара!

A dete netreba da zna sta je bol sramota i bezcasce?

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nisam znao da je Srbija monarhija! joooj  :.mislise.

A sto se tice turskih stavova pa znas proradi u nama ono turske krvi ponekada.  :pucpuc2:  sFun_bat  bangin

Tvoje misljenje je proevropski stav! dobar decko

Ниси читао тему од почетка и све моје постове ( не кажем да мораш читати, али ниси испратио тему), нисам рекла да је Србија монархија. Да, вероватно је прорадила турска крв у теби!  Мој став није "проевропски", мој став је - МОЈ став!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Vaspitne batine su nesto sto se koristi i nad decom i nad suprugama... Jel da uzmem tu slobodu da pretpostavim da zagovornici jednih automatski zaagovaraju i druge?

Ако мене питаш, да је Адам на време завалио шамар Еви не би се ми сад овде мучили са васпитањем и не васпитањем. :)

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ниси читао тему од почетка и све моје постове ( не кажем да мораш читати, али ниси испратио тему), нисам рекла да је Србија монархија. Да, вероватно је прорадила турска крв у теби!  Мој став није "проевропски", мој став је-  МОЈ став!

Tvoj je stav pro evropski i to u onom najgorem smislu!  

Pominjala si kraljevsku porodicu u tvom predhodnom postu.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ако мене питаш, да је Адам на време завалио шамар Еви не би се ми сад овде мучили са васпитањем и не васпитањем. :)

To care. :good2:  :good2:  :good2:  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ето ти имаш прилику да исправиш Адамову грешку и на време завалиш шамар некој твојој Еви! :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ниси читао тему од почетка и све моје постове ( не кажем да мораш читати, али ниси испратио тему), нисам рекла да је Србија монархија. Да, вероватно је прорадила турска крв у теби!  Мој став није "проевропски", мој став је - МОЈ став!

jedno stvarno ozbiljno pitanje: Imas li ti dece? I koliki su?

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

:))

Па видиш како, наравно да, тај сценарио не долази у обзир, јер је мене муж оженио као формирану, одраслу особу.

А, васпитавали су ме родитељи.

I ti i obi imate identican problem sto sve promatrate kroz sebe. Zato kazem objektivnost se uci a ja pokusavam da diskutujem na tom nivou sto ne donosi puno rezultata jer vi svaki argument vodite od sebe.

Zato su za obija vaspitne batine "lagana cuska" ili "cup za kosu" i nece da prihvati da za mnoge druge ljude vaspitne batine podrazumevaju nesto mnogo drugacije. (Primera radi meni njegove metode i nisu strasne, al je sttasno sto misli da ih svi jednako primenjuju)

Ti takodje na argument vaspitavanja zena odgovaras svojom licnom zivotnom situacijom koja je od nultog znacaja za ono o cemu pricamo jer postoji nebrojeno mnogo zena koje su bas danas dobile batine jer rucak nije gotov na vreme, jer su se zadrzale kod komsinice, jer su pricale ptevise itd. a svake od tih batina imaju za svrhu promenu zeninog ponasanja... tj. prevaspitanja bez obzira sto je svaka od njih "vec formirana licnost"

Zato vas molim jos jednom, da probamo da pricamo objektivno a ne po principu "ako je kod mene tako onda mora da je tako kod svih..."

Bez uvrede ali ja nemam interesovanja da diskutujem o vasim zivotima, mene zanima problem koji je po svojoj sustini i rasprostranjen i vrlo sirok...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...