Tumaralo. Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Ako ti neznas ja znam a mogao bi da malo procitas i sveto pismo pa da vidis sta se sve smatra jednim narodom i nacijom. Znas nisam onaj koji mrzi druge narode ali volim svoj. Znas ide ono prvo volis svoju porodicu pa svoj narod pa onda sve ljude! A to koga je pravio komsija a koga otac je malo uvredljivo prijatelju! Boze sacuvaj sto to shvatas licno? Rekao sam 10 posto u citavom drustvu. E sada ako te vredjaju cinjenice sta da se radi...poznato je valjda da su ljudi u palom stanju...eto to je samo jedna od manifestacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Boze sacuvaj sto to shvatas licno? Rekao sam 10 posto u citavom drustvu. E sada ako te vredjaju cinjenice sta da se radi...poznato je valjda da su ljudi u palom stanju...eto to je samo jedna od manifestacija. Pa onda napisi to sto mislis a ne da ostavljas prostor za licno shvatanje tvojih reci! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Prijatelju prazni pojmovi, a narodi i drustvo to jesu jer se pod njima nista ne moze misliti ni opazati, ostaju prazni pojmvi bez obzira ko ili koliko njih je u njih zaljubljeno. Ovo je jednako besmisleno kao da si rekao, procitaj ti Bibliju pa vidi koliko je Bogu bitno robovlasnisto cak toliko da naredjuje koga, kako probiti, kako se prema njemu ophoditi i posto ga prodavati, da bi opravdao robovlasnisto kao takodje veoma bitno. Potpuno iscasena logika i nakaradno razmisljanje. Ja sam pravoslavni hriscanin i bas zbog toga su mi koreni i sve te price o poreklu, a nije da nemam vise vekovno rodoslovno stablo, trecerazredna stvar. Zato sto bas u prvoslavlju se otkriva da identitet coveku moze da da samo poznanje Boga kao oca, ostvarenje coveka kao konkretne licnosti u sjedinjenju sa Hristom. Samo na polju licnosti deluje Bog i bozija volja ne na polju nekih apstraktnih masa i izmisljenih pojmova zarad manipulacije gomilom. Nije samo to tumacenje hriscanstva koje dize tradiciju na pijedastal jedino koje postoji u pravoslavlju i niti je jedino ispravno i ako je ono najbrojnije. Sada mozemo da pricamo o krompirima i kupusu. Narod postoji itekako i svidjalo se to tebi ili ne. Pojam narod i nacija nisu prazni vec puni i prepuni. Vidis Bogu i jeste bilo vazno robovlasnistvo jer da nije nebi citava jedna poslanica bila posvecena tome. Isto kao sto je Bogu vazno ono sto i drugim ljudima. Meni je zao da tebi tvoji preci nista ne znace. Nisam pominjao rodoslove ali nemislim da su nebitni. Bog je delovao i deluje i kroz kako ti rece äpstraktne mase". a deluje i kroz konkretne licnosti. Mogao bih ti navoditi mnoge citate o tome. Upravo ovo o cemu ti pricas je manipulacija i to teza. Nazalost mnogi se danas pecaju na tu antinacionalnu politiku. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Pa onda napisi to sto mislis a ne da ostavljas prostor za licno shvatanje tvojih reci! Uvek ima prostora za licno shvatanje lol. Ne mogu ja da vodim racuna kako ce ko da se poistovecuje sa izrecenim. Izneo sam objektivnu statistiku i nemam nista sa egoima koji krenu da projektiju svoje spike na osnovu izrecenog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Uvek ima prostora za licno shvatanje lol. Ne mogu ja da vodim racuna kako ce ko da se poistovecuje sa izrecenim. Izneo sam objektivnu statistiku i nemam nista sa egoima koji krenu da projektiju svoje spike na osnovu izrecenog. Nije bio problem procenata prijatelju nego postara. Ali nema veze porasces ti jednog dana! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Decu Roma znam samo iz Srbije, secam se i sama da smo kao mala deca u prvom, drugom razredu osnovne ismejavali decu Roma, zadirkivali ih, ali nije bilo nikakvog fizickog nasilja, a i kasnije od petog, sestog razreda sve je doslo na svoje mesto pa smo se i druzili. Zivim dugo u jednoj drugoj drzavi, ali rasizma svuda ima, a i ja nemam bas konkretno veze sa situcaijom u skolama., u svakom slucaju mislim da roditelji treba da objasnjavaju deci da biti gluv nije nikakav hendikep i da bi trebalo da recimo pozovu i takvo dete na neki rodjendan. Licno me je slucaj sa ovim deckom jako pogodio jer sam na neki nacin i ja licno involvirana u situacije sa gluvim ljudima/decom tako da mi je savrseno jasno sta se i kako dogadjalo sa tim decakom godinama.. Detaljinije ne bih jer ovo nije ispovedaonica. Svakako da bi to bio slucaj i u nekoj drugoj zemlji, ali bi skola, roditelji, skolski psiholog na vreme reagovao. Uostalom postoje i skole sa nastavnim osobljem za gluvu i gluvonemu decu pa cenim da ta deca i posecuju takve skole. Danas je medicina napredovala, ti implantati su sve bolji i bolji pa tako mislim da ce i Danilo uskoro dobiti i najmoderniji aparat. Danilo ima osecenje oko 90 decibila, za taj stepen ostecenja postoje aparati za slusanje, to je trebalo da se detetu da jos kad je imao godinu dana. Oво као мала деца у првом, другом разреду основне пада под појам дискриминација неправда, што значи да се други третирају другачије на основу пола, расе, како си навела, боје коже, вере или уверења, политичког мишљења, сексуалне оријентације, старости, национално, социјалног или етничког порекла. И наравно инвалидитета. То значи да не може да учествује равноправно са другима, или немају исте могућности као и сви други у друштву, на пример школу или посао. У Републици Србији постоји подршка образовању Рома, социјално укључивање и континуирано школовање, обезбеђивање квалитетног образовања, правни основ за образовање, што значи да нису дискриминисани. Верујем да ћеш се сетити да сте као мала деца задиркивали и српску децу. Такође живим дуго у другој држави, али тема није расизам, него "исмевање физичког инвалидитета", и не инвалидитета менталне природе ( недостатак слуха је физичке природе) или тема о расизму. Међутим, на овом форуму свака тема оде у хиљаду других праваца и стилова, сваки пост друга тема. Забуна постоји и у томе да се може бити делимично хендикепран, у смислу да Данило функционише нормално, као што и функционише. Такође мислим да је инвалидитет нешто превише озбиљно. Особе са физичким инвалидитетом су само физички различити и стога они добро разумеју све што се каже. И превише је непристојно исмевати људе који су и ментално хендикепирани, они такође могу да разумеју шта се каже када се правилно говори. Ја имам везе са ситуацијом у школама и са децом, мислим да се већина предрасуда налази у старијим генерацијама. Свакако да би био случај и у некој другој земљи. Па сетимо се само Француске – депортације Рома. Било је наравно и протеста француских школа због депортације. Из Србије још нико није депортован, а требало би мацко депортовати, угледати се на Европску Унију. Све у свему, ниси ми дала конкретне примере дискриминације и малтретирања Рома у Србији, и на који начин су то слабији од друге деце због боје коже?, осим сећања кад сте били деца. Данас готово да нема ограничења колико опција има за хендикепиране. Могу да се оперишу да изебгну инвалидску столицу, или могу да добију инвалидску столицу, технологија је преузела позитиван развој у смислу помоћи инвалидима. За неке људе са инвалидитетом такође је могуће да нађу посао. То је добра мотивација за њих. Наравно имају ограничене могућности у погледу расположивих радних места. Пг је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Sada mozemo da pricamo okrompirima i kupusu. Narod postoji itekako i svidjalo se to tebi ili ne. Pojam narod i nacija nisu prazni vec puni i prepuni. Ovo je vec tragikomedija. Pricas kao tvrdoglavo dete kome su uzeli igracku usled divljanja. Narod je smislen pojam taman koliko i zodijacki znak, totem zivotinja, Deda Mraz, Baba Roga, i slicne nejasne jezicke forme koje sluze iskljucivo za manipulaciju ljudima. Vidis Bogu i jeste bilo vazno robovlasnistvo jer da nije nebi citava jedna poslanica bila posvecena tome. Glupost izrazito visokog reda. Nije to Bogu uopste bilo bitno kao i jos masa tricarija koje se pojavljuju u Pismu. To je bilo bitno divljnim ljudima tog vremena koji za bolje nisu znali. Isto kao sto je Bogu vazno ono sto i drugim ljudima. Skolski primer recenice koja nista ne znaci. Zbog ovakvog rezona i nisi u stanju da razlikujes smislene od besmislenih pojmova. Meni je zao da tebi tvoji preci nista ne znace. Nisam pominjao rodoslove ali nemislim da su nebitni. Bog je delovao i deluje i kroz kako ti rece äpstraktne mase". a deluje i kroz konkretne licnosti. Mogao bih ti navoditi mnoge citate o tome. Da si u dovoljnoj meri iskusio delovanje Boga, prave Volje, kroz licnost konkretne osobe bilo tebe licno ili nekog bliznjeg znao bi koliko je ovo sto si ovde rekao besmisleno. Isto kao da si rekao Bog se poznaje i kao licnost i kao priroda. Ne ide, sam koncept licnosti i ulazenja u licnosni odnos iskljucuje delovanje kroz siroke mase. Ali sve je to visevekovna propaganda vladara zarad licnih ciljeva pa je i razumljivo to napamet ponavljanje praznih reci koje nekom lepo zvuce. Upravo ovo o cemu ti pricas je manipulacija i to teza. Nazalost mnogi se danas pecaju na tu antinacionalnu politiku. Nije. Ja razdvajam smisleno od besmislenog i moje teziste i cilj je znanje kako licnog iskustva tako i epistemolosko a ne ideologija, sudbina naroda, narodna dusa ili kao vec to zovete. Tamo gde teziste i cilj nije na znanju nego na emocijama i "dusi" tamo je izvoriste najzesce manipulacije i ideoloske propagande. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Tamo gde teziste i cilj nije na znanju nego na emocijama i "dusi" tamo je izvoriste najzesce manipulacije i ideoloske propagande. facenew22222222 :good2: w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Ovo je vec tragikomedija. Pricas kao tvrdoglavo dete kome su uzeli igracku usled divljanja. Narod je smislen pojam taman koliko i zodijacki znak, totem zivotinja, Deda Mraz, Baba Roga, i slicne nejasne jezicke forme koje sluze iskljucivo za manipulaciju ljudima. Glupost izrazito visokog reda. Nije to Bogu uopste bilo bitno kao i jos masa tricarija koje se pojavljuju u Pismu. To je bilo bitno divljnim ljudima tog vremena koji za bolje nisu znali. Skolski primer recenice koja nista ne znaci. Zbog ovakvog rezona i nisi u stanju da razlikujes smislene od besmislenih pojmova. Da si u dovoljnoj meri iskusio delovanje Boga, prave Volje, kroz licnost konkretne osobe bilo tebe licno ili nekog bliznjeg znao bi koliko je ovo sto si ovde rekao besmisleno. Isto kao da si rekao Bog se poznaje i kao licnost i kao priroda. Ne ide, sam koncept licnosti i ulazenja u licnosni odnos iskljucuje delovanje kroz siroke mase. Ali sve je to visevekovna propaganda vladara zarad licnih ciljeva pa je i razumljivo to napamet ponavljanje praznih reci koje nekom lepo zvuce. Nije. Ja razdvajam smisleno od besmislenog i moje teziste i cilj je znanje kako licnog iskustva tako i epistemolosko a ne ideologija, sudbina naroda, narodna dusa ili kao vec to zovete. Tamo gde teziste i cilj nije na znanju nego na emocijama i "dusi" tamo je izvoriste najzesce manipulacije i ideoloske propagande. Znas sta drago mi je da postoje takvi kao ti jer eto mi glupi i neduhovni nebi imali od koga da se poucimo. Znas sta prijatelju glup sam ja da raspravljam sa takvom velicinom kao sto si ti! Vidis nemogu cak ni da ti odgovorim na te tvoje gluposti! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Znas sta drago mi je da postoje takvi kao ti jer eto mi glupi i neduhovni nebi imali od koga da se poucimo. Znas sta prijatelju glup sam ja da raspravljam sa takvom velicinom kao sto si ti! Vidis nemogu cak ni da ti odgovorim na te tvoje gluposti! Mozda, ali si zato neprevazidjen u glumljenju uvredjenosti. Tu ti ni 10 produhovljenih ne bi moglo prici ni u snu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Znas sta drago mi je da postoje takvi kao ti jer eto mi glupi i neduhovni nebi imali od koga da se poucimo. Znas sta prijatelju glup sam ja da raspravljam sa takvom velicinom kao sto si ti! Vidis nemogu cak ni da ti odgovorim na te tvoje gluposti! Napokon da neko skonta... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Mozda, ali si zato neprevazidjen u glumljenju uvredjenosti. Tu ti ni 10 produhovljenih ne bi moglo prici ni u snu. Tako je prijatelju u pravu si! Sta bih ja bez tebe da me ne razoblicis! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Decu Roma znam samo iz Srbije, secam se i sama da smo kao mala deca u prvom, drugom razredu osnovne ismejavali decu Roma, zadirkivali ih, ali nije bilo nikakvog fizickog nasilja, a i kasnije od petog, sestog razreda sve je doslo na svoje mesto pa smo se i druzili. Zivim dugo u jednoj drugoj drzavi, ali rasizma svuda ima, a i ja nemam bas konkretno veze sa situcaijom u skolama., u svakom slucaju mislim da roditelji treba da objasnjavaju deci da biti gluv nije nikakav hendikep i da bi trebalo da recimo pozovu i takvo dete na neki rodjendan. Licno me je slucaj sa ovim deckom jako pogodio jer sam na neki nacin i ja licno involvirana u situacije sa gluvim ljudima/decom tako da mi je savrseno jasno sta se i kako dogadjalo sa tim decakom godinama.. Detaljinije ne bih jer ovo nije ispovedaonica. Svakako da bi to bio slucaj i u nekoj drugoj zemlji, ali bi skola, roditelji, skolski psiholog na vreme reagovao. Uostalom postoje i skole sa nastavnim osobljem za gluvu i gluvonemu decu pa cenim da ta deca i posecuju takve skole. Danas je medicina napredovala, ti implantati su sve bolji i bolji pa tako mislim da ce i Danilo uskoro dobiti i najmoderniji aparat. Danilo ima osecenje oko 90 decibila, za taj stepen ostecenja postoje aparati za slusanje, to je trebalo da se detetu da jos kad je imao godinu dana. Искористићу ову поруку за моје размишљање. Од када се почело са горенаведеним начином васпитања и код многих само са тим начином порастао је и безобразлук деце. Наиме у основној школи коју је похађао мој син спроводи се програм инклузије хендикепиране деце. Тако да у доста одељења има деце са оштећеним видом или слухом и још по неким хендикепима. Пошто су здрава деца таква каква јесу, ко само несташан, ко неваспитан и ту је долазило до ругања, вербалног злостављања, гуркања, задиркивања итд. Можеш лепо сести и причати са својим здравим дететом једанпут или два пута највише. Након тога да је среће и разума код родитеља (који су на жалост и сами често неваспитани) уследила би која "васпитна" пропраћена претњом: "Још једанпут и има уста да ти разбијем и руке поломим". Тако сам ја "објаснио" мом сину шта је добро а шта зло. Богу хвала сада је већ средњошколац и од тада не само да се није ругао него се више пута и сам упуштао у конфликте да би заштитио такву децу. На жалост већина родитеља мази превише своју децу не знајући да им тиме чине највеће зло и да су им највећи душмани. Зато браћо ко је од вас отац немој да заборавља ону народну да је "батина из Раја изашла", нема у томе ништа лоше ако се тиме спречава много веће зло. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Osetio sam u OS sta znaci kad te ismevaju, ponizavaju..........itd itd Srecom ne toliko fizicki, ali psihicki veooooma Deca umeju da budu bezosecajna, mozda se ovo nekom nece svideti, ali na svojoj kozi sam to osetio, i nazalost i sam sam bio prilicno agresivan gde mi se moglo, mozda kao posledica ponizavanja od strane vrsnjaka To je problem koji se nece lako resiti, sve vise su nama prosvetarima vezane ruke da nesto kazemo na racun decijeg ponasanja, da vaspitno delujemo i tome slicno Hvala Bogu pa ovaj decak ima veliku porodicu, zdravu bazu i oslonac Da sam kojim slucajem njegov otac, uzeo bih lepo spisak tih decaka, lepo ispozivao nihove roditelje, pokrenuo krivicne postupke, cerao bih se do duvara! Jezivo je kad te ponizavaju vrsnjaci, jezivo A jezivo je kad imas takvu prosvetnu inspekciju koja trazi dlake u jajetu nastavnicima, preti, uvodi besmislene zadatke, pripreme koje nikome ne trebaju i ne umeju da zastite jedno dete!!!!! feeble, JESSY, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Naravno ove je surovo a zasto ti zapadni mediji nisu nikada otisli u onaj nas jedan zenski manastir u Srbiji(ne znam kako se zove) koji se godinama bavi staranjem o hendikepiranoj deci koju cak ni roditelji vise ne posecuju, i napravili reportazu i o tome? Манастир Свете Петке, код Параћина. http://www.youtube.com/watch?v=Ewhmvmk86N4 https://www.pouke.org/forum/topic/465-manastir-sveta-petka-izvor/ Кад је монахиња дража од мајке 12. Новембар 2007 - 14:06Манастир Света Петка у Извору код Параћина. Монахиње воде рачуна о 92 штићенице, припремају им храну, одржавају Дом, а пре свега и дарују лепом речју Дом „Света Петка" у Извору код Параћина за теже и тешко ометена женска лица у развоју јединствена је установа социјалне заштите због прожимања државних и институција Српске православне цркве. Монахиње из манастира Света Петка, које припадају сестринству манастира Раваница, и запослени у Центру за социјални рад у Параћину су на истом задатку већ више од 60 година. Тај пример јединственог деловања социјалних радника и монахиња дао је веома добре резултате. - Треба имати велику веру, стрпљење и љубав да бисте могли да се бринете о особама које су ометене у развоју. Сви они воле да им се приђе, да их помилујете руком, то им је најважније. Нису им важне друге веома битне ствари у обичном животу, али су жељни љубави и пажње. Лепом речју их смирујемо и живимо са њима као породица. Тада они оживе, расположени су, смеју се, то их одржава и даје им наду у живот - каже мати Гликерија, која брине о Дому у Извору и манастиру Света Петка. Дом „Света Петка" у Извору од 2003. под ингеренцијом је Центра за социјални раду у Параћину, до тада је био радна јединица Дома у Кулинама код Ниша. Дом је формиран 1946. године, а традицију мешања слабих и немоћних лица манастир Света Петка започео је 1942. прихватањем ратне сирочади. У почетку су корисници били смештани при манастирском конаку, а 1966. године изграђена је зграда Дома на манастирском имању. - Од када сам се замонашила, пре 52 године, бринем о лицима ометеним у развоју у Дому. Навикили смо се једни на друге и не можемо да будемо раздвојени. Лица која дођу у Дом остају ту до краја живота. Посећују их породице, а неретко се догађа да када им дођу мајке окрећу главу од њих и гледају у нас, монахиње. Мајке се мало брецну на њих, али такве реакције су нормалне. Живимо заједно, делимо и добро и лоше. Дом сматрамо као своју кућу и радимо као што у Јеванђељу пише: „Што учинисте једном од моје мале браће, то мени учинисте". То је наш мотив и задовољни смо. Саосећамо са њиховом патњом и боли, јер они то не умеју да изразе - објашњава мати Гликрија. Невладина организација „Мали, велики људи" из Београда редовно помаже Дом „Света Петка". Свештеник Јова Билбија је посебно везан за Дом и помаже у набавци потрепштина. Та помоћ се састоји у хигијенским средствима и храни. Дому је потребна нова и већа вешерница и то је нови пројекат који треба реализовати. - Родитељи инсистирају на томе да баш у Дом у Извору сместе децу. Разумем их, али то је технички и физички неизводљиво. У собама је и по 11 штићеница, а укупно их је 92. Половина су непокретне - истиче директорка Центра за социјални рад Лела Вељковић. За пријем у том дому постоји листа чекања и тренутно 15 особа чека на пријем већ више месеци, јер се ретко упражњавају места. Непосредну негу и старање о штићеницама врше монахиње. Стално су ангажоване њих 23. Извор: Блиц, Додатак - 09. новембар 2007. - текст и фото: Ивана Илић Хришћански свет http://www.spc.rs/sr/kad_je_monahinja_draza_od_majke Ово је најсветлији пример за који знам. Слушала сам мати Зиновију из Раванице која и сама пуно брине о њима, како се довија лети помоћу црева и кадица да им дочара базен или морску плажу. А какав смо ми свет када им никада нисмо помогли да заиста оду на море, да се лече купајући се и сунчајући, као сва друга деца? Ми смо равнодушан свет. nana, Драшко, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука