Јелина Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 пуно тога си рекла, развијаћемо причу јер ме стварно занима, али оно што је мени овај пут најјасније је да реагујемо различитим интензитетом на овакве надражаје, ја се сва стресем и та непријатност ме не усмери ни на какво размишљање нити освешћивање. Само се браним и склањам - превише ми је бизарно. A пошто сам цело поподне била на Ади - очи ми се склапају, тако да ћу овај пут на такав начин да допринесем изучавању надреализма - заронићу у симболе својих снова (па ћу сутра да их насликам ). ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 пуно тога си рекла, развијаћемо причу јер ме стварно занима, али оно што је мени овај пут најјасније је да реагујемо различитим интензитетом на овакве надражаје, ја се сва стресем и та непријатност ме не усмери ни на какво размишљање нити освешћивање. Само се браним и склањам - превише ми је бизарно. A пошто сам цело поподне била на Ади - очи ми се склапају, тако да ћу овај пут на такав начин да допринесем изучавању надреализма - заронићу у симболе својих снова (па ћу сутра да их насликам ). e to bi trebalo da bude lep materijal za simboliku snova,a jos lepsa slika i volela bih da je vidim!lepo sni i odmori! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 Гледај овако, прво ћу закључак, па ћу онда да почнем: све су то трзаји! Један уметнички покрет крене разумом, наследи га усредсређеност на осећаје, онда наиђу на зид па крену по критици друштва, по борби против система, уврежених вредности, тзв. стереотипа, па авангарда једна, друга, трећа. Онда ови више ћуте, други више вичу, ови боје црно-белим, ови колоритно богати, ови сведених линија, ови са тачкама, ови са мачкама, ови са симболима (мачака ) Када је тај трзај битан? - када иоле даје одговор, тј. ако се помера ка њему. А који је одговор једина вода за прежедног уметника? - Љубав. Љубав по степенима јасности; не мора да буде једнака највишој љубави Творца, довољно је да се примиче - и мири. Мири човека са њим самим. Онда он кроз различите технике уметности то уме и да подели, тиме поклања свој мир другима, помаже да га препознају или устоличе у себи. Не кажем да је ово примицање нити лако нити праволинијско. Ни да је лишено сумњи, страхова, недоумица или љутње, али да као основни тон има мирење. Може се то назвати и радост, она радост која је свесна својих граница, али и тога да то није све што јој се нуди. Дакле, докле год је само побуна, критика, тумачење или заташкавање - напор је и немир. И то је битно али на одређеном стадијуму (мртвила). Када се пређе мост ка Животу, само лепота (дирљивост) преостаје. ПС. конкретно о несвесном не вреди много лупати главу, боље (а без неке наивности, извештачености или идеализације) проналазити печате Љубави по себи. ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 The Maximum Speed of Raphael's Madonna -1954 -Salvador Dali ivona and Млађони је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 пар занимљивости о Далију: - Čim sam je video, osetio sam da je ona moj prijatelj. Na naš prvi sastanak otišao sam namazan kozijim izmetom, imajući na umu da ćemo, ako me takvog primi kod sebe, to značiti da ćemo dugo biti zajedno. Iako sam bazdeo na stajsko đubrivo, njoj to nije bilo bitno - prepričavao je Dali koji po tvrdnjama njihovih bliskih prijatelja nikada nije konzumirao brak u pravom smislu te reči, već je svojoj izabranici plaćao muške prostitutke kako bi je seksualno zadovoljavali. - Naša veza nije bila seksualna jer je takav odnos rezervisan za bića niže rase koji se zadovoljavaju malim stvarima - kratko je jednom prokomentarisao svoj seksualni život slavni umetnik.Iste godine kada je upoznao svoju idealnu polovinu, kako je sam nazivao svoju Galu, njegov otac rešio je da ga se javno odrekne preko novina iz nekoliko razloga. Prvo, često je provodio noći u zatvoru što je uticalo na reputaciju njegovog oca, drugo, otkako mu je majka umrla nije želeo da mu se obraća sa gospodine ili tata, već sa svinjo, i treće, u jednom intervjuu posle izložbe koju je održao u Londonu izjavio je kako u slobodno vreme mokri i pljuje po portretu svoje pokojne majke.- Taj moj otac je jedna velika svinja! Jednom, dok sam još studirao, dao mi je ogromnu svotu novca kako bih prestao da slikam, a ja sam sve to razdelio prolaznicama. Potom sam otišao kod njega na posao, gledao ga i masturbirao, a kada sam bacio svoj ejakulat na njega više mu nisam ništa dugovao Tokom boravka u Francuskoj Dali je rešio da postane katolik pa je često odlazio kod Gabrijele Marije Berardi koja je isterivala đavola iz njega. - U trenutku sam shvatio da smo Bog i ja isti i da je Gala nastala od mog rebra, ali pošto je moja duša bila toliko umazana smradom, morao sam iz sebe da isteram đavola zbog koga sam i sterilan - pisao je u svojoj autobiografiji Salvador. - Ni tada moj život nije bio kolotečina. Gala i ja radili smo mnogo. Ja sam radio, a ona mi je pokazivala grudi što mi je bila velika motivacija. Ponekad sam ih i mazio, a ponekad i sisao, to mi je bila nagrada za dobro obavljen zadatak. Obožavao sam te naše male igre, pisao sam joj i pesme u kojima sam je mrzeo i tukao i kidao sa nje odeću, grebao je i čupao, sve ono što sam želeo stvarno da joj radim, a nisam mogao - govorio je Dali. http://www.story.rs/vesti/svet-poznatih/10882-%C5%BEivotna-pri%3Fa-%E2%80%93-salvador-dali%3A-bog-i-ja-smo-isti.html ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 пар занимљивости о Далију: Četiri godine od svoje prve izložbe upoznao je Ruskinju Elenu Ivanovu Daikonovu Galu, svoju muzu i nepresušnu inspiraciju, sa kojom je ostao do kraja života. Ova dama potpuno je promenila njegov svet, a u nju se zaljubio kao u biće koje mu je uvek pružalo ruku da se izvuče iz raznih čudnih stanja koja su počela sve češće da ga obuzimaju. - Čim sam je video, osetio sam da je ona moj prijatelj. Na naš prvi sastanak otišao sam namazan kozijim izmetom, imajući na umu da ćemo, ako me takvog primi kod sebe, to značiti da ćemo dugo biti zajedno. Iako sam bazdeo na stajsko đubrivo, njoj to nije bilo bitno - prepričavao je Dali koji po tvrdnjama njihovih bliskih prijatelja nikada nije konzumirao brak u pravom smislu te reči, već je svojoj izabranici plaćao muške prostitutke kako bi je seksualno zadovoljavali. - Naša veza nije bila seksualna jer je takav odnos rezervisan za bića niže rase koji se zadovoljavaju malim stvarima - kratko je jednom prokomentarisao svoj seksualni život slavni umetnik.Iste godine kada je upoznao svoju idealnu polovinu, kako je sam nazivao svoju Galu, njegov otac rešio je da ga se javno odrekne preko novina iz nekoliko razloga. Prvo, često je provodio noći u zatvoru što je uticalo na reputaciju njegovog oca, drugo, otkako mu je majka umrla nije želeo da mu se obraća sa gospodine ili tata, već sa svinjo, i treće, u jednom intervjuu posle izložbe koju je održao u Londonu izjavio je kako u slobodno vreme mokri i pljuje po portretu svoje pokojne majke.- Taj moj otac je jedna velika svinja! Jednom, dok sam još studirao, dao mi je ogromnu svotu novca kako bih prestao da slikam, a ja sam sve to razdelio prolaznicama. Potom sam otišao kod njega na posao, gledao ga i masturbirao, a kada sam bacio svoj ejakulat na njega više mu nisam ništa dugovao Tokom boravka u Francuskoj Dali je rešio da postane katolik pa je često odlazio kod Gabrijele Marije Berardi koja je isterivala đavola iz njega. - U trenutku sam shvatio da smo Bog i ja isti i da je Gala nastala od mog rebra, ali pošto je moja duša bila toliko umazana smradom, morao sam iz sebe da isteram đavola zbog koga sam i sterilan - pisao je u svojoj autobiografiji Salvador. - Ni tada moj život nije bio kolotečina. Gala i ja radili smo mnogo. Ja sam radio, a ona mi je pokazivala grudi što mi je bila velika motivacija. Ponekad sam ih i mazio, a ponekad i sisao, to mi je bila nagrada za dobro obavljen zadatak. Obožavao sam te naše male igre, pisao sam joj i pesme u kojima sam je mrzeo i tukao i kidao sa nje odeću, grebao je i čupao, sve ono što sam želeo stvarno da joj radim, a nisam mogao - govorio je Dali. http://www.story.rs/vesti/svet-poznatih/10882-%C5%BEivotna-pri%3Fa-%E2%80%93-salvador-dali%3A-bog-i-ja-smo-isti.html Ma Dali je mangup prve vrste. Pre svega genijalan crtac. Namerno je preterivao i na taj nacin se fantasticno reklamirao! Inace, bio je dobar matematicar i slike je radio nakon preciznih proracuna, a sto je u suprotnosti sa imidzem otkacenog umetnika koji je svesno gradio. Mislim da je Dali otac reklame... Uzgred budi receno, ono sto me je odusevilo kada sam posetila njegov muzej u Spaniji, u Figuerasu, bili su optimizam, radost i humor koji su izbijali iz svake postavke, iz svakog ugla. To mi se mnogo dopalo. Nisam ocekivala... ivona, RYLAH, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јул 1, 2014 Пријави Подели Написано Јул 1, 2014 да, ни не причам са становишта искључивости, али ништа више од тога да је био спретни шаљивџија (у души извитоперен и несрећан, ал` Боже мој). ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Девојке ваш допринос теми је и уживам најисикреније речено што се продубило од пуког постовања репрезената теме и одмакло и до својеврсне рефлексије на појаву.И онда опет тријумф различитости које коегзистирају у толеранцији.То волем!Занимљиво је да кад се и помисли на надреализам Дали је успео да угравира своје име поред овог правца,што би рекла Лиса толико се изрекламирао да је једноставно ''убедио'' људе и то је делимично уметност.А Јелина слушам тебе и видим уметника који је пронашао Смисао видео Љубав доживео Милост и сада жели да о томе сведочи и Хвала Богу на томе,радујем се са тобом!Ипак...различити смо,идемо различитим путевима,брзинама ,надамо се макар ми које поверовасмо да ће и време и простор ''радити'' за сву творевину и да ће Лепота спасити свет Остаје да се спасавамо како би се све око нас спасило и да јако добро памтимо речи из јеванђеља: ''Свјетиљка тијелу је око. Ако, дакле, око твоје буде здраво, све ће тијело твоје свијетло бити.'' Јелина and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ma Dali je mangup prve vrste. Pre svega genijalan crtac. Namerno je preterivao i na taj nacin se fantasticno reklamirao! Inace, bio je dobar matematicar i slike je radio nakon preciznih proracuna, a sto je u suprotnosti sa imidzem otkacenog umetnika koji je svesno gradio. Mislim da je Dali otac reklame... Uzgred budi receno, ono sto me je odusevilo kada sam posetila njegov muzej u Spaniji, u Figuerasu, bili su optimizam, radost i humor koji su izbijali iz svake postavke, iz svakog ugla. To mi se mnogo dopalo. Nisam ocekivala... Видиш, то није лоша дестинација, је л` су добре плаже тамо? ivona је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Видиш, то није лоша дестинација, је л` су добре плаже тамо? оно кад модератор спамује тему ...хахаххахаа Grizzly Adams, LISA and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 У ствари сам хтео да похвалим коментар о Далију, али сам заборавио... ivona је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 У ствари сам хтео да похвалим коментар о Далију, али сам заборавио... пусти ти то :4lg1k751spamte-bilo: Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Nisam ljubitelj nadrealizma, čak osjećam otpor prema tom pravcu, ali moram priznati da negdje Salvdore svojom posebnoću i onima najtvrđeg srca, bar kada je ovaj pravac u pitanju, privuče pažnju. Njegov haos, njegova ekscentričnost, tuga i nemoć...svi segmenti njegovog ludila opet su mi posebni i vrijedni pažnje. Za razliku od drugih nadrealista krz čije djelo osjetim nemir, u pojedinim Dalijevim slikama vidim ljubav, snagu, ili mir koji se reflektuje kroz organizaciju haosa. "Gala" http://galeriadefotos.universia.com.br/uploads/2013_07_10_20_53_050.jpg LISA, Млађони, ivona and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Nisam ljubitelj nadrealizma, čak osjećam otpor prema tom pravcu, ali moram priznati da negdje Salvdore svojom posebnoću i onima najtvrđeg srca, bar kada je ovaj pravac u pitanju, privuče pažnju. Njegov haos, njegova ekscentričnost, tuga i nemoć...svi segmenti njegovog ludila opet su mi posebni i vrijedni pažnje. Za razliku od drugih nadrealista krz čije djelo osjetim nemir, u pojedinim Dalijevim slikama vidim ljubav, snagu, ili mir koji se reflektuje kroz organizaciju haosa. "Gala" http://galeriadefotos.universia.com.br/uploads/2013_07_10_20_53_050.jpg pazi kad je predivna... LISA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 pazi kad je predivna... Njegova muza, najveća ljubav i najveća slabost...inspirisala ga je kao umjetnika, dovela ga je do krajnjih granica bola i patnje...Elena-Gala. ivona је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука