мирођија Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Хвала Пиета и од мене.Оче Иване хвала и Вама.Дошло ми је данас да завапим : Оче Иване упомоћ ! јер сте били на мрежи, јер толико мржње баш не могу да схватим. Хоће људи да се покољу а тако нам је мало стадо. Нисам пратила те нападе на владику Игњатија али коментар моје породице је да он првенствено служи нашој Цркви и као такав живео нам дуго дуго, као и сви наши свештеници и монаси.Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Hajde sad ,posto vidim da se raspravljate i na ovom forumu,a mislila sam da je ovo forum koji ce zbunjenima pomoci da shvate i razumeju,ganjate-da vas pitam da mi lepo objasnite. Ko su "revnitelji" ,a ko revnitelji,ko su ekumenisti,a ko antiekumenisti. Da li vi shvatate da zbunjujete narod ovim sto radite,a razdor produbljujete? Sta vi mislite o episkopu Midicu?Da li je on kao episkop ,izuzet od mogucnosti da pogresi? Da li mislite da je recnik penzionisanog e. Atanasija u nekim situacijama kada je 0202_238,primeren? Unapred hvala svima koji bi na ovo odgovorili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Штета што овај форум нема опцију похвали текст, па морам да трошим форумско време и простор, али брате Истојковић-у волео бих да и сам могу да потпишем текст који си написао. Бог ми је седе власи већ подарио али са брзим и лајавим језиком и даље бори скромни ум. Предлажем да овај кратки текст иде на насловну страну сајта! Уредници ви сте на потезу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 15, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Ја сам први за то да не слушам Епископа који буде рашчињен. Богу хвала, Владика Игнатије је један од најпризнатијих православних теолога на свету, као што је и Митрополит Јован Зизијулас. Сабор му даје најодговорније задатке за Цркву, и све што чини, он то ради у послушности. Наравно, не могу то они који су навикли да се прЕчесте једном годишње кад буду ДОСТОЈНИ да разумеју зашто је свака Литургија учествовање у Трпези на којој је сам Христос себе принео због свих нас, зашто је Епископ икона Христова како каже свети Игнатије Богоносац, како то да смо ми свети а грешни смо (и светитељи су имали људске мане, али су ипак светитељи, али не зато што су претегла добра дела), како то да човек није само бесмртна душа... Не, не могу они то да схвате, јер је лакше некога убити (па ил ће он бити мученик, или ти који си га убио исповедник) и завршити посао. Ја увек постављам једно једино питање: ЗБОГ ЧЕГА НЕКО СВЕ ОВО РАДИ? Увек добијам, тако глупаве одговоре, али никако онај једини прави: ЗАТО ШТО ВОЛИМ БОГА И ЗАТО ШТО ВОЛИМ ЧОВЕКА! Нека би вам Бог дао да разумете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Oce ,tacno je ,nista ne razumem.I mislim da sam pogresila kada sam pomislila da ovde mogu naci neke odgovore. Prastajte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Sta mi nije jasno? Ne nisam studirala teologiju,imam svestenika u porodici,pravoslavne sam veroispovesti. Idem u Crkvu,i na pricesce,postim (moram priznati ne sve poste,nisam licemer, i lazov),cesto gresim,ali verujem u Boga.Mislim da je to ono sto je najosnovnije da bi neko bio vernik. Ili gresim? Ako neko veruje u Boga,trebalo bi da bude i neke ljubavi,smirenosti medju ljudima.Ja vidim cak i na ovom forumu zelju da se ljudi dele na ove i one.Ja to ,oce ,ne volim.Ne zelim to. Izvinjavam se ako sam nepravilno napisala ime e Ignjatija Midica. Sto se tice Atanasija ,to sam procitala na sajtu Novinar kako neke ljude iz Crkve naziva svakakvim imenima ,da prosto nisam mogla da poverujem.. Inace malo mi je za ne verovati da postoje ihtus protiv verujem org,a sa strane vrebaju i ziloti da ubace u bure ako se ne odlucis za neki od ova dva tabora ,ali na zalost ,tako je . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Када бу неки људи схватили какве небулозе, неистине па и праве јереси (верујем несвесно и из незнања) говори о. Симеон, дебело би се разочарали. Тај човек је у великој прелести, нека му је Бог у помоћи. Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 15, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Драга моја, само полако, молим те. Нико овде од нас који смо у Модерацији овог форума који ради са благословом Епископа нема намеру да цепка већ да саставља. Доста је цепкају многи, јер не заиста не разумеју шта је Црква и која је Њена мисија на овој планети. Драго ми је што си ово лепо рекла да ниси лицемер, и да си рекла оно шта радиш или не радиш. То је све у реду. Само бих Ти саветовао као свештеник да знаш да није довољно само веровати у Бога (многи верују у Бога, богове итд...) него је најважније "прикопчати" се за Њега, који јесте једини извор Живота, не уздати се у бесмртну душу него у Христа, не уздати се у своју безгрешност него у Бога. Опет, једино потпуно присаједињење са Богом јесте у Светој Тајни Евхаристије, у Светом Причешћу. Видиш и сама да смо сви грешни, да ћемо умрети, да ће нас ускоро нестати са лица ове земље. Али ми волимо да живимо и волимо да живе сви наши мили и драги, јел? А како онда? Е, ту лежи читаво покретање овога сајта! Само је то циљ, а тај циљ ја могу да оставрим само са вама заједно, ако то желите! Али ако немамо љубави према другом, онда смо ништа... онда је све ово џаба, млаење празне сламе. Али верујем да то није тако. Ти имаш право да читаш све на интернету, то Ти ја као свештеник не могу забранити и нећу, али могу да Ти саветујем да се клониш сајта на коме се објављају вести из Цркве, са тачке гледишта комунистичке ОЗНЕ. Њима није циљ истина, као и другима, који граде популарност на пљувању свега светог, а кријући се под маском православља. И сама ћеш да то увидиш, ако Бог да. такође еп. Атанасије је Епископ и треба да испред његовог имена ставиш бар ово еп. или + или владика, а не само Атанасије. То је исто као кад се обратите свештенику а ставите испред "оче". Ми овде нисмо против овога или онога као личности, свако ће за себе да да одговор на Суду Божијем. Ми смо против срташне појаве разбијања Цркве, горе него за време комунизма. Ово је мисионарски форум, наша идеја је ширење радости Еванђеља свима који желе да чују. Овде има велики број свештеника и теолога, преводилаца, програмера, професора... који своје време посвећују вама који желите да чујете искуства и живу реч утехе, која јесте Христос. Спознајте Истину и она ће вас ослободити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Hvala oce ne trudu da mi odgovorite confused Nisam znala da se episkop u penziji i dalje oslovljava sa episkop.Ako sam opet pogresila,opet cu se izviniti.Ocigledno je da kod mene caruje neznanje 0202_238 Znate kako..ja na facebooku imam za prijatelja jednog svestenika sa vaseg foruma,Duhovno Blago koji je ucenik o Simeona takodje mi je prijatelj,a i jedan zilot. Ja oce ljude delim na dobre i lose,a ne delim ih na taj nacin na koji se oni sami medju sobom dele. Da,tacno je oce da na internetu mozemo naleteti na svasta..ali me zato i cudi to sto vi forumate i krstarite internetom.Mislim da internet uopste lose utice na ljude,ali to je samo moje misljenje. Jer kada pravi svet zamenimo laznim,nista dobro ne mozemo ocekivati. Ja cu samo pustiti da me Bog vodi On ce mi pokazati put Hvala vam na vremenu . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 15, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Драга моја, видиш да због незнања може било ко манипулисати са Тобом, а то није воља Божија. Бог нам је рекао да испитујемо Писма. Друго, неје добро делити људе на добре и лоше, јер и добри и лоши су наша браћа, можда ће тај, за кога ми кажемо да је лош бити наш вечни сажитељ у Рају, разумеш? Због тога што наш критеријум да ли је неко лош или добар, није Божији критеријум. Знаш за оне речи да су наши непријатељи, заправо сурови пријатељи? Ако их заволимо (ух, како је то тешко, кад не знамо како да то учинимо, јер људе делимо на добр и лоше 0202_238 ), они су наша најбоља улазница за Царство. Прикључи се скајп предавању сутра од 9 увече, па ћу да уживо причам о овоме. Да на интернету, можеш свашта да нађеш. Ето, Ти кажеш да си упознала неко Духовно благо, а овде си упознала (бар из мога писања) свештеника Ивана Цветковића, пароха дубочког. Видиш ли разлику? Наравно да ми овде не желимо да овај виртуелни свет заменимо правим, зато ја нисам овде Борац за православље, Срећа у Богу, ово или оно, већ Иван Цветковић. То је моје име и презиме, Сви модератори су се овде представили и не крију се од никога. Јер не мењамо живу Литургију за виртуелну. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1187.0.html Ево, па сама види. Свао Ти добро од Господа, и нека Ти подари , мудрости и срце пуно љубави да не делиш људе на добре и лоше. confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Hvala oce na svemu confused Mislim da me niste bas razumeli kada sam rekla da delim ljude na dobre i lose,no dobro.. Sa mnom ne moze niko manipulisati,budite ubedjeni 0202_238 Da su mogli vec bih bila u nekoj frakciji,ili u Akakijevom buretu. Srecom nisam od onih sto veruju svakome. Pogotovu ne verujem virtuelnim propovednicima Laku noc,drago mi je da sam Vas upoznala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 15, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2009 Ти звездана звездо прво да поштујеш људе , онда свештенике ,онда да завршиш теологију ,па да се удаш да имаш децу,мужа, парохијане, благослов владике за овај форум и интернет као ови свештеници, па тек нешто да покушаш да причаш тако равнострано , пред свештеницима Српске Православне Цркве , ако знаш шта је то уопште љушче једно. И шта ти знаш да ли са интернета долази добро или лоше.Хоћеш можда и мене да учиш како мој пријатељ хирург који је самоуко малтене се усавршавао са интернета је погрешио то што је радио. А онда је спашавао људске животе, и даље то ради ,али сада у Норвешкој. Ови свештеници са овог форума исто тако спашавају људске душе.Исто тако и онај Предање и слични који се овде убацују да блебећу беспослено.Колико видим ти си женско , имаш пријатеље разнолике , па могли би они да ти кажу да жена је често дворила мушке чланове породице да није смела из поштовања да седне у присуству мужа, оца ,синова.Али те жене су биле исто тако поштоване и уважаване ,а данас имамо жене које би радо да деле лекције свима а најчешће свештеницима. А не знају ни да се прекрсте. Да си ми ближе добила би по позадини јер је очито то пропустио твој отац.Не браним ја овде никога јер никоме није моја помоћ ни потребна , износим своје мишљење и молим се да нам Бог опрости,коме мање коме више. И немој сада да ми шаљеш твоје или ваше учене отпоздраве у смислу одбране од моје грешнпсти и неукости,ако уопште разумеш шта ти говорим српски . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 Nista nisam razumela sta ovaj ili ova mirodjija hoce da kaze? Da nisam dobra za ovaj forum? Pa dobro..u redu,nije problem.Necu smetati. Zbog cega bih ja to trebala da dobijem po pozadini? Zbog cega ja dobih ovoliko saveta i kritika ? Vi svaku rec ovde prihvatate sa podozrenjem i smatrate je kritikom.Cemu onda forum,ako ce vladati jednoumlje na njemu? Ocigledno da mirodjija onako iz neba pa u rebra analizira moju licnost .Ako...lepo je to.Ne zameram Patrijerh kaze : "Budite mudri kao zmije i pitomi kao golubovi" i ja se trudim da ga poslusam.Niti se dam lako izmanipulisati ,niti lako procitati. Za kraj sve si promasio ..imam i muza i troje dece .I svestenika u porodici..ali vidis on ne koristi internet. Nije mi bila namera da "drzim lekcije" casnim ocima,i nisam to radila..samo sam pitala ono sto me zanima.Ali znas kako..oci vide ono sto zele da vide,pa ste tako u mojim pitanjima videli ono sto ste zeleli. I opet ,ucen pozdrav 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 16, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 Ne nisam malodusna,samo sam realna.Nadam se da ne zameras na tome.Nisam nigde rekla da to sto imam svestenika u porodici znaci da imam propusnicu za carstvo nebesko,ni rekla ,ni pomislila.Opet sami zakljucujete. Ja sam navikla da se osobama koje ne poznajem obracam sa Vi ,a i one koje cenim,ali ako vam smeta necu koristiti licne zamenice. Molim vas da mi objasnite sta znaci ovo "ljusce jedno" .Jel to u duhu ljubavi i pravoslavlja?Ako jeste onda neko od nas mnogo gresi.. Pozdrav i Vama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 16, 2009 Хајде, хајде... 0205_whistling Питала си, ја одговорио са моје тачке гледишта, можда се одговор не допада, Ти кажеш да не верујеш интернет проповедницима... нема никаквих проблема. Све је у реду. Немојмо од комарца правити слона. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука