Jump to content

Двери и Шешељ

Оцени ову тему

Однос Двери и Шешеља по повратку Шешеља у Србију  

12 члановâ је гласало

1. 1. Какав ће, по Вашем мишљењу, бити однос Двери и Шешеља?

• Добар - подржаваће се/допуњавати
      0
    • Лош - нападаће се
    • Углавном ће се игнорисати
  2. 2. Колико ће повратак Шешеља утицати на бројност и структуру Двери?

• Отеће им бираче/симпатизере
    • Неће утицати уопште
    • Они ће да успеју да отму од радикала
      0

Препоручена порука

On 26. 6. 2014. at 17:51, Вељко Н. рече

Нека онда и они праве децу.

A ko ce radi?

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 17:51, Вељко Н. рече

Нека онда и они праве децу.

Не знам шта сте зинули толико на ту бројку по имену "наталитет" 

Просто те направили једну генерализацију да је најважније на свету првити децу небитно како и небитно зашто и небитно ко и небитно где ће та деца да одрастају и ккве ће животе да имају и какво васпитање... смо је битно правити, котити множити...

Подсећа те ме на фарме са тим размишљањем.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У Србији 2014. године наталитет је апсолутни, ултимативни, приоритет толико приоритетан да су сви остали мизерни у односу на њега.

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:24, Вељко Н. рече

У Србији 2014. године наталитет је апсолутни, ултимативни, приоритет толико приоритетан да су сви остали мизерни у односу на њега.

Da nema veze što neće imati gde da se školuju nema veze što neće imati gde da rade, nema veze što neće imati šta da jedu.

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:29, Odahviing рече

Da nema veze što neće imati gde da se školuju nema veze što neće imati gde da rade, nema veze što neće imati šta da jedu.

Pretpostavke.Zamisli Siptari nit' imaju zemlju,nit' imaju Fakultete,nit' imaju ekonomiju,nit' imaju su bolji standard os ostalih,pa se mnoze ko zecevi.

Kako bi na ovo pitanje llegla ona Grizlijeva tema od "Cezara do drzavopoklonika".

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:24, Вељко Н. рече

што је теби наталитет приоритет? Шта тебе бриг колико ће деце д праве други људи?

Шта су људи, фарма, па да штанцају децу? 

Јел ти најбитниј ствар на свету, наштанцати што више деце?

Мени богами боље да имам једно дете и да живи лепо и д буде лепо одгајано овбрзовано да могу да му се посветим него да их наштанцам 10, а да ниједном  не могу да се посветим... 

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:36, Милосављевић рече
што је теби наталитет приоритет? Шта тебе бриг колико ће деце д праве други људи?
\

стекао сам утисак да смо на православном и патриотском форуму где се бринемо једни за друге и желимо им добро, као и својој Отаџбини... одох онда

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:43, Вељко Н. рече

стекао сам утисак да смо на православном и патриотском форуму где се бринемо једни за друге и желимо им добро, као и својој Отаџбини... одох онда

Па и желимо...

Али то што ти причаш је наивна жеља... вероватно из најбоље намере..

И комунизам жели добро на папиру.. свако да им колико му треба... и сви да имају посо....

Исто тако и ти на ппиру желиш.. деца су украс света ајд д их правиом што више......

Децу треба правити рационално и из љубви... џабе само бројк на папиру по имену наталитет када та деца нису прављена из љубви... 

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:43, Вељко Н. рече

\

"Želim  ti dobro zato ti pričam koliko ćeš dece da imaš, želim ti dobro zato ću da ti pričam šta ćeš da jedeš, želim ti dobro zato ću da ti naređujem sa ki msmeš a sa kim ne smeš da se grčiš na ulici" mene ova vaša "pravoslavna" i "patriotska" briga za druge veoma podseća na robovlasništvo, imam utisak da je sistem stvoren za vas, da sedite na frhu i naređujete drugima koliko čega smeju da imaju, šta smeju da rade, a šta ne.

Подели на овим сајтовима

On 26. 6. 2014. at 18:47, Odahviing рече

"Želim  ti dobro zato ti pričam koliko ćeš dece da imaš, želim ti dobro zato ću da ti pričam šta ćeš da jedeš, želim ti dobro zato ću da ti naređujem sa ki msmeš a sa kim ne smeš da se grčiš na ulici" mene ova vaša "pravoslavna" i "patriotska" briga za druge veoma podseća na robovlasništvo, imam utisak da je sistem stvoren za vas, da sedite na frhu i naređujete drugima koliko čega smeju da imaju, šta smeju da rade, a šta ne.

Па да брине за другог тако што оће да узме од неког силом паре и да их д неком другом ко ће да штанца децу, небитно у кквим ће условима та деца да живе и ккви су ти људи што ће да их праве?

Наравно д треба помагати социјлно угрожене, али зашто првити посебне групе од оних који имју више деце???

Зна се колико пара домћинство може добити д може д преживи.... то се рачун по броју члнова... и то је то...

Подели на овим сајтовима

On 25. 6. 2014. at 21:11, Милосављевић рече

Но хард филинг али ти онда спадаш у "необрзоване". Које то породичне вредности ти можеш политиком да спроводиш? (не вређам те када кажем да си необрзован, то мислим политички и економски што је оптирлике 90 % људи у овој земљи... чак и ја... ја сам смо "писмен" а нисм нешто образован у том пољу, дакле не мислим да си генерлно необразована особа, као и многи који гласају за двери)

Политик је ту да спроводи законе и уређује живот свих људи који живе у тој држави а не да васпитава људе породичним вредностима. И ту је управо проблем гласача двери. Знчи и ти и пера и лаза да јете исти новац држви, да вам служи.... не можете ти и пера да тражите како ће да се васпитава лаза и које ће вредности да се намећу. Држва треб да штити грађане и да им служи. Лази не служи ништа што ће двери да "промовишу породичне вредности" 

Е сад ја не знам више искрено шта се у овој земљи сматр конзервативцем. Ту ми исто нису јасни, по мени они нису претерано конзервативни. По мени су  први конзервативци - монархисти у политици. 

За мене су дакле ( и по свкој логици) конзервативци неки вид либелрних монархиста и либеларнијих национлиста...

http://en.wikipedia.org/wiki/Conservatism

Ја у дверивима видим висок ниво социјализма д би били конзервтивци... 

Студирам политичке науке, па зато немаш потребе да ме називаш необразованим зато што сам гласао за Двери. 

Прво, рекао сам да сам гласао на овим изборима за Двери јер су ми се свиделе те идеје, док ми се рецимо Вучићеве нису никако нити би икад гласао за њега. Био сам у дилеми да ли да излазим уопште на изборе, па сам се одлучио за Двери јер су пристајале мом тадашњем размишљању. Такође, на њих сам бацио глас иако сам знао да неће проћи цензус, али сам само бацио глас како не би било да нисам гласао. Могао сам тај глас да бацим и Чеди, никакве разлике, јер сам био против Вучићеве владе и то је био један вид малог протеста. Нећу да гласам за Вучића, не свиђа ми се, зато нећу да дозволим да мој глас оде њему и да на неки начин сносим одговорност због њега. Временом сам малчице променио мишљење управо јер студирам политичке науке. Сада не бих гласао за Двери, јер ми се тренутно ни једна политичка странка не допада и сматрам политичке странке глупошћу. Ја морам да гласам за неког ко тежи за моћи и који ће као да остварује моје идеје. Да, баш ће. Ја политику видим изразито демократски, али чисто демократски, јер сам за неки вид директне демократије. То постоји у Швајцраској, то постоји на Исладну, зашто не би постојала у Србији? Ако је политика намењена за све да се баве њом, да учествују у животу своје заједнице, као што је то било у античког Атини за слободне грађане (не за робове, жене, децу), онда зашто бисмо имали представничку демократију? Гласање на изборима не сматрам учествовањем у политичком животу заједнице. Пола њих је брига за политику, гласали су јер Вучић има харизму, па као можда нешто извуче, можда спасе Србију ко децу из Фекетића. 

Друго, овај конзервативизам који си ти споменуо не мора бити конзервативизам. Конзервативци нису увек монархисти. Како ти замишљаш конзервативце, као заостале шумаре средњег века који су за феудализам? Ево либерализам се у САД-у зове конзервативизам, док је либерализам код њих наш социјализам. То је разлика између америчког и европксог поимања ове три идеологије.  У суштини, конзервативзам се залаже за традицију, старе вредности, да се не врше промене тако нагло. Један конзервативац ће увек бити против револуције и хаоса, јер воли ред, мир и склад. Конзервативци су увек за законе и поштовање закона, ауторитета. Конзервативизам може бити и титово време, мада се такав види конзервативизма зове носталгичним, код нас је присутан (жеља да се врати старо Титово време). Тако, амерички конзервативци се залажу за старе вредности, а то је либерализам још од Вашингтона. 

Двери су социјал-конзервативци, дакле сем конзервативних вредности имају и неке социјалне у себи. То је оно што ти код њих називаш социјализмом. Не постоје само чисте идеологије, већ и неки подоблици. Породичне вредности за које се залажу Двери су усмерене нпр. против геј популације. Због тога су конзервативци. Скоро сваки конзервативац је против геј бракова, абортуса,  свега што крши неке ''хришћанске вредности'', поготово ови социјал-конзерватици. Већина конзервативаца је везана за Цркву. Наравно, свако може бити у Цркви па и комунисти, јер Црква не гледа идеологије и то је не занима. Једина идеологија Цркве је љуби Бога и љуби ближњега свога, јер ово друго је и нека већ ''политика'', жеља да се уреди друштво на основу љубави. 

Треће, политика није исто што и држава и не мора бити везана за државу. Постоји и анархисти који итекако заступају политику против државе и власти. Није политика да ти даш порез држави, већ  политика служи за уређење, организовање, усавршавање, управљање људском заједницом ради остварења неког заједничког циља. Чак и међу породицом постоји политика, где се окупе чланови исте и разматрају неке планове. Ако је отац тај који доноси све циљеве, онда је и то политика. Он има моћ, може да спроводи циљеве које он сматра добрим за своју породицу. Постоји и она лоша страна политике где је она борба за политичку моћ.  Сваки човек треба да се бави овом првом, да доприноси својој заједници, да је уређује на неки начин. Зато ако се Двери залажу за породичне вредности, то није нешто неполитично, већ су они конзервативци који сматрају да држава треба посветити мало више пажње породици. И да треба. Међутим, јавља се проблем дефинисања породице. За једног конзервативца то су муж и жена са децом, а за једног либерала је то свашта нешто, па ако је либерал геј, онда је то нека геј породица. Због тога Двери су усмерене ка очувању конзервативне породице, јер им једноставно сметају гејеви. То смета скоро свим конзервативцима, јер гејеви су нешто ново, а конзервативци не воле ново и не воле промене, барем не нагле промене као што су нпр. револуције. Због тога су Двери конзервативци. Они желе да уреде друштво на основу своје идеологије, дакле да се врате неке старе вредности где није било геј породица, геј парада као данас и где се нису дизале галаме око тога. Један либерал ће рећи: ''Па шта, нека их? Ја сам либерал, слобода је моја основна вредност, због тога гејеви имају слободу да раде шта хоће. Ја желим да уредим друштво на основу слободе, мислим да то води ка усавршавању људске заједнице, ја се бавим зато политиком јер желим да тако буде са људском заједницом, да сви буду слободни. Зато ми гејеви не сметају'' Међутим, конзервативцу су основне вредности традиција. Он не жели да се дрво које је вековима расло и чије је корење породица посече, већ жели да га сачува. Зато је симбол конзервативаца дрво. Он сматра да све треба да остане по старом и тако ће заједница функционисати. Ако има неких проблема, то ће се решити, мале промене ће десити, али ће све остати конзервативно. Због тога их сматрају назадним, кукавицама,  не желе да иду унапред, већ да све оставе по старом. Они тако виде уређење друштва. 

Надам се да ти је било јасно, опрости што је текст подугачак. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...