Sanja Т. Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 "Kad stigneš na vrh, reče jedan slavni sportista, uvidiš da tamo nema ničega. Prednost i mana pobedničkog postolja jeste što na njemu stojiš sam. Srećom, sa pobedničkog postolja brzo se siđe, pa se ide u život i među ljude koji stoje na istoj ravni sa nama. Šta biva, međutim, kada je to postolje sama zemlja po kojoj hodimo i kada želimo da i na njoj budemo pobednici? Gde onda stoje oni koji su na drugom i trećem mestu? Kako izgleda život čoveka kada se sav pretvori u utrku? Kako izgleda društvo u kome se svi međusobno utrkuju u istom poslu i aktivnosti, umesto da se nadopunjuju i podržavaju jedan drugoga? Kako nadopunjavanje biva zamenjeno suparništvom? Umesto "ti i ja" – "ti ili ja" ". http://znakoviporedputa.com/pogledi/349-titanik-%E2%80%93-putovanje-u-novu-atlantidu Плутон, Данче*, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Odlična tema ! P.s. Nije važno biti najbolji,važno je biti dobar, bolji nego juče,a gori nego sutra. Плутон, Deki992, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Nije važno biti najbolji,važno je biti dobar, bolji nego juče,a gori nego sutra. ... tj. najbolji do sada! Sanja Т., Arsenija, LISA and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Чињеница је да не можемо сви да будемо најбољи. А можда и можемо, ал' није видљиво? :.mislise. Јел' се и то рачуна? Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Чињеница је да не можемо сви да будемо најбољи. А можда и можемо, ал' није видљиво? :.mislise. Јел' се и то рачуна? Opet ja . Ako je o takmčenju reč, prvi može biti samo jedan ." Nije mi cilj da budem prvi,već da prestignem drugoga",glasi narodna umotvorina . Život nije takmičenje, iako na to liči. Svi volimo da se uporedjujemo jedni sa drugima,da vidimo gde smo i koliko smo uspeli da ostvarimo neke rezultate,tj. da donesemo plodove. Pitanje glasi- koji su to plodovi po kojima se poznaju Hrišćani ? Данче* and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Opet ja . Баш се радујем .Само настави Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 То такмичење са собом носи и многе негативне ствари као што су похлепа , лицемерство , гордост ,нетрпељивост ,љубомора , тежња да се достигну неки циљеви и да се увек буде први ,а да се не обраћа пажња на еветуалне последице и многе друге ствари. Ту су и здравствени проблеми као што је стрес који је окидач за многе болести. Mилена КШ, aliluja, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Ja bi prihvatio da budem najbolji ali samo pod uslovom da me tad poštuju i kao najslabijeg. Sanja Т., Mилена КШ and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 А сам Господ каже да онај ко цени себе би ће понижен. Mилена КШ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 А сам Господ каже да онај ко цени себе би ће понижен. Da, ali to samo u smislu da ne napraviš idola od sebe. Treba imati dozu samopouzdanja. Јефимија Крунић, Ненад Р., Mилена КШ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Negde videh - najbolji u datom trenutku. Najbolje sam se osećala nakon nekakvih prevaziđenih prepreka. Pobedila sam svoju slabost -jeeee... Dokazala sebi da mogu - uraaa... E sad samo prevazilaženje nimalo nije slatko, jer se obično iznova i iznova odričeš nekakvog zadovoljstva i trenutno i u nekoj bližoj budućnosti. Caka je nastaviti u sličnom modu, tj ako si se nečega odrekao da bi dostigao cilj - najpre svoje sujete, onda sigurno nećeš nastaviti da napreduješ ako joj se vratiš nakon pređenog prvog stepenika. Moje mišljenje - prvi si samo u tom trenutku postizanja cilja i za konkretnu stvar, moguće je da si na nekom drugom planu šupalj skroz. Tako da - jednom postignut rezultat - ne garantuje da će i sutra biti tako - znači opet moraš da se trudiš, i/ili na drugom planu je popustila pažnja, pa opet moraš da se trudiš - ciljeva nikad neće da manjka - stražiti stalno! Drugi i treći su prvi u nečem drugom Јелина, Данче*, Никола Поповић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Moje mišljenje - prvi si samo u tom trenutku postizanja cilja i za konkretnu stvar, moguće je da si na nekom drugom planu šupalj skroz. Tako da - jednom postignut rezultat - ne garantuje da će i sutra biti tako - znači opet moraš da se trudiš, i/ili na drugom planu je popustila pažnja, pa opet moraš da se trudiš - ciljeva nikad neće da manjka - stražiti stalno! facenew22222222 Sanja Т. and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Нешто ми паде на памет трка на сто метара: Само њих двојца тројца трче испод 10 секунди,а њих милион између 10 и 11 секунди... Како само једна десетинка значи пуно,да будеш најбољи... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 То такмичење са собом носи и многе негативне ствари као што су похлепа , лицемерство , гордост ,нетрпељивост ,љубомора , тежња да се достигну неки циљеви и да се увек буде први ,а да се не обраћа пажња на еветуалне последице и многе друге ствари. Ту су и здравствени проблеми као што је стрес који је окидач за многе болести. Ne slažem se. Mislim da misliš na sujetu. Ja ne mislim na takav useh. Mislim na zdravu ambiciju da se nešto postigne na slavu roditeljima našim...i na korist. (znate već tu molitvu ) Tu nema mesta za stres,zato što čovek ne želi slavu za sebe , već da proslavi Boga . Ali,ko sam ja da o tome pričam,zaista. Samo razmišljam . Ayla , Иван Ивковић, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Јун 25, 2014 Пријави Подели Написано Јун 25, 2014 Нешто ми паде на памет трка на сто метара: Само њих двојца тројца трче испод 10 секунди,а њих милион између 10 и 11 секунди... Како само једна десетинка значи пуно,да будеш најбољи... Pa zrno gorušičino - msm to ti je ta desetinka Зосима, Volim_Sina_Bozjeg, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука