Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 eto što sam vruć... Ako si tako jako siguran da nisi pogrešio onda oprosti. Medjutim koliko sam video drugim članovima citirate poruku i javno ih upozorite. Ako je sve po pravilniku foruma praštaj. Ja nijednu neistinu nisam izneo ili pogrešnu kvalifikaciju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ja sam se setio da pokrenem temu kako bi članovi pouka mogli jasno da kažu. da ukoliko neko drži greh u srcu svom i prihvati ga za svoju prirodu i ne kaje se učinjenim, ne može se nazvati Hrišćaninom, što na panaretovom primeru nije tako. On tvrdi da je tim svojim činom još više zavoleo Hrista... Kako? Да покушам да објасним како ја то видим из личног (хетеросексуалног) искуства. Када ти је за неку ствар, толико јаку као што је сексуалност, споља речено да је у питању грех, ти с почетка то почињеш да прихваташ и да се бориш, јер верујеш да мораш. Али пошто је ствар дошла споља, а не изнутра, полако схваташ да ти баш и ниси из те приче и да немаш никакве везе са свим тим што си успут покупио. Тада си разапет између онога што стварно јеси и онога што други људи, које никад у животу видео ниси или си их видео, али те не познају истински, мисле да ти треба да будеш и говоре ти како треба. Ако си при томе личност склона депресијама, анксиозности и сличним стварима, то те онда још више гура у балон очаја. А у том стању не можеш да волиш никога и ништа. Само тонеш све дубље и дубље. Кроз мехур видиш деформисан свет. Све ти изгледа много грозније него што јесте. А онда у једном тренутку схватиш: ”Ало бре, мој живот је далеко шира ствар од *ебене сескуалности и сличних бакрача. Уместо да покушавам да глумим неко лудило, изводим бесне глисте, и да се претварам да сам нешто што нисам, лепо ћу да пробијем балон и да престанем да глуматам и лажем самог себе и све око себе.” Онога тренутка кад балон пукне, уђе светлост, уђе свеж ваздух, све се разбистри, схватиш да је живот леп, кренеш поново да волиш, између осталог и Христа. Као да си се поново родио. Све ти је поново ново, свему прилазиш радознало и безбрижно, као некада када си био дете. Много си боље воље, и не осуђујеш више људе. Немаш више потребе. Сада живиш свој живот. И баш те брига шта неки тамо ликови на форуму и генерално ликови у некој тамо апстрактној ”црквеној заједници” мисле о твом новом стању. Они те нису видели док си био у балону. Нису пришли да ти помогну. Нису се гушили са тобом. Само су те наговорили како и шта треба, не би ли умирили сопствену савест, и после тога их више није било. За разлику од истинских пријатеља који су увек били ту, иако су блудници и развратници. Зато ме и не занима који су ваши критеријуми за ношење хришћанског имена. Ако Христа заиста има, ако је Бог и ако је љубав, онда верујем да и хомосексуалци и сви остали грешници (”активни” грешници) и те како могу да буду његови, ако теже да имају чисто срце. Ето тако. Грешио сам много, а сад ми је жао Што нисам још више и што нисам луђе Јер само ће греси када будем пао Бити моје дело - а све друго туђе. Грешио сам много, учио да страдам Летео сам изнад ваше мере строге Живео сам грешно, још ћу, ја се надам Својим дивним грехом да усрећим многе. Грешио сам, признајем, нисам био цвеће Грешио и за све вас који нисте смели И сад део греха мог нико од вас неће А не бих га дао - ни кад бисте хтели. Душко Трифуновић Grizzly Adams, cloudking, GeniusAtWork and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ako ti umeš bolje da mu pomogneš, onda pomozi. Ali ja nisam želeo da ćutim o nečemu što je bilo na naslovnoj strani pouka a sada se švrćka od teme do teme jedna druga priča i druga ljubav prema Hristu.... Ja bi voleo da je to samo seksualno dezorijentisani pojedinac ali nešto mi drugo ne da mira. Ja sam se setio da pokrenem temu kako bi članovi pouka mogli jasno da kažu. da ukoliko neko drži greh u srcu svom i prihvati ga za svoju prirodu i ne kaje se učinjenim, ne može se nazvati Hrišćaninom, što na panaretovom primeru nije tako. On tvrdi da je tim svojim činom još više zavoleo Hrista... Kako? "ako neko drzi greh u srcu',pa svi ovde drzimo gomilu greha u srcu...verovatno hoces da kazes da je problematicno,ako neko nesto sto je crkva deklarativno osudila kao greh ne smatra grehom,onda nije Hriscanin.Ali ne moze se ni tada reci da nije hriscanin,moze se reci da je hriscanin koji je malo tvrdoglav,nece sa povernjem da prihvati hriscanski etos,mozda i sam hoce do njega da stigne,da istrazuje(to je malo bolniji put),ali i dalje je HRISCANIN,jer je u u crkvi,tezi Hristu. Zasto mu je sad Hristos blizi?to sam ti rekla vec,u odnosu mozda na prethodno stanje gde se vise osecao kao robot,gde je mozda borba bila spoljasnja,iz pogresnih motiva,pa bolje i iskren gresnik nego farisejski pravednik,jer covek kad otvori svoj greh,sa njim zajedno prokrvari i srce,a gde srce napukne,tu ga Bog dotakne.Zato mu je mozda u ovom trenu blizi nego pre.Bog. Naravno,niko ne govori da covek treba u tome da ostene,i postane rob strasti.OTVORITI STRASTI SVOGA SRCA NA KRATKO,DA BI SE OD NJIH OSLOBODILI ZAUVEK!Ne znamo mi kako ce nas brat nadalje da se razvija,mozda je bas ovakav njegov put,put do Hrista. To sto se ne bori sa prirodom,to svakako nije dobro i treba reci,ali treba i razumeti coveka,i verovati da nije konacno stanje.U svak.slucaju,reci da nije Hriscanin,jednostavno je pogresno,cak teska rec.Ali ponavljam,drago mi je da si obratio paznju na coveka,jer danas je i to deficitarno. Дијана. and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 . Ако си при томе личност склона депресијама, анксиозности и сличним стварима, то те онда још више гура у балон очаја. А у том стању не можеш да волиш никога и ништа. Само тонеш све дубље и дубље. Кроз мехур видиш деформисан свет. Све ти изгледа много грозније него што јесте. А онда у једном тренутку схватиш: ”Ало бре, мој живот је далеко шира ствар од *ебене сескуалности и сличних бакрача. Уместо да покушавам да глумим неко лудило, изводим бесне глисте, и да се претварам да сам нешто што нисам, лепо ћу да пробијем балон и да престанем да глуматам и лажем самог себе и све око себе.” Онога тренутка кад балон пукне, уђе светлост, уђе свеж ваздух, све се разбистри, схватиш да је живот леп, кренеш поново да волиш, између осталог и Христа. Као да си се поново родио. Све ти је поново ново, свему прилазиш радознало и безбрижно, као некада када си био дете. Много си боље воље, и не осуђујеш више људе. Немаш више потребе. Сада живиш свој живот. So freakin` true bro! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ja sam se setio da pokrenem temu kako bi članovi pouka mogli jasno da kažu. da ukoliko neko drži greh u srcu svom i prihvati ga za svoju prirodu i ne kaje se učinjenim, ne može se nazvati Hrišćaninom Kajes li se ti u svom srcu sto prozivas brata u hristu? Kajes li se sto ne ljubis svoje bliznje homoseksualce ili si taj greh neljubavi prihvatio za svoju prirodu i ne kajes se zbog toga sto vrlo ruzno govoris o svojim sugradjanima pa i o svojoj braci u hristu? Kajes li se sto toliko sudis panaretu ili si taj greh suda prihvatio za svoju prirodu? Kajes li se zbog toga sto vadis trn iz tudjek oka iako ti je hrist vrlo razgovetno rekao da to ne radis ili si to trazenje trnj prihvatio za svoju prirodu? Boris li se protiv i jednog od ovih grehova i koliko si uspesan u toj borbi? VaSa110 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Да покушам да објасним како ја то видим из личног (хетеросексуалног) искуства. Када ти је за неку ствар, толико јаку као што је сексуалност, споља речено да је у питању грех, ти с почетка то почињеш да прихваташ и да се бориш, јер верујеш да мораш. Али пошто је ствар дошла споља, а не изнутра, полако схваташ да ти баш и ниси из те приче и да немаш никакве везе са свим тим што си успут покупио. Тада си разапет између онога што стварно јеси и онога што други људи, које никад у животу видео ниси или си их видео, али те не познају истински, мисле да ти треба да будеш и говоре ти како треба. Ако си при томе личност склона депресијама, анксиозности и сличним стварима, то те онда још више гура у балон очаја. А у том стању не можеш да волиш никога и ништа. Само тонеш све дубље и дубље. Кроз мехур видиш деформисан свет. Све ти изгледа много грозније него што јесте. А онда у једном тренутку схватиш: ”Ало бре, мој живот је далеко шира ствар од *ебене сескуалности и сличних бакрача. Уместо да покушавам да глумим неко лудило, изводим бесне глисте, и да се претварам да сам нешто што нисам, лепо ћу да пробијем балон и да престанем да глуматам и лажем самог себе и све око себе.” Онога тренутка кад балон пукне, уђе светлост, уђе свеж ваздух, све се разбистри, схватиш да је живот леп, кренеш поново да волиш, између осталог и Христа. Као да си се поново родио. Све ти је поново ново, свему прилазиш радознало и безбрижно, као некада када си био дете. Много си боље воље, и не осуђујеш више људе. Немаш више потребе. Сада живиш свој живот. И баш те брига шта неки тамо ликови на форуму и генерално ликови у некој тамо апстрактној ”црквеној заједници” мисле о твом новом стању. Они те нису видели док си био у балону. Нису пришли да ти помогну. Нису се гушили са тобом. Само су те наговорили како и шта треба, не би ли умирили сопствену савест, и после тога их више није било. За разлику од истинских пријатеља који су увек били ту, иако су блудници и развратници. Зато ме и не занима који су ваши критеријуми за ношење хришћанског имена. Ако Христа заиста има, ако је Бог и ако је љубав, онда верујем да и хомосексуалци и сви остали грешници (”активни” грешници) и те како могу да буду његови, ако теже да имају чисто срце. Ето тако. Huane, sve je to u redu sto ti ovde pises i naravno da kao humanista ne bih mogao da se ni na koji nacin ne slozim sa tvojim recima, jer ako zaista verujemo da je Bog ljubav, zasto bi nas taj isti Bog osudio ako nesto cinimo iz srca. Medjutim (nazalost ovo medjutim postoji) o ovoj stvari su Sveti pisali, posvetila se i koja rec u Svetom pismu, govorili su mnogi duhovnici... Greh je greh, a vidjeno iz perspektive vecnosti (ako smo Hriscani onda nam je cilj vecnost) mucenje u ovom zivotu je bukvalno mala zrtva za zivot posle zivota. I to kakav zivot. Дијана. and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Да покушам да објасним како ја то видим из личног (хетеросексуалног) искуства. Када ти је за неку ствар, толико јаку као што је сексуалност, споља речено да је у питању грех, ти с почетка то почињеш да прихваташ и да се бориш, јер верујеш да мораш. Али пошто је ствар дошла споља, а не изнутра, полако схваташ да ти баш и ниси из те приче и да немаш никакве везе са свим тим што си успут покупио. Тада си разапет између онога што стварно јеси и онога што други људи, које никад у животу видео ниси или си их видео, али те не познају истински, мисле да ти треба да будеш и говоре ти како треба. Ако си при томе личност склона депресијама, анксиозности и сличним стварима, то те онда још више гура у балон очаја. А у том стању не можеш да волиш никога и ништа. Само тонеш све дубље и дубље. Кроз мехур видиш деформисан свет. Све ти изгледа много грозније него што јесте. А онда у једном тренутку схватиш: ”Ало бре, мој живот је далеко шира ствар од *ебене сескуалности и сличних бакрача. Уместо да покушавам да глумим неко лудило, изводим бесне глисте, и да се претварам да сам нешто што нисам, лепо ћу да пробијем балон и да престанем да глуматам и лажем самог себе и све око себе.” Онога тренутка кад балон пукне, уђе светлост, уђе свеж ваздух, све се разбистри, схватиш да је живот леп, кренеш поново да волиш, између осталог и Христа. Као да си се поново родио. Све ти је поново ново, свему прилазиш радознало и безбрижно, као некада када си био дете. Много си боље воље, и не осуђујеш више људе. Немаш више потребе. Сада живиш свој живот. И баш те брига шта неки тамо ликови на форуму и генерално ликови у некој тамо апстрактној ”црквеној заједници” мисле о твом новом стању. Они те нису видели док си био у балону. Нису пришли да ти помогну. Нису се гушили са тобом. Само су те наговорили како и шта треба, не би ли умирили сопствену савест, и после тога их више није било. За разлику од истинских пријатеља који су увек били ту, иако су блудници и развратници. Зато ме и не занима који су ваши критеријуми за ношење хришћанског имена. Ако Христа заиста има, ако је Бог и ако је љубав, онда верујем да и хомосексуалци и сви остали грешници (”активни” грешници) и те како могу да буду његови, ако теже да имају чисто срце. Ето тако. Грешио сам много, а сад ми је жао Што нисам још више и што нисам луђе Јер само ће греси када будем пао Бити моје дело - а све друго туђе. Грешио сам много, учио да страдам Летео сам изнад ваше мере строге Живео сам грешно, још ћу, ја се надам Својим дивним грехом да усрећим многе. Грешио сам, признајем, нисам био цвеће Грешио и за све вас који нисте смели И сад део греха мог нико од вас неће А не бих га дао - ни кад бисте хтели. Душко Трифуновић Zelen odgovor! Odma! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 slazem se Zivot je tvoj samo lovasvakog dana cura novasta ce ti tosljivovica, vino, viski, pivoglumis nekog frajerato mali ne valjaPogledaj crtu na dlanu momeali i svoju, ne liceto sto sam tebi za oko zapelato me se mali ne ticeRef. 2xBoy, boy, boyti si belaj boyti ne mozes bitimali nikad mojBoy, boy, boyti si belaj boyspusti se na zemljunije cijeli svijet tvojImas lose drustvo i glasti do daske drzis gassta ce ti tosamo negde juriskorake da hoces oko svijetato mali ne valjaRef. 2x Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Kajes li se ti u svom srcu sto prozivas brata u hristu? Kajes li se sto ne ljubis svoje bliznje homoseksualce ili si taj greh neljubavi prihvatio za svoju prirodu i ne kajes se zbog toga sto vrlo ruzno govoris o svojim sugradjanima pa i o svojoj braci u hristu? Kajes li se sto toliko sudis panaretu ili si taj greh suda prihvatio za svoju prirodu? Kajes li se zbog toga sto vadis trn iz tudjek oka iako ti je hrist vrlo razgovetno rekao da to ne radis ili si to trazenje trnj prihvatio za svoju prirodu? Boris li se protiv i jednog od ovih grehova i koliko si uspesan u toj borbi? Ne osudjuje on brata Panareta,nego je samo zbunjen kako mu je sad Bog blizi,ne razume njegov put,razliciti su kao licnosti,..pa ipak je obratio paznju na njega,otvorio temu...upotrebio je prejaku rec jer tako veruje,ne razume...ne znaci da mu sudi, nemoj ni ti suditi "volim sina Bozijeg" jer to nema nikavog smisla...to je vrcenje u krug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ако не можеш да будеш хришћанин и истовремено срећан, да се радујеш животу, онда ту нешто дебело није у реду. Нема парадоксалније личности од намргођеног верника. Млађони and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Ne osudjuje on brata Panareta,nego je samo zbunjen kako mu je sad Bog blizi,ne razume njegov put,razliciti su kao licnosti,..pa ipak je obratio paznju na njega,otvorio temu...upotrebio je prejaku rec jer tako veruje,ne razume...ne znaci da mu sudi, nemoj ni ti suditi "volim sina Bozijeg" jer to nema nikavog smisla...to je vrcenje u krug Pedercina. To je rec kojom volim_sina_bozijeg opisuje homoseksualce. Pedercina. I ja treba sad da ti poverujem da se on samo brine za Panareta? Za pedercinu? Sudi homoseksulacima zbog toga sto se "ne bore protiv svog greha"? Odakle mu pravo da prica tako nesto? Jel se on izborio sa svojim grehovima pa je presao na tudje... ne razumem... A sta mislis kad bi on, pai svi protivnici parade zastali za momenat i zapitali se sta ta parada znaci tim ljudima? TI ljudi ce na toj paradi da budu srecni. Boli me uvo dal postizu nesto time zaista ili su politicki orkestrirani... ti ljudi ce toga dana da budu srecni jer ce se osecati za nijansu bolje nego sto se osecaju svakodnevno. Koliko god ih mrzeo ili ne, ja se radujem sto ce neki ljudi tamo koje ne poznajem da budu srecni makar na jedan dan... Zasto bih im to oduzimao? Zato sto sam pametniji od njih pa znam da time ne postizu nista? Zato sto mislim da ce njihovo paradiranje da od mene napravi pedera? Sta kod briga za moje misljenje... Ljudi su srecni... to me zanima... A sad za momenat zamisli drustvo u kome se svi raduju tudjoj sreci i prizeljkuju je? Verovatno ne mozes da zamislis to drustvo... a u isto vreme se radujes eshatonu i zeljno ga cekas, zar ne? VaSa110 and Млађони је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Huane, sve je to u redu sto ti ovde pises i naravno da kao humanista ne bih mogao da se ni na koji nacin ne slozim sa tvojim recima, jer ako zaista verujemo da je Bog ljubav, zasto bi nas taj isti Bog osudio ako nesto cinimo iz srca. Medjutim (nazalost ovo medjutim postoji) o ovoj stvari su Sveti pisali, posvetila se i koja rec u Svetom pismu, govorili su mnogi duhovnici... Greh je greh, a vidjeno iz perspektive vecnosti (ako smo Hriscani onda nam je cilj vecnost) mucenje u ovom zivotu je bukvalno mala zrtva za zivot posle zivota. I to kakav zivot. Prelepo mi je ovo sto je Juan pisao...Duskova pesma je preduboka,ali treba to shvatiti na pravi nacin. Greh moze biti put do Hrista,neki su kroz tu slobodu za greh stizali do sebe,do svog srca ,do Boga,ali to je samo delic puta.Ako se ne krene dalje,zakuca se covek,greh je ipak ropstvu za dusu. Lepo je ovo Juanovo oslobadjnje iz balona,ali ima i dalje,to je poenta,ne treba se zakucati.Ako stvarno volimo Hrista,zelimo da Mu budemo stalno blizi,videcemo da je greh je prepreka tome,Sveti upravo o tome pisu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 To je rec kojom volim_sina_bozijeg opisuje homoseksualce. Pedercina. Zašto lažeš? Tu reč sam upotrebio za one koji se navodno bore protiv diskriminacija a u stvari ti isti mrze i gade im se romi čija je "krivica" samo zato što su rodjeni. Ali ti si jedno dete umiljato i fino za razliku od mene koji koristim preteške izraze. Panaret nije pederčina jer bi mu to i rekao dok smo razgovarali o tome, ali po meni ne može se ni Hrišćaninom više nazivati jer ne želi da se bori protiv greha no ga prihvata bez kajanja kao svoju prirodu.... Žao mi je svega što se dešava na zru u poslednje vreme, pogotovo mi je žao vas "humanista" koji ste sebi našli dom ovde. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Zašto lažeš? Tu reč sam upotrebio za one koji se navodno bore protiv diskriminacija a u stvari ti isti mrze i gade im se romi čija je "krivica" samo zato što su rodjeni. Ali ti si jedno dete umiljato i fino za razliku od mene koji koristim preteške izraze. Panaret nije pederčina jer bi mu to i rekao dok smo razgovarali o tome, ali po meni ne može se ni Hrišćaninom više nazivati jer ne želi da se bori protiv greha no ga prihvata bez kajanja kao svoju prirodu.... Žao mi je svega što se dešava na zru u poslednje vreme, pogotovo mi je žao vas "humanista" koji ste sebi našli dom ovde. Pa kakav si ti to hriscanin ako ti svi smetamo? Gde u hrisacnstvu pise da treba da ti bude sve cool, super i udobno? Bas naprotiv... treba ti iskusenja... A mene moras da volis. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Panaret nije pederčina jer bi mu to i rekao dok smo razgovarali o tome, ali po meni ne može se ni Hrišćaninom više nazivati jer ne želi da se bori protiv greha no ga prihvata bez kajanja kao svoju prirodu.... Како судиш, тако ће ти се судити. Žao mi je svega što se dešava na zru u poslednje vreme, pogotovo mi je žao vas "humanista" koji ste sebi našli dom ovde. Боље него фарисеји. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука