Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Gresis. Zvanicna genetika jos uvek porice postojanje genetskog determinizma homoseksualnosti. Postoje neka sporadicna istrazivanja kojima pokusavaju to da dokazu, ali su ona uglavnom zestoko kritikovana. Upinju se svim silama, ali im jos uvek to nije poslo za rukom. Jos uvek nije. Ne, ti gresis. Najpre zato sto pricas napamet, ne pratis ono o cemu ja prica, a potom zato sto uvlacis u pricu nesto sto nije tema zarad razvodnjavanja sagovornikove argumentacije. Nema to nikakve veze sa genetskih determinizmom. Genetski determinizam govori o potpunoj determinisanosti svih bioloskih fenomena. A mi ovde govorimo samo o jednom. A njegova determinisanost uopste ne odrazumeva genetski determinizam kao ideju. Tako da batali se takvog skretanja sa teme. Naravno da ti nije palo na pamet da kliknes na link u postu na koji repliciras da vidis naucni rad koji navodi emepirijske ukaze za to da zaista postoje slucajevi gde seksualnost jeste predodredjena. Лазар Нешић, Leonida and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Nije. Jedno vreme se tragalo za genetskom predispozicijom homoseksualnosti pa su cak i govorili o konkretnom "genu", medjutim, u naucnim krugovima ta hipoteza je pala u vodu. Nije naucno dokazano da je homoseksualnost genetski odredjena. Tacnije, nisu pronasli odredjeni gen, ali je dokazano nekim studijama (npr. twin studies) da genetika itekako ima uticaja. To sto nisu locirali konkretnu DNA sekvencu ne potire prethodno... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Za greh je potrebno pokajanje,a homoseksualci ne mogu da se pokaju tj ne mogu da izmene svoje stanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Tacnije, nisu pronasli odredjeni gen, ali je dokazano nekim studijama (npr. twin studies) da genetika itekako ima uticaja. To sto nisu locirali konkretnu DNA sekvencu ne potire prethodno... Pa nisu jer verovatno utice i okolina... ali utice bioloska okolina takodje... Naprimer.. mladji muskarci su cesce homoseksualci nego stariji od brace.... Zato sto su mladji valjda izlozeni visku zenskih hormona ... A tu nije "samo" genetika.. vec i "okolina" Okolina pod imenom majcina utroba i njena biologija Za greh je potrebno pokajanje,a homoseksualci ne mogu da se pokaju tj ne mogu da izmene svoje stanje. Mogu. Mogu da postanu ne-strastveni homoseksualci... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Tacnije, nisu pronasli odredjeni gen, ali je dokazano nekim studijama (npr. twin studies) da genetika itekako ima uticaja. To sto nisu locirali konkretnu DNA sekvencu ne potire prethodno... a nit potvrdjuje, inace toga u danasnjoj nauci ima koliko hoces tih prodavaca magle, ovisno na koji nacin treba narodu ispirati mozak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ne, ti gresis. Najpre zato sto pricas napamet, ne pratis ono o cemu ja prica, a potom zato sto uvlacis u pricu nesto sto nije tema zarad razvodnjavanja sagovornikove argumentacije. Nema to nikakve veze sa genetskih determinizmom. Genetski determinizam govori o potpunoj determinisanosti svih bioloskih fenomena. A mi ovde govorimo samo o jednom. A njegova determinisanost uopste ne odrazumeva genetski determinizam kao ideju. Tako da batali se takvog skretanja sa teme. Naravno da ti nije palo na pamet da kliknes na link u postu na koji repliciras da vidis naucni rad koji navodi emepirijske ukaze za to da zaista postoje slucajevi gde seksualnost jeste predodredjena. Kliknula sam na link i nisam procitala naucni rad nego abstract kome link i vodi. Ja rekoh sto rekoh i stojim iza toga. Jos uvek dok ne procitam zvanican naucni stav potvrdjen kroz vise naucnih radova koji govori drugacije. Nije razvodnjavanje teme zato sto odgovor na urodjenost ili ne homoseksualnosti moze da utice na promenu odnosa prema njemu u smislu gresnosti. Dal je Daunov sindrom greh? Uzgred, prijatelju, samo opusteno. Pricamo se, uz kavicu. Vidim kroz postove da jako pazis na jasno i precizno izrazavanje sto, licno, vrlo cenim. Pozdrav. "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Mogu. Mogu da postanu ne-strastveni homoseksualci.. .Mogu samo da se suzdrze od seksa,ali ne i da promene osecaj privlacnosti prema istom polu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Можда је и она суботарка :О Видиш да Библију пише малим словом :О ja sam onda subotar na kvadrat, sram me bilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 По питању какве онтолошке грешности хомосексуалног опредељења сам се изјаснио негативно и ту је за мене лично крај. Али, ово би надаље могло да се плодно коментарише. Ајде мало да закувамо ... Да ли иначе наше искуство веровања (у Бога, Богу) бива условљено сексуалним опредељењем, или је на концу наведено опредљење једна апофатика практичне сексуалности хришћана и као таква не може да игра улогу да човека дефинише нити позитивно нити негативно, тј. да се не може објективно испитивати, нити се на њој градити било каква онтологија шта је човек и шта треба да буде; већ да субјект или личност увек остаје неухватљива за једно такво премеравање, па самим тим отворена и за неки други простор који јесте битан за веру и који се може мерити, а није пука сексуалност? Можда ово може бити "наставак" http://upodobljavanje.wordpress.com/2014/04/26/%d1%82%d0%b0%d1%98%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/ Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A kakav plod radja heteroseksualnost kad dvoje ne mogu da imaju decu? Il' njima treba zabraniti da imaju sex i da stupaju u brak? Vrhunska analogija! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Uzgred, prijatelju, samo opusteno. Pricamo se, uz kavicu. Па то можда и јесте највећи проблем. Ми причамо уз кравицу о нечијем животу. Инвестирамо (у ризичне пројекте) туђим новцем. Млатимо глогиње туђим... знаш већ. Нико овде не зна како је у ствари тим људима (осим њих самих). Сви знају шта пише у библији, шта је рекао свети Екстерналије Интерни итд. DankaM, Драшко, Лазар Нешић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 .Mogu samo da se suzdrze od seksa,ali ne i da promene osecaj privlacnosti prema istom polu. U seksualnoj privlacnosti koja te kontrolise je i problem. Isto kao kod heteroseksualnog bludnistva. Nije problem toliko KO TE PRIVLACi, vec KAKO TE PRIVLACI. Dakle - mogu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 .Mogu samo da se suzdrze od seksa,ali ne i da promene osecaj privlacnosti prema istom polu. mogu da se kastriraju ako im licnost ne moze pobjediti nagone i to ne samo za njih nego za bilo koga, bolje i to negosutra da neko bude silovatelj ili sta ja znam. ima hemijska kastracija danas je to lako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 ja sam onda subotar na kvadrat, sram me bilo :О :О ма срм те и стид било, ццц kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 mogu da se kastriraju ako im licnost ne moze pobjediti nagone i to ne samo za njih nego za bilo koga, Poenta hriscanstva je upravo promeniti licnost... Ontoloska(licna) promena... Kastriranjem nisu nista promenili.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука