Jump to content

Раскол је једини узрок екуменизма

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 22. 6. 2014. at 20:49, Petar Lozanic рече

Да чува своје стадо од папистичке и протестантских јереси. Ко хоће да нађе Истину, Пут и живот, наћи ће их, ко неће, чека га погибао јер их није ни желео.

А како да нађу  Истину ако им се она не проповеда? Како да упознају православље?

Православље је и данас непознато милионима људи.

Подели на овим сајтовима

Једно је проповедати, а друго примати њихове накарадне обичаје. Не проповедамо ми њима спасоносну веру тако што држимо отворене двери или стављамо клупе у цркве или тако што епископи носе бискупско прстење, него пропадамо у њихову јерес и гинемо.

• Волим 1

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.

Ава Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 20:55, Petar Lozanic рече

Једно је проповедати, а друго примати њихове накарадне обичаје. Не проповедамо ми њима спасоносну веру тако што држимо отворене двери или стављамо клупе у цркве или тако што епископи носе бискупско прстење, него пропадамо у њихову јерес и гинемо.

Нека је и све то тако (мада није) питање је како би требало православну веру проповедати неправославнима? Најлакше је осуђивати и рећи ово не ваља, оно не ваља,  шта је алтерантива екуменском дијалогу са неправославним хришћанима?

Како да им се приближи православље?

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:00, Marjanovic рече

Нека је и све то тако (мада није) питање је како би требало православну веру проповедати неправославнима? Најлакше је осуђивати и рећи ово не ваља, оно не ваља,  шта је алтерантива екуменском дијалогу са неправославним хришћанима?

Ех Марјановићу, превише си угазио у папизам. Не схваташ шта се дешава и како нам кроје судбину.

Вера Православна се код ових јеретика променила и утичу на народ.

Истина је само једна у неколицини.

Мислим, много си наиван. Узели су те под своје.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:00, Marjanovic рече

Нека је и све то тако (мада није) питање је како би требало православну веру проповедати неправославнима? Најлакше је осуђивати и рећи ово не ваља, оно не ваља, шта је алтерантива екуменском дијалогу са неправославним хришћанима?

Pravoslavna Crkva je već ekumenska. Ona ima svoje eparhije i u Rimu i svuda po svetu. Samo sa tih pozicija ona može propovedati jereticima, kao "punoća Onoga koji ispunjava sve u svemu". Pa ko voli, nek izvoli!
Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 20:37, Marjanovic рече
Шта је алтерантива екуменском дијалогу?

Па да буде све исто као што је било  пре почетка дијалога . 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:14, verum est in beer рече

Ех Марјановићу, превише си угазио у папизам. Не схваташ шта се дешава и како нам кроје судбину.

Вера Православна се код ових јеретика променила и утичу на народ.

Истина је само једна у неколицини.

Мислим, много си наиван. Узели су те под своје.

И то је одговор на питање које сам поставио?

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:19, Bistrik рече

Ekumenski dijalog nije opcija, niti sredstvo kojim Pravoslavna Crkva propoveda.

Него како приповеда? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:16, Bistrik рече

Pravoslavna Crkva je već ekumenska. Ona ima svoje eparhije i u Rimu i svuda po svetu. Samo sa tih pozicija ona može propovedati jereticima, kao "punoća Onoga koji ispunjava sve u svemu". Pa ko voli, nek izvoli!

Па са тих позиција и проповеда. Екуменски дијалог је начин проповедања. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:30, Bistrik рече

Naša je Crkva živo svedočanstvo, neoborivi stub i nesavladiva tvrđava Istine o Bogu koja je Hristos Bogočovek.

То не значи да не треба проповедати и повући се. Напротив. Позвани смо на проповедање свима и сваком. Екуменски дијалог је један од начина сведочења православља онима који нису православни.

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2014. at 21:16, Bistrik рече

Брате, видиш да су слепи. Не треба им причати, већ је најбоље повући се и не коментарисати на форуму. Превише су обузети, тј ђавоноимани. Пази када сам сада чуо од тебе да и у Риму имамо епархију, искрено да ти кажем, саблазнио сам се!

Ја би чак и ове наше што су отишли у те папистичке земље екскомуницирао.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...