Nebojš.a Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Meni je Bićanić rekao da sam šizofrenik. I oprostio sam mu kao Milojkov ovom. Ламех and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Ма тај Бићанић ко онај Ходор - Узме бич и уби. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Нека људи виде о каквом се јаду и демонској гордости ту ради. Грубе и острашћене речи и никакви аргументи. Кидање речи из контекста, извртање реченог. Сатанизам на делу. За њих није потребан никакав др или мр, може их раскринкати ђак трећег разреда основне школе који слуша веронауку. Они нису само расколници већ и прави јеретици и секташи. Za sve ove godine , koliko smo u prepisci sa njima, mislim da se tu radi o dubokim duševnim i psihičkim poremćajima, mislim da će Gospod naći razlog u tome da im oprosti. Александар Милојков and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Odlicno.Onda im treba dozvoliti pisanje na forumu,jer vidim da je mnogo teologa prisutno,sto ce reci da nece biti problema da se ti Artemijevci javno raskrinkaju. Svako je slobodan da piše ali granice postoje, eto, ti imaš dupli nalog, što je strogo zabranjeno ali ti tolerišemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Претерују, и једни и други. Најбоље је да човек никога не слуша и да размишља својом главом. Poslušnost je iznad posta i molitve, dakle uvek nekog treba da slušaš, razmišljanje svojom glavom podrazumeva da se obrazuješ pa nećeš biti slepo poslušan i neće te razni gurui vući za nos. Naš narod je poprilično verski nepismen, kroz modernu istoriju smo svašta proživeli, osetili na svojoj koži kako ovaj svet funkcioniše, plus taj narod pojedini zaplaše nekim paklenim mukama , uteraju im strah u kosti teorijama zavera i onda lako manipulišu sa tim ljudima.Klasično sektaško ponašanje.Potrebnio je mnogo rada i truda na sabe da bi se čovek izdigao iznad svega i imao objektivan Hrišćanski pogled na svet , trenutnu situaciju i mogućnost da sam sebi izabere autoritete. Mилена КШ and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Милојков одлична преписка,наравно, апсолутну у твоју корист ! :good2: Можда не би било лоше отворити подфорум за разговор са артемијевцима,где би се разобличила њихова прелест,и ако Бог да,утицати да се понеко и покаје... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 ко Бог да,утицати да се понеко и покаје... Uticao je Bog već Ako se sećaš teme na sajtu Ixtus, ne idite na ŽRU, slomiće vas Hvala Bogu pa smo ugasili taj sajt, jer smo "lomili "ljude Ignjatije, Александар Милојков, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Poslušnost je iznad posta i molitve, dakle uvek nekog treba da slušaš, razmišljanje svojom glavom podrazumeva da se obrazuješ pa nećeš biti slepo poslušan i neće te razni gurui vući za nos. Naš narod je poprilično verski nepismen, kroz modernu istoriju smo svašta proživeli, osetili na svojoj koži kako ovaj svet funkcioniše, plus taj narod pojedini zaplaše nekim paklenim mukama , uteraju im strah u kosti teorijama zavera i onda lako manipulišu sa tim ljudima.Klasično sektaško ponašanje.Potrebnio je mnogo rada i truda na sabe da bi se čovek izdigao iznad svega i imao objektivan Hrišćanski pogled na svet , trenutnu situaciju i mogućnost da sam sebi izabere autoritete. То о чему ти говориш раде обе стране, ''екуменисти'' на једној, а ''зилоти'' на другој страни. Ми морамо да размишљамо својом главом, а не да прихватамо поделе и да бирамо стране. Послушност Цркви се подразумева, а не људима, које и не познајемо. Не би требало ни тако олако да процењујемо духовно стање нашег народа, већ да поправљамо себе и помогнемо коме и колико можемо. bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 То о чему ти говориш раде обе стране, ''екуменисти'' на једној, а ''зилоти'' на другој страни. Ми морамо да размишљамо својом главом, а не да прихватамо поделе и да бирамо стране. Послушност Цркви се подразумева, а не људима, које и не познајемо. Не би требало ни тако олако да процењујемо духовно стање нашег народа, већ да поправљамо себе и помогнемо коме и колико можемо. Crkva ima iskustvo od 2000 godina, i teologija zasnovana na svetootačkom predanju je vrlo jasna. Crkva je tumači, zato Crkva i jeste za to "Da svi jedno budu" Niko olako ne ocenjuje naš narod, svi ovde živimo, manje više poznajemo mentalitet naroda, ponašanje, istoriju...dakle nije olaka ocena Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 То о чему ти говориш раде обе стране, ''екуменисти'' на једној, а ''зилоти'' на другој страни. Ми морамо да размишљамо својом главом, а не да прихватамо поделе и да бирамо стране. Није проблем да се у неким стварима не сложимо. То је људски. Проблем је када не трпиш другог, свог ближњег и када прекидаш општење са њим. Раскол је проблем. И је неки пут критикујем неке појаве у нашој Цркви, али ми ни на крај памети није да је напустим. Нема те саблазни која би мене одвојила од Цркве. Брате, нема ту две стране. Постоји Црква (пуна људи са њиховим врлинама и манама, подвизима и гресима, мудростима и глупостима, искреношћу и лицемерјем) и постоје људи који су ван Цркве. Ми можемо дискутовати о екуменизму и антиекуменизму, бити за једно или друго - али морамо да остајемо у Цркви. У супротном, одосмо у пропаст. Залуд нам и екуменизам и антиекуменизам, залуд нам и страотарци и новотарци. Ни по коју цену не напуштати Цркву - то је поента свега. Јер, Господ нас неће питати за отворене и затворене двери, за ново или старо, већ ће нас тражити у Телу Свом. Будемо ли ван тог Тела, рећи ће нам: "Не познајем вас!" Иван Ивковић, ИгорМ, Плутон and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Није проблем да се у неким стварима не сложимо. То је људски. Проблем је када не трпиш другог, свог ближњег и када прекидаш општење са њим. Раскол је проблем. И је неки пут критикујем неке појаве у нашој Цркви, али ми ни на крај памети није да је напустим. Нема те саблазни која би мене одвојила од Цркве. Брате, нема ту две стране. Постоји Црква (пуна људи са њиховим врлинама и манама, подвизима и гресима, мудростима и глупостима, искреношћу и лицемерјем) и постоје људи који су ван Цркве. Ми можемо дискутовати о екуменизму и антиекуменизму, бити за једно или друго - али морамо да остајемо у Цркви. У супротном, одосмо у пропаст. Залуд нам и екуменизам и антиекуменизам, залуд нам и страотарци и новотарци. Ни по коју цену не напуштати Цркву - то је поента свега. Јер, Господ нас неће питати за отворене и затворене двери, за ново или старо, већ ће нас тражити у Телу Свом. Будемо ли ван тог Тела, рећи ће нам: "Не познајем вас!" Слажем се, остајање у Цркви је безусловно, а раскол је велики проблем. Мислим да је претеривање, када се каже да су они расколници и секташи. Они су наша браћа и убрајам их у групу, коју си навео: Постоји Црква (пуна људи са њиховим врлинама и манама, подвизима и гресима, мудростима и глупостима, искреношћу и лицемерјем) Колико год да се слажемо или не, сви смо ми једна Црква Христова. Зато кажем да сваки појединац треба да размишља, учи, чита, посматра... да би могао да има став поводом овог и било ког другог питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Слажем се, остајање у Цркви је безусловно, а раскол је велики проблем. Мислим да је претеривање, када се каже да су они расколници и секташи. Они су наша браћа и убрајам их у групу, коју си навео: Нажалост, они су изашли из Цркве. Mилена КШ and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 16, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Видех да су ово поставили разговор испод: Aleksandar Milojkov Поента је не бркати појмове природно и добро. Природно није исто што и добро. Хомосексуалност јесте природна (дешава се и код других животињских врста, не само код човека), али то не значи да треба да је вреднујемо као добру. Поистовећујете природно са добрим, зато вас буне владикине речи. И болест је природна, па нећемо рећи да је добра. пре 2 ч. · измењен · Свиђа ми се Aleksandar Milojkov Сећам се добро тог владикиног предавања, имам га и на снимку. Поента је - не тражити добро у природи (оваквој каква је, а у палом је стању). пре 2 ч. · Свиђа ми се ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Проблем је што је резултат таквих ваших "појашњења" увек наопак, јеванђелски гледано. Ви то сами видите и не одустајете... јеретичка тврдовратост је пратећа појава искривљавања науке Господње. Ни словом ни духом новотарско богословље не одговара апостолско-отачком предању, чак и велеумно риторство, академска занесеност и томе слично то не могу да прикрију, ипак, гордост је довољна сама себи истина јој није потребна, и даље не одустаје. Све то само потврђује духовну болест коју неправославна наука уноси у човека, изгони Духа Истине, усељава духа лажи и обмане, који својом гордом набеђеношћу гази све пред собом, и све то са надмених висина преучених "богослова. Бог нека вас уразуми, тј. нека вам даде жељу да се уразумите. пре око сат времена · Свиђа ми се Aleksandar Milojkov Добро, ајде. Ево, владика учи да је хомоесекуалност супер ствар и да сви треба да будемо педери и да је то боље него имати жену и децу. Јел` сад у реду? Пре 28 мин. · Свиђа ми се · 1 ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Драги брате, ништа ту није уреду. Нема ту истинске свести о значају исправног богословствовања и нема истинске одговорности у богословствовању, јер нема почетка истинске мудрости, а то је страх Божији. Нећемо се ми и Ви овде нагађати шта је "супер ствар" и шта је "боље". Свакој православној савести је то јасно, овакво поигравање богословљем и светим догматима на катедри за догматику Богословског факултета је заиста непотребно мученичкој Српској цркви. Жалосно је што сте узели неславну улогу апологете овако неодговорном понашању овог тужног епископа, као и што осуђујете нас који на овакве будалаштине реагујемо покренути својом савешћу и елементарним поштовањем према Светом Предању. Пре 14 мин. · Свиђа ми се Aleksandar Milojkov Јел ви разумете шта је владика говорио, уопште? Јесте ли чули цело предавање? Говорио је о лошој пракси поистовећења природног и доброг (то заиста погрешно чине многи теолози). Говорио је да је погрешан закључак - природно је, дакле нормално је (добро је). Не, није нормално и није добро све што је природно и не треба да се увек саглашавамо са својом палом природом. Забога, па то је суштина православне аскезе. Да ли је то толико тешко да се схвати? Зар сте толико помраченог ума да у свему видите само зло? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Админу те групе само Бог може да помогне. Не гајим илузије да то могу ја учинити. Пишем само са надом да ће то помоћи онима који су наивно насели на њихову причу, а који ипак нису помутили разум. Иван Ивковић, Ignjatije, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 16, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 о овоме последњем што Аца говори https://www.pouke.org/forum/topic/8499-%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука