Jump to content

STA BIVA POSLE SMRTI?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 10. 6. 2014. at 20:05, Дејан Бићанић рече

Tačnije, duša odlazi Hristu i sudi sama sebi u odnosu na Hrista...

Ovu srednjovekovnu katoličku duhovnost, koju si ovde izrekao, polako napuštamo, obzirom da smo trenutno u mogućnosti da se bavimo svetim ocima na pravi način.

Pa nece biti da je tako, a samo Sveto Pismo osporava tvoje misljenje.  Jer ako cemo pogledati samo Sveto Pismo tj. samog Gospoda koji govori o Konacnom Sudu videcemo da je on Konacni Sudija : npr:  Matej 25.11-12, tojest ako pogledamo dalje videcemo da svi oni koji su bili spremni da se opravdaju na strasnom sudu su bili osudjeni ,na primer - kad li te videsmo gladna i ne nahranismo te , kad li te videsmo gola i ne odenusmo te..., a svi oni koji nisu videli svoja " dobra dela" su bili opravdani i spaseni. 

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

On 10. 6. 2014. at 20:25, Agnostik рече

I sta kad se i to bude jednom moglo rekonstruirati materiom ili cak napraviti roboteri/kompjuteri koji imaju svest.

I sta kad budes imao milion evra na racnu? Nista videces tad kad budes imao.

Подели на овим сајтовима

On 10. 6. 2014. at 20:29, Agnostik рече

Onda je relativno zavisna od ociju, usiju i telom. 

ili obrnuto jel tako? nije  ti dusa mozak,mozak je dio tijela, to sto se objasnjavaju neki mehanizmi funkcionisanja mozga ne moze nikako da umanjuje mogucnost postojanja duse, ne znam gdje si to procitao ili je tvoja umotvorina ali mislim da je neispravna.... 

Подели на овим сајтовима

On 10. 6. 2014. at 20:35, Agnostik рече

Tu necemo se sloziti, ovde sam i doso da malo pisem o istoriskom toku ideje o zivotu posle smrti kod Jevreja i kasnije Hrscana.

pa daj argumente, ovo sto si napisao je besmislica, ako neko ostane bez ociju i usiju nece ostati bez mozga ni svijesti, duse, uopste ne razumijem na sta se pozivas, pa ocekujem neku bolju argumentaciju, dosta sam se interesovao za naeuronauke, bas juce sam ostavio tu na forum jedan odlican udzbenik iz toga, al te ne kontam uopste o cemu pricas

Подели на овим сајтовима

On 10. 6. 2014. at 20:22, kordun рече
sta ako je svijest u stvari dusa

A šta ako je svest reči Božje?   To nestvorena energija sami samcati Bog komunicira sa nama,tako da nam i samu našu materiju ispunjuje i pokreće. ?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 10. 6. 2014. at 20:21, Grizzly Adams рече

Па то ти сад можеш да смишљаш изговоре за баба Јелену Белу, али Христос свакако није био под "утицајем грчке културе", а Он је све објаснио у причи о богаташу и Лазару (Лука 16).

И ту је крај приче.

Vjeruj mi druze da ja nemam namjeru bilo koga ovde odvratiti od crkve ili mu namecati neko "novo" vjerovanje, a kamo li da smisljam nesto.

Samo mi nije jasno kako ljudi koji smatraju Bibliju za svetu knjigu mogu tako olako da ignorisu neka vazna pitanja.Pa malo djete citajuci Bibliju bi uocilo da zivot posle smrti ne postoji.

Sto se tice "Lazara i bogatasa" evo link sa Pravoslavnog sajta http://www.pasinac.com/index.php?option=com_content&view=article& Митрополит Антоније Храповицки

Procitaj, nije dugacko.

Zar nije Isus sve pricao u pricama? Dobro, neki ce reci da to nije alegorija jer se pominje licno ime "Lazar". Lazar znaci "Bog je pomoc"

Zar ova prica nije nagovjestaj Lazarevog vaskrsenja? Iako je Isus vaskrsao Lazara i vratio ga iz mrtvih - farisejima i svestenicima - to nije bilo dovoljno da povjeruju u njega. Potpuno je ne biblijski vjerovati da svaki pravednik odlazi u krilo avramovo.

Подели на овим сајтовима

On 10. 6. 2014. at 19:50, Grizzly Adams рече

А откуд онда Мојсије са Христом на гори Тавору?

Ниси ли читао да се Сотона препирао са Богом око Мојсијевог тела? Е, па ?  :)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...