Jump to content

Klasična gitara

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 9/2/2014 at 23:30, GeniusAtWork рече

Legendarni Concierto de Aranjuez (1939) za gitaru i orkestar Hoakina Rodriga. Gitaru svira Pako de Lusija.

Ма, браво за овај пост! Родриго је прокоментарисао да је Паково извођење најбрилијантнија интерпертација Концерта до тада. Пако је убацио и пар својих импровизација.
Он ми је иначе омиљени гитариста. Жао ми је што нисам била ни на једном концерту, а било је прилика у ЗГ и БГ...
Једна од најузбудљивијих композиција ми је Медитериан Санденс. Ритмички почетак тројице гитариста прије но Ал ди Меола започне препознатљиву тему узбудљивији је од почетка Битке код Хорнбурга из Двије куле :)
Супер тема! :dobro:

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Tavita рече

Ма, браво за овај пост! Родриго је прокоментарисао да је Паково извођење најбрилијантнија интерпертација Концерта до тада. Пако је убацио и пар својих импровизација.
Он ми је иначе омиљени гитариста. Жао ми је што нисам била ни на једном концерту, а било је прилика у ЗГ и БГ...
Једна од најузбудљивијих композиција ми је Медитериан Санденс. Ритмички почетак тројице гитариста прије но Ал ди Меола започне препознатљиву тему узбудљивији је од почетка Битке код Хорнбурга из Двије куле :)
Супер тема! :dobro:

Је л` си слушала овај из 1996? :)

51A+TYrfgVL.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да! :aplauz:
Поновно окупљање након Passion, Grace and Fire и првог албума Friday Night In San Francisco.
Њих тројица на једном пројекту је права посластица. Штета што нису снимили више албума.

Подели на овим сајтовима

Тремоло композиција "Јутарња звона" Едуарда Де Ла Мазе, млађег брата Регина Де Ла Мазе. Едуардо је композицију написао у част сјећања на старијег брата.
Занимљиво је да је Концерт за Аранхуез Родриго Хоакин такође посветио Регину Де Ла Мази, који му је био велика подршка при компоновању концерта.
Јутарња звона сам свирала давне 2002. :)

Подели на овим сајтовима

@Tavita  

Хвала :)

Ево још пар ствари које сам скоро чуо.

Обрада теме из филма "Клавир" (1993) за клас. гитару.

Мелодија из филма "Санта Сангре" (1989).

Подели на овим сајтовима

Санта сангре <3

кад смо код Сјећања на Алхамбру, тремоло је једина техника која је могла да музички опише тродимензионалне арабеске у виду орнаментике. Генијална композиција! :) 

Извор фотографија: http://www.spainisculture.com/en/monumentos/granada/la_alhambra.html

IMG_0404.JPG

IMG_0405.JPG

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Један веома добар савремени гитариста и композитор, препоручујем да послуша ко воли гитару - Andrew York:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ову много волим, "The Equations of Beauty" - сваки став свите зове се по једној математичкој константи: h, e, π,  i, ∞,  c. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 11/13/2016 at 2:03, Tavita рече

Санта сангре <3

кад смо код Сјећања на Алхамбру, тремоло је једина техника која је могла да музички опише тродимензионалне арабеске у виду орнаментике. Генијална композиција! :) 

Извор фотографија: http://www.spainisculture.com/en/monumentos/granada/la_alhambra.html

IMG_0404.JPG

IMG_0405.JPG

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...