Баба Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 ххахаха.. јок ти ћеш да ми објасниш... Јеванђеље... Јок ти ћеш да ми обајсниш историју , то бих рецимо ја реко, не бих никад реко "јок ти ћеш да ми објасниш јеванђеље" јербо тиме баш стављам до знања свом саговорнику да не познајем јеванђеље иако сам га можда и прочитао. Полако бре Мајкл, поолаако. Тему са отворио за дискусију а не за препуцавање својствено свађалачким форумима, каквих имам на извоз( само нико брате неће такве форуме а изгледа ни нас). И сви сте превидели текст који сам се потруди да преведем и поставим од једног другог руског свештеника поводом овог снимка, па ћу да поновим : Протоиерей Андрей Ткачёв: Слава Богу, сам владыка Иларион воздержался от такого приветствия Протојереј Андреј Ткачев: Хвала Богу, владика Иларион се уздржала од таквог поздрава Каже наслов на :http://rusk.ru/newsdata.php?idar=50823 По мишљењу свештеника , понашање неколико јереја, који током боравка у Ватикану узели благослов од папе , представља одређену врсту искушења... Даље се у тексту наводи како је на адресу сајат руска линија стигло много мејлова са питањем читалаца како да тумаче понашање јереја који су узели благослов од папе... Протоиерей Андрей Ткачев«Мое личное мнение – брать православным верующим и, тем более, священникам, благословение у Римского папы нельзя. Безусловно, можно найти аргументацию и для другой точки зрения, но я считаю, что нужно сдерживаться, нужно выражать знаки уважения к человеку, а также к сану, как-никак это патриарх древнейшей Поместной Церкви, Апостольской кафедры и т.д. Просто у нас нет церковного и евхаристического общения, и это многовековая трагедия Церкви. Благословение же, по сути, это выражение молитвенного единства, а этого единства у нас нет. Руска линија потражила је одговор од свештеника Андреја Ткачева . Протојереј Андреј Ткачев вели да је његово лично мишљење да правослвани верници а поготово свештеници не могу узети благослов од папе. "Наравно, могу се наћи аргументи за различите тачке гледишта, али мислим да је потребно обуздати се, потребно је показати изразе поштовање према човеку, ... на крају крајева, ово је патријарх најстарије националне цркве, Апостолске столице,Али просто у нас нема црквеног и евхаристијског заједништва , а то је вековна трагедија Цркве. Благослов је, у суштини, молитва и израз јединства и тог јединства ми немамо. " Andre Williams and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Било би веома лепо да ова тема не оде у негативан, да се грубо изразим, препуцавачки смер, већ да сви који имају шта да кажу задрже емоције за себе и уз поштовање неистомишљеника искажу своје мишљење. Да чујемо нешто ново и конкретно а не само ужасно досадне и предвидиве "тонове".... Hristos vaskrse 1000000001010 Ај ново.... ново је.... да је висока делегација..да су неки по два пута целивали нечастивог...да су донели доста поклона...да је папа стипса... да Руски народ није баш одушевљен овом посетом... да се РПЦ као и СПЦ понаша..као да им верници нису ни потребни... да су исти процеси код Руса и Срба.... Да пропитивање поступака и учења....у СПЦ,РПЦ и Грка постаде забрањено... Да од када је Еп.Атанасије отишао у пензију...нема здраве философске , испитивачке и пропитивачке мисли у Срба.... Да се тежи ка униформисаности верника...итд..итд.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Jevandjelje nas uci da peremo drugima noge ,ja ne vidim problem u ljubljenju ruke . tako je,ALI iz ljubavi,a ne iz interesa snoozer_11 Дуња је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fila Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Јок ти ћеш да ми обајсниш историју , то бих рецимо ја реко, не бих никад реко "јок ти ћеш да ми објасниш јеванђеље" јербо тиме баш стављам до знања свом саговорнику да не познајем јеванђеље иако сам га можда и прочитао. Полако бре Мајкл, поолаако. Тему са отворио за дискусију а не за препуцавање својствено свађалачким форумима, каквих имам на извоз( само нико брате неће такве форуме а изгледа ни нас). И сви сте превидели текст који сам се потруди да преведем и поставим од једног другог руског свештеника поводом овог снимка, па ћу да поновим : Протоиерей Андрей Ткачёв: Слава Богу, сам владыка Иларион воздержался от такого приветствия Протојереј Андреј Ткачев: Хвала Богу, владика Иларион се уздржала од таквог поздрава Каже наслов на :http://rusk.ru/newsdata.php?idar=50823 По мишљењу свештеника , понашање неколико јереја, који током боравка у Ватикану узели благослов од папе , представља одређену врсту искушења... Даље се у тексту наводи како је на адресу сајат руска линија стигло много мејлова са питањем читалаца како да тумаче понашање јереја који су узели благослов од папе... Руска линија потражила је одговор од свештеника Андреја Ткачева . Протојереј Андреј Ткачев вели да је његово лично мишљење да правослвани верници а поготово свештеници не могу узети благослов од папе. "Наравно, могу се наћи аргументи за различите тачке гледишта, али мислим да је потребно обуздати се, потребно је показати изразе поштовање према човеку, ... на крају крајева, ово је патријарх најстарије националне цркве, Апостолске столице,Али просто у нас нема црквеног и евхаристијског заједништва , а то је вековна трагедија Цркве. Благослов је, у суштини, молитва и израз јединства и тог јединства ми немамо. " ај због тебе.... мада сам остао дужан,,, Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 @Михајло, мислио сам на ново и у смислу комуникације... ал добро... пуцај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 tako je,ALI iz ljubavi,a ne iz interesa snoozer_11 a zar Pravoslavlje nije LJUBAV ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 А неки љубе интерес... sHa_sarcasticlol anajrim and Михајло је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 @Михајло, мислио сам на ново и у смислу комуникације... ал добро... пуцај ок...нећу више...обећао сам Жељку... мада од 1439 нема ништа ново... Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Цивили очигледно сматрају да поштовање, које у сваком случају треба показати према према сваком човеку, не изискује неопходност љубљења руке папи, али зато православни свештеници...интересантно, веома интересантно. Ех...баш сам "старомодан". anajrim and Михајло је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 да се РПЦ као и СПЦ понаша..као да им верници нису ни потребни... Па није баш да верници нису потребни , али с друге стране можемо поставити и питање да ли Црква треба да подређује своје поступке емоцијама верника тачније колико Црква сме себи да допусти да с једне стрна се не обазире на вернике а с друге стране размишљ акао политичари да ли је нешто коректно или некоретно и како ће то верници протумачити и тиме условљава свој рад? Знаш ја мислим да ни један ни други став нису добри. Црква с једне стране треба да чује вернике , али мислим да мора имати слободу одлучивања неусловљену притиском верника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 a zar Pravoslavlje nije LJUBAV ? naravno da jeste,nikako nemoj u to da sumnjas:) dunja ti je odgovorila:) ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 naravno da jeste,nikako nemoj u to da sumnjas:) dunja ti je odgovorila:) ................. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Па није баш да верници нису потребни , али с друге стране можемо поставити и питање да ли Црква треба да подређује своје поступке емоцијама верника тачније колико Црква сме себи да допусти да с једне стрна се не обазире на вернике а с друге стране размишљ акао политичари да ли је нешто коректно или некоретно и како ће то верници протумачити и тиме условљава свој рад? Знаш ја мислим да ни један ни други став нису добри. Црква с једне стране треба да чује вернике , али мислим да мора имати слободу одлучивања неусловљену притиском верника. Па Брате, мало изучиш историју Цркве... Шта су Свештеници..Шта Епископи... Па онда закључиш..да нису ништа већи чином...него чашћу и одговорношћу... Црква и јесте ..мирјани... без мирјана нема Цркве...као институције.. Јел може Свештеник служити Литургију сам? Јел знаш да можеш и ти као мирјанин да у случају нужде Крстиш некога? Јел зна да у США у деловима где нема Свештенства мирјани само организују молитве и неку врсту Литургијске заједнице.... И слободан си да мислиш о мом ставу шта ти воља...али то је мој став... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 8, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2011 Inače,kada je mitropolit Ilarion posetio Kosovo,tadašnji vladika Artemije je bio oduševljen mitropolitom. Naročito kada je čuo da je mitropolit, u sred Vatikana ,rekao da će do jedinstva crkve doći kada katolici budu klekli na kolena i zamolili oproštaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука