Олимп Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Поздрав свима! Отварам ову тему са циљем тражења и пружања помоћи око математичких задатака и проблема. Уколико некоме затреба неки задатак, да покушамо заједно да га решимо. Мени је ових дана то баш потребно, због завршетка школе и уписа на факултет, па ми се често деси да не могу доћи до решења.. Неке задатке ћу тек поставити. Пуно хвала свим радим људима. Ђуро Станивук, Juanito, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Само напред! Има овде братије и сестара математичара... verum est in beer, Олимп and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Олимпе тебра, мораш и ти показати неку вољу Дакле, "дај" задатке, а неко ће се већ од многих математичара са нашег Форума јавити... Олимп је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Наравно брате, хтедох ја јуче, али не стигох. Сада покушавам сам нешто да решим, а биће их веруј ми Ево већ има неколико од досадашњег вежбања. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ево неколицине за почетак: 1. Може ли производ два узастопна природна броја да буде 19901989? Зашто ?2. Доказати да је производ два узастопна парна броја дељив са 8. 3.Доказати да је збир ма која узастопна природна степена броја 2 дељив са 6 . "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 1. Може ли производ два узастопна природна броја да буде 19901989? Зашто ? Не може, од два узастопна природна броја један је обавезно паран, тј. дељив са 2 - па би и њихов производ био дељив са два. 19901989 је непаран. Строго математички имаш два случаја: 1. Ако је први број паран x = 2*y онда имамо x * (x + 1) = 2 * y * (x + 1). 2. Уради сам. Милан Ракић, Срђан Шијакињић, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 2. Доказати да је производ два узастопна парна броја дељив са 8. Један од два узастопна парна броја мора да буде дељив са 4 (али напиши и покажи то математички, иначе се не рачуна одговор). Према томе, они имају облик x1 = 2 * y1 и x2 = 4 * y2. Када их помножиш добићеш 8 * y1 * y2. Милан Ракић, verum est in beer, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 3. Доказати да је збир ма која узастопна природна степена броја 2 дељив са 6 . 2^n + 2^(n+1) = 2^n * (2 + 1) = 2^n * 3 = 2 * 3 * 2^(n - 1) = 6 * 2^(n - 1) verum est in beer, RYLAH, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 `есам ти рек`о Олимпе! `ел видиш са којим предзнањем из математике мораш да дођеш у кафан.., пардон! На Форум! RYLAH, Grizzly Adams, Ђуро Станивук and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 @@Grizzly Adams, Значи брате хвала пуно! Сада сам у аналитичкој геометрији, а ови задаци су ми из предходних области остали нерешени joш једном хвала! Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ко не уради целу збирку од Демидовича или не зна да вози хеликоптер не мож` да буде модератор... Један од два узастопна парна броја мора да буде дељив са 4 (али напиши и покажи то математички, иначе се не рачуна одговор). Према томе, они имају облик x1 = 2 * y1 и x2 = 4 * y2. Када их помножиш добићеш 8 * y1 * y2. Овде помоћ - значи пођеш од претходног задатка - два "узастопна парна броја" су у ствари "два узастопна природна броја" помножени са два. Па онда један од других мора да буде паран, што значи да је један од првих дељив са 4. Но проблем бро! Задовољство је подсетити се школских дана... drvce, Милан Ракић, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ко не уради целу збирку од Демидовича или не зна да вози хеликоптер не мож` да буде модератор... Нисам знао да толико знања треба да би постао уредник . Лепо објашњено уредниче Адамс , свака част . Олимп, Student91, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 http://images.cpcache.com/merchandise/514_400x400_NoPeel.jpg?region=name:FrontCenter,id:15859576,w:16 Олимп, -Владимир-, RYLAH and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Од сада са тобом само разговарам о друштвеним наукама Па тамо може да се расправља, овде нема трте-мрте... Шалим се. Свака част брате, ово је кинонија на делу. Служимо народу! Срђан Шијакињић, Драгана Милошевић, verum est in beer and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ко не уради целу збирку од Демидовича или не зна да вози хеликоптер не мож` да буде модератор... Не разумем се нешто много око те математике, све би ја то поспаљиво као непотребно, ал нешто сам гледо те хеликоптере, па мислим да бих мого, само да ми неко покаже тих пар основних ствари, не делује ми то много тешко... Милан Ракић, Justin Waters, drvce and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука