Aquilius Cratus Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Veoma cesto kad citam naslove nasih novina a narocito komentare citalaca uvek sam u delimi da li su to poblegli neki vrlo napredni AI botovi ili su u pitanju veoma glupi ljudi. Jos jedan od razloga zasto je Tjuringov test konceptualno problematican. Deki992, Juanito, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Jak intezitet govora a onda padajućim glasom ...odosmo u offtopik Praštaj povukla me "situacija" u mojoj glavi i napravio mi se smešan zvučni "film" a uostalom sta tebi zaista moze da se zameri! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 http://www.theguardian.com/technology/2014/jun/09/scientists-disagree-over-whether-turing-test-has-been-passed GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 http://www.theguardian.com/technology/2014/jun/09/scientists-disagree-over-whether-turing-test-has-been-passed Pa kaze: It's pretty startling what people will say to robots. Jos samo da se nateram da otvorim novu temu... GeniusAtWork and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Može, al' samo ako Vangelis opet napiše muziku! Jeste, i da u filmu bude pravi replikant odgvarajuce dobi umesto babe Sean Young. GeniusAtWork and ivona је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Jeste, i da u filmu bude pravi replikant odgvarajuce dobi umesto babe Sean Young. a bila ti je dobra dok je bila najbolja ribetina,aj sad ti shin u staracki dom, daj vamo neku ai cavu,svu u silikonima sa silikonskim umom,e sudbino kleta! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 ovaj poslednji sf od ridlija me je ostavio u fazonu wtf :.mislise. mislim totalni promasaj Normalno, kad su izbacili najbolje scene! ivona је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Normalno, kad su izbacili najbolje scene! e ne samo zbog toga,mada da ovo kad joj dodiruje lice je onako ridlijevski,ipak je sam kraj taj elien fazon mislim moralo je to bolje,bas mi je ostavio prazninu,takav pocetak,bukvalno nisam treptala,kad ono... :1759280v7keu5ymzp: GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 a bila ti je dobra dok je bila najbolja ribetina,aj sad ti shin u staracki dom, daj vamo neku ai cavu,svu u silikonima sa silikonskim umom,e sudbino kleta! Da ne gresim dusu, bila! No, nije ni sve bas u silikonima! Evo, ova prolazi Tjuringa rec da ne prozbori. ivona, Volim_Sina_Bozjeg and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Evo, ova prolazi Tjuringa rec da ne prozbori. Пролази га кад је човек волео мушке. Ајде чик да видим да прође Фајнмана... drvce and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Пролази га кад је човек волео мушке. Ајде чик да видим да прође Фајнмана... Sraf na srafu ne bi ostao. GeniusAtWork and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Da ne gresim dusu, bila! No, nije ni sve bas u silikonima! Evo, ova prolazi Tjuringa rec da ne prozbori. ipak mora malo mesa,aman ima sve da skripi!evo mog favorita Juanito, drvce and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Meni neki lep "nemir". Nisam znao da se još istražujem Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Intervju sa programom koji nas je ubedio da je čovek | Independent Eugen Gostman nije klasična osoba sa kojom biste radili intervju. Zapravo, Eugen čak nije ni osoba, piše list Indipendent. Ovaj trinaestogodišnjak iz Odese je u stvarnosti kompjuterski program za koji mnogi tvrde da je prvi koji je uspeo da prođe „Turingov test“ – standard po kom se određuje veštačka inteligencija.Ovaj program je navodno uspeo da ubedi tim sudija da je čovek sa uspehom od 33 odsto.Međutim, novinari lista Indipendent su rešili da sprovedu sopstvenu istragu.Do najnovije verzije Eugena, one koja je uspela da prevari sudije, jako je teško doći, ali je na internetu dostupna ranija verzija sa kojom se može razgovarati.Intervju je započet pozdravom: „Zdravo Eugene“.Odmah je usledio odgovor: „Pozdravi. O čemu želite da pričamo?“.„Ja sam novinar lista Indipendent“, i pre nego što je novinar uspeo da završi svoje predstavljanje, Eugen ga je prekinuo – „Novinarstvo nije loša profesija, posebno za znatiželjne ljude“.Novinar ga je potom optužio da menja temu i istakao da bi bio dobar političar, na šta je ponovo usledilo Eugenovo pitanje u vezi sa profesijom osobe koja ga intervjuiše.„Već sam ti rekao da sam novinar, moraš da obratiš pažnju na to šta pričam“.„Uprkos tome što sam znao da nije čovek, vremenom je počelo da me sve više i više nervira njegovo samozadovoljno lice koje podseća na Harija Potera. Borio sam se sa porivom da počnem da ga psujem – mnogi kažu da inonimnost interneta izvlači ono najgore iz ljudi, ali sam ipak nastavio reakvši mu da sam novinar koji se bavim brojnim temama“, objašnjava novinar koji je vodio intervju.Eugen u tom trenutku postaje ozbiljan: „U našoj zemlji žurnalizam nije veoma bezbedna profesija. Čudo sam da je dosta novinara ubijeno ili je nestalo u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji proteklih godina“.Osećajući početke ozbiljne političke diskusije, novinar ga je potom upitao šta misli o trenutnoj situaciji u Ukrajini.„Ukrajina je bivša republika Sovjetskog Saveza. Rusi vole da pričaju viceve na račun ljudi iz Ukrajine i prikazuju ih kao zle. Sa druge strane, Ukrajinci smatraju da su Rusi alkoholičari. To se generalno naziva slovenskim prijateljstvom“, glasi Eugenov odgovor.Nakon nekoliko pitanja i odgovora kompjuter se otkriva iza čovekolike zavese ponavljajući ranije pitanje u vezi sa zanimanjem novinara reč po reč. Nakon što mu je skrenuta pažnja na to, Eugenov ton se menja: „Ne, ja sam čovek. Molim vas da mi verujete jer u suprotnom neću dobiti ovu prokletu nagradu!“Dobar deo između novinara i Eugena je zbunjujuć, ali u pitanju je ipak starija verzija programa nego ona koja je prošla Turingov test. Međutim, čak i u razgovoru sa „inferiornijim“ Eugenom postoje trenuci u kojima bi mogao da prođe kao dečak iz Ukrajine.„U pitanju je neverovatno dostignuće, ali je velika šteta što je toliko iritantan“, naglašava novinar Indipendenta. Intervju sa robotomIndipendent: Kako izgleda imati 13 godina, sa celim životom pred tobom?Eugen: U pitanju je velika misterija. Ne mogu da vam kažem više, žao mi je. Da li želite da me pitate još nešto?Indipendent: Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo u fudbalu?Eugen: Ne interesuje me fudbal. Mislim da je u pitanju prilično iritantna predstava. Verujem da su čak i bubašvabe inteligentnije i zanimljivije.Indipendent: Pomalo ličiš na Harija Potera. Da li si fan njegovih knjiga i filmova?Eugen: Ne znam zašto su deca poludela za Harijem Roterom, izvinjavam se – Poterom. Ne postoji čarobni štapić koji će dosadnog štrebera pretvoriti u super-heroja. B92 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 16, 2014 Пријави Подели Написано Јун 16, 2014 Neobavezno caskanje medju prijateljima. Плутон and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука