kordun Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 Не, имаш и леве и десне анархисте. http://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_anarchism Шта ако сам рецимо одбио да служим у хитлеровој војсци? Или титовој? Или Стаљиновој? Је л сам и тад антихришћанин? jesi jer bi morao imati pogled u buducnost pa kao obican gradjanin da vidis sta ce se sve desavati, a to je antihriscanski inace specificno je u ratu da se ti koje sam pomenuo najvise vade na tako neke stavri ili na nesposobnost, krenu pametovati, a ovamo im ginu rodjaci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 koje su to drzave koje su rijetko ratovale ? ratovi su i stvorili drzave, to su za mene povezane stvari, drzava srbija je direktno u ratovima nastajala, narod bio prisiljen da se tako organizuje i mislim da su sve stariej drzave tako nastale Шведска je пример државе која није ратовала последњих 200 година. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 svajcarska je mozda sto se ratova tice najbolja zemlja u evropi a nastala je kao vojna obrambena drzava za odbranu od habzburgovaca... to sto je slabo ratovala je zahvaljujuci njihovom relejfu,samo sa jedne strane se moze do njih, zbog alpa, previse su bili sitni , bili su slab plijen da i se neki ozbiljniji pohod na njih radio, samo zbog toga nisu toliko cesto ratovali kao ostali, ostali bukvalno plivaju u krvi, makar evropa kad je u pitanju Па и свет кад је у питању, ал какве то везе има са државом. Ратује се управо због тих глупих колективних идеала, и националних еготрипова. великих француских империја, трећег рајха, отоманског царства и осталих колективних националних его трипова. inace specificno je u ratu da se ti koje sam pomenuo najvise vade na tako neke stavri ili na nesposobnost На шта год да се ваде. ратови су у Југи оне моје из фамилије које су ишли могли само да "осакате" то јест да оставе њихове ближње БЕЗ ЗАШТИТЕ. Ако ти сматраш да је егоизам што сматрам да је боље да је мој стриц остао кући као син јединац са две ћерке... онда нека је брате... екстреман сам егоиста и то сматрам најсиправнијим ставом на свету. Боље него да остави БЛИЖЊЕ без родитеља.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 Шведска je пример државе која се није ратовала последњих 200 година. pa umirili su rusi te agresivne svedjane na jedno 200 - 300 godina, ogadilo im se Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 Да ли је избегавање "војне обавезе" грех? На овом линку има занимљивих ствари на ту тему. http://www.incommunion.org/2005/08/06/orthodox-christians-and-conscientious-objection/ Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 Moral je promenljiva kategorija a opet neophodna da bi neka zajednica funkcionisala. To su nase birokrate lepo iskoristile pa su stvari koje im osiguravaju odrzivost (poput poreza, ratova i sl.) inkorporirale u moralne vrednosti zajednice. Tako smo dosli do tog idolopoklonstva, mada ja mislim da je pre u pitanju strah nego neka ljubav ili idolopoklonstvo ali o tome drugi put. Zato se nekada gubila glava zbog nameta "desetka" a danas svi lepo i ljubazno predajemo po 60% i vise svoje tesko stecene zarade i jos smo na to ponosni. Btw. ne mislim da je u pitanju neka zavera vec prosto prirodan proces razvoja manipulatora i parazita koji su nasli najbolji nacin da osiguraju opstanak i sto je jos gore- svoj rast i razvoj. Tu dolazimo do drugog uzasnog problema sa drzavom a to je njeno sirenje. Osnovna karakteristika svih drzava tj. njene administracije, bar kako sada stvari stoje, od onih kapitalistickih do ovih socijalistickih jeste sirenje i razvoj. Razorno dejstvo ove osobine drzave najbolje se moze videti na primeru EU koja iz dana u dan povecava broj birokrata a regulative se mnoze i mnoze a sa njima i troskovi njihovog sprovodjenja koji rastu geometrijskom progresijom... Videcemo kako ce se zavrsiti... Medjutim, bez obzira na gore receno, smatram da drzava treba da postoji, ne zato sto je dobro resenje vec zato sto za sada nemamo bolje. U revolucije ne verujem, a evolucije nam trenutno govore da se jos nije razvilo nesto sto bi u bliskoj buducnosti moglo da zameni drzavu. Ono sto moze da se poboljsa dok ne nadjemo bolje resenje tj. dok ga ne razvijemo jeste zaustavljanje njenog sirenja. Ne znam kojim unutrasnjim mehanizmom bi se to moglo osigurati ali svakako bi bilo najbolje ako bi se nasao neki samokontrolisuci sistem, poput PDV sistema u porezima . Ili da razvijemo neki poseban moralni sistem vrednosti za politicare u koji bi utkali moralnu obavezu samootklanjanja iz drzavne administracije ukoliko im broj predje optimalnu tj. minimalnu velicinu (posto je po mom misljenju jedino minimalna drzava-optimalna). uros је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 Па и свет кад је у питању, ал какве то везе има са државом. Ратује се управо због тих глупих колективних идеала, и националних еготрипова. великих француских империја, трећег рајха, отоманског царства и осталих колективних националних его трипова. На шта год да се ваде. ратови су у Југи оне моје из фамилије које су ишли могли само да "осакате" то јест да оставе њихове ближње БЕЗ ЗАШТИТЕ. Ако ти сматраш да је егоизам што сматрам да је боље да је мој стриц остао кући као син јединац са две ћерке... онда нека је брате... екстреман сам егоиста и то сматрам најсиправнијим ставом на свету. Боље него да остави БЛИЖЊЕ без родитеља.... pa problem je sto se to prenijelo sa pojedinca na kolektiv, ako ti kao pojedinac imas plan da meni ucinis zlo , a imas nekog drugara koji ce da ti pomogne, ja to saznam, ili sumnjam , moracu i ja sebi traziti nekoga da mi pomogne i tako jedan po jedan do drzave, ratujese zbog zla u ljudima, a inace ratovi se ne mogu pokrenuti bez da obe strane ne misle da im pripadaju iste stvari, ja ne sumnajm da bi ti prebjegao na stranu koja je u "pravu" inace tvome stricu svaka cast sto je isao da se bori za svoju zemlju, tada jugoslaviju, eto srece da su je svi tako branili, bilo bi manje zrtava ,al ne mozes kad ima mnogo ovih racunovodja koji prvo racunaju svoj licni interes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 Има везе с темом. Angry Birds maker Rovio gets 25 million euros in financing from the European Investment Bank – expect more of this http://tech.eu/news/rovio-25-million-euros-financing-eib/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 7, 2014 Пријави Подели Написано Јун 7, 2014 pa problem je sto se to prenijelo sa pojedinca na kolektiv, ako ti kao pojedinac imas plan da meni ucinis zlo , a imas nekog drugara koji ce da ti pomogne, ja to saznam, ili sumnjam , moracu i ja sebi traziti nekoga da mi pomogne i tako jedan po jedan do drzave, ratujese zbog zla u ljudima, a inace ratovi se ne mogu pokrenuti bez da obe strane ne misle da im pripadaju iste stvari, ja ne sumnajm da bi ti prebjegao na stranu koja je u "pravu" То и јесте проблем твог схватања државе. Државом увек владају неки појединци. А не неки колективи.... Ја и ти не владамо државом, већ бирамо појединце који ће владати у наше име. И данас, у време интернета, па ти појединци "манипулишу" колективом... а замисли пре 30 година? Кад немаш никакве информације осим оних које ти вође дају?? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 великих француских империја, трећег рајха, отоманског царства и осталих колективних националних его трипова. Osmansko Carstvo svakako nije nastalo kod nacionalnih ego tripova, jer nacionalizam za vreme sirenja osmanskog carstva nije ni postojao kao koncept. A i Osmanko Carstvo je postalo nacionalna drzava Turaka tek kad su mladi Turci dosli na vlast, maltene na samom kraju. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Osmansko Carstvo svakako nije nastalo kod nacionalnih ego tripova, jer nacionalizam za vreme sirenja osmanskog carstva nije ni postojao kao koncept. Пардон у праву си, није код националистичких али неких јесте.ДАл султанових или исламских.. у сваком случају неко је истриповао пар милиона турака да је добро да иду да кољу и освајају, јер је то супер.. и они су кренули... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Пардон у праву си, није код националистичких али неких јесте.ДАл султанових или исламских.. у сваком случају неко је истриповао пар милиона турака да је добро да иду да кољу и освајају, јер је то супер.. и они су кренули... Mislis na familiju Osman takozvane Osmanlije. Turci kao normadski narod su imali obicaj pljacke i pravljene robova tako da teso njima neko trebao da kaze to. Osmansko Carstvo je jedno od tih tvorevina gde etnicko poreklo gotovo nikakvi znacaj nije imalo. Vojske posle osvajanje nasih prostora dobri delom su bile ne turske, posebno dok je bilo jos i hrcanskih jedinica. PS: Pio sam veceras tako ako ne pisem najbolje, Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Mislis na familiju Osman takozvane Osmanlije. Turci kao normadski narod su imali obicaj pljacke i pravljene robova tako da teso njima neko trebao da kaze to. Osmansko Carstvo je jedno od tih tvorevina gde etnicko poreklo gotovo nikakvi znacaj nije imalo. Пази, ја нисам познаваоц историје и то не кријем... познајем једино локалну... Оно што хоћу да кажем да је радио неки колективизам.. можда не национални али например можда религијски .. неки колективни мотив мора да постоји да ти ујединиш силне људе у то да иду да ризикују животе да би њихов колектив имао власт над одређеном територијом и над неким другим људима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 8, 2014 Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 Пази, ја нисам познаваоц историје и то не кријем... познајем једино локалну...Оно што хоћу да кажем да је радио неки колективизам.. можда не национални али например можда религијски .. неки колективни мотив мора да постоји да ти ујединиш силне људе у то да иду да ризикују животе да би њихов колектив имао власт над одређеном територијом и над неким другим људима. Ниси познавалац ни српског језика, на пример. Шала мала, не замери. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2014 dalje govoris kako je mobilizacija antihriscanska, treba malo duiblje o tome razmisliti, ja mislim ljudi koji nisu spremni da uloze neki svoj trud u razvoj i sticenje svog kolektiva u kom uzivaju sve pozitivne efekte tog istog kolektiva grebatori, egoisti i antihriscani, nije red da se iko tjera na silu da cini nesto, jasno je meni to ali ni ti ljudi nisu ispravni, sto posto, ta tema je mnogo komplikovana da bi otkrio za nju neku univerzalnu pravdu.... ne moze se to nikako idealizovati, previse je zamrseno Ми се у ствари ту слажемо, али су у питању два одвојена питања. Прво, ако непријатељ нападне град, а неко побегне и остави жене и децу на милост и немилост нападачима - он јесте кукавица и неморална особа. Заслужује моралну осуду. Ту вероватно нема пуно супротних мишљења. Друго питање, о којем сам хтео да расправљамо, је из супротног угла. Какав треба да буде наш људски и хришћански однос према "мобилизацији"? Јер то је обично насиље. Младе људе заробе и присиле да иду у рат, убијају и ризикују живот. Можемо ли ми да то насиље сматрамо за "добро", а оне који му се противе осуђујемо као "неморалне"? Или је то потпуно изврнута етика...? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука