Jump to content

Часна сестра Кристина Скућа победила на такмичењу музичких талената Италије!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Часна сестра Кристина Скућа победила на такмичењу музичких талената Италије,на које се пријавила јер је то сматрала начином ширења Јеванђеља и приближавањем Католичке цркве народу.Девојка заиста сјајно пева.Али када исту песму изводе Алиша Киз или Синди Лопер није ли то онда такође ширење Јеванђеља или ширење Јеванђеља у нешто мањој мери? Оставила је на крају могућност да се озбиљније бави музиком али да би била срећна да се врати певању са децом у Цркви.Биће занимљиво видети какав је ефекат ове победе у контексту првобитне намере ширења Јеванђеља и приближавања Католичке цркве народу.Можда неке популарне певаче/ице ускоро видимо и за певницом у Цркви.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Часна сестра Кристина Скућа победила на такмичењу музичких талената Италије,на које се пријавила јер је то сматрала начином ширења Јеванђеља и приближавањем Католичке цркве народу.Девојка заиста сјајно пева.Али када исту песму изводе Алиша Киз или Синди Лопер није ли то онда такође ширење Јеванђеља или ширење Јеванђеља у нешто мањој мери? Оставила је на крају могућност да се озбиљније бави музиком али да би била срећна да се врати певању са децом у Цркви.Биће занимљиво видети какав је ефекат ове победе у контексту првобитне намере ширења Јеванђеља и приближавања Католичке цркве народу.Можда неке популарне певаче/ице ускоро видимо и за певницом у Цркви.

Подели на овим сајтовима

Код нас да је такав случај, не смем ни да замислим које дрвље и камење би се бацало на неку монахињу и које би речи биле употребљаване.

Лепо што је то урадила и сигурно на позитиван начин промовише цркву. Једино што мислим да није толико добар певач да би победила на неком такмичењу.

Можда је ипак жири подлегао ефекту изненађења или неочекиваног,па је допринео победи,мада мислим да добро пева,а да ли и најбоље,не знам,нисам слушала остале такмичаре.

Подели на овим сајтовима

"Nisam ovdje da bih započela muzičku karijeru, već da prenesem poruku", rekla je ona, dodajući da je njen nastup u skladu sa novim preporukama pape Franje, koji je rekao da se sveštenstvo treba približiti običnim ljudima.

Prvi nastup koji je od sestre Kristine napravio zvijezdu bilo je izvođenje pjesme "No One" Ališe Kiz, kada je oduševila cijelu Italiju. Kasnije su uslijedile i neke poznate izvedbe poput "Girls Just Want To Have Fun", "Time of My Life" i "Dirty Dancing", koje su samo potvrdile njen kvalitet.

Po svemu sudeći, finale ovog takmičenja budno se pratilo i u Vatikanu, jer je kardinal Đanfranko Ravazi, zadužen za kulturu, poslao tvit koji zapravo predstavlja misao jednog poznatog rimskog mislioca: "Ako počinimo nepravdu, Bog će nas ostaviti bez muzike", koji samo govori o važnosti muzike za cijeli svijet. Uprkos slavi, sestra Kristina i dalje insistira da je ona samo "ponizni sluga", a svoju popularnost je opisala kao "žeđ naroda za radošću", jer ona upravo i želi to - da širi radost i sreću među ljudima.(Nezavisne novine,6.6.2014 )

Подели на овим сајтовима

Код нас да је такав случај, не смем ни да замислим које дрвље и камење би се бацало на неку монахињу и које би речи биле употребљаване.

Лепо што је то урадила и сигурно на позитиван начин промовише цркву. Једино што мислим да није толико добар певач да би победила на неком такмичењу.

Ma koliko god ovo bilo simpatično i iz plemenite namere, uveren sam da to nije za jednu osobu koja se posvetila monaškom život. Samim izborom monaškog čina ona je preda se postavila izvesna ograničenja, 

Подели на овим сајтовима

I ja sam blizu tog mišljenja. Prvo, nisam svakako neki muzički stručnjak, iako umem da se i sam služim, neki kažu pristojno, raznim instrumentima, ali sestra, ruku na srce, nije baš toliki kvalitet. Lično mislim da je pobedila zbog odore. Da nije bila u odeći sestre, ne bi prošla mnogo daleko, u to sam sasvim siguran, jer je i ranije pokušavala i nije uspevala. Ovako, to je bilo čudo, a čudo je bilo istog tipa kao da je , da budem oštriji, medved zasvirao gitaru ili nešto slično - čudo za dva dana. Zaboraviće je za mesec dva i to je to. Drugo, to je takmičenje napravljeno da producenti zarade pare. Kao što se do sada mnogo puta pokazalo, oni koji pobede na takvim takmičenjima, neko vreme su prisutni, a onda nestano - zašto? Pa zato jer ono što su pevali i zbog čega su pobeđivali jesu interpretacije velikih hitova kojima je neko drugi več lično izgradio karijeru. To nije delo ni njihov lični umetnički izraz - jednostavno, otpevali su nešto što je već bilo poznato i priznato. Izbođači ovog tipa, obično nemaju ništa svoje i zato nestaju. Treće, za uspeh u muzici potreban je upravo taj lični izraz i dugogodišnji rad i trud, a oni dobijaju instant uspeh - zato to i ne može da traje dugo. Četvrto, pošto je to komercijalizacija umetnosti, namenjeno je za - pa za zaradu a ne za promociju bilo čega, osim, kako rekoh, debljih novčanika producenata. Te stoga učestvovanje u takvoj paradi jedne sestre je duvanje u isti rog sa onima koje ne interesuje lični uspeh bilo čiji (što kažem se videlo toliko puta na primeru sličnih takmičenja).

Na kraju, nikakvo evanđelje ona nije promovisala, već samo to da je još debelo u ovom svetu i da nije odustala od želje da joj se kadi po medijima. Nažalost, po meni, ovo je loše, jer ne pokazuje pravi način agnažovanja Crkve u svetu, već samo to da neki u crkvi smatraju da je naveštanje evanđelje istovetno sa igranjem u istom blatu kao i svet. Jednostavno, ovo tako ne liči na monahinje i podseća me na onac stari crtani film, kad sam bio klinac, sa žabcem koji peva. Ne spada u okruženje pa to ti je.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Победила је гласовима публике путем смс попрука,мислим да је било 2-3 милиона гласова.Смисао и начин монашког живота,било да је реч о Православној,било Римокатоличкој цркви свакако се може актуелизовати и у оваквим оквирима.Но,било је раније речи и о обрнутим аспектима,прилагођавању културног модела начину и принципу монашког живота.Тема није само музичка,перцепције су различите,и отварају разна питања и теме.

Подели на овим сајтовима

Ovo je skroz nebitna tema.I skorz pogresan pristum.A gde je misticizam u ovoj prici misionarenja,Bog je oduvek privlacio ljude k'sebi misticizmom.Gde je sila Bozija?!

Mozda ona i jeste imala dobru nameru da priblizi svoju Crkvu (u kojoj sol zamenjuje blagodat,vostane figure -netrulezne mosti,indulugencija  umesto jevandjeljskog zivota) .Ali sirenje jevanjdjelja- no way!

Подели на овим сајтовима

Све то делује симпатично, али нема од тог мисионарења ништа. Пре ће они њу да наговоре да се пресвуче и уђе у свет шоу бизниса.

Подели на овим сајтовима

Нема небитних тема (питања) ,може бити само небитних коментара (одговора).

Она мисли да на овај начин шири јеванђелску поруку,питање је шта ми мислимо,и ништа није небитно.

Подели на овим сајтовима

Нема небитних тема (питања) ,може бити само небитних коментара (одговора).

Она мисли да на овај начин шири јеванђелску поруку,питање је шта ми мислимо,и ништа није небитно.

Nije bitno sta ona misli,vec Bog.I sektasi misle da ispravno misionare,pa nije tako.

Подели на овим сајтовима

Коментар може бити афирмативан,а може бити критичан.Можда је њен коментар да би желела да пева са децом у цркви управо одговор на искуство које је стекла,и шта је било са поруком коју је хтела послати.А која је порука оних 2-3 милиона људи који су гласали за њу.

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nije bitno sta ona misli,vec Bog.

Slazem se.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...