Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Тај твој надмени став је баш као из Словеније. РТС не гледам, радим са људима из производног сектора и то већ 7 година. Прво су долазили са таквим ставом, као твојим, преднапрегнути од самозадовољства а данас су веома захвални кад им посветиш 5 минута за телефонски разговор. ИТ сектор ради посвуда па и у Србији, јер је махом онлајн пословање и не говори ништа о њиховој привреди, то су услуге. Не знам одакле си потегао причу о ошишаној трави и лепоти земље. Мени је лично Словенија једна од лепших земања у којој сам био кроз коју сам возио. Ако ти је то био покушај да засијаш док пљујеш по Србији, нека је , сложићу се са тобом. И нисам поредио Србију и Словенију, то је твоја подлога... Не знам стварно чему такав надобудан став, нисам ти никог опсовао. Aha sada su jos i nadmeni. Hebote ovo ko Hadzi Dragan Antica da citam i njegove "istine" u Politici. Nema nista nadmenije nego kad neko iz Srbije kaze da se u Sloveniji jede korenje. Srbija, generalno uprkos svim nedacam ne jede korenje i niti ide u tom pravcu ma sta ko pricao. A ponajmanje to radi Slovenija koja je u svim kljucnim aspektima IZNAD Srbija i to znatno. Suocavanje sa time kakvim smo mi nije pljuvanje po Srbiji ma koliko ti pokusavao da me prokazes kao mrzitelja Srbije. Ali jeste pljuvanje kad nekog objektivno boljeg od sebe kleveces da je gori od tebe u kljucnim stvarima. To je i nadmeno i neljudski i na kraju krajeva vrlo glupo. Ja sam pomenu IT jer je to moja struka i tu direknto znam sta i kako jeste tamo a inace njihova privreda je jaka i u onoj klasicnoj teskoj industriji, metlurgiji, industrijskojk elektonici, industrijskom ITu, preradi drveta, tekstilnoj industiji. Nista od toga po cemu su od rnije oznati nisam primetio da su u bilo kavom zastoju. Uzgred krajnje je neumesno reci za neku zemlju da jede korenje kad se na njenim univerzitetima postizu ovakve naucna dostignuca You are here: Slovenia › Society › Science › Slovenian Scientists A new tool in the fight against cancer? A considerable achievement by Slovenian scientists A research team has developed a new, highly efficient drug-delivery system based on magnetic iron oxide nanoparticle clusters encapsulated inside a liposome.http://www.slovenia.si/slovenia/society/science/slovenian-scientists/a-new-tool-in-the-fight-against-cancer-a-considerable-achievement-by-slovenian-scientists/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Морам само још ову конструкцију да цитирам посебно, јер см одушевљен твојом фикцијом и подметањем.... Sam si podmetao kad si ponovio tu glupu Milosheskuovu propagandu da oni zaista jedu korenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 О томе може да се разговара, али овде није тема. Указао сам на недоследност и контрадикторност у ставовима брата ког сам цитирао. Није ми ни важно да заузимам неку страну, али кад се нешто напише требало би да буде бар доследно. Nigde brat nije pogrešio nego si ti napravio grešku i još očekivao da razume tvoju "pouku". Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Мишљења сам да Вучић овако балансира само из страха од дестабилизације земље. Заборављамо брзо оних 70-80% људи који фаворизују Русију а знамо да су то већином националисти и људи са ратним искуством из 90-их. Е тога се наш Вучко боји више но Бриселских пацки... To mora da je po istrazivanjima itar-tass? Милан Ракић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Морам само још ову конструкцију да цитирам посебно, јер см одушевљен твојом фикцијом и подметањем.... Е, Ђуро, да знаш, овај @Aquilius Cratus је веома проблематичан тип који зна све, све време. Често саркастичан, увек има саркастичне примедбе. Мени понекад личи на тиранина газду који се понаша као диктатор банана републике. Много пута сам га избегавалa, али избегавање није најбоља опција, с друге стране нема разлога да постанем жртва туђег лошег понашњања, јер се правом техником, може лако научити да извучеш најбоље у њему. Али како, кад са људима разговара, немилосрдан јер, пун власти и моћан, значи никад са мирним интезитетом, удара тамо где идентификује своје слабости и користи их против других, вређа и понижава, а када му се дају аргументи, експлодира у бесу који не одговара стварним околностима. Друже бегај у заклон и питај о чему се ради? Свезнајућа особа, на 98% од свега (само питај!). ) Зна све – из сата у сат! – Али нема времена да слуша своје „јасно безначајне аргументе“! sHa_sarcasticlol Manolis, DYNABLASTER, Никанорац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 A ja sam lik koji je u poslednje 3 godine boravio tamo (Ljubljana, Kopar, Portoroz) po vise meseci pa ove RTS pricice za laku noc mozes da pricas likovima koji nisu makli iz SrBije a mene zaobidji sa tim glupostima. Znam kako stoje u IT skektoru i usko vezanim granama, prosveti i nauci i kulturi. U svim tim segmentima su megacivilizacija u odnosu sa Srbijom pa cak i Hrvatskom. O infrastrukturi, smislu za organizaciju, radnoj etici, opstoj kulturi ljudi ljudi necu ni da govoirmo jer smo za njih kolektiuvno jedno divlja africko pleme. Tamosnji prosek kvare BG tablice (sa ludilima u saobracaju i prakingu) i razno razni gastosi. Tamo su livade pokosene i sistematski navodjavanje a ovde kod nasu naseljenim mestima trava od dva metra viri iz svaog treceg dvorista dok gazda unutra uz pivo navija "Nole Nole". Porediti Sloveniju sa Srbijom pa jos tvrditi kako oni jedu korenje, jer zamisli zaniam ih Rusko trziste, je budalastina prve klase. jes slovenci su strucnjaci u it industriji planeta ne bi znala sta bi bez njih, razvili ljudi par programskih jezika, beograd koji je pionir kad su personalni racunari u pitanju je maciji kasalj za njih, al si ga i ti otisao u krajnost... ja znam dobro slovence jer su mi komsije bile, rodjen sam 30 km od slovenije i cesto sam tamo bio, to je vredan,stedljiv i snalazljiv narod, pomalo su i sminkerski nastrojeni, kultura zivlljenja im je dosta sminkerska u tom se takmice sa austrijancima pa ti kad dodjes tamo vidis cista uredjena naselja steknes dojam da si dosao na beverli hils a nije tako, sve je to napumpano i uvijek je tako i bilo, tako je i kod mene bilo... to ti je kao kad snimas tv sapunicu pa snimas samo na luksuznim lokacijama da prikazes gledaocu neki lazni standard Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Е, Ђуро, да знаш, овај @Aquilius Cratus је веома проблематичан тип који зна све, све време. Често саркастичан, увек има саркастичне примедбе. Мени понекад личи на тиранина газду који се понаша као диктатор банана републике. Много пута сам га избегавалa, али избегавање није најбоља опција, с друге стране нема разлога да постанем жртва туђег лошег понашњања, јер се правом техником, може лако научити да извучеш најбоље у њему. Али како, кад са људима разговара, немилосрдан јер, пун власти и моћан, значи никад са мирним интезитетом, удара тамо где идентификује своје слабости и користи их против других, вређа и понижава, а када му се дају аргументи, експлодира у бесу који не одговара стварним околностима. Друже у заклон и питај о чему се ради? Свезнајућа особа, на 98% од свега (само питај!). ) Зна све – из сата у сат! – Али нема времена да слуша своје „јасно безначајне аргументе“! sHa_sarcasticlol Sta ces takvu misiju su mi zacrtali moji mentori. Ti bi prva trebala da znas kako to ide, mlada damo fascinirana snagom jedinice. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 jes slovenci su strucnjaci u it industriji planeta ne bi znala sta bi bez njih, razvili ljudi par programskih jezika, beograd koji je pionir kad su personalni racunari u pitanju je maciji kasalj za njih, al si ga i ti otisao u krajnost... ja znam dobro slovence jer su mi komsije bile, rodjen sam 30 km od slovenije i cesto sam tamo bio, to je vredan,stedljiv i snalazljiv narod, pomalo su i sminkerski nastrojeni, kultura zivlljenja im je dosta sminkerska u tom se takmice sa austrijancima pa ti kad dodjes tamo vidis cista uredjena naselja steknes dojam da si dosao na beverli hils a nije tako, sve je to napumpano i uvijek je tako i bilo, tako je i kod mene bilo... Strucnjaci jesu, kao i svi koji se trude i rade u tome, inace bi propali. A od Indijaca i tamosnjih likova su sigurno veci strucnjaci ne samo oni nego manje vise svi IT profesionalci u Evropi. Pa je ipak u sveto otisla slika da su Indijci neki sega-mega eksperti. Mene ta duboka psihologija Slovenaca ili bilo koga drugog uopste ne zanima. Mene zanimaju samo posledice. Ako mi u narednih 10 godoina postignemo samo polovinu tih njihvih posledica iz ma kakvim motiva i razloga ja bih bio presrecan. Kao sto bi trebalo svako da bude ko zeli ista drobro ovoj zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Sta ces takvu misiju su mi zacrtali moji mentori. Ti bi prva trebala da znas kako to ide, mlada damo fascinirana snagom jedinice. Не знам како то иде, млада дама је део Јединице. Сваки ученик мора да има ментора. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Strucnjaci jesu, kao i svi koji se trude i rade u tome, inace bi propali. A od Indijaca i tamosnjih likova su sigurno veci strucnjaci ne samo oni nego manje vise svi IT profesionalci u Evropi. Pa je ipak u sveto otisla slika da su Indijci neki sega-mega eksperti. Mene ta duboka psihologija Slovenaca ili bilo koga drugog uopste ne zanima. Mene zanimaju samo posledice. Ako mi u narednih 10 godoina postignemo samo polovinu tih njihvih posledica iz ma kakvim motiva i razloga ja bih bio presrecan. Kao sto bi trebalo svako da bude ko zeli ista drobro ovoj zemlji. a sta su brate to slovenci postigli nije mi jasno? ogrebali su se dobro najprije u jugoslaviji, pa onda od eu, nema ko ih nije kreditirao i izlazio im u susret kako bi ostali sa balkana vidjeli sta znaci uci u eu,, a onda kad su donatori malo presusili kuku majko, da ne pricam kako su ne samo izbjegli rat u odnosu na nas nego su jos iz njega i profitirali,ali to je druga tema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 a sta su brate to slovenci postigli nije mi jasno? ogrebali su se dobro najprije u jugoslaviji, pa onda od eu, nema ko ih nije kreditirao i izlazio im u susret kako bi ostali sa balkana vidjeli sta znaci uci u eu,, a onda kad su donatori malo presusili kuku majko, da ne pricam kako su ne samo izbjegli rat u odnosu na nas nego su jos iz njega i profitirali,ali to je druga tema Ogrebali se u Jugi? Nece biti. Pa nije Juga nesto sto je nezavisno lebdelo iznad svih republika pa komunistickom magijom nesto delilo svim repulbikama pa kao Slovenci se ogrebali. Juga je skup svih republika to sto je ostvareno ostvareno je interakcjama republika. Savezna vlast je dobijala pomoc/kredite sa strane i to se rasporedjivalo republikama. Neko je za tih 5 decenija napravio Gorenje, Iskru, TAM a neko je iglavnom lopovao i ma koliko je u startu bio siromasniji od Slovenije to nije bas neki izgovor sobzirom kakve su odvajanja bila u Sloveniji za nerazivijene krajeve. Tako da je taj veliki bum koji je the Jugu cinio Jugom dobrim delom bio generisan u Sloveniji. Nista u Sloveniji nije savrseno, tamo jedanko ima lopovstva,krupnog kriminala, korupcie, tih zataskanih ratnih zlocina to niko citav ne moze da spori ali o jednoj generalo privrednoj, naucnoj i kulturonoj produktivnosti joj se ne moze prigovarati iz pozicije ostali republika. Ba ne ako drzimo do one "prvo svoje dvoriste pa onda..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Не знам стварно чему такав надобудан став Акви надобудан? Нисам то приметио за све ове године проведене овде. Ђуро Станивук and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Акви надобудан? Нисам то приметио за све ове године проведене овде. Zato sto nadobudnost zavisi od pripadnosti. "Nas" ne moze da bude nadobudan, moze da bude energican, temepramentan, otresti, bez dlake na jeziku, iskren i nagao ali nikad nadobudan. "Njihov" je pak ili mlakonja i ruzicast ako govori uctivno ili nadobuan ako nastupa kao "temeperamentan.". Ljudi smo i ne mozemo a da se ne delimo zato i imamo to selektivno uocavanje tudjih slabosti odnosno vrlina. Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Ogrebali se u Jugi? Nece biti. Pa nije Juga nesto sto je nezavisno lebdelo iznad svih republika pa komunistickom magijom nesto delilo svim repulbikama pa kao Slovenci se ogrebali. Juga je skup svih republika to sto je ostvareno ostvareno je interakcjama republika. Savezna vlast je dobijala pomoc/kredite sa strane i to se rasporedjivalo republikama. Neko je za tih 5 decenija napravio Gorenje, Iskru, TAM a neko je iglavnom lopovao i ma koliko je u startu bio siromasniji od Slovenije to nije bas neki izgovor sobzirom kakve su odvajanja bila u Sloveniji za nerazivijene krajeve. Tako da je taj veliki bum koji je the Jugu cinio Jugom dobrim delom bio generisan u Sloveniji. Nista u Sloveniji nije savrseno, tamo jedanko ima lopovstva,krupnog kriminala, korupcie, tih zataskanih ratnih zlocina to niko citav ne moze da spori ali o jednoj generalo privrednoj, naucnoj i kulturonoj produktivnosti joj se ne moze prigovarati iz pozicije ostali republika. Ba ne ako drzimo do one "prvo svoje dvoriste pa onda..." nisi u pravu, slovenci su stalno nesto izvoljevali, tam je recimo iz beograda preseljen u maribor, gorenje je citava jugoslavija stvarala itd.... da ne govorim recimo kako su prevarili citavu ex jugoslaviju sa ljubljanskom bankom, sad zamisli republikica od pola miliona stanovnika pravi bjelu tehniku za 24 miliona stanovnika,pravi kamione za vojsku , autobuse, motocikle sve za tih 24 miliona, takodjer ljubljanska banka je bila najaca u jugi, pa da je debil vodio tu republiku ona bi najaca bila, a ti im dajes neke sposobnosti ne znam kakve, imali su onog komunistu koji im je sve namjestio a i to im malo bilo uvijek su tezili ka germanima ,zbog toga su ih na ovaj nacin i zadrzavali u jugoslaviji, to je sva poenta sa slovencima, po tebi su sad slovenci bolji ljudi od srba koliko sam ja shvatio, jel to tvoja poenta, ili im je sistem bolji, sta li? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 nisi u pravu, slovenci su stalno nesto izvoljevali, tam je recimo iz beograda preseljen u maribor, gorenje je citava jugoslavija stvarala itd.... da ne govorim recimo kako su prevarili citavu ex jugoslaviju sa ljubljanskom bankom, sad zamisli republikica od pola miliona stanovnika pravi bjelu tehniku za 24 miliona stanovnika,pravi kamione za vojsku , autobuse, motocikle sve za tih 24 miliona, takodjer ljubljanska banka je bila najaca u jugi, pa da je debil vodio tu republiku ona bi najaca bila, a ti im dajes neke sposobnosti ne znam kakve, imali su onog komunistu koji im je sve namjestio a i to im malo bilo uvijek su tezili ka germanima ,zbog toga su ih na ovaj nacin i zadrzavali u jugoslaviji, to je sva poenta sa slovencima, po tebi su sad slovenci bolji ljudi od srba koliko sam ja shvatio, jel to tvoja poenta, ili im je sistem bolji, sta li? Auuu brate odkud sad to?! Kao i u ranijim slucajevima i sada tezak nesporazum u nasoj komuikaciji. Ja nigde ni na ovoj ni na drugoj temi nisam poredio Srbe sa bilo kojim drugom narodo niti istao govorio o tome kakvi su Srbi a kakvi Slovenci. Ja kad kazem Slovenije i Srbija ja mislim na vlast, na nacin vrsenja vlasti, na ekomonsu politiku, na odnos svih gradjana prema necumu. Ili kak ti kazes sistem je u pitanju, a u tom slovenackom sistemu imas Srba koliko hoces na razni pozicijama. Ne moze se videti koj bolji covek po privredom, naucnom i kulurnom uspehu kako na pojedinacnom tako i na drzavnom niou. Ali se moze videti ko zna da priemeni ucinovitije metode za dostizane svojih ciljeva. A ovo cela Juga je gradila Gorenje je tacno taman koliko je i citava Juga odgovorna za Ljubljansku banku. Ako se generalizuju uspesi onda jos vise treba da se generalizuju greske. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука