Jump to content

Bankrot kao realna mogućnost

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није зарадила ни динара као што рекох ти папири немају никакву економску вредност. То што си ти њима платио није зарада, ближе је отимању. 

А твој остатак јми баш није јасан. Са једне стране јасно препознајеш неефиканост државног и друштвеног вођења фирми, са друге ти смета и приватно и против си приватизације? Нисам баш разумео?

Otete ili ne one su kod drzave a ne kod mene. Na to gledam kao da sam otisao u perionicu da operem ves, ja njima kes oni meni ves.

E to nije jasno ni mom psihijatru. On kaze da: Ili sam ja lud a on normalan ili ja normalan a on lud. :.mislise. Uglavnom ja se savrseno slazem sa njim, ono bas mi je super kad odem kod njega :cheesy3: , mada mislim da on bas i nema isto misljenje o meni :0222_shocked: .

Salu na stranu. Jesam ja za privatizaciju ali normalnim ljudima, pravim gazdama. Prvo da se ispita poreklo kapitala pa onda kupovina, a ne da se prodaju firme nekom ko je zaradio novac na sumljiv nacin ili jos gore ako te pare i nisu njegove sto je u vecini slucajeva bas tako.

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/470503/Ko-zeli-pomoc-drzave-radnike-mora-da-placa--minimum-25000

Не прича о нашим, већ како ће прво средства дати страним предузећима, а ова наша само мало више од минималца...Ма крај. Готово. Ово нема више смисла.

Ovo direktno subvencionirane ako se ne radi bas o nekim velikim firmama ko Fiat (tu je pitanje koliko je tacno bilo) je bezveze.

Подели на овим сајтовима

Na forumu krstarice sam postavio pre godinu dana i 3 meseca moj licni plan za bankrot Srbije. Sad cu ga malo izmeniti, ali vecinski ostati isti.

1.) Proglasiti da se svi dugovi od danas racunaju u dinarima. Drzavne i privatne.

2.) Nuditi donatorima mogucnost da mogu 35 % da drze i 65 % ce da se otpise. Svi koji ne prihvate necu da dobiju ni dinar vise.

3.) Smanjene vlade na premijera i 9 ministara, ministri koje niko ne treba kao za trgovinu ili vere ukinuti.

4.) Najjaviti ukidanje subvencija za NVO, verske zajednice, medije i jednim delom kulturnih ustanova u roku od 4 godina. Oporezivanje delova delovanja crkvi. 

5.) Plate u svim drzavnim firmama, javnih preduzeca i tako dalje smaniti za 20 %, uvesti penzije od minimalne 18.000 do 25000, seljacke 8000 Dinara. Smaniti socialnu pomoc.

6.) Svim bogatasima kao Miskovic, Novaku Djokovicu i.t.d koji placaju porez u inostranstvo, zapretiti oduzimanje imovine i drzave u Srbiji ako se ne prijave mesto boravka u Srbiji. 

7.) Oboriti Dinar na 150 prema 1 za evro.

8.) Za svim opstinama se pravi plan za smanjene broja zaposlenih i uvesti elektronicnu upravu za 4 godine. Na kraju svaka opstina da moze da funkcionise za cetvrtinom bivsih radnika.

9.) Najteze uvesti programe kupujte domace i borba protiv sive ekonomije (tu placati 2500 dobro placenih ljudi koji ce sami sebe i druge kontrolirati). Na internetu postaviti listu firmi koji koriste uglavnom domace meso, mleko i.t.d. Ljudi nek se orientisu na tome. 

10.) Kataster za svom imovinom napraviti i poceti tu imovinu da se veliko oporezuje. Povecati poreze na potrosnju.

11.) Prepoloviti doprinose na rad.

12.) Za svu dokumentaciju je dovoljna licna karta ili pasos, sve druga papirologija se ukida. Sve za privredu stetne zakone se brisu. Svaka opstina ima jednog radnika koji sluzi samo da pomogne firmama da se prihave i radi svu za njih potrebnu dokumentaciju. Otvaranja firme, registriranje zemljista i druga registriranja da se mogu sprovesti za 1. dan.

13.) Naci resenje za propale firme ili zatvoriti.

14.) Ukidanje vecina subvencija osim za poljoprivredu. 

15.) Porez za industriju ostaje 10 % od dobita, svi ostali placaju 35 %. 

16) Direktno finansiranje preko primarne emisije, za vreme koje sledi.

17.) Referentna kamata NBS ide na 0,5 %. 

18.) Ako dodje do inflacije vece nego u evrozoni, Dinar automatski pada.

19.) Porez 1000 evra za svaki hektar ne obradjene zemlje, ko ne plati mora zemlju da napusti drzavi. Davati mladim porodicama te pacele uz povoljne kredite. 

20.) Ozivljenje zadruga u Srbiji, ali ne od drzave nego uz drzavnu pomoc. Preduzlov za tako nesto proizvodi da budu domaci (dzubrivo i.t.d.)

21.) Premija za studente IT zanata (jer tu ima buducnosti). 

22.) Nudjene nemackim osiguranima zemljiste za staracke domove za Nemce u dosta jeftinijoj Srbiji. Zato su potrebni kursevi nemackog jezika,

Подели на овим сајтовима

Свиђа ми се то што има неки план, ето може да просикутујемо.

3.) Smanjene vlade na premijera i 9 ministara, ministri koje niko ne treba kao za trgovinu ili vere ukinuti.

Ок ми је свако смањење владе, али мислим да је битније отпуштање канцеларија где ради 13 човека а има потребе за 5.

4.) Najjaviti ukidanje subvencija za NVO, verske zajednice, medije i jednim delom kulturnih ustanova u roku od 4 godina. 

ПРоблематично пошто се НВО не финасирају из џепова републике Србије.

5.) Plate u svim drzavnim firmama, javnih preduzeca i tako dalje smaniti za 20 %, uvesti penzije od minimalne 18.000 do 25000, seljacke 8000 Dinara. Smaniti socialnu pomoc.

Радуловић ту има много бољи план. Нема потребе за смањивање плата довољно је отпусти вишак и скинули смо дефицит.

Пензски систем реформисан у виду 200 евра пензије социјалне за сваког + ко год хоће колико сам уштека са стране..са тим што с енаравно смање и пензионо које се очењује од плате.

Социјалну помоћ укинути делукс видове социјалне помоћи укинути социјалне субенције, а дати главну социојалну помоћ 15 000 + 5 000 по члкану домаћкинства.

19.) Porez 1000 evra za svaki hektar ne obradjene zemlje, ko ne plati mora zemlju da napusti drzavi. Davati mladim porodicama te pacele uz povoljne kredite. 

Ово ти је по мени најлошији потез икад. То би екстремно оборило цену земље и разорило село тотално. Хектар кошта хиљаду евра да се купи.... бесмислено је опорезивати необрађену земљу, јер се она необрађује због неисплативости у великој већини случајве.

Дакле добићеш индустријску пољопривреду, уништићеш село и оборићеш цену земље. 

Ту индустријску пољопривреду ће водити они који тренутно имају пара. И који углавном нису пољопривредници. 

То је по мени најлошили потезу од свих које си набројао.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne kazem da je program perfektan. 

3.) Dobro svakako i bezbroj agencija isto ukinuti, ovo je i vise psiholoska nego financiska mera. Jer efekat i jeste premali.

4.) Ako je to tako onda je okej, sta se tice NVO.

5.) Dobro usteda ti je tako blizu 0 jer je prosek vec sad 200 evra ako me secanje dobro sluzi. 

19.) I sta je tvoja ideja. 

Подели на овим сајтовима

19.) I sta je tvoja ideja. 

Олакшање свих трошака које пољопривредници имају. Србија увози прехрамбене пољопривредне производе јер је сама производња скупа. 

Дакле например нафта без акциза - за пољопривреду, машине са мањим порезима или субвенције за механизацију, субенције на ђубровио и семе.

Генерално на све могуће начине појефтинити пољопривредну производњу.

5.) Dobro usteda ti je tako blizu 0 jer je prosek vec sad 200 evra ako me secanje dobro sluzi. 

Овако систем нема никакву рационалну основу и контролу. пензије варирају од тога колико нам је јака државна каса, а не од тога колико су пара ти људи заиста уштедели плаћањем пензионог. 

Подели на овим сајтовима

Олакшање свих трошака које пољопривредници имају. Србија увози прехрамбене пољопривредне производе јер је сама производња скупа. 

Дакле например нафта без акциза - за пољопривреду, машине са мањим порезима или субвенције за механизацију, субенције на ђубровио и семе.

Генерално на све могуће начине појефтинити пољопривредну производњу.

Dobro slazem se. Drugo je pitanje dal ce piti dovoljno. Necu da popujem ali na primer moju rodbinu debelo ne razumem imaju 5 hektara a imaju svu mehanizaciju umesto da to dele za komsijama. 

Razumem svadje cu ceste ali tako se ne moze suprostaviti industriskim proizvodjacima.

Ja sam inace zastupnik da se te subvencije globalno ukine i smatram je velikim licemerom bogatih zemalja prema siromasnim. Ili znas za slucaj Malavija i njegovih subvencija.

Подели на овим сајтовима

Dobro slazem se. Drugo je pitanje dal ce piti dovoljno. Necu da popujem ali na primer moju rodbinu debelo ne razumem imaju 5 hektara a imaju svu mehanizaciju umesto da to dele za komsijama. 

Razumem svadje cu ceste ali tako se ne moze suprostaviti industriskim proizvodjacima.

Нема потребе за супростављањем индустријалцима. Доста је да нам смање намете. Није поента уништити индустријску прозводњу већ сачувати село и сеоску, која не пропада због индустријске већ због државних намета. 

И ја имам око пет хектара, два стара трактора а механизацију доста делим. 

Међутим.. да будемо реални.. не може једна крава да има двојицу газди.. ако ме разумеш.. нереално је то очекивати.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...