Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Жена све и да хоће не може ништа да оплоди..просто није јој дато.. можда некад у будућности...

Никола, ово је блага иронија јер си направио лапсус.

Ti nemoj mnogo da tupis jer tebi i nije stalo do dijaloga nego svaku rec odmeravas samo da bi nasao doskocicu kao neka psihodelicna zena orna za svadju....a ono sto je sustinsko namerno previdjas...

Моје поштовање, друже.

1000000001010
Подели на овим сајтовима

Stvarno pocinjem da se pitam da li ja sa ovakvim ljudima delim istog Hrista na Liturgiji. Ne znam kako vas samo nije sramota da iz nekog pseudo-etickog ugla dovodite u pitanje VTO. Da li ste nekad bili na klinici da vidite koliki je broj i kakav je karakter ljudi koji krecu na ovaj korak? Da li ste  upoznali nekog lekara koji radi VTO da biste donosili ovako oprecne sudove numerisuci ih kao ubistvo embriona koji nisu zavrsili u majci? Alo, i da svi embrioni ostvare mogucnost zivota, ne moze majka sve u sebi da ih oplodi jer to moze biti ubistvo za nju samu. Visak moze da se zamrzne i vrati u majku naknadno. Na kraju krajeva, ako je to i ubistvo - sa cime se ne bih slozio - zar nije bolje da ijedno dete dobije mogucnost negoli nijedno. Ako cete toliko da cepidlacite, koliko puta ste vi ubili potencijalnost zivog bica masturbacijom? Zasto koristite bilo koje lekove da produzite sebi zivot kad cete svakako umreti? Ako je sve pitanje toga koliko bracni par ima vere, zasto onda drzimo gromobrane po Crkvama ako ce Bog sve uraditi umesto nas. Toliko neki od vas banalizuju problem...

Подели на овим сајтовима

Stvarno pocinjem da se pitam da li ja sa ovakvim ljudima delim istog Hrista na Liturgiji. Ne znam kako vas samo nije sramota da iz nekog pseudo-etickog ugla dovodite u pitanje VTO. Da li ste nekad bili na klinici da vidite koliki je broj i kakav je karakter ljudi koji krecu na ovaj korak? Da li ste  upoznali nekog lekara koji radi VTO da biste donosili ovako oprecne sudove numerisuci ih kao ubistvo embriona koji nisu zavrsili u majci? Alo, i da svi embrioni ostvare mogucnost zivota, ne moze majka sve u sebi da ih oplodi jer to moze biti ubistvo za nju samu. Visak moze da se zamrzne i vrati u majku naknadno. Na kraju krajeva, ako je to i ubistvo - sa cime se ne bih slozio - zar nije bolje da ijedno dete dobije mogucnost negoli nijedno. Ako cete toliko da cepidlacite, koliko puta ste vi ubili potencijalnost zivog bica masturbacijom? Zasto koristite bilo koje lekove da produzite sebi zivot kad cete svakako umreti? Ako je sve pitanje toga koliko bracni par ima vere, zasto onda drzimo gromobrane po Crkvama ako ce Bog sve uraditi umesto nas. Toliko neki od vas banalizuju problem...

Naked truth.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Не би требало, бар не на овом форуму, да се на различито мишљење реагује безобразно, некултурно и са увредама, а поготове не од стране модератора.

Stvarno pocinjem da se pitam da li ja sa ovakvim ljudima delim istog Hrista na Liturgiji.

На ово могу само да кажем да је Христ један.

Da li ste nekad bili na klinici da vidite koliki je broj i kakav je karakter ljudi koji krecu na ovaj korak? Da li ste  upoznali nekog lekara koji radi VTO

Могу поставити исто ово питање.

majka sve u sebi da ih oplodi

Ово већ не изгледа као лапсус јер си поновио исту грешку. Дакле питање је да ли ти своје мишљење базираш на било каквом сазнању о ВТО. Заиста би било лепо када бисмо овај разговор водили на пристојан начин, али ако не може  1000000001010 .
Подели на овим сајтовима

Не би требало, бар не на овом форуму, да се на различито мишљење реагује безобразно, некултурно и са увредама, а поготове не од стране модератора.

Stvarno pocinjem da se pitam da li ja sa ovakvim ljudima delim istog Hrista na Liturgiji.

На ово могу само да кажем да је Христ један.

Da li ste nekad bili na klinici da vidite koliki je broj i kakav je karakter ljudi koji krecu na ovaj korak? Da li ste  upoznali nekog lekara koji radi VTO

Могу поставити исто ово питање.

majka sve u sebi da ih oplodi

Ово већ не изгледа као лапсус јер си поновио исту грешку. Дакле питање је да ли ти своје мишљење базираш на било каквом сазнању о ВТО. Заиста би било лепо када бисмо овај разговор водили на пристојан начин, али ако не може  1000000001010 .

A ti se zali administraciji ako sam ja bezobrazan. Ovo sto se ovde pise je bezobrazluk za zdrav razum. I kaze se Hristos a ne Hrist. Imam sasvim dovoljno iskustva u ovoj problematici.

Подели на овим сајтовима

A ti se zali administraciji ako sam ja bezobrazan. Ovo sto se ovde pise je bezobrazluk za zdrav razum. I kaze se Hristos a ne Hrist. Imam sasvim dovoljno iskustva u ovoj problematici.

Некi кажу Jesus, ипак је само један. Ти се сматраш позваним да одредиш шта је здрав разум, а шта не? Мислиш, ти сматраш да имаш довољно искуства. Како знаш да други немају више искуства од тебе?
Подели на овим сајтовима

И сад зато што сматраш да је ово ''безобразлук за здрав разум'' (ма шта то значило) дајеш себи за право да вређаш људе. Немој тако, брате. Ајде лепо да дискутујемо, ако може.

Подели на овим сајтовима

Isus je rekao da je VTO sasvim OK. Ne znam što kao hrišćani se oko toga prepirete.

Valjda je osnova tog hrišćanstva da se sluša Isus, a ne da se raspravlja da li je Isus ovo ili ono mislio.

Oko VTO je bio nedvosmislen. U redu je.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Nije ni meni lično ništa rekao, ali sam pročitao da je vaskrsavao mrtve, da je u Banji Vitezdi kljakavog lečio, da je govorio da mu đeca prilaze i da im niko ne brani to, da je izlečio od krvotočenja neku ženu, da je kapetan neki postao vernik nakon što mu je slugu iscelio daljinski, da je slepe i gubave ozdravljao, da je ....

nakon svega toga ne mogu reći da nije rekao da je VTO ok  1000000001010

Naravno da je rekao da je VTO OK.  klapklap  klapklap

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

"Субота је ради човека, а не човек ради суботе" — Господ Исус Христос

"Како постоји груба и зла ревност која одваја од Бога и води у пакао, тако постоји и врлинска ревност која одваја од порока и води ка Богу и животу вечном." — Преподобни Бенедикт Нурсијски

Ово од преподобног Бенедикта треба цитирати сваком зурлоту, артемиту итд...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

"Субота је ради човека, а не човек ради суботе" — Господ Исус Христос

"Како постоји груба и зла ревност која одваја од Бога и води у пакао, тако постоји и врлинска ревност која одваја од порока и води ка Богу и животу вечном." — Преподобни Бенедикт Нурсијски

Ово од преподобног Бенедикта треба цитирати сваком зурлоту, артемиту итд...

Nadam se da nisi perceirao nas kao takve..samo $to po 1000-ti put pitamo a niko nema neki konkretan odgovor.. $ta sa onim embrionima koji se koriste u laboratorijama..u kozmetici sa kojima se trguje... I kolika je na$a odgovornost u svemu tome.. samo to... Jer te teraju sve da potpisuje$... da ne ulazimo i ponavljamo opet mnogo od toga jer skoro sve je ponov;ljeno..otkud tolika potreba u vama za etiketiranjem??? To mi nije jasno.. Zna$ li $ta se se ded$ava sa amputiranom nogom posle amputacije..ima svoju proceduru i to.. Kad covek umre obichno se sahrani..A $ta se de$ava sa embrionima? ..Samo to...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

ццц, чиме се неки играју. 0102_laugh 0102_laugh 0409_feel

да, неки од вас који пишу против вештачке оплодње.

играте се срцима људи, а ту Господ посебно обраћа пажњу.

зар мислите да Господ не би ускратио даха том животићу, него је човек постао владар над Даваоцем Живота и Духа Светог који дише где хоће па спаја по сопственом нахођењу јаје и спермића?

стварно сте уображени и да помишљате да напишете слово против.

и гледам пуна уста усвајања ...

што нисте дали сопствени пример па да ЗАРАДИТЕ право да напишете нешто по том питању? ни не знате какав држава има однос према деци која су ''на располагању'' и према родитељима који траже да усвоје, приде који су услови ... данас човек мора да оде и да усвоји црнца у африци да би имао избор ...

подвижници ... товарите некоме такав крст а сами нисте способни да понесете крст својих усана.

неки пут је стварно гадно за прочитати неки коментар ...

како се бре не плашите Бога, кад вас није срамота?

јел треба неко да дође овде и да напише пола стране, срце да вам отвори и туга у каменовима да крене да испада по словима да се мало постидите и покријете ушима, да вам исприча дугогодишњу тугу очекивања, љуљања празног кревеца, маштања, спонтаних абортуса, сузама натопљених јастука, константног бола у грудима, живота у болу погледати на свако мало дете са завишћу и самопрекором што нема радости да се радује због другог?

окривљавања оног са којим је изабрао живот да подели, за кога би иначе живот дао у трену, за узајамну муку која не пролази и само се дечјим осмехом лечи?

за проведене ноћи клечања пред иконом у бесаницама и сузама руку високо уздигнутих у ридању, са само једном речју у срцу - дете?

јел имате представу како изгледа да дочекате Божић годинама за редом са пуном кућом деце а ви једини без њих и сваке године вас питају људи ''а кад ћете ви'' не знајући за вашу муку, нехотице вас убијајући самим подсећањем и питањем?

што сте тврда срца тако, зар не размислите шта ће бити од ваших слова кад неко такав прочита и ко је сву своју наду положио у Бога да им подари детенце? мала ли је жртва то поднети, а камоли живети тако?

шта је бре са вама, зар сте толико тупи? smej.gif smej.gif smej.gif

што нисте барем икону извукли да поклоните и поделите милостињу бола, крста неизмерног?

и имате сутра ујутру смелост да заборавите шта сте писали и пуним устима се назвати хришћаним

Epa svaka ti čast!!!! :229229229:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...